logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/11/18 - 10:13
  • 1157
  • زمان مطالعه : 25 دقیقه

جشن میلاد حضرت علی(ع) در خارج از کشور + عکس

به همت نمایندگی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، مراسم جشن میلاد نخستین اختر فروزان امامت و ولایت، مولی الموحدین حضرت امام علی(ع) با حضور پیروان و ارادتمندان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و ایرانیان مقیم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم در کشورهای ذیل برگزار شد:

روسیه

با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان، مراسم جشن ولادت امیرالمومنین علی (ع) و بزرگداشت روز پدر در محل اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی، مبلغ اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی با اشاره به برکات ماه رجب و فرصت استفاده از این ماه مبارک، نکاتی را پیرامون مسائل خانواده و تربیت فرزندان بیان کرد.

کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، ضمن تبریک میلاد حضرت امیر با اشاره به تقارن ولادت حضرت علی ( ع) با ایام مبارک دهه فجر، به کینه توزی‌ها و دسیسه‌های دشمنان انقلاب اسلامی، علیه نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و افزود: دشمنان انقلاب در طول این ۴۴ سال، از هر فرصتی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران، کوتاهی نکردند و تلاش کردند تا پیشرفت‌ها و دستاوردهای این نظام را کم اهمیت جلوه دهند. جلالی گفت: رویکرد اصلی نظام، مردم‌سالاری و گسترش عدالت است.

سفیر ایران افزود: پیشرفت‌های کشور در دوران انقلاب در همه زمینه‌ها مشهود است و همه این پیشرفت‌ها در شرایط تحریم‌ روی داده است. در تایید رویکرد عدالت محور انقلاب، می‌توان زندگی ساده رهبری را مثال زد.

در ادامه این برنامه، حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز نماینده مجلس خبرگان رهبری طی سخنانی با تاکید بر استفاده از فرصت ماه رجب و شعبان برای آمادگی برای ورود به ماه رمضان گفت نباید در بهره مندی از چنین ایامی با هیچ بهانه‌ای غفلت کنیم.

 در جشن میلاد حضرت علی (ع) جمع کثیری از ایرانیان مقیم، اتباع کشورهای آذربایجان، افغانستان و تاجیکستان حضور داشتند و برنامه‌های شاد و متنوعی از جمله تکنوازی، همخوانی دانشجویان در مدح امام علی (ع)، دکلمه‌خوانی، مداحی و سرود گروه دانش‌آموزان اجرا شد

قزاقستان

به مناسبت ولادت باسعادت امیرالمؤمنین علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) و بزرگداشت روز مرد و روز پدر، مراسم جشنی با حضور مجید صمدزاده‌صابر، سفیر و علی‌اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان و جمعی از خانواده‌های ایرانی در محل رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

شیخ علی ایمانی در سخنانی، ضمن تبریک میلاد امیرالمؤمنین علی(ع) سه نکته اساسی را در باب مقام این امام بزرگ بیان کرد و گفت: نام مبارک حضرت علی(ع) 8 بار در قرآن آمده و از نام‌های خدا به معنای برتر، صاحب علوم و مقام عالی است. نام آن حضرت به سه چیز اشاره دارد؛ در یک اشارت معبود است و خالق که رب‌الارباب است. در اشارتی دیگر علی اعلی است و سوم علی عبدالله، بنده خدا.

وی به عهدنامه امام علی(ع) با نام عهدنامه مالک اشتر و صفات کمالیه امام علی(ع) اشاره و بر لزوم پیروی از او به عنوان یک انسان کامل و نزدیک کردن شیوه زندگی خود به ایشان تأکید کرد.

اسپانیا

به مناسبت ولادت با سعادت امام علی(ع)، مراسم جشنی با حضور ایرانیان مقیم و عراقی و جمعی از دیپلماتهای سفارت‌های ایران و عراق و سفرای دو کشور و با مشارکت رایزنی فرهنگی کشورمان و مؤسسه آل البیت(ع) در محل این مؤسسه برگزار شد.

