logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/09/14 - 11:42
  • 57
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

اندیشمندان ایران و سنگال «نقش ادیان در تحقق صلح پایدار» را بررسی کردند

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سنگال با همکاری جامعه مسیحی منطقه «فاتیک» و انجمن دوستی ایران و سنگال، نشست «نقش ادیان در تحقق صلح پایدار» را با حضور مقامات و شخصیت‌های دینی مسلمان و مسیحی در سالن کنفرانس «پلیکان» شهر «دانگان»، برگزار کرد.

حسن عسگری سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال در سخنرانی خود، اظهار داشت: گفت‌وگو از جمله گفت‌وگوی بین ‌ادیانی آغازی برای رفع سوء‌تفاهم‌ها و اختلاف‌هاست. گفت‌وگوی بین ادیان موجب ارتقای درک مشترک بین ادیان و مذاهب مختلف می‌شود.

وی ادامه داد: دو دین بزرگ ابراهیمی، یعنی اسلام و مسیحیت‌، با توجه به اشتراکاتی که دارند می‌توانند با یکدیگر برای رفع مشکلات بشری اقدام کنند. در سنگال همزیستی مسالمت آمیز می‌تواند شاه کلید حل مشکلات مختلف جامعه بشری امروز باشد و جوهر دین برای همزیستی مسالمت آمیز انسان‌هاست.

سفیر کشورمان در ادامه به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اشاره و مطرح کرد: بشر امروز در سراسر دنیا تشنه صلح و امنیت و معنویت است.

«مختارگی» رئیس انجمن دوستی ایران و سنگال نیز در سخنانی، به تبیین شرایط منطقه مسیحی نشین فاتیک و اهمیت برگزاری این نشست در شناساندن وجهه همزیستی مسالمت آمیز پیروان مسیحی و مسلمان در سنگال که می‌تواند الگوی منطقه باشد، پرداخت.

علیرضا وزین، رایزن فرهنگی کشورمان هم هدف از برگزاری این نشست را ترویج و ارتقای گفت‌وگوی اساسی برای شناخت و ادراک بهتر پویایی ادیان معاصر در زمینه برقراری صلح و همزیستی مسالمت آمیز دانست.

وی افزود: جهان غرب و کشورهای اروپایی علیرغم پیشرفت‌های مادی و توسعه کشورها، از فقدان معنویت رنج می‌برند و به زمینه‌های اختلافات و درگیری‌ها و جنگ دامن می‌زنند، در صورتی که پیروان ادیان به وحدت و صلح و دوستی نیازمندند.

وزین یادآور شد: برای پاسخگویی به مشکلات امروز در جهان، باید به ندای درونی و آگاهی خویش رجوع کنیم و این شامل مسائل بسیار ساده و اساسی مانند تقوا، نیکوکاری، دوست داشتن یکدیگر و مهربانی است که به خوشبختی و سعادت بشری منجر می شود و پایداری صلح و آرامش بین پیروان ادیان در این امر نهفته است.

همچنین «کریم سن» شهردار منطقه «فیملا»، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نشست در خصوص شهر کوچک «دانگان» که به خاطر آرامش و به دور از شرایط و مشکلات شهرهای بزرگ به مرکز توریستی پر رونق تبدیل شده و پیروان مسلمان و مسیحی در کمال صلح و صفا به زندگی و فعالیت مختلف مشغول هستند، به ایراد سخن پرداخت.

وی افزود: پیامبران الهی مروج توحید و منجی بشریت و منادی صلح، امنیت و رفتار محبت‏آمیز نسبت به پیروان دیگر مذاهب ‏هستند، بدون شک صلح و امنیت در سایه ی همزیستی مسالمت‏ آمیز پیروان ادیان محقق می‌شود.

تأکید بر ایجاد روابط صلح آمیز بین جوامع و پیروان ادیان بر اساس ارزش‌های اخلاقی و دینی

پس از آن، فیلم ویدئویی پیام سفیر واتیکان در داکار به نمایش درآمد؛ وی در سخنان خویش به ارزش‌های اساسی انسانی و احترام به آزادی بشری برای برقراری صلح و آرامش و همزیستی مسالمت آمیز اشاره کرد.

سفیر واتیکان در داکار به موضوع روابط صلح آمیز بین جوامع و پیروان ادیان بر اساس ارزش‌های اخلاقی و دینی تأکید گذارد که بر پایه اعتقاد به خداوند و دستورات الهی است و احترام متقابل را فراهم می‌آورد و موجبات ایجاد ظرفیت تحمل و صبر و شکیبایی می‌شود و جوامع دینی را به یکدیگر نزدیک و منسجم می‌سازد.

