به همت نمایندگیهای فرهنگی ایران؛
مراسم جشن میلاد پیامبر(ص) و امام جعفر صادق(ع) در خارج از کشور برگزار شد
مراسم جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) و گرامیداشت هفته وحدت با حضور مسلمانان و ایرانیان مقیم در خارج از کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم از سوی نمایندگیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای ذیل برگزار شد:
تانزانیا
به مناسبت میلاد پربرکت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص)، با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مراسم میلاد النبی(ص) در سالن اجتماعات مسجد الغدیر ویژه بانوان برگزار شد.
این برنامه با مولودی خوانی و دعای مجیر آغاز شد و با سخنرانی خانم پیرانی، همسر رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص هفته وحدت، پرهیز از تفرقه گرایی در بین احزاب و گروههای مسلمین و همکاری در جهان اسلام جهت پیشرفت و هم افزایی بین ملل مسلمان ادامه یافت.
در ادامه، خانم زینب جمعه درباره اتحاد بین فرق مسلمان در تانزانیا سخن گفت و سرود «سلام فرمانده» توسط دانش آموختگان جامعةالمصطفی(ص) العالمیه به زبان فارسی خوانده شد.
خانم تقوی، مسئول بخش واحد خواهران جامعةالمصطفی(ص) العالمیه پیرامون ویژگیهای حضرت محمد(ص) در آیات قرآن کریم به سخنرانی پرداخت.
همچنین، خانم فاطمه علی مویرو، مسئول بخش بانوان شیعیان بومی تانزانیا نکاتی را پیرامون فعالیتهای جامعه زهرا(س) در دارالسلام ارایه داد.
شیخ جلاله، مدیر حوزه امام صادق علیه السلام آخرین سخنران این مراسم بود که به تشریح ویژگیهای والای پیامبر(ص) و هفته وحدت پرداخت.
همچنین، سمینار «سبک زندگی اسلامی» با حضور الوندی بهینه، سفیر، حجتالاسلام والمسلمین تقوی، رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در تانزانیا و رئیس ویپاز و رئیس بخش زنان شورای مسلمانان تانزانیا (باکواتا) خانم شمیم خان، رئیس بخش جوانان شورای مسلمانان تانزانیا شیخ عثمان زبیر برگزار شد.
رایزن فرهنگی کشورمان در تانزانیا به بیان نکاتی در خصوص نامگذاری هفته وحدت توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) پرداخت و به جایگاه انسان در نزد خداوند متعال و لزوم بازنگری در شیوه زندگی اشاره کرد.
در ادامه، سخنرانان این نشست نقطه نظرات خود را پیرامون سبک زندگی اسلامی به ویژه در عصر جدید مطرح کردند.
اجرای تواشیح در مدح حضرت رسول اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) از دیگر برنامههای این نشست بود.
به مناسبت میلاد حضرت محمد مصطفی(ص) و ششمین اختر تابناک آسمان امامت، امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، جشن باشکوهی با حضور رهبران و مسلمانان شیعه و سنی از نقاط مختلف تانزانیا با مشارکت رایزنی فرهنگی و جامعةالمصطفی(ع) و سفارت جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا و حوزه امام صادق علیه السلام و جامعه شیعیان بومی تانزانیا (TIC) در منطقه کی گوگو در شمال دارالسلام برگزار شد.
در این مراسم سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، رئیس جامعةالمصطفی(ص) و نماینده نخست وزیر تانزانیا، نماینده مفتی تانزانیا و دیگر رهبران شیعه و سنی از سرتاسر تانزانیا حضور داشتند.
شیخ شعبانی جمعه در سخنانی، گفت: برگزاری چنین برنامهای برای بزرگداشت میلاد حضرت محمد (ص) واقعاً یک امر ضروری است. حضور ما در اینجا و موقعیتهای مختلف برای نشان دادن وحدت اسلامی مایه دلگرمی و آرامش است.
شیخ حمید جلاله، مدیر حوزه امام صادق علیه السلام مطرح کرد: اسلام دین صلح است و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم دارای شخصیت بسیار خوبی بودند تا جایی که میتوانستند دیگران را به سوی دین مبین اسلام جذب کنند.
این مراسم با سخنرانی شخصیتهای مذهبی و دینی، مولودی خوانی و تواشیح به پایان رسید.
تایلند
مراسم جشنی به مناسبت فرارسیدن میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) با حضور جمعی از ایرانیان و افغانستانیهای مقیم تایلند در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بانکوک برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله آغاز و با قرائت دعای کمیل ادامه یافت.
اجرای مولودی خوانی توسط کیانی از ایرانیان مقیم تایلند و سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سخاوتی از جمله برنامههای این مراسم بود.
زیمبابوه
به مناسبت فرارسیدن میلاد النبی(ص) و ولادت امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، مراسم جشنی با حضور ایرانیان، لبنانیها و پاکستانیهای مقیم و خانوادههایشان به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه برگزار شد.
حمید بختیار، رایزن فرهنگی کشورمان در زیمبابوه ضمن تبریک فرارسیدن هفته وحدت، نکاتی را در خصوص اهمیت وحدت بین امت اسلامی و شخصیت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) بیان کرد.
سخنران بعدی «شیخ ماکوئین جا» بود که در خصوص چشم انداز و اهداف اصلی پیامبر اکرم(ص) در جامعه اسلامی، مطالب خود را ارایه داد.
در ادامه این مراسم، شیخ دعا و شیخ بالاکازی از رهبران دینی زیمبابوه سخنرانی کردند و پس از آن، تعدادی از دانش آموزان کالج فاطمه الزهرا(س) به اجرای تواشیح و همخوانی در مدح حضرت رسول(ص) و امام جعفر صادق(ع) پرداختند.
گرجستان
با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تفلیس و به همت اداره مسلمانان گرجستان، همزمان با شب میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع) مراسم جشنی با حضور احمد علی مهریاردستانی، رایزن فرهنگی کشورمان، رئیس اداره مسلمانان گرجستان، نماینده جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، روحانیون و جمع کثیری از مسلمانان، شخصیتهای مذهبی و مردمی از منطقه در مرکز الحکمه شهرگاردبانی برگزار شد.
رامین ایگیدوف، رئیس اداره مسلمانان گرجستان سخنان کوتاهی در خصوص فضیلت و منزلت حضرت محمد(ص) و سبک زندگی ایشان و توصیههایی که به بشریت داشتند، مطرح کرد.
وی اظهار داشت: قرآن کریم شخصیت پیامبر گرامی اسلام را یک نمونه و الگو برای پیروی عملی در تمامی رفتارهای فردی و اجتماعی برای همه زمانها معرفی کرده و از آن به عنوان اسوه حسنه تعبیر کرده است.
یوسف زاده، نماینده جامعةالمصطفی نیز در این مراسم، به بیان مطالبی در باره خصلتهای نمونه پیامبر اسلام در زندگی فردی و اجتماعی و نیز صله رحم، پرداخت.
در ادامه، یکی از مداحان آذری زبان در وصف پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام صادق(ع) به مولودی خوانی پرداخت.
جمهوری آذربایجان (باکو)
مراسم جشن ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) با حضور ایرانیان مقیم و علاقهمندان به مکتب اهل البیت(ع) در محل خانه فرهنگ شهریار وابسته به رایزنی فرهنگی کشورمان در باکو برگزار شد.
قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو در سخنانی، تحول روحی و اخلاقی در بین مردم و جامعه را از اهداف بعثت پیامبر اکرم(ص) دانست و با اشاره به آیاتی از قرآن کریم خارج کردن انسان از ظلمات به سوی نور، حلال کردن طیبات و آزاد کردن انسان از غل و زنجیر مادی را از اهداف دیگر پیامبر اکرم(ص) برشمرد .