حجت‌الاسلام موسوی‌زاده، رئیس مؤسسه اهل البیت(ع) عراق گفت: ما توان درک شخصیت والای امیرالمؤمنین علی(ع) را نداریم. آن وجود مبارک را پیامبر(ص) خوب می‌شناخت.

وی اظهار داشت: از آنجایی که امام علی(ع) از مقام عصمت برخوردار است، شناخت حضرتش برای غیر معصوم کاری مشکل است به همین جهت بهترین راه شناخت دقیق از شخصیت آن حضرت مراجعه به سخنان پیامبر(ص) و معصومان(ع) است و باید در چند حوزه امام را مورد بررسی قرار داد.

حجت‌الاسلام موسوی‌زاده افزود: در حوزه‌های مختلف می‌توان سبک زندگی آن حضرت را مورد بررسی قرار داد و آن وقت می‌توانیم در باب امام علی(ع) قضاوت کنیم.

در ادامه، نزار قطری، مداح اهل بیت(ع) در جایگاه حضور یافت و مدیحه سرایی و اشعار معنوی خود را به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی قرائت کرد.

وی گفت: نوجوانان ما شناخت کامل به شخصیت و افکار امام علی(ع) ندارند و توصیه کردند در چنین مجالسی فرزندان خود را به همراه بیاورید تا به قوانین اسلام و ائمه اطهار(ع) شناخت پیدا کنند.

در پایان، مسابقه‌ای بین کودکان و نوجوانان برگزار و به برگزیدگان جوائزی اهدا شد.

لاهور

مراسم گرامیداشت میلاد با سعادت مولی الموحدین حضرت علی(ع) و روز پدر با حضور شخصیت‌های سیاسی، مذهبی و فرهیختگان علمی و ادبی به میزبانی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد.

شرکت کنندگان مراسم جشن ولادت حضرت امام علی (ع) در خصوص اهمیت کتاب شریف نهج البلاغه و بیان احادیثی در مورد فضایل، مناقب و شخصیت این امام همام سخنرانی کردند.

مهران موحدفر، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور ضمن تبریک میلاد مولای متقیان امام علی(ع) به میهمانان گرامی و محبان آن حضرت اظهار داشت: شخصیت جامع امام علی(ع) الگویی برای همه انسان‌ها در همه جنبه‌های زندگی است و ایشان در اخلاق و تربیت، اقتصاد و سیاست، دین و خدا پرستی مرجعی برای پرورش همه ماست.

وی افزود: تربیت شدگان و پرورش یافتگان مکتب حضرت امیرالمومنین(ع) نشانه‌هایی از شخصیت آن امام بزرگ هستند، اما بهترین معرف آن حضرت، خود ایشان هستند.

موحدفر تاکید کرد: اگر ما می‌‌خواهیم به شناخت دقیق و کاملی از امام(ع) برسیم باید نهج البلاغه بخوانیم.

جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور گفت: از آنجایی که ما در کشور ایران همواره برای نامگذاری مناسبت ها از الگوهای اسلامی استفاده می نماییم، روز ولادت حضرت (ع) در ایران روز مرد و پدر نامگذاری شده است که از فرصت استفاده می کنم و این روز را به همه مردان و پدران این جمع تبریک می گویم.

وی در ادامه سخنانش اظهار داشت: حضرت علی(ع) در خطبه 176 «نهج البلاغه»، در بیان لزوم وحدت می‌فرماید: «مبادا در دین خدا به رنگ های مختلف درآیید؛ چرا که اتحاد و اجتماع در راه حق، هرچند ناخوشایند باشد از پراکندگی بهتر است.»

وی افزود: دقت در کلام حضرت علی(ع) ما را متوجه این حقیقت می کند که هرگاه افراد جامعه در مسائل ساده انعطاف به خرج دهند و در امورى که بر خلاف سلیقه آن هاست تحمل پیشه کنند به یقین وحدت حاکم مى شود و آرامش و عظمت به جوامع باز مى گردد.

علامه اعجاز حیدری از مدرسان جامعه المنتظر با تبریک میلاد حضرت امیرالمومنین علی (ع) اظهار داشت: یکی از افتخارات جناب علی بن ابی طالب (ع) این است که امام هم در فضائل وحبی و هم در فضائل کسبی برترین مقام را دارا است.

