گلناز اکبری: میان موضوع نمایش ما با بازیگران آن قرابت وجود دارد
کارگردان نمایش «قطعه گمشده» با اشاره به ویژگیهای اجرای این اثر توسط هنرمندان کمتوان ذهنی و حرکتی، گفت میان موضوع نمایش ما با بازیگران آن قرابت وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به نقل از ایران تئاتر، نمایش «قطعه گمشده» به نویسندگی وحید کیارسی و کارگردانی گلناز اکبری از کرمانشاه، امروز جمعه 9 تیر در دومین روز از نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی، ساعت 17 و 19 در بخش تئاتر فراگیر در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه خواهد آمد.
گلناز اکبری ضمن اشاره به اینکه نمایش «قطعه گمشده» پیش از این در بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، جشنواره عروسکی استان کرمانشاه و همچنین چندین مدرسه اجرا شده است، خلاصه داستان را این گونه توضیح داد: «نمایش «قطعه گمشده» درباره یک دایره است که قطعهای از آن گم شده و کامل نیست و به دنبال گمشده خود میگردد و...»
او درباره مضمون نمایش هم گفت: «در این اثر در نظر داریم که بگوییم در صورتی که چیزی کامل نیست و هرگونه نقصی دارد، نباید برای تکامل حتماً آن نقص را کامل کرد بلکه میتوان با تلاش و حرکت با وجود همان نقص مسیر را ادامه داد.»
این هنرمند و فعال عرصه تئاتر در مورد حضور افراد کمتوان ذهنی و حرکتی در نمایش خود توضیح داد: «درونمایه نمایش «قطعه گمشده» قرابت دارد با شرایط بازیگران و کیسهای نمایش که برخی دارای معلولیت ذهنی و برخی دیگر دچار معلولیت حرکتی هستند. زمانی که تصمیم به اجرای نمایشی میگیرم تنها به آن فکر نمیکنم که صرفا نمایشی را روی صحنه بیاورم، بلکه در نظر دارم به مسائل و مشکلات روحی و روانی افراد درگیر با آن موضوعات نیز بپردازم تا با توجه به مود و حال و هوایشان به نوعی تراپی هم برایشان انجام شود و به تعبیری، اثرم سایکودراما باشد.»
اکبری همچنین افزود: «در میان عروسکگردانهای کار، سه نفر از افراد کمتوان انجمن تئاتر معلولان کرمانشاه با عنوان «نماتوانان امید» انتخاب شدهاند. فعالیت این انجمن از سال 1393 آغاز شده است و امیدوارم با کسب موفقیتهای روزافزون این سمن(NGO)، افراد بیشتری به ما بپیوندند.»
این کارگردان تئاتر درباره ویژگیهای نمایش گفت: «قصه «قطعه گمشده» داستان معروفی نوشته شل سیلوراستاین است که بسیاری آن را خواندهاند و از این رو تماشای آن روی صحنه برای خیلیها جذاب است. همچنین در این نمایش در نظر داشتیم تا طراحی عروسکها به لحاظ بصری جذاب باشد. از آنجا که حفظ کردن دیالوگها توسط بازیگران کمی دشوار بود، سعی بر آن شد تا با آواها کار را پیش ببریم و در این راستا راوی نمایش داستان را تعریف میکند و در این میان تمام اتفاقات با آواها و استفاده از نور ماوراء بنفش ادامه مییابد.»
او همچنین ادامه داد: از آنجا که نمایش «قطعه گمشده» مفهومی کلی دارد، مناسب تمام گروههای سنی از جمله کودک، نوجوان و بزرگسال است. گروههای سنی مختلف از جذابیتهای بصری آن بهرهمند خواهند شد و مضمون و زیرمتن اثر برای گروه سنی بزرگسال مناسب است.»
اکبری درباره نقش تئاتر عروسکی در بهبود زندگی افراد کمتوان و دارای معلولیت، گفت: متاسفانه در دنیای حرفهای تئاتر، نمایش عروسکی چندان جا نیفتاده است و این گونه نمایشی در ابتدای کار برای افراد دارای معلولیت همراه با چالشهایی است. از این روی سعی ما بر این بوده تا بر اساس فرم و شکل ساده داستان، طراحی سادهای داشته باشیم تا بازیگران تخیل ذهنی را با بدنشان هماهنگ کنند. به نظر من تکرار و صبوری در همه انسانها بهخصوص این قشر از افراد دارای معلولیت، بسیار مهم است و آنها را به مقصد میرساند و در این شرایط این گونه نمایشی برایشان از گونههای دیگر تئاتری جذابتر است؛ به اعتقاد من این افراد همچون دیگران باید تمام مدیومهای نمایشی را تجربه کنند.»
نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک به دبیری هادی حجازیفر، هشتم تا هفدهم تیر در حال برگزاری است.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.