وی رسول خدا(ص) را بر اساس آیات الهی رحمةللعالمین دانست و وجود مبارک آن حضرت را برای کل بشریت بالاخص مسلمانان رحمت الهی خواند که خداوند هم بدان تأکید کرده است.
سید عباس موسوی، سفیر کشورمان در باکو این روز فرخنده را به همه مسلمانان بالاخص مردم آذربایجان تبریک گفت و افزود: پیامبر اکرم(ص) فخر کائنات و تمام بشریت است و هم آخرین پیامبر الهی و هم خاتم پیامبران است.
وی ادامه داد: امید است به برکت این روز فرخنده، پیوندها و دوستیهای بین ایران و آذربایجان هم در بعد مردمی و هم در بعد دولتی، روز به روز افزایش یابد .
حجتالاسلام میرسلام، معاون دفتر نمایندگی ولی فقیه در آذربایجان نیز در سخنانی، به بیان نکاتی در خصوص سوره مبارکه اعراف آیه شریفه 157 که هدف از رسالت نبی اکرم(ص) و وظیفه مسلمانان را تبیین کرده است، پرداخت.
اجرای مولودی خوانی در مدح پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) از دیگر برنامههای این مراسم بود.
قطر
مراسم جشن میلاد با سعادت حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق علیه السلام به همت و مشارکت رایزنی فرهنگی کشورمان در قطر، سفارت جمهوری اسلامی ایران و سرپرستی مدارس ایرانی برگزار شد.
در این مراسم سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در قطر، سرپرست مدارس ایران، کارکنان و خانوادههای فرهنگیان، دیپلماتها و تعدادی از ایرانیان مقیم گردهم آمدند و با ذکر منقبت، سخنرانی، مسابقه و اجرای گروه موسیقی محلی در مدح رسول گرامی اسلام (ص)، این مناسبت خجسته را گرامی داشتند.
علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان در قطر با توصیف فضایل اخلاقی پیامبر گرامی اسلام(ص) به عنوان یک انسان کامل و اسوه حسنه، به آیه «انک لعلی خلق عظیم» اشاره و خلق عظیم پیامبر(ص) را والاترین شاخصه پیامبر(ص) معرفی کرد.
شعرخوانی دانش آموزان، اجرای مسابقه و گروه موسیقی محلی جنوبی در مدح و ستایش پیامبر مهربانی توسط نوجوانان ایرانی مقیم از دیگر برنامههای این مراسم بود.
فیلیپین
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل به مناسبت ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع)، مراسم جشنی با حضور علیرضا توتونچیان، سفیر کشورمان، جمعی از ایرانیان مقیم و عاشقان اهل بیت(ع) برگزار کرد.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد و با سخنان مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان پیرامون سنت زیبای مولود النبی (ص) و تاثیر آن بر وحدت مسلمین ادامه یافت.
صبوری تأکید کرد: حضرت امام خمینی (ره) با ابتکار خویش اختلاف نظر یک هفتهای در تاریخ ولادت پیامبر عزیز اسلام (ص) را که اهل تسنن 12 ربیع الاول میداند و اهل تشیع آن را 17 ربیع الاول منظور میدارد، به یک فرصت ارزشمند برای وحدت و همدلی هر چه بیشتر مسلمانان تبدیل کردند و از آن تاریخ همه ساله به این مناسبت مراسم و اجلاسهای خوبی در سطح جهان برای گفتگو پیرامون راههای تقویت وحدت مسلمین برگزار میشود که نمونه بارز آن اجلاس بینالمللی وحدت اسلامی تهران است.
وی ادامه داد: این برنامهها فرصت مناسبی برای همدلی و همراهی مسلمانان با یکدیگر جهت تحقق عظمت و عزت مسلمانان در جهان است.
حجتالاسلام منتظر بنگالون از فارغ التحصیلان جامعةالمصطفی(ص) العالمیه نیز در سخنانی به نقش بی بدیل پیامبر گرامی اسلام(ص) در وحدت مسلمین پرداخت و با بررسی سیره نبوی (ص) نکات مهمی را که مسلمانان باید برای حیات سیاسی و اجتماعی امروز خویش از آن بهره بگیرند، بیان کرد.
وی مروری بر زندگی پر برکت امام جعفر صادق (ع) داشت و نقش آن حضرت در تبیین و تحکیم شریعت اسلام و پرورش شخصیتهای ممتاز علمی و دینی را تشریح کرد.
دکلمه خوانی و شعر خوانی در مدح و وصف پیامبر عزیز اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) از دیگر برنامههای این مراسم بود.
پاکستان (لاهور)
گردهمایی دانشگاه بینالمللی منهاج القرآن به مناسبت ولادت باسعادت رسول اکرم (ص) با حضور جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ کشورمان و رهبران مذاهب اسلامی از نقاط مختلف جهان در لاهور برگزار شد.
خالد حمید کاظمی الازهری، علما و اندیشمندان خطاب به هزاران نفر شرکت کننده در این همایش بینالمللی به وحدت و اتحاد امت اسلامی تاکید کردند.
طاهر القادری، رئیس دانشگاه بینالمللی منهاج القرآن در سخنان خود، برگزاری محافل میلاد پیامبر اکرم(ص) را باعث تعمیق محبت پیامبر(ص) و آشنایی با سیرت احسن ایشان دانست.
علامه سید جواد نقوی، رئیس جامعة العروة الوثقی با اشاره به خطبهای از امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در وصف رسول اکرم(ص) اظهار داشت: خداوند پیامبر(ص) را از شجره انبیاء و منبع نور انتخاب کرد. نوری که خداوند برای روشنایی عالم انتخاب کرده بود.
وی افزود: امیرالمؤمنین در این خطبه، پیامبر(ص) را طبیب بشریت خوانده که قلبهای تاریک، گوشهای ناشنوا، چشمهای نابینای انسانهای سرگردان را درمان کرده است.
لیاقت بلوچ، معاون حزب جماعت اسلامی پیروی از سیرت پیامبر خاتم(ص) را تنها راه وحدت انسانی عنوان کرد و گفت: سیرت النبی(ص) راه حل تمامی مسائل و چالشهای پیش روی مسلمانان است.
سلطان احمد علی، نوه و متولی آستانه سلطان باهو با قرائت اشعاری از علامه اقبال لاهوری به زبان فارسی درباره میلاد محمد مصطفی(ص) گفت: خداوند متعال، پیامبر گرامی(ص) را مظهر صفات و انوار خود قرار داد، چنانکه اطاعت از پیامبر اطاعت از خداوند و بیعت از پیامبر بیعت از خداوند به شمار می رود.
رفیق نجم، معاون امور هماهنگی دانشگاه بینالمللی منهاج القرآن افزود: پیمان خداوند از انسانها دو مرحله است و ایمان آوردن، محبت کردن و دوست داشتن پیامبر(ص) مرحله اول این پیمان است و مرحله دوم یاری با پیامبر(ص) است و در حال حاضر دانشگاه بین المللی منهاج القرآن به رهبری طاهر القادری با تلاش های خود برای گسترش دین اسلام در سراسر جهان به مرحله دوم این پیمان نیز پایبند است.
علامه سید ضیاء الله شاه بخاری، امیر متحده جمعیت اهل حدیث به روایتی از عبدالله ابن مبارک اشاره کرد و گفت: پیروی از سنت پیامبر اکرم(ص) یکی از علائم محبت به ایشان است.
