سرپرست وابستگی فرهنگی کشورمان در آلماتی:
زمینههای توسعه روابط ایران با کشورهای آسیای مرکزی مهیا است
مجید آلیگر در کنفرانس علمی «مسائل جاری شرق شناسی و ترک شناسی» در دانشگاه الفارابی قزاقستان گفت: زمینههای توسعه روابط ایران با کشورهای آسیای مرکزی مهیا است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجید آلیگر، سرپرست وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی قزاقستان در کنفرانس علمی «مسائل جاری شرق شناسی و ترک شناسی» که به مناسبت تکریم هفتادمین سالگرد «اسلام چمنی» پژوهشگر ایرانی قزاقی در دانشگاه الفارابی برگزار شد، شرکت کرد.
در این مراسم، ژانسیت تویمبایف، رئیس دانشگاه الفارابی، محسن فغانی، سرکنسولگری ایران، مجید آلیگر، نماینده فرهنگی ایران در آلماتی، رستم ماسولیف، نایب رئیس بنیاد عمومی بابیر، پروفسور عادل ژان مارکریموف، رئیس مؤسسه مهندسی و فناوری و جمعی از نویسندگان، پژوهشگران، تاریخ نگاران، اساتید، دانشجویان و علاقهمندان حضور داشتند.
رئیس دانشگاه الفارابی ضمن تبریک سالروز تولد اسلام چمنی به برخی از خدمات و توفیقات ارزشمند وی در راستای احیای تاریخ و روابط دو کشور اشاره کرد و افزود: اسلام چمنی طی سالهای حضورش در دانشگاههای قزاقستان کمکهای شایانی به واکاوی تاریخ مشترک دو کشور کرده است و با تلاشی خستگی ناپذیر به منظور نزدیکی دو ملت گامهای مهمی برداشته است.
فغانی، سرکنسولگری ایران ضمن گرامیداشت سالروز تولد اسلام چمنی به تاریخچه روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: آسیای مرکزی و مناطق جنوبی قزاقستان روزگاری قسمتی از جغرافیای ایران بوده است که از طریق نمادها و بسیاری از مواریث به جا مانده از آن دوران قابل بازشناسی است.
وی اظهار داشت: اسلام چمنی در تمام سالهایی که از ایران به قزاقستان مهاجرت کرد، هرگز خود را از مردم ایران خصوصا زبان فارسی جدا ندانست و پاسدار فرهنگ و زبان فارسی بوده است.
آلیگر، نماینده فرهنگی کشورمان در آلماتی در توصیف شخصیت «اسلام چمنی» گفت: اسلام چمنی دلش همزمان برای دو میهن میتپد، ایران و قزاقستان. او زادگاهش ایران است و خاستگاهش قزاقستان و زبان فارسی را حلقه پیوند این دو میهن قرار داده است.
وی ادامه داد: سطح روابط ایران با کشورهای آسیای مرکزی مثبت ارزیابی میشود و زمینههای توسعه آن مهیا است.
آلیگر افزود: کشورهای منطقه باید با اراده و تلاشی مضاعف، برنامههای مشترکی که زمینههای گسترش همگرایی دو و چند جانبه را هموار میکنند را در دستور کار خود قرار دهند.
اسلام چمنی در سخنانی، به فعالیتهای خود اشاره کرد و افزود: من در همه این سالها تلاش کردم با پژوهش و کنکاش در اسناد تاریخی در راستای معرفی دو ملت، وظیفه و تکلیف خود نسبت به دو کشور را انجام داده و در حد توان زمینههای دوستی و توسعه روابط میان دو کشور را فراهم سازم.
در ادامه، سایر میهمانان و شرکت کنندگان سخنرانی کردند و ضمن تبریکات خود به مناسبت هفتادمین سالگرد تولد اسلام چمنی مطالبی را بیان داشتند.
همچنین، به منظور قدردانی از زحمات چندین ساله اسلام چمنی و به پاس خدمات ارزشمند ایشان به زبان و ادبیات فارسی، لوح سپاسی از سوی این نمایندگی فرهنگی کشورمان به وی اهدا شد.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.