logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/10/16 - 11:44
  • 585
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری کنفرانس «نقش خانواده و بانوان و فرهنگ عمومی در جوامع انسانی» در کویته

به مناسبت فرارسیدن ایام میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، کنفرانس علمی با عنوان «نقش خانواده و بانوان و فرهنگ عمومی در جوامع انسانی» به همت خانه فرهنگ کشورمان در کویته برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این کنفرانس با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط اسماعیل، از قاریان‌ بین‌المللی آغاز شد و سپس، اعظم چشتی در وصف پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) نعت خوانی کرد و سرود ملی ایران و پاکستان نیز پخش شد.

سید حسین تقی‌زاده‌واقفی، رئیس خانه فرهنگ کشورمان در کویته با بیان منزلت والای زنان در اسلام و تأکید بر نقش زنان در شکل دهی فرهنگی عمومی اظهار داشت: ملت مسلمان به برکت فرهنگ غنی قرآنی و اسلامی می‌توانند از یک فرهنگ عمومی بسیار غنی و بالنده برخوردار باشند، چرا که خانواده به عنوان کوچکترین جمع اجتماعی در اسلام بسیار جایگاه مهمی دارد و این کانون گرم خانواده در فراهم کردن آرامش و سکونت حرف اول را می‌زند.

وی افزود: بانوان به عنوان عضوی مهم جامعه از جایگاه ممتازی در رشد و فرهنگ عمومه جامعه برخوردار هستند و قرآن چندین زن را به عنوان الگوی موفق در جامعه معرفی می‌کند که حضرت خدیجه(س) و حضرت فاطمه(س) در صدر آنان هستند.

در ادامه، خانم یاسمین لهری، نماینده و رئیس حزب ملی بلوچستان بخش زنان در سخنرانی خود با تبریک ایام میلاد حضرت زهرا(س) در تأکید بر نقش زنان در فرهنگ سازی یک جامعه گفت: نقش زنان در جامعه و حضور آن‌ها اهمیت فراوانی دارد و زنان یک جامعه می‌توانند در کنار مردان به فعالیت‌های اجتماعی اقتصادی و فرهنگی بپردازند.

فرید بگتی با تبریک میلاد دخت پیامبر اسلام، سیره ایشان را الگوی مهم برای زنان و فرهنگ جامعه اسلامی خواند و گفت: متاسفانه بخاطر دوری از آموزه‌های این خانواده امروز جامعه اسلامی دچار بحران هویت شده است.

خانم فاطمه علمداری، از اندیشمندان ایران در سخنرانی آنلاین خود، گفت: زنان اگر مسولیت پذیر باشند صالح ترین و مسولیت پذیر ترین افراد برای جامعه را هدیه می‌دهد و زنان هستند که در آغوش خود انبیاء را تربیت می‌کنند. نقش زنان و نقش خانواده در اسلام بزرگ ترین نقش در سعادت و پیشرفت جامعه دارد و از این روست که می‌بینم استعمار امروز زن و خانواده را هدف قرار بدهد تا از این راه جامعه و وسایل کشور‌های اسلامی را چپاول کند.

در ادامه این مراسم، خانم حسن آرا مگسی، استاد دانشگاه تهران در تشریح جایگاه والای زنان و مادران در اسلام گفت: الگوی کامل زنان را می‌توانم در سیر و سلوک حضرت فاطمه زهرا(س) مشاهده کنیم. برای جامعه امروزی زنان حضرت زهرا(س) الگوی کامل است که زنان باید از این شخصیت والامقام تقلید کنند نه از فرهنگ غرب که دنبال نابودی شخصیت زن است.

خانم آمنه علی، استاد مدرسه فاطمه زهرا(س) سخنران دیگر این مراسم بود که در جایگاه اهمیت زن و مادر گفت: بهشت زیر پای مادران است، علتش این است که بهشت جلوه جمال الهی است و مادران از جنس بهشت هستند. بهشت جلوه رحمت الهی نیز هست و زن تجلی رحمت خداوند است و مادران بهشت خداوند در روی زمین هستند.

وی افزود: غرب برای چرخش کارخانه‌های خود با شعار فریب کارانه آزادی زن، شعار آزادی زنان را مطرح کردند اما هدف اصلی آن نابود کردن زن جامعه اسلامی بود.

عبدالمتین آخوندزاده، امیر اسبق جماعت اسلامی بلوچستان فاصله گرفتن جامعه امروزی از رهنمودهای حقیقی اصلی اسلام را عامل عقب ماندگی اور بحران دنیا اسلام خواند و گفت: ما اسلام را از دیدگاه های محدود و کوتاه تفسیر خود پسندانه نمودیم در نتیجه این گرفتار این مشکلات شدیم و برای نجات از این مشکل باید با دیدگاه بزرگ ترین و روشن بینانه، نقش زنان را در جامعه را مشخص کنیم.

مولانا حبیب الله شاه چشتی، عضو ارشد جماعت اهل سنت بلوچستان با تأکید بر سیره حضرت زهرا(س) به عنوان راه گشا پیشرفت و سعادت خواند و بر حصول علم تاکید کرد.

در این کنفرانس، ابراهیمی، قائم مقام سرکنسولگری ایران در کویته اشعاری را در وصف حضرت زهرا(س)، مقام مادر و زن سرود.

سیده مسعوده شاه، مهمان ویژه این کنفرانس و از نویسندگان پاکستان اظهار داشت: امروز مهم ترین چالش این است که نقش زنان روشن نیست و در موضوع جایگاه زن نظریه‌های مختلفی وجود دارند که جامعه ما را دچار مشکل کرده است چون سعی می‌شود تفاوت میان زن و مرد را از بین ببرد، لذا مسئولیت ما سنگین تر می‌شود تا دچار هویت زن در جامعه اسلامی نشویم و برای این کار حضرت فاطمه(س) و حضرت زینب(س) الگوی کامل هستند که چگونه نقش خود را در آن زمان ایفا کردند.

عبدالرشید علیزئی، سرپرست گروه کالج‌های دخترانه اسلامیه کویته آخرین سخنران این کنفرانس بود که با تمجید از تلاش‌های علمی فرهنگی خانه فرهنگ ایران در کویته، گفت: مقام حضرت فاطمه(س) به قدری والاست که در مقابل او باید تواضع کرد و صحبت کردن در مورد ایشان به این راحتی نیست.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved