رئیس مرکز فناورهای نرم ریاست جمهوری:
اقدامات فرهنگی باید اشتغالزا و ثروتآفرین باشند
رئیس مرکز و دبیر ستاد فناورهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اقدامات فرهنگی در کشور بایستی اشتغالزاد و ثروت آفرین باشند.
به گزارش اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در دومین روز از برگزاری دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور که پس از یک وقفه 10 ساله و با حضور رایزنان فرهنگی ۶۰ کشور دنیا از یکم تا 6 مرداد ماه در تهران برگزار شده است، کارگاه تخصصی «صادرات فرهنگی» با حضور نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و برخی از مسئولین موسسات و مراکز فعال در حوزه تولید و بستهبندی محصولات فرهنگی برگزار شد.
در این نشست پرویز کرمی، رئیس مرکز و دبیر ستاد فناورهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سخنانی گفت: با عنایت به ظرفیت رایزنیهای فرهنگی ایران میتوان با اتکا به قدرت بومی و تاسیس خانههای خلاق و نوآوری ضمن بکارگیری فناوریهای نرم در جهت توسعه دیپلماسی عمومی در حوزه ایجاد اشتغال و تولید ثروت برای کشور به دستاوردهای بزرگی دست یافت.
وی با اشاره به نقش صنایع خلاق در جذب مخاطب غیرایرانی گفت: بسیاری از آثار فرهنگی کشورمان میتوانند در قالب پادکست، واقعیت مجازی و بازیهای دیجیتال به طیف گستردهای از مخاطبان ارایه شوند.
کرمی از فعالان بخش خصوصی حوزه صنایع دستی و گردشگری به عنوان سربازان فرهنگی یاد کرد و افزود: مراکز نوآوری و خانههای خلاق با حضور نخبگان و فارغالتحصیلان صاحب ایده میتوانند رایزنان فرهنگی را در معرفی کامل هویت ملی و بافت دینی ایرانیان مساعدت نموده و خادمان عرصه فرهنگ را در پیشگیری از صرف بسیاری از هزینههای گزاف در عرصه تبلیغ حمایت نمایند.
وی با تاکید بر نقش زیستبوم در پیشرفت فعالیتهای فرهنگی گفت: صدور ایدئولوژی یا صادرات فرهنگ تا حدود زیادی به اکوسیستم کشور میزبان ارتباط دارد و شناسایی بازیگران فعال و خلاق در حوزههای متعدد هنری میتوانند در کمترین زمان بیشترین عوایدی را برای نظام داشته باشد. بر حسب همین اهمیت در معاونت علمی ریاست جمهوری یک معاونت فرهنگی شکل گرفت که خوشبختانه مورد تایید مقام معظم رهبری هم واقع شد. معاونتی که تلاش داشته و دارد با احیاء شرکتهای دانشبنیان و ایجاد نوآوری به ارایه مدل جدیدی از کسب و کار در سطح بازار دیت یابد.
کرمی با اشاره به علاقمندی بالای محصولات فرهنگی و تمدنی ایران در بین ملتهای مختلف جهان اظهار کرد: در گردش مالی صنایع خلاق در جهان که طبق آمار رقمی معادل 2700 میلیارد دلار است اما متاسفانه سهم کشورمان از این ظرفیت بزرگ بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: بر خلاف رویه موجود و باور جمعی از مسئولین همه سرمایه ما نفت و صنایه وابسته به پتروشیمی نیست و بیاعنایی به ظرفیت ادبیات فارسی در جهان و آثار تاریخی موجود در شیراز و صفهان و بسیاری دیگر از نقاط گردشگری همان مصداق خام فروشی است.
رئیس مرکز فناورهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: شناسایی، شبکهسازی و ورود بخش خصوصی به اقتصاد فرهنگی زمیه را برای صدور انقلاب فرهنگی بیش از پیش تسهیل خواهد نمود و هماهنگی در دستیابی به مواد اولیه و نیروی انسانی و هماهنگی در جهت امکان حضور فعالان یاد شده در نمایشگاههای تخصصی کشور محل ماموریت رایزنان در امتداد صادرات مطلوب آثار فرهنگی ایران زمین تعریف و تبیین میشوند.
انتهای پیام /
نظر خود را بنویسید.