شایان ذکر است در این مراسم، رئیس سابق جامعةالازهر از مصر و پیر بدر منیر سیفی، مولانا عاصم مخدوم، علامه عاصم میر، مفتی امدادالله، قاضی بازنشسته علامه نظیر احمد غازی، پیر سید فیصل ریاض حسین شاه و سید نعمان ریاض حسین شاه، پیر صوفی اسدالله شاه نقیبی متولی خانقاه نقیب آباد شهر قصور، پیر سید اصغر علی شاه متولی خانقاه سعادات شهر گوجرانواله و سردار پیر محمد انور دوگر از شهر مولتان نیز حضور داشتند.
افغانستان (هرات)
به مناسبت هفته وحدت، محفل ادبی و فرهنگی با حضور مجید خالق نیا، نماینده فرهنگی ایران در هرات، رئیس و معاونین و کادر آموزشی موسسه آموزش عالی کهکشان شرق، اساتید و دانشجویان در محل سالن همایش موسسه آموزش عالی کهکشان شرق برگزار شد.
ستاری، رئیس موسسه آموزش عالی کهکشان شرق سخنانی در خصوص پیامبر رحمت حضرت محمد (ص) ایراد کرد و به بیان ویژگیها و صفات پیامبر عظیم الشان پرداخت.
خالق نیا، وابسته فرهنگی کشورمان در هرات ضمن تبریک میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) به تشریح برنامههای مرکز فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هفته وحدت پرداخت و نقش وحدت در جوامع اسلامی و تاثیر آن در توسعه کشورهای اسلامی را یادآور شد.
وی در ادامه، اشعاری از کتاب خسرو و شیرین حکیم نظامی شاعر پارسی گوی در خصوص حضرت رسول اکرم(ص) قرائت کرد.
پس از آن، تعدادی از اساتید و دانشجویان اشعاری را در مدح حضرت رسول اکرم (ص) اجرا کردند.
به مناسبت هفته وحدت و با توجه به درخواست محافل قرآنی حوزه خواهران شهر هرات مبنی بر ضرورت ارتقاء آموزش و دانش افزایی قرآن آموزان خواهر هراتی در حوزههای تخصصی، کارگاه آموزشی صوت و لحن و داوری مسابقات قرآن کریم ویژه خواهران به مدت پنج روز از سوی مرکز فرهنگی سرکنسولگری ج.ا.ایران در هرات برگزار شد.
این کارگاه آموزشی با حضور آقایی (استاد صوت و لحن) و تشیعی فرد (استاد تجوید تخصصی و داوری) در محل مدرسه القرآن شهر هرات برگزار شد.
در آیین افتتاحیه این کارگاه آموزشی، خالقنیا، مسئول مرکز فرهنگی کشورمان و خانم رضا زاده، مدیر مدرسه القرآن به ایراد سخنرانی پرداختند.
در این کارگاه تخصصی قرآنی از بین تعداد بسیاری از متقاضیان شرکت در کارگاه آموزشی با مدیریت مدرسه القرآن، حدود 50 تن از اساتید قرآنی شهر هرات امکان حضور در کارگاه آموزشی را بدست آوردند.
ترکمنستان (عشق آباد)
مراسم گرامیداشت هفته وحدت با عنوان «حضرت محمد(ص) پیامبر مهربانیها» با حضور جمع کثیری از ترکمنها و ایرانیان مقیم در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد برگزار شد.
نوید رسولی، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی، میلاد پیامبر گرامی اسلام(ص) را یکی از وجوه مشترک بین مردم دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان دانست و به اخلاق نیکو و میهمان نوازی مردم دو کشور که از ویژگیهای حضرت رسول اکرم(ص) نشأت گرفته شده است، اشاره کرد.
وی گفت: اخلاق، مهم ترین عامل جذب افراد و تقویت پیوند اجتماعی است. با اخلاق میتوان در قلب افراد نفوذ کرد و بر دلها حکومت کرد و در پیشبرد اهداف، همه را همراه خود کرد.
رسولی تأکید کرد: قرآن کریم از اخلاق پیامبر اکرم (ص) با عنوان «خلق عظیم» یاد می کند و میفرماید: با همین اخلاق عظیم توانست افراد سخت دل و خشن را به سوی خود جذب کند و همه را مطیع خدا کند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به مقام و شخصیت والای پیامبر اکرم(ص) در نزد خداوند متعال و در قرآن کریم و مردمی بودن و مردمداری آن حضرت به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای بارز و برجسته ایشان اشاره کرد.
رسولی اظهار امیدواری کرد مسلمانان، صفات و ویژگیهای پیامبر اکرم(ص) را سرلوحه زندگی خود قرار دهند و با استناد به شخصیت والای رسول اکرم(ص) بتوانند الگویی برای جامعه جهانی باشند.
محمود صادقی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در سخنانی، گفت: حضرت محمد(ص) وقتی رسالت خود را آغاز کردند در جهانی مملو از کفر و بت پرستی بودند و فاصله زیادی از نظر ویژگی با رسالت حضرت رسول(ص) داشتند در تأیید این ادعا همین بس که اعراب پیش از اسلام، دختران خود را زنده به گور می کردند اما بعد از رسالت رسول اکرم(ص)، مقام زن ارتقا یافت به طوری که از مقام حضرت فاطمه به عنوان کوثر یاد میشود.
وی اظهار داشت: پیامبر (ص) با بیان فصیح، نرم خویی و مهربانی دل ها را مجذوب خود کردند و پیام خود را به اقصی نقاط جهان رساندند.
صادقی با اشاره به پیام صلح و دوستی پیامبر اکرم(ص) مطرح کرد: امروز، پیام صلح و دوستی و مهربانی رسول اکرم(ص) باید طنین انداز عالم باشد.
وی در ادامه سخنانش، افزود: در فرهنگ دو ملت ایران و ترکمنستان، نشانههای بزرگی از اخلاق، مهربانی و شفقت حضرت رسول(ص) نمایان است که نمونههایی از آن، احترام به خانواده، زنان، فرزندان و بزرگان خانواده است.
صادقی مطرح کرد: پیامبر اکرم(ص) محور وحدت بین مسلمانان است. نقطه مشترک مسلمانان قرآن کریم و پیامبر اکرم(ص) است و امید که همه مسلمانان با تأسی از پیامبر گرامی اسلامی در فکر، نظر و عمل رهرو پیامبر اکرم(ص) باشند.
در ادامه این مراسم، گروه سرود رایزنی فرهنگی کشورمان در وصف پیامبر اسلام(ص) به اجرای برنامه پرداختند.
قرائت شعر و مقاله در خصوص سبک زندگی مردم دو کشور ایران و ترکمنستان و اعطای جوایز پایان بخش این مراسم بود.
پاکستان (کویته)
همزمان با فرارسیدن میلاد پیامبر مکرم اسلام حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، همایش علمی با موضوع «بررسی نقش وحدت اسلامی در برقراری امنیت و توسعه اقتصادی» در سالن همایش خانه فرهنگ کشورمان در کویته، برگزار شد.
مهمان ویژه این همایش، عبدالقادر لونی، امیر حزب جمعیت علمای اسلام در بلوچستان و صدر جلسه حجتالاسلام والمسلمین محمد جمعه اسدی، رئیس حوزه علمیه امام صادق(ع) در کویته بودند.
این برنامه با تلاوت کلام الله مجید توسط قاری عبدالوهاب آغاز شد و بعد از آن، اعظم چشتی، از مداحان معروف و شناخته شده بلوچستان به مناسبت میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) مداحی کردند و سرودهای ملی ایران و پاکستان پخش شد.
سید حسین تقیزاده، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر کویته در سخنرانی خود، به اهمیت وحدت اسلامی و تاثیر آن در رونق و شکوفایی اقتصادی و اجتماعی جوامع اسلامی اشاره کرد.
وی افزود: امروزه اهمیت وحدت مسلمین در دستیابی به آنچه سبب پیشرفت و توسعه همه جانبه جوامع اسلامی میشود بر کسی پوشیده نیست و اگر نفی سلطه کافرین بر مومنین خواسته خدای متعال است و به صراحت بر این خواسته تصریح شده است این امر جز با وحدت جهان اسلام ممکن نیست.