وی افزود: حضرت امام علی (ع) در عبادت، علم، سخاوت، شجاعت، اخلاق و برخورد از برترین هاست، بنابراین بهترین الگو برای همه مسلمانان و جهانیان است و حرکت در مسیر آن امام همام تضمین کننده سعادت دنیا و آخرت خواهد بود.

 در ادامه این مراسم وحید الزمان طارق سروده های خود در مدح مولود کعبه، حضرت امیر المؤمنین علی علیه السلام قرائت کرد. بخش پایانی برنامه نیز اجرای زنده موسیقی به همراه اشعار زیبایی در مدح حضرت علی(ع) بود که مورد توجه شرکت‌کنندگان قرار گرفت.

در حاشیه این مراسم، نمایشگاه صنایع دستی و فرهنگی ایران امروز برای بازدید کنندگان به معرض نمایش گذاشته شد.

گرجستان  

به مناسبت ولادت با سعادت مولی الموحدین امام علی(ع)، مراسم جشنی با حضور علاقه‌مندان به آن حضرت با میزبانی کربلایی کامران عباس اف، نماینده اداره مسلمانان و روحانی روستا به همت اداره مسلمانان گرجستان و با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در روستای لاگودخی (کاختی) برگزار شد.

این مراسم با تلاوت آتاتی چند از قرآن کریم توسط کربلایی ناتق صدیق اف آغاز و سپس، شیخ رامین ایگیدوف، رییس اداره مسلمانان گرجستان در خصوص خدمات اجتماعی امام علی (ع) و ویژگی‌های مثال زدنی ایشان در امر خیر و ارتباط با مردم سخنرانی کرد.

 وی در خصوص فضائل امیرمؤمنان با اشاره به آیه ولایت، آیه انفاق، حدیث غدیر، حدیث منزلت، مولود کعبه و ... و صفات والای انسانی آن حضرت  برای حاضرین  بیان کرد.

حاجی قربان، نماینده منطقه کوموکارتلی توضیحاتی در مورد فضیلت ماه رجب، دعاها و اعمال توصیه شده در این ماه برای تقرب به خداوند برای حضار ارائه داد.

در ادامه، مولودی خوانی و اشعاری توسط برخی از حاضرین در وصف امام علی(ع) قرائت و به افرادی که نامشان علی بود نیز هدایایی اهداء شد.

همچنین مراسم دیگری به همت این نمایندگی فرهنگی و با مشارکت سفارت کشورمان در حسینیه مجتمع فردوسی تفلیس برگزار شد. در این مراسم، حسن یوسف زاده، نماینده جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در سخنانی، با اشاره به فرصت‌های ویژه ماه رجب اظهار داشت: افرادی که در این ایام کارهای خیر و نیک انجام می‌دهند برای آنان ذخیره می‌شود.

شایان ذکر است، این برنامه با مولودی خوانی و برگزاری مسابقه، اهداء جایزه پایان یافت.

فیلیپین

به مناسبت ولادت مسعود حضرت علی(ع) و چهل و چهارمین سالروز دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل مراسم ویژه گرامیداشت این مناسبت‌های فرخنده را برگزار کرد.

در این مراسم که علیرضا توتونچیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مانیل و جمع قابل توجهی از هموطنان مقیم و مردم مانیل حضور داشتند، مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی، به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که توسط رهبر معظم انقلاب در بهمن‌ماه 97 صادر شد، اشاره کرد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در این بیانیه با آسیب شناسی دقیق گذشته به همراه اشاره به مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، به ترسیم ضرورت‌های سیاستگذاری و برنامه ریزی و اجرای مهمترین اصول برای پیشرفت و تعالی نظام و کشور با تاکید بر ظرفیت جوانان پرداختند.

