حضور ایران در هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو + عکس
هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو با شرکت بیش از 140 ناشر داخلی و ناشرانی از 14 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب باکو با شرکت بیش از 140 ناشر داخلی و ناشرانی از 14 کشور از جمله ایران، ترکیه، ونزوئلا، آرژانتین، آلبانی، گرجستان، مصر، قزاقستان، ازبکستان، قزقیزستان، روسیه و ترکمنستان در محل اکسپوی این شهر افتتاح شد.
جمهوری اسلامی ایران امسال با دعوت رسمی دولت آذربایجان در این نمایشگاه حضور یافته و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به همراه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو به نمایندگی از ناشران ایران در یک غرفه 40 متری با بیش از 400 کتاب در حوزه ادبیات کودک و بزرگسال، ایرانشناسی، تصویرگری، هنرهای تجسمی و ... آثار خود را عرضه کرده و به لحاظ کیفی و کمی نسبت به سالهای گذشته رشد خوبی داشته است .
میرکیانی و طریقی، دو تن از نویسندگان و شاعران خوب کشورمان هم با آثار خود در این نمایشگاه توانستند مراودات زنده و مثبتی با ناشران حاضر در این نمایشگاه ایجاد کنند .
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با دعوت رسمی همتای آذربایجانی خود در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه حضور یافت و از طرف وزارت فرهنگ آذربایجان مورد تقدیر قرار گرفت .
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با سخنرانی وزیر فرهنگ و معاون نخست وزیر آذربایجان و معاون وزیر فرهنگ ترکیه آغاز شد که هر سه در مورد اهمیت کتاب و کتابخوانی و نقش آن در ارتقای فرهنگ بومی و نیز اهمیت کتاب به عنوان حلقه وصل کشورها بالاخص کشورهای همسایه سخنرانی کردند و معاونین وزرای ایران و ترکیه به همراه وزیر فرهنگ و معاون نخست وزیر و سایر مقامات بلند پایه از غرفههای نمایشگاه بازدید داشتند .
در ادامه، دو کتاب «معرفی صنایع دستی ایران» و «مجموعه اشعار شاعران معاصر ایران» به زبان فارسی و آذری با حضور علی احمداو معاون نخست وزیر، آنار کریم او وزیر فرهنگ آذربایجان، معاون وزیر فرهنگ ترکیه، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی دیگر از مسئولین آذربایجان از جمله رئیس کتابخانه ملی و رئیس شورای مطبوعات آذربایجان در غرفه رایزنی فرهنگی کشورمان رونمایی شد.
احمدوند توضیحاتی پیرامون صنعت نشر ایران و دو کتاب مذکور که در این نمایشگاه رونمایی شد، ارائه کرد که مورد تمجید و تحسین معاون نخست وزیر آذربایجان قرار گرفت.
وی به حضور دو نفر از نویسندگان و شاعران معاصر ایرانی در این دوره از نمایشگاه اشاره کرد که حلقه وصل نویسندگان و ناشران دو کشور می توانند باشند.
قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان هم نکاتی در مورد نحوه حضور رایزنی فرهنگی و خانه کتاب و ادبیات ایران در این نمایشگاه به صورت غرفه ملی ارائه داد و از وزیر فرهنگ آذربایجان به خاطر تشویقها و تسهیل حضور جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد.
علی احمداو، معاون نخست وزیر آذربایجان از شرکت ایران در این نمایشگاه، انتخاب کتابهای خوب برای رونمائی در این نمایشگاه و از حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان میهمان وزارت فرهنگ آذربایجان قدردانی کرد.
آماده توسعه همکاری فرهنگی با ایران هستیم
در حاشیه این مراسم، احمدوند، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با آنار کریم او در محل پاویون این نمایشگاه، دیدار و گفتوگو کرد.
آنار کریم او، وزیر فرهنگ آذربایجان اظهار داشت: حضور جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه مایه مباهات برای ما است و ما از این حضور زیبا و در سطح عالی تشکر میکنیم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست و برادر میتواند در حوزه فرهنگی بالاخص کتاب در کنار ما باشد.
وی ادامه داد: ما در موضوعات مختلف فرهنگی بالاخص حوزه کتاب و فیلم و حتی در موضوع سازمانهای بین المللی مثل یونسکو میتوانیم با همدیگر همکاری کنیم و اخیرا پیشنهاد برنامه مبادلات فرهنگی بین دو کشور را آماده کرده و امیدواریم بتوانیم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در باکو امضا کنیم و کارهای مشترک خود را در موضوعات پیش گفته انجام دهیم .
احمدوند، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در سخنانی، تأکید کرد: ما اشتراکات زیادی با آذربایجان داریم و خود را در این کشور، غریب و بیگانه حس نمیکنیم. عامل فرهنگ همواره موجب قوت کشورها بوده و بین ما هم این عامل از همه عوامل دیگر قوی تر بوده است.
وی افزود: حوزه نشر و کتاب در ایران بسیار وسیع است و ما در سال گذشته بیش از 110 هزار عنوان کتاب چاپ کردیم که این رقم کمی نیست. ما آمادگی کامل داریم تا در حوزه نشر و چاپ با کشور دوست و برادر همکاری کنیم و هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم .
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.