تقیزاده تأکید کرد: لازمه پیشرفت اقتصادی و خود کفایی اقتصادی در کنار سیاستهای صحیح دولتمردان در زمینه حرکت به سمت جذب سرمایه و ایجاد اشتغال و بهره گیری از استعداهای خلاقانه و دارای نبوغ فکری در استفاده از فن آوری و تکنولوژی روز به منظور جهش اقتصادی میطلبد که امنیت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی برای تجار و صاحبان سرمایه و صاحبان فکر فراهم باشد.
اولین سخنران همایش، خانم زهرا عبدالعلی، از اساتید مدرسه بانوان فاطمه الزهرا(س) بود. وی افزود: مسلمان در هر گوشه ی جهان باشند، باید وحدت و انسجام اسلامی را حفظ کنند. امروز دنیای کفر و دوست نما، علیه مسلمانان متحد شدهاند ولی مسلمانان روز به روز از یکدیگر فاصله می گیرند و درگیر اختلافات فروعی و جزئی هستند.
شاه محمود شکیب، از دپارتمان زبان فارسی دانشگاه بلوچستان نیز در سخنانی، گفت: کلمه وحدت زمانی میتواند به معنای واقعی موثر ثابت شود که مسلمانان از کینه و تعصب و عداوت به یکدیگر پرهیز کنند و این کار را باید هر یک از ما از داخل وجود خود مان شروع کنیم.
وی همچنین به زبانهای فارسی و اردو در مدح پیامبر مکرم اسلام(ص)، شعر خوانی کردند.
سخنران بعدی همایش، خانم فائزه میر، استاد بخش روابط بین الملل و علوم سیاسی دانشگاه بلوچستان بود که مقالهای با موضوع «شخصیت پیامبر؛ رافع همه اختلافها» ارائه کرد.
در ادامه، گروه سرود دختران از مدرسه قدس رضویه در مدح پیامبر مکرم اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) به اجرای برنامه پرداختند.
سخنران بعدی، خانم منزه قیوم، رئیس کالج دخترانه شهر کویته گفت: مسلمانان زمانی میتوانند مستقل عمل کنند، که فقط به فرهنگ '' نشستن، گفتن و برخواستن'' اتکاء نکنند بلکه در عمل نیز کاری انجام دهند. سیره پیامبر (ص) و امام صادق (ع) که بزرگترین استاد علوم معاصر بودند، نه تنها راه سعادتمندی اخروی بلکه راه پیشرفت و توسعه در دنیای مادی امروز را نیز به ما یاد میدهد ولی مشکل مسلمانها این است که فقط فضائل پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) را بیان میکنند و از آموزه های آنها که کامیابی و شکوفایی در دنیا را تضمین میکند، کاملاً فاصله گرفتهاند.
سخنران بعدی، عبدالرشید علیزئی، رئیس کالج پسران اسلامیه و سرپرست مجموعه آموزشی اسلامی بود. وی اذعان کرد: قرآن سرچشمه همه علوم است و این کتاب آسمانی توسط کسی بر مسلمانان نازل شد که پیامش نه تنها در یک منطقه بلکه تا به قاره آفریقا رسید و آنهایی که به او ایمان آوردند و بر آموزههای آن حضرت و بر تعلیمات قرآن عمل کردند، هم در دنیا و هم در آخرت موفق شدند.
علی ابراهیمی، معاون سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته در وصف پیامبر اعظم (ص) و امام صادق (ع) به مدیحه سرایی پرداخت.
غلام جیلانی، مسئول روابط عمومی حزب جماعت اسلامی ایالت بلوچستان در سخنانی، به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در زمینههای مختلف اشاره کرد و گفت: رمز موفقیت جمهوری اسلامی در این است که حکومت ایران که یک حکومت مذهبی است، نه تنها از ایمان مردمش حفاظت میکند بلکه به سرمایه انسانی داخلی کشور خود نیز توجه میکند و از مردم کشورش در راستای پیشرفت و آبادانی خود کار میگیرد و این نشان میدهد که اگر به تعلیمات اسلامی به معنای واقعی عمل شود، جامعه اسلامی هم از نگاه اقتصادی و هم از نگاه سیاسی، روی پای خود میایستد.
مولانا عبدالقادر لونی، امیر جمعیت علمای اسلام (نظریاتی) در ایالت بلوچستان گفت: وحدت اسلامی از مهمترین نیازهای امروز است و هیچ کسی بهتر از پیامبر (ص) و قرآن مجید محور وحدت اسلامی نخواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین محمد جمعه اسدی، امام جمعه کویته و رئیس جامعه امام صادق علیه السلام در سخنرانی خود، وحدت و انسجام اسلامی را ضامن موفقیت مسلمانان دانست و برای کامیابی و سرافرازی ملت اسلامی و نجات از دشمنان دعا کردند.
به مناسبت میلاد پیامبر مکرم اسلام(ص)، فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» بنابه درخواست حجتالاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی، امام جمعه کویته توسط خانه فرهنگ کشورمان در سالنهای مسجد و حسینیه (امام بارگاه) امام رضا(ع) در خیابان علمدار شهر کویته پخش شد.
نمایش این فیلم بعد از نماز مغرب و عشاء آغاز شد و حدود 70 تن از آقایان که اکثریتشان کودکان و نوجوانان بودند و حدود 30 تن از خانمها برای تماشای این فیلم در سالن نماز حضور داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی در مورد فرازها و صحنههای مهم آن به تماشاگران توضیح داد و قبل از آغاز فیلم در باره اهمیت فیلم محمد رسول الله(ص) و پیشرفت صنعت سینمای جمهوری اسلامی ایران به نمازگزاران سخن گفتند.
عراق
به مناسبت سالروز میلاد پیامبر اکرم(ص)، به همت یکی از مراکز فرهنگی بصره و دانشگاه بصره و با همکاری اداره اوقاف اهل سنت و تعدادی از نهادهای فعال اجتماعی این استان، مراسم جشنی با حضور سعد شاهین، رئیس دانشگاه بصره، شیخ محمد الملا، رئیس دیوان اوقاف اهل سنت، فرمانده پلیس بصره، نمایندگانی از دفاتر مراجع عظام در استان، رؤسای نهادهای مذهبی و فرهنگی، بزرگان، شیوخ قبایل و جمعی از علمای اهل سنت و شیعه برگزار شد.
سخنرانان بر اهمیت وحدت اسلامی و ملی در عراق و نقش مرجعیت دینی در منسجم کردن گفتمان دینی و سیاسی و ایجاد یک نظام اجتماعی هماهنگ و صحیح فرهنگی و دینی در جامعه عراق متناسب با تمام فرقههای دینی و اجتماعی آن تاکید کردند.
در بخشی از این مراسم، بیانیه پایانی قرائت شد که در بخشی از آن به اهمیت وحدت اسلامی در میان همه فرقههای اسلامی، نقش مرجعیت عالیقدر دینی در حفظ عراق و انسجام مردم آن، فراخوان تشکیل شورای انجمن علمای عراق، ضرورت گفتمان دینی و فرهنگی، برگزاری سالانه این همایش و بین المللی شدن آن و ... تأکید شد.
