احیای لیالی قدر در صربستان
همزمان با شب نوزدهم ماه رمضان، نخستین شب از شبهای قدر در سفارت جمهوری اسلامی ایران در صربستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم نخستین شب از شبهای قدر و ضربت خوردن مولی الموحدین حضرت امام علی(ع)، روز یکشنبه (20 فروردینماه) با حضور جمعی از ایرانیان مقیم به ویژه دانشجویان ایرانی، رشید حسنپور، سفیر و امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که در محل سفارت کشورمان در صربستان برگزار شد، کلیپی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در فضیلت شبهای قدر به عنوان قله ماه مبارک رمضان پخش شد.
سعید خلیلویچ، مدیر مرکز علوم اسلامی قم در بلگراد در سخنانی، با اشاره به فضائل شبهای قدر گفت: شب قدر از جلالت و عظمتی وصفناشدنی برخوردار است و شبی است که در آن سلام حاکم است به معنای تعری از همهی آفات ظاهری و باطنی. در این شب، زمین ضیق میگردد به دلیل نزول ملائکه و شب تقدیر است، به گواهی «فیها یفْرق کلّ أمْرٍ حکیمٍ أمْرًا منْ عنْدنا».
وی افزود: در قرآن عظیمالشأن میخوانیم «شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن» و این نشان میدهد که در شب قدر، قرآن به صورت جملی نازل شده است، نه تدریجی. چه اینکه فهم عادی مقتضی تدریج و جداجدا بودن معلومات جدید است، لیکن در این شب مبارک (انا انزلناه فی لیلة مبارکة)، حقیقتی دیگر و متعالیتر که همان معنای واحد و مندمج قرآن است، نزول پیدا کرد: کتابٌ أحْکمتْ آیاته ثمّ فصّلتْ منْ لدنْ حکیمٍ خبیرٍ.
مدیر مرکز علوم اسلامی قم در بلگراد اظهار داشت: در آیهای دیگر در این رابطه میخوانیم: وإنّه فی أمّ الْکتاب لدیْنا لعلیٌّ حکیمٌ. پس در آن مرتبه، قرآن کریم فراتر از فهم عادی است و حقیقتی واحد بوده است. البته تنها پاکان با این حقیقت پنهان تماس دارند: إنّه لقرْآنٌ کریمٌ فی کتابٍ مکْنونٍ لا یمسّه إلّا الْمطهّرون تنْزیلٌ منْ ربّ الْعالمین
وی ادامه داد: طریق فهم صحیح قلب و مغز تعالیم قرآنی همان طریق طهارت و پیروی از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و به همین دلیل پرمعناست که احیای لیالی قدر در بستر زمانی سالروز شهادت مولی الموحدین علی(ع) تحقق پیدا کرده است.
در ادامه این مراسم، دعای جوشن کبیر توسط سرهنگ خلبان محمد اکبری قرائت شد و شرکتکنندگان قرآن بر سر گرفتند و به نیایش با پروردگار پرداختند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.