صبوری خاطرنشان کرد: در بیانیه گام دوم بسیار هوشمندانه به اهمیت مسئله اقتصاد و فرهنگ به عنوان دو مولفه بسیار مهم از مولفه‌های پیشگیری از آسیب‌ها و در ضمن سرعت بخشی به سیاست‌های توسعه و رشد کشور تاکید شده است که بنابراین لازم داریم همه ما اعم از مسئولین دلسوز و مردم نجیب کشورمان از جمله هموطنان مقیم خارج از کشور بعنوان اعضای یک خانواده، این تاکید رهبری را جدی‌تر مورد توجه قرار دهیم.

مدیحه سرایی و اهدای جوایز از جمله برنامه‌های این مراسم بود.

زیمبابوه

به مناسبت میلاد با برکت حضرت علی علیه السلام و روز مرد، مراسم جشنی با حضور پیروان و محبان مکتب اهل البیت (ع) از جمله کارکنان نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه، ایرانیان، لبنانی‌ها و پاکستانی‌های مقیم و خانواده‌هایشان برگزار شد.

سخنران اول این مراسم، حمید بختیار، رایزن فرهنگی ایران در زیمبابوه بود که با تبریک روز مرد به بیان احادیث و روایات در خصوص حضرت علی(ع) پرداخت.

چاقمی، قاری ممتاز قرآن با سخنرانی و مولودی خوانی در مدح امیرالمومنین(ع) فضای معنوی خاصی را در مجلس ایجاد کرد.

سخنران بعدی این مراسم، شیخ دعا، رئیس شورای عالی مسلمانان زیمبابوه بود که در بیان شأن و منزلت اهل بیت(ع) و حضرت علی(ع)‌ سخنرانی کرد.

در پایان، مسابقه فرهنگی برگزار و به سه تن از شرکت کنندگان جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.

هرات

به مناسبت 13 رجب میلاد با سعادت مولای متقیان حضرت علی(ع) و به همت مؤسسه آموزشی و فرهنگی امام سجاد (ع) با همکاری مرکز فرهنگی سرکنسولگری ج.ا.ایران در شهرک جبرئیل شهر هرات، مراسم جشنی با حضور بالغ بر 700 نفر در شهرک جبرئیل شهر هرات برگزار شد.

این مراسم با تلاوت قرآن کریم، مداحی و سخنرانی به همراه اجرای دکلمه و خواندن اشعاری در وصف حضرت علی (ع) همراه بود.

این مراسم با تلاوت قرآن کریم توسط مصطفی ابراهیم از قاریان شهرک جبرئیل شهر هرات آغاز شد.

اجرای اشعار و دکلمه هایی در وصف حضرت امیرالمومنین(ع)، مدیحه سرایی توسط ایوبی و سخنرانی حجت‌الاسلام مصباح، بخش دیگر این مراسم بود.

تایلند

مراسم جشن حضرت علی(ع) با حضور نوبختی، سفیر و سیدمجید سادات لاریجانی، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در تایلند در محل مرکز مطالعات اسلامی تایلند در استان پاثوم تانی برگزار شد.

تلاوت قرآن کریم توسط هارون رضا مکلوی قاری برتر تایلندی، سخنرانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تایلند و شیخ صالح در خصوص حضرت علی(ع)، اجرای سرود دانش آموزان دارالقران امام حسین (ع) و مسجد صاحب الزامان (عج) نیز از جمله برنامه‌های این مراسم بود.

در این جشن، 17 موکب توسط مساجد و حسینیه‌های شیعیان برای پذیرایی از مهمانان برپا شده بود و در آخر مراسم از بین افراد شرکت کننده جهت اهدای جایزه زیارت کربلا قرعه کشی انجام شد.

به مناسبت میلاد حضرت امیرالمومنین علی(ع)، مراسمی با حضور ایرانیان، افغانیان و تایلندی‌ها در محل رایزنی فرهنگی کشورمان در بانکوک برگزار شد.

این مراسم با قرائت کلام الله مجید و دعای ماه رجب توسط محمودی، قاری بین‌المللی قرآن کریم آغاز شد و پس از آن، دو نماهنگ که از طرف اداره‌کل همکاری‌ها و تنظیم‌گری صادات فرهنگی که به همین مناسبت ارسال کرده بودند، پخش شد.