بمبئی
همزمان با فرارسیدن ولادت خجسته پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) و هفته وحدت، مراسم جشنی با حضور کامران نژادلطفی، سرپرست خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، حجتالاسلام والمسلمین نجیب الحسن، امام جماعت مسجد ایرانیان شهر بمبئی، حجتالاسلام والمسلمین محسن علی شیخ (ناصری)، مولانا ظهیر عباس، معاونت هیات امنای اداره وقف ایالت اوتار پرادش و جمعی از علاقهمندان به خاندان اهل بیت عصمت و نبوت در مسجد ایرانیان بمبئی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین عزیز حیدر به شرح ابعاد شخصیت پیامبر(ص) پرداخت و گفت: خداند سبحان در مورد پیامبر اعظم بیان داشتهاند که ایشان رحمت اللعالمین هستند و سرور کائنات هستند. خداوند برای همه عالم رحمت فرستاده است.
نژادلطفی ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت و خجسته میلاد حضرت محمد(ص) با اشاره به آیه 56 سوره مبارکه احزاب بیان کرد: خداوند متعال در این آیه می فرمایند که خداوند و فرشتگان بر پیامبر رحمت و دورود می فرستند پس مقام پیامبر (ص) آنقدر والا است که آفریدگار عالم هستی و تمامی فرشتگان درگاهش بر او درود می فرستند.
وی افزود: اکنون در شرایط جدید، ما مسلمانان بیش از همه چیز به همدلی و همفکری نیاز داریم تا بتوانیم به مرحله گفتگو برسیم. گفتگو راهکار حیاتی برای ارتباط میان جوامع اسلامی و ایجاد نزدیکی و وحدت است.
حجت الاسلام والمسلمین نجیب الحسن در نعت و مدح پیامبر(ص) اشعاری قرائت کرد که مورد توجه علاقهمندان قرار گرفت.
ظهیر العباس گفت: لازمه محبت و دوست داشتن، معرفت است. کسانی که قدر علم و معرفت را میدانند، می توانند در میان مردم محبوب باشند. اگر در آیههای قرآن مجید تفکر کنیم می بینیم که شخصیت والای پیامبر(ص) به خوبی تشریح شده است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت وحدت میان جامعه اسلام افزود: امروزه بیش از هر روز دیگر شاهد تحرکات منفی علیه مسلمانان در جهان هستیم و اگر وحدت به عنوان رمز موفقیت میان گروههای مسلمانان ایجاد نشود، دشمن با استفاده از انشقاق میتواند در جامعه رخنه کند.
لاهور
همایش سالانه حوزه علمیه عروه الوثقی لاهور تحت عنوان «منهج رسالت در وحدت امت» همزمان با میلاد با سعادت رسول اکرم (ص) و همچنین گرامیداشت هفته وحدت مذاهب اسلامی با حضور علما، مشایخ و دانشوران شیعه و سنی از سراسر پاکستان و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد.
علیرضا رضایی، قاری بین المللی جمهوری اسلامی ایران نیز از میهمانان ویژه این همایش بود که تلاوت قرآن کریم و اذان زیبای ایشان تحسین میهمانان را برانگیخت.
در این همایش با شکوه سراج الحق؛ رئیس حزب جماعت اسلامی پاکستان، حسن محی الدین؛ رئیس شورای عالی سازمان منهاج القرآن، سید ضیاءالله شاه بخاری رئیس حزب جمعیت متحد اهل حدیث پاکستان، راغب نعیمی؛ رئیس حوزه علمیه نعیمیه (متعلق به بریلوی) و بسیاری دیگر از علما و دانشوران از سراسر پاکستان شرکت کردند.
جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور ضمن تبریک میلاد پیامبر اعظم(ص) و اشاره به ابتکار جمهوری اسلامی ایران در نام گذاری هفته وحدت و اقدامات مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران در ایجاد وحدت مذاهب اسلامی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره وحدت دنیای اسلام را در سرلوحه ارتباطات و تعاملات خویش قرار داده است.
وی افزود: حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران با فرمان تشکیل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اقدامی ماندگار برای تألیف قلوب مسلمانان از طریق همنشینی و همفکری علمای بلاد انجام دادند و در تمام این سالها، علاوه بر تعامل مستمر با علمای اهلسنت از کشورهای مختلف، با چند اقدام تاریخی تلاش کردند تا بیش از پیش زمینههای خصومت و بددلی پیروان مذاهب اسلامی را کمتر و کمتر کنند.
علامه سید جواد نقوی؛ رئیس حوزه علمیه عروه الوثقی گفت: رسول اکرم (ص) قوم جاهل عرب را از طریق تبلیغ دین اسلام به خیر امت و دشمنی های فیما بین آنها را به اخوت و محبت تبدیل کرد.
سراج الحق؛ رئیس حزب جماعت اسلامی پاکستان بیان کرد: اختلاف علمی باعث رشد جامعه میشود ولی ایجاد درگیری به بهانه مسائل فروعی و جزئی ظلم است.
حسن محی الدین؛ رئیس شورای عالی سازمان منهاج القرآن و فرزند طاهر القادری مؤسس این سازمان با اشاره به آیه 60 سوره بقره اظهار داشت: در دین اسلام نیز رسول اکرم (ص) سرچشمه هدایت است و تمامی مذاهب اسلامی بعدی از هدایت پیامبر را محکم گرفته و آن را کل هدایت میدانند.
سید ضیاء الله شاه بخاری؛ رئیس حزب جمعیت متحد اهل حدیث پاکستان، با اشاره به صلح قبیله های اوس و خزرج در نتیجه محبت و دوستی پیامبر گفت: بهترین راه پایان دادن به اختلافات میان مسلمانان تعمیق محبت و دوستی پیامبر اکرم(ص) در قلوب مسلمانان است.
مفتی محمد شیر القادری از موسسه مسلم گفت: برای ایجاد وحدت باید به چند نکته مهم توجه داشته باشیم. یکی ایجاد هدف مشترک بین مسلمانان و دیگری شناسایی دشمن مشترک است.
مفتی سید زین العابدین؛ رهبر جمعیت علمای اسلام با اشاره به حدیث ثقلین و تلاش ها و قربانی های اهل بیت (ع) در راه سربلندی دین اسلام اظهار داشت: محبت و دوستی اهل بیت اطهار (ع) بر مسلمانان واجب است و جلوی گمراهی را می گیرد.
پیر سید مخدوم ندیم هاشمی؛ متولی آستانه کهورا شریف گفت: علما با حضور در این جمع آمادگی خود را برای ایجاد وحدت اعلام کردهاند.
سید مهدی رضا شاه سبزواری؛ متولی خانقاه حضرت سخی شهباز قلندر در شهر سیهون شریف اظهار داشت: رهبران تمامی مذاهب اسلامی با حضور در این جمع آمادگی خود را برای اتحاد با یکدیگر اعلام کرده اند، بنابراین اکنون باید یک گام دیگر در این زمینه برداشت.
مولانا محمد عادل؛ از حوزه علمیه بنوریه کراچی گفت: احترام به مقدسات یکدیگر و صبر و شکیبایی پیشه کردن از مهمترین راهکارهای ایجاد و برقراری اتحاد بین مسلمانان است.
سید فهد علی کاظمی؛ متولی خانقاه میران حسین زنجانی با اشاره به حدیث ثقلین گفت: پیامبر پیروی از قرآن و اهل بیت (ع) را تنها راه ایجاد اتحاد و همبستگی بین مسلمانان مطرح کردند.
پیر سید هارون علی گیلانی، از خانقاه حضرت میان میر لاهور، گفت: علما در مجالس مذاهب مشترک سخن از اتحاد می زنند ولی با این وجود نتایج ایده آل در زمینه اتحاد بین مسلمین به دست نیامده است.
پیر سید حبیب عرفانی؛ متولی آستانه سندر شریف، اظهار داشت: یکی از دلایل ایجاد اختلاف بین مسلمانان روش تربیت آنها توسط علما است. علما باید در تربیت مسلمانان به جای اختلافات به اشتراکات توجه کنند. در غیر اینصورت امکان پایان یافتن اختلاف بین مسلمانان وجود ندارد ولی اگر علما بخواهند می توانند با تاکید بر اشتراکات باعث اتحاد بین مسلمانان شوند.
