آیتالله رمضانی:
معنویت همراه با عقلانیت و مسئولیتپذیری مورد تأکید شیعه است
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به وجود اشتراکات میان شیعه و ارتدکس، افزود: متاسفانه در جهان امروز شاهد ظهور معنویات بدلی، برساخته و انحرافی هستیم، آنچه مورد تأکید شیعه است، معنویت همراه با عقلانیت و مسئولیت پذیری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیتالله رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و هیأت همراه در سفر خود به تفلیس با سر اسقف اندریا، معاون اسقف اعظم گرجستان دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار، محمود ادیب، سفیر و احمد مهریاردستانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در گرجستان، حجتالاسلام والمسلمین مهدی زارعبیعیب، مدیرکل بینالمللی تبلیغ، عبدالرضا راشد، معاون امور بینالملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و نماینده جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در گرجستان نیز حضور داشتند.
آیتالله رمضانی به موضوع وحدت میان ادیان و اشتراکات میان ادیان اشاره کرد و گفت: اساسا گوهر همه ادیان، یک امر واحدی است و آن هم دعوت بشریت به حقیقت مطلق است، چون فرستادگان همه ادیان الهی از یک چشمه و منبع، فیض و بهره گرفتند، لذا احترام به آنها، عقلا و شرعا واجب است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به وجود اشتراکات میان شیعه و ارتدکس، افزود: اولین اشتراک اصلی در توجه به معنویت به معنی واقعی کلمه است، متاسفانه در جهان امروز شاهد ظهور معنویات بدلی، برساخته و انحرافی هستیم، آنچه مورد تأکید شیعه است، معنویت همراه با عقلانیت و مسئولیت پذیری است. معتقدیم با توسعه این امر مهم، زمینه برای تحقق جهان عادلانه با محور عدالت فراهم خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: البته در غرب هم معنویتی وجود دارد، اما بیشتر از نوع مسئولیت ستیزی و مسئولیت گریزی است.
آیتالله رمضانی با اشاره به اهمیت مسئولیت پذیری در اسلام اظهار کرد: بحث مسئولیت پذیری به قدری در اسلام مهم است که پیامبر اسلام(ص) فرمودند اگر کسی شب بخوابد، اما به فکر اصلاح امور بشر نباشد، مسلمان واقعی نیست.
وی گفت: امروز جای تاسف است که یک جریان بر قدرت حاکم شده است که با نام حقوق بشر به انسانها، ظلم و ستم میکند، لذا به نظر میرسد که رهبران دینی میتوانند در قبال این موضوع هم در بحث افشاء و هم در بحث اصلاح آن در جهت صلاح عموم بشریت، مؤثر و نقش آفرین باشند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تصریح کرد: اشتراک مهم دیگر میان شیعه و ارتدکس توجه به مسائل شریعت و بایدها و نبایدها است، فاصله گرفتن از شریعت و ایدئولوژی در حقیقت فاصله گرفتن از فرمان الهی و جدا شدن از حضرت حق است.
وی اظهار امیدواری کرد که به جهت قرابتهای میان شیعه و ارتدکس در آینده، شاهد گسترش روابط و نقش آفرینی در حوزههای مختلف به ویژه در مباحث دینی باشیم.
سر اسقف اندریا نیز در سخنانی، به اهمیت روابط تاریخی و دیرین میان دو کشور ایران و گرجستان اشاره کرد و به اهمیت بحث مسئولیت پذیری در مسیحیت پرداخت.
وی با اشاره به دو دستور اصلی حضرت مسیح(ع) یعنی دوستی و عشق به خداوند و انسانها خاطرنشان کرد: متاسفانه در جهان کنونی، برخی از انسانها به بی دینی گرایش پیدا کردند، این باعث شده است که حس مسئولیت پذیری در قبال خداوند کمتر شود، غافل از اینکه سرنوشت انسانها در جهان آخرت به دست خداوند است.
سر اسقف اندریا با اشاره به تاثیرات منفی ایدئولوژی نظام کمونیستی اتحاد جماهیر شوروی گفت: خوشا به حال شما که کشورتان، رژیم کمونیستی را تجربه نکرد، لذا توانستید که آموزهها و رهنمودهای الهی را به راحتی به جامعه خود تزریق کنید.
اسقف اعظم گرجستان در طول 45 سال فعالیت همواره تلاش کرده است که جامعه را به نحوی در مسیر درست، هدایت کند و جامعه گرجستان را از خطرات و تهدیدات مخرب رژیم کمونیسم آگاه کند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.