سپس، حجت‌الاسلام والمسلمین سخاوتی، نماینده جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در خصوص مقام والای حضرت علی(ع) سخنرانی کرد.

مولودی خوانی و اجرای برنامه فرهنگی و هنری از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

داکا

به مناسبت گرامیداشت 13 رجب سالروز میلاد امیر مومنان حضرت علی (ع)، همایشی با حضور پیروان اهل بیت(ع) و علاقه‌مندان از سوی انجمن مؤمنین داکا در محل دانشگاه دفودیل این شهر برگزار شد.

سخنرانان این مراسم در باره مقام و منزلت والای امیر مؤمنان و عظمت شخصیت آن حضرت از منظر آیات قرآن و از زبان رسول مکرم اسلام به ایراد سخن پرداختند.

سیدرضا میرمحمدی، رایزن فرهنگی کشورمان در داکا با ایراد سخنرانی در این همایش با اشاره به معجزه ولادت حضرت علی (ع) در خانه کعبه، این رخداد استثنایی و منحصر به آن حضرت را که نصیب هیچ انسانی در تاریخ بشر نشده است، پیامی الهی دانست و نشان دهنده جایگاه و مقام خاص آن حضرت نزد خداوند متعال عنوان کرد.

وی افزود: این رخداد توجه دادن همه انسان‌ها در همه ادوار تاریخی به مقام و جایگاه ویژه و خاص آن حضرت است.

رایزن فرهنگی کشورمان در داکا، سه ویژگی شاخص و برجسته از زندگی و شخصیت بی نظیر و الگوی کامل مولای متقیان امیر مؤمنان علی(ع) را با یادآوری این نکته که فهم و درک همه ابعاد وجودی آن حضرت خارج از ظرفیت شناختی ما انسان‌های عادی است، برشمرد.

وی اولین ویژگی بارز دوران حیات امیر مؤمنان را فداکاری و استقامت تمار عیار و خستگی ناپذیر حضرت در دفاع از دین اسلام و رسالت الهی پیامبر عطیم الشان(ص) در همه فراز و فرودهای دشوار دوران حیات خود چه در کنار پیامبر(ص) و چه بعد از رحلت آن حضرت تا زمان شهادتش برشمرد.

میرمحمدی تأکید کرد: درسی که امروزه همه مسلمانان باید از این ویژگی الگو واره امیر مؤمنان بگیرند این است که در هر کشوری که زندگی می‌کنند، باید مدافع دین اسلام باشند و در مقابل هجمه‌ها از آن دفاع کنند.

وی عدالت ورزی و حق طلبی را دو شاخصه رفتاری و حکومتی برجسته و بارز مولا امیرالمومنین(ع) در طول حیات خود عنوان کرد.

مولانا امداد الدین، خطیب اول مسجد جامع دانشگاه داکا از علمای اهل سنت، معین الدین و عبدالقدوس از دانش‌آموخته‌های جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در مقام و منزلت امیر مؤمنان علی(ع) از دیدگاه قرآن و پیامبر اکرم (ص) سخنرانی کردند و دو نفر از حاضران نیز در وصف آن حضرت به مولودی خوانی و مدیحه سرایی پرداختند.

هند (بمبئی)

همزمان با روز 13 ماه رجب و میلاد خجسته حضرت علی بن ابی طالب(ع) به همت فدراسیون حیدری بمبئی، مراسم جشنی در شهرهای مختلف هند به ویژه بمبئی و پونا صیادی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، اندیشمندان بمبئی و جمع کثیری از ایرانیان مقیم و عاشقان خاندان عصمت و طهارت در محل قیصر باغ برگزار شد.

در این مراسم، صیادی و جمعی از علما و اندیشمندان و خطبا از جمله حجج ‌اسلام ظهیر عباس، روحی ظفر و علی عباس امید سخنرانی و تعدادی از شعرا نیز در مدح ولایت و امامت مولی متقیان اشعاری را قرائت کردند.

همچنین، نماز جماعت مغربین به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری اقامه شد.

مراسم دیگری، با حضور علاقه‌مندان به اهل بیت عصمت و طهارت