اسلام آباد
همزمان با ایام میلاد النبی(ص) همایش «رحمةاللعالمین» با حضور احسان خزاعی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مازن سفیر سوریه، حجت الاسلام سخاوت حسین سندرالوی روحانی برجسته شیعه و جمعی از شخصیت های سیاسی، علمای شیعه و اهل سنت، (اهل حدیث، دیوبندی، بریلوی، مشایخ)، فعالان مذهبی، سیاسی و اجتماعی و نمایندگان همه مکاتب فکری و ادیان مختلف هندو و مسیحی برگزار شد.
این همایش وحدت بخش و تاریخی به میزبانی جمعیت اسلامیه پاکستان با هدف ترویج اتحاد و وحدت بین مسلمین در پرتو سیره و تعالیم پیامبر اکرم (ص) در محل هتل اسلام آباد پایتخت پاکستان انجام شد.
شرکت کنندگان در این همایش با اشاره به آیات شریفه "و ما أرْسلْناک إلّا رحْمةً للْعالمین" و "واعتصموا بحبل اللّه جمیعًا ولا تفرّقوا" در خصوص شان و منزلت پیامبر اکرم (ص) سخنرانی و به تبیین حکمت و فلسفه وجودی پیامبر اکرم (ص) و نقش دین، قرآن و رسالت پیامبر اکرم (ص) را در ترویج اتحاد مسلمانان پرداختند.
در این همایش، خزاعی رایزن فرهنگی ایران در پاکستان، علامه غلام اکبر ساقی رئیس جمعیت اسلامیه، حجت الاسلام علامه سخاوت حسین سندرالوی روحانی برجسته، عبدالله گل رئیس انجمن جوانان، علامه عبدالمالک مجاهد رهبر مرکزی متحده جمعیت اهل حدیث، حاج ابو احمد پیر محمد مقصود مدنی رئیس اداره نور اسلام، دکتر مازن سفیر سوریه و سایر سخنرانان از شهرهای مختلف اسلام آباد، راولپندی، لاهور، فیصل آباد و مولتان در مورد وحدت اسلامی سخنرانی کردند.
رایزن فرهنگی کشورمان طی سخنانی در این همایش، ضمن تبریک ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام (ص)، گفت: میلاد پیامبر اکرم (ص) زمینهی بعثت نبوی را فراهم آورد و بعثت نبوی بزرگترین رویداد تاریخی برای بشر از ابتدا تا انتها است چون بعد از بعثت پیامبر اکرم(ص)، بشریت هدایت شد و به سمت نور قرار گرفت.
وی افزود: نام نبی مکرم اسلام (صلوات الله علیه)، همراه است با مهر، صلح و دوستی و ولادت نبی مکرم اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص)، یکی از زیباترین اتفاقات عالم به شمار میرود، چون سرآغاز یک حرکت عظیم و بزرگ برای هدایت و سعادت بشر است، اما عده ای از جاهلان در تلاش هستند که چهره اسلام را خراب کنند که از نظر امت اسلام این امر محکوم است.
خزاعی با اشاره به ضرورت اتحاد و وحدت گفت: ضرورت وحدت اسلامی امری مشهود است ولی در کشورهای منطقه این ضرورت بیشتر است چون در این منطقه توطئه ها بیشتر است و دشمنان اسلام سعی می کنند تا با ایجاد اختلاف، مسلمانان را با هم درگیر کنند.
وی افزود: امام خمینی (ره) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، علم و پرچم وحدت اسلامی را بلند کردند و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله) آن را تا به امروز ادامه دادند.
خزاعی گفت: مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهای (دامت برکاته) همواره در مناسبت های مختلف به روشنفکری در مورد اقدامات دشمن برای تفرقه میان امت اسلامی پرداخته اند و مسلمانان را نسبت به پیامدهای وخیم تفرقه آگاه ساخته و هشدار دادهاند.
وی گفت: با توجه به جایگاه کشور پاکستان و ایران به عنوان دو کشور بسیار مهم در دنیای اسلام و با توجه به وجود دشمنان مشترک، بیش از پیش نیازمند یکپارچگی و وحدت هستیم.
پیر محمد مقصود مدنی در این همایش گفت: برای اتحاد مذاهب اسلامی باید تلاش کرد زیرا ما هر چه داریم از رسول اکرم (ص) است.
وی گفت: سیره پیامبر اکرم (ص) برای همه ما الگو است و این وظیفه همه ما است که به آن عمل کنیم زیرا خیر دنیا و آخرت ما در این است.
عبدالله گل، رئیس انجمن جوانان یکی از چهره سیاسی برجسته پاکستان با تاکید بر اینکه زندگی ما مسلمانان باید بر اساس سیره و حیات مبارک پیامبر اکرم (ص) باشد، گفت: امروزه برخی از احزاب و گروههای سیاسی خود را محافظ و نگهبان رسالت و نبی اکرم (ص) معرفی می کنند در حالی که این یکی از وظایف دولت های اسلامی است.
وی گفت: پیامبر اکرم (ص) دین اسلام را آوردند که کامل ترین دین است ولی متاسفانه غربی ها نسبت به اسلام دیدگاه منفی دارند و برخی به خاطر وجود فرقه گرایی بین مسلمانان که از طرف خود مسلمانان ایجاد شد، از اسلام می ترسند.
عبدالمالک مجاهد، عالم اهل حدیث پاکستان با اشاره به این که پیامبر اکرم (ص) برای هدایت بشریت آمدند گفت: قبله و کتاب قرآن همه مسلمانان یکی است.
حجت الاسلام محمد یعقوب در این همایش، گفت: ضرورت دارد تا ما هر چه بیشتر برای وحدت امت اسلامی تلاش کنیم، چون حکم قرآن نیز همین است.
علامه مصطفی انصاری، عالم برجسته از شهر مولتان با تاکید بر این که مسلمانان باید از تفرقه دوری کنند گفت: عمل به آموزه های نبوی باعث انسجام و وحدت خواهد شد.
علامه سخاوت سندرالوی در سخنانی گفت: خداوند پیامبر گرامی اسلام (ص) را برای بشریت به عنوان رحمةاللعالمین قرار داد تا بتواند تمام بشریت را هدایت کند.
مشتاق احمد کمبوه در این کنفرانس با اشاره به این که سیره پیامبر اکرم (ص) برای همه ما الگو است، گفت: پاکستان در کل جهان سنگر اسلام است لذا اتحاد، نیاز عصر حاضر است.
علامه غلام اکبر ساقی، رئیس جمعیت اسلامیه پاکستان گفت: دشمنان اسلام میخواهند ما را با یکدیگر درگیر کنند لذا باید آگاه بود و با اتحاد با یکدیگر توطئه آن ها را نقش بر آب کنیم.
در این کنفرانس کتاب تحت عنوان «فتوای تاریخی رهبر معظم انقلاب» در خصوص توهین به مقدسات اهل سنت رونمایی و بین حاظرین توزیع شد.
کابل
به مناسبت میلاد با سعادت حضرت محمد مصطفی(ص) بخش فرهنگی شهرداری کابل با همکاری موسسه تولید برنامههای صوتی و تصویری«موج»، جشن میلادالنبی(ص) را برگزار کرد.
در این مراسم رسانههایی چون تلویزیون سحر، العالم، خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شبکه تلویزیونی تمدن و شبکه ملی افغانستان برای پوشش و پخش زنده آن حضور داشتند.
مولوی ذبیح الله مجاهد سخنگوی دولت امارت اسلامی گفت: ما هم باید امت واقعی پیامبر(ص) باشیم و تنها به زبان امت پیامبر(ص) نباشیم، بلکه در عمل باید الگوی ما حضرت محمد(ص) باشد. اگر به حقوق انسانها توجه نکنیم ما مسلمان واقعی نخواهیم بود. باید قرآن کریم و احادیث را بدانیم و برای خود عملی کرده و به جامعه ترویج کنیم.