«ایزدور جون» کشیش  و نماینده اسقف منطقه «فیملا» جامعه مسیحی «فاتیک» در خصوص تاریخچه روابط و مناسبات پیروان ادیان اسلام و مسیحیت پرداخت و به موضوع گفت‌وگوی بین ادیانی اشاره کرد.

در ادامه شیخ «مصطفی نیانگ» امام و خطیب مسجد «لیبرته» داکار با اشاره به آیات قران در لزوم وحدت و نیز احترام به سایر پیروان ادیان، مطرح کرد: تفرقه و اختلاف در جامعه مایه تضعیف و شکست و عقب ماندگی است و همانگونه که پیامبر(ص) فرمود : اختلاف نکنید (در میانتان تفرقه نباشد) آنانی که قبل از شما بودند،  اختلاف کردند و هلاک شدند. متاسفانه در جهان امروز، استکبار و دشمنان دین از طریق اختلاف افکنی و تفرقه باعث تشدید کشمکش‌های داخلی و درگیری‌ها شده اند که جنگ‌های خانمان سوز را به دنبال داشته است.

وی به همه پیروان ادیان توصیه کرد که از طریق گفت‌وگو و مفاهمه به نقاط مشترک برجسته در راستای همزیستی مسالمت آمیز دست یابند و توهین به مقدسات سایر ادیان مغایر با عقلانیت و حقوق بشر است.  تمامی ادیان بر گسترش صلح تأکید گذارده و اجتناب از خشونت و نفرت پراکنی در جامعه را توصیه می کنند. بدون شک، یکی از راه‌های کاهش اختلافات و نزدیک کردن پیروان ادیان، توجه ویژه به معیارها و ارزش‌های اخلاقی است، در واقع گفت‌وگوی بین ادیانی، دستیابی به اندیشه برتر برای زندگی والاتر و همزیستی بهتر با پیروان سایر ادیان است.

نقش مهم اسلام و مسیحیت در تقریب بین پیروان ادیان و ایجاد صلح و ثبات

در ادامه، فیلم ویدئویی از سخنان و پیام علی اکبر ضیایی رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها به نمایش درآمد، وی به موضوع حضور خویش در دور دوازدهم گفت‌وگوی ادیان در ایتالیا پرداخت و گفت: اعتقاد به توحید نقطه مشترک بین همه ادیان از لحاظ فکری همه جوامع مومنانه را گردهم می‌آورد و اعتقاد به خداوند به نوعی وحدت در جامعه ایجاد می‌کند که به تعامل سازنده فکری منجر شود.

وی ادامه داد: شریعت که منبعث از ارزش‌های اخلاقی است، انسان را از بروز اختلافات و درگیری‌ها و کشت و کشتارها جلوگیری کرده و موجبات تشویق و ترغیب به همزیستی مسالمت آمیز می‌کند و صلح پایدار را رقم می زند.

«بابکر سامب» استاد دانشگاه داکار اظهار داشت: اسلام و مسیحیت نقش مهمی در تقریب بین پیروان ادیان و ایجاد صلح و ثبات در جامعه دارند. این امر در زندگی افراد و خانواده ها و جمعیت‌های مختلف بسیار تأثیرگذار است.

وی در بخشی از سخنان خویش به موضوع وضعیت غزه و فلسطین، لبنان و کشتار مردم توسط رژیم صهیونیستی پرداخت و افزود: وظیفه همه پیروان ادیان است که این اعمال را محکوم کنند و با توجه گناهکار شناخته شدن نتانیاهو در دادگاه لاهه ضرورت دارد که برای دستگیری و محاکمه وی انسجام و اتحاد بین همگان اتخاذ شود.

در پایان این نشست، باکاری سار مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی گفت: گفت‌وگوی بین ادیانی که در سنگال مطرح است باید به عنوان الگوی برای سایر ملت‌ها بکار گرفته شود. در واقع صلح و همزیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان و مذاهب در سنگال دارای رتبه جهانی است.

وی مطرح کرد که وظیفه جامعه بین‌المللی است که به حل و فصل درگیری میان فلسطینیان و رژیم اسرائیل بپردازند. این نشست بایستی به طور منظم در سایر  مناطق مسیحی نشین سنگال مانند استان «کازامانس» برگزار شود.

همچنین، «آلوا سار» توسط «شیخ تیجان امبای» رئیس گروه ابتکار صلح سنگال به عنوان «سفیر صلح، عهده دار ماموریت گفتگوی اسلام و مسیحیت» معرفی و منصوب شد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved