ماه رمضان با روزهای قرآنی در بوسنی و هرزگوین
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین با همکاری اداره کل بینالمللی تبلیغ، برنامه «روزهای قرآنی» را (1 تا 5 اردیبهشتماه) در سارایوو برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در بوسنی و هرزگوین، دو هنرمند کشورمان در حوزه خوشنویسی علی تن و تذهیب هادی آقامیری به بوسنی و هرزگوین اعزام و برنامههای قرآنی متنوعی از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان اجرایی شد.
این برنامهها در دو سطح نخبگانی و عموم جامعه میزبان و در قالبهای نمایشگاهی و ارتباطات دانشگاهی و هنری با محوریت قرآن کریم طراحی و اجرایی شد.
نمایشگاه قرآن در مرکز فرهنگی و گالری فرهادیه
آثار خوشنویسی و تذهیب هنرمندان کشورمان به مدت 5 روز در مرکز فرهنگی و گالری فرهادیه رایزنی فرهنگی کشورمان در پیاده راه اصلی شهر سارایوو به نمایش در آمد.
این نمایشگاه با موضوع خوشنویسی آیات، سورهها، اسماءالله و مفاهیم و مضامین هنری قرآنی مورد استقبال مخاطبین قرار گرفت.
علاوه بر بازدیدهای حضوری صورت گرفته از این نمایشگاه، آثار هنرمندان ایرانی توسط یکی از هنرمندان رشته تذهیب و خوشنویسی بوسنی و هرزگوین با حدود 49000 دنبال کننده در محیط مجازی استوری، و مورد بازدید خیل عظیمی از مخاطبین در فضای مجازی قرار گرفت.
راهاندازی بخش قرآن در نمایشگاه بینالمللی کتاب سارایوو
با هدف بهره گیری حداکثری از ظرفیت رویدادهای فرهنگی جامعه میزبان و فرصت حضور مخاطبین، بخش ویژهای از غرفه رایزنی فرهنگی کشورمان در نمایشگاه بینالمللی کتاب سارایوو به بخش قرآنی و خوشنویسی و تذهیب قرآنی اختصاص یافت که با استقبال مطلوب مخاطبین مواجه شد.
در این بخش از غرفه کشورمان، هنرمندان در مدت پنج روز برگزاری نمایشگاه، به تولید و نمایش آثار قرآنی پرداختند. غرفه رایزنی فرهنگی به وسعت 18 متر و از سه جهت باز بود که یک وجه آن به نمایش هنر قرآنی کشورمان اختصاص یافت.
آشنایی با خوشنویسی و تذهیب قرآنی در دانشگاه سارایوو
با هدف آشنایی قشر هنرمند، جوان و دانشجوی کشور بوسنی و هرزگوین با هنر قرآنی کشورمان، با تعامل با آکادمی هنرهای زیبا دانشگاه سارایوو، کلاس درس خوشنویسی و مرمت این دانشگاه به آشنایی با هنر قرآنی کشورمان اختصاص پیدا کرد.
در این برنامه، حاجیمیلیچ، استاد تمام آکادمی هنر و رئیس بخش مرمت دانشگاه با معرفی وضعیت خوشنویسی و تذهیب در کشور بوسنی، حضور هنرمندان کشورمان را فرصت بسیار مطلوبی برای دانشجویان عنوان کرد.
وی با نمایش قرآن مرمت شده توسط دانشجویان این دانشگاه که به قرن پانزدهم میلادی باز می گشت، فرصت ایجاد شده برای دانشجویان برای آشنایی با روش کتابت و تذهیب آثار قرآنی به سبک ایرانی را مغتنم شمرد.
این برنامه با استقبال بسیار خوبی مواجه شد بصورتی که این جلسه با اشتیاق دانشجویان حدود دو ساعت به طول انجامید و تصاویر اجرای هنری هنرمندان کشورمان در گروه های دانشجویی برای استفاده سایر دانشجویان بازتاب پیدا کرد.
کارگاه مشترک خوشنویسی و تذهیب قرآنی
در دیگر برنامه پیش بینی شده ضمن دعوت از استاد منیب، هنرمند برجسته و بینالمللی بوسنی و هرزگوین در زمینه خوشنویسی قرآنی، کارگاه مشترکی بین هنرمندان دو کشور با محوریت کتابت بسم الله الرحمن الرحیم و آیات قرآنی برگزار شد.
در این برنامه که با حضور تعدادی از هنردوستان و هنرمندان سارایوو در گالری فرهادیه رایزنی فرهنگی برگزار شد، عبارت بسم الله الرحمن الرحیم در انواع خطوط و سبکها نگارش شد. همزمان حاضران در این کارگاه نیز به تمرین نگارش عبارات قرآنی پرداختند.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.