در ادامه، سرودی در وصف حضرت محمد مصطفی(ص) اجرا شد.
شورای عالی قرآنی افغانستان با حمایت و همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل به مناسبت میلاد با سعادت حضرت محمد مصطفی(ص) و حضرت امام جعفر صادق(ع)، محفل انس با قرآن کریم در مسجد الزهرا(س) در غرب کابل برگزار کرد.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط نصرالله رضایی، از قاریان ممتاز آغاز شد و با اجرای گروه سرود ویژه شورای عالی قرآنی افغانستان تحت عنوان «یا محمد یا محمد یا رسول الله» ادامه یافت.
در ادامه برنامه، شهیر کشور، محمد اشرف تیموری با قرائت دلنشین خود فضا را معنویت خاصی بخشید.
حجتالاسلام حسنزاده، رئیس شورای عالی قرانی افغانستان گفت: امروز در خدمت قاریان عزیزی هستیم که تلاشهای زیادی کردند تا به این جایگاه رسیدند و شما قاریان جوان و نوجوانان هم باید بدون خستگی تلاش کنید تا بتوانید به چنین جایگاهی برسید.
وی افزود: امروز که در ایام هفته وحدت و ولادت حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع) قرار داریم باید در زندگی خود آن حضرات را الگو قرار دهیم تا به رستگاری برسیم. امروز باید با تمام توان وحدت و اتحاد خود را حفظ کرده و نگذاریم این وحدت از هم بپاشد.
رئیس شورای عالی قرانی افغانستان مطرح کرد: شوراری عالی قرآن افغانستان هدف از برگزاری چنین محافلی را ایجاد زمینه برای رشد و تربیت قاریان جوان و نوجوان میداند تا بتوانند در مسابقات بینالمللی شرکت کرده و برای کشورشان مقام بیاورند.
در پایان این مراسم، به 30 نفر از قاریان در بخش قرائت و ترتیل گواهی و به برندگان مسابقات قرائت، ترتیل و حفظ قرآن کریم جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.
پیشاور
به مناسبت میلاد حضرت محمد(ص) و گرامیداشت هفته وحدت، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور کنفرانس «حصول وحدت اسلامی در سایه اعتقاد و عمل» با حضور مهمان ویژه ضیاء الله بنگش، وزیر اسبق آموزش و پرورش و معاون سروزیر ایالت خیبرپختونخوا، مولانا محمد اسماعیل، معاون حزب جماعت اسلامی ایالت، حمیدرضا قمی، سرکنسول ایران در پیشاور، مهران اسکندریان، رییس خانه فرهنگ ایران در پیشاور، علامه امین شهیدی، رییس امت واحده پاکستان، امیرمحمدخان یوسف زئی، نویسنده کتاب "عظیم ترین قائد" و رییس هیات مدیره بیمارستانهای ارتش ایالت، قاری روح الله مدنی، وزیراسبق اوقاف ایالت خیبرپختونخوا، علامه محمد اقبال بهشتی، معاون حزب وحدت المسلمین پاکستان، سید علی عباس نقوی، رییس اداره تنزیل القرآن پاکستان، رشید احمدسلجوقی، رییس مرکز اسلامی شیخ زائد دانشگاه پیشاور، فخرالاسلام، رییس بخش مطالعات پاکستان دانشگاه پیشاور، مفتی جمیل منصوری، رییس حوزه دارالعلوم اهل حدیث پیشاور و امام جمعه مسجد جامع گنج اهل حدیث، علامه عابد حسین شاکری، معاون حوزه علمیه شهید عارف حسین الحسینی پیشاور، علمای شیعه و سنی، اساتید و دانشجویان دانشگاهها و دانشکدهها، شخصیتهای علمی، ادبی، دینی و جمع کثیری از گروه های احزاب سیاسی و دینی پاکستان از شهرهای مختلف پاکستان در سالن امام خمینی(ره) خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران پیشاور برگزار شد.
اسکندریان، رئیس خانه فرهنگ کشورمان با تاکید بر اهمیت حصول وحدت اسلامی در سایه اعتقاد عملی با تبیین نکاتی دیدگاه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در خصوص این مهم اظهار داشت:برای تحقق راهکارهای وحدت دو مرحله وجود دارد: اول آن، لفظ و بیان بوده که بسیار سهل و آسان است. اگرچه کسانى هستند که فرق مسلمین را علناً تکفیر مىکنند و کسانى دیگر نیز حتى حاضر به ادای یک کلمه در باب وحدت مسلمین و اتحاد فرق اسلامى نمیباشند. دوم اینکه مرحلهى عمل بوده که کاری سخت و حقیقتاً احتیاج به مجاهدت داشته و امری واجب است اما عوامل بسیارى دیگری نیز وجود داشته که عمداً درصدد خدشهدار نمودن وحدت اسلامی هستند.
وی راهکارهای عملی حصول وحدت از نگاه معظم له را برشمرد و گفت: علماى اسلام، روشنفکران مسلمان، نویسندگان، شعرا و هنرمندان در دنیاى اسلام، امروز وظیفه دارند تا آنجایى که توان آنها اجازه مىدهد، شخصیت نبى اکرم(ص) و ابعاد عظمت این وجود بزرگ را براى مسلمانان و غیرمسلمانان ترسیم کنند. این امر به اتّحاد امت اسلامى و به خیزشى که امروز درنسل جوان امت اسلامی به سوى اسلام مشاهده مىشود، کمک خواهد کرد.
رئیس خانه فرهنگ کشورمان افزود: امروز همهى فرق اسلامى باید با مشاهدهى صحنههاى دردناک اختلافات مذهبی تاریخی، تجربهى مسالمت و مهربانى را بیاموزند و به وحدت و تقریب و همکارى همهى فرقهها و همهى متفکران آنان، بیاندیشند.
وی ادامه داد: امروز دنیاى اسلام نیازمند تقریب حقیقی و زدودن شاید بعضى از سوءتفاهمها و تاکید بر مشترکات فراوان خود است که همانا وحدت اسلامی در سایه اعتقاد عملی، پرچم امت واحده اسلامی را بر بام جهان برافراشته خواهد کرد.
ضیاءالله بنگش، معاون سروزیر و وزیر اسبق آموزش و پرورش ایالت خیبرپختونخوا گفت: کشور مسلمان ایران دوست و برادر پاکستان بوده و درتمام مشکلات یاور و پشتیبان این کشور است. مردم پاکستان نیز با کشور ایران و زبان و فرهنگ آن علاقه زیادی داشته و این کشور دژ مستحکم آرمان های اسلامی می دانند.
معاون سروزیر با تاکید برحفظ وحدت جامعه جهانی مسلمانان گفت: امروز اگر کشورهای اسلامی تفکر و مسیر امام خمینی(ره) را در پیش بگیرند و به فرمایشات ایشان مبنی بردشمن شناسی را مدنظر قراردهند، می توانند به راه حل های زیادی و برای رفع مشکلات و موانع در مسیر توسعه و پیشرفت کشورهای مسلمان با حفظ وحدت اسلامی گام های بزرگی بردارند.
علامه محمد امین شهیدی، رئیس حزب امت واحده پاکستان با تاکید بر فرمایشات نبی اکرم اسلام(ص) و آیات قرآن کریم در خصوص وحدت اظهار داشت: وحدت بین مسلمین و دوری ازتفرقه ازجمله موضوعاتی است که در آیات قرآن کریم به صراحت پرداخته و از پیامبراکرم(ص) نیز در این خصوص احادیث و روایت های زیادی نقل شده است.
محمدامین شهیدی گفت: مسلمانان جهان بایستی برای وحدت اسلامی، اتحاد امت و به اصطلاح قرآن تشکیل"یک امت واحده" قدم های عملی بردارند و موضوعاتی را که در تمام مذاهب اسلامی مشترک بوده در بین مردم مطرح کنند.
مولانا اسماعیل، رییس حزب جماعت اسلامی ایالت خیبرپختونخوا اظهار داشت: موفقیت و پیشرفت کشورهای اسلامی در تمام زمینهها، زمانی امکان پذیر است که تعهد خود را به آموزههای اسلامی ثابت نموده و آن را عملا اثبات کنند.
سخنرانان دیگر نیز با اشاره به ایام 12 تا 17ربیعالاول که از سوی حضرت امام راحل(ره) به نام هفته وحدت نامگذاری شده است، اظهار داشتند: این ایام فرصتی برای نزدیک شدن، وحدت و آگاهی از عقاید و تفکرات یکدیگر میان مسلمانان شیعه و سنی بوده و می توان با استفاده از این فرصت با اتحاد و یکدلی در برابر انواع نقشهها و توطئههای استکبار جهانی مقابله کرد. امروزه حفظ و تقویت وحدت اسلامی، دوری از تفرقه و اختلافات و تکیه بر مشترکات به عنوان اساسیترین نیاز جهان اسلام مطرح بوده و تمام مسلمانان شیعه و سنی بایستی در این راه گام های عملی بردارند.
در ادامه این برنامه، کتاب «عظیم ترین قائد» تالیف امیرمحمدخان یوسف زئی، رییس هیات مدیره بیمارستانهای ارتش ایالت مشتمل بر 9 فصل حاوی موضوعات رهبری پیامبراکرم(ص) در مکه و مدینه، توسعه دولت مدینه، اخلاقیات، فرمانروایی لشگر اسلام، حقوق زنان در سیره پیامبر(ص)، نفی تروریسم و سلامت جسمانی و خوش رویی پیامبر(ص) و ... رونمایی شد.
بصره
به مناسبت هفته وحدت وسالروز ولادت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) و امام جعفر صادق (علیه السلام)، مراسم جشنی با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه بصره توسط مرکز بین المللی آموزش و پژوهش ایران وابستگی فرهنگی ایران در دانشگاه بصره و با همکاری تجمع جوانان خردورز برای توسعه برگزار شد.
در این مراسم که در محل سالن کتابخانه مرکزی دانشگاه بصره انجام شد، پس از تلاوت قرآن کریم و مداحی مداح اهل بیت(ع)، میثم، رئیس مرکز بین المللی آموزش و پژوهش ایران وابستگی فرهنگی ایران در سخنانی، گفت: به مناسبت هفته وحدت به هفت تن از دانش آموزان برتر کنکور امسال بصره لوح تقدیر اعطا شد.
سپس، خانم کریمه (ام زید) از اساتید دانشگاه بصره پیرامون شخصیت و جایگاه زن از منظر رسول اکرم(ص) و موضوع وحدت بین مسلمین سخنرانی کرد.
همچنین، به همت مؤسسه الغری و دانشگاه بصره و دیوان وقف سنی، همایش وحدت اسلامی و ملی (چالشهای کنونی و چشم انداز آینده) با حضور رضا ملکی، وابسته فرهنگی ایران در بصره، سعد شاهین، رئیس دانشگاه بصره، شیخ قاسم الهاشمی، رئیس مؤسسه الغری، شیخ محمد ملا، رئیس دیوان وقف سنی بصره و جمع زیادی از اساتید دانشگاه، دانشجویان، علماء، مقامات استان بصره در محل تالار همایشهای دانشگاه بصره برگزار شد.
شیخ قاسم الهاشمی، رئیس مؤسسه الغری نجف اشرف اظهار داشت: امروز ما در یک جنگ تمام عیار فرهنگی هستیم و باید با وحدت اسلامی و همت در میدان فرهنگی پیروز شویم و آن هم، معرفی خوب اسلام ناب محمدی و وحدت امت اسلامی است.
سخنران بعدی سعد شاهین، رئیس دانشگاه بصره بود. وی گفت: برگزاری این گونه همایشها باعث شناخت هرچه بیشتر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و وحدت بین مردم خصوصا فرق مختلف اسلامی می شود.
محمد ملا، مدیر وقف سنی بصره تأکید کرد: این همایش بنام وحدت اسلامی و ملی عنوانی پر معنا است. امروز وظیفه اصلی ما علما این است به مردم متذکر شویم که اسلام ما را دور هم جمع می کند و وطن به ما وحدت می دهد.
در ادامه برنامه، مقالاتی پیرامون موضوع وحدت اسلامی و ملی (چالشهای کنونی و چشم انداز آینده) از سوی پژوهشگران ارائه و قرائت شد.
تونس
به مناسبت هفته وحدت، نمایشگاه صنایع دستی به مدت یک هفته با شرکت جمهوری اسلامی ایران در مجموعه فرهنگی کلتوراما شهر مرسا برگزار شد.
مکتوبات فرهنگی با موضوعات ایرانشناسی و جاذبههای گردشگری ایران همراه با صنایع دستی و خوراکیهای ایرانی به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در این نمایشگاه عرضه شد.
سفیر عراق در تونس و شهردار تونس از غرفه کشورمان بازدید به عمل آوردند.
به مناسبت میلاد حضرت محمد(ص)، موکب و خیمهای برای جشن مولد النبی الشریف ص برپا شد.
در این موکب ضمن پذیرایی شربت و شیرینی از عموم مردم و پخش تواشیح مولد النبی(ص)، بروشورها و عکسهایی برای معرفی جاذبهها و فرهنگ ایران میان بازدیدکنندگان توزیع شد.
هند
به مناسبت میلاد النبی(ص) و گرامیداشت هفته وحدت، مراسم جشنی با حضور ربانی، رایزن فرهنگی و مولانا مفتی مکرم، امام جمعه دهلی و از علمای برجسته اهل سنت هند و جمعی از علمای شیعه در منطقه سادات نشین چهولسی ایالت اتراپرداش برگزار شد.
ربانی در سخنانی، وجود پیامبر اعظم(ص) را به عنوان انسان کامل و تجلی رحمت واسعه حق، حلقه وصل و نماد وحدت انسانی و اسلامی خواند و گفت: رحمةللعالمین بودن پیامبر(ص) فارغ از مرزبندی های دینی و زمانی است و همه انسان ها و در همه دورههای تاریخی مشمول رحمت ایشان خواهند شد.
رایزن فرهنگی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش، وحدت اسلامی را یک مصلحت عقلی و انسانی و وظیفه دینی دانست و خاطرنشان کرد: مهمترین و موثرترین الگوی جامعه اسلامی برای شکل دهی همبستگی و همزیستی انسانی و اسلامی، سیره اخلاقی پیامبر(ص) است.
وی با اشاره به تحولات و دستاوردهای ایران اسلامی در حوزه مردم سالاری و حقوق زنان مطرح کرد: انقلاب اسلامی بر اساس خواست و اراده ملت ایران شکل گرفت و ارزش های اسلامی به ویژه حجاب باور قلبی و ایمانی قاطبه و اکثریت جامعه اسلامی به ویژه زنان مسلمان ایرانی است و طی چهار دهه گذشته شاهد تحولات اساسی در حوزه زنان و ارتقاء جایگاه آنان بودهایم.
در ادامه این برنامه علاوه بر مولودی خوانی، مفتی مکرم و تعدادی از روحانیون برجسته این کشور در خصوص وحدت اسلامی و شخصیت والای پیامبر(ص) سخنرانی کردند.
ادامه دارد ...
نظر خود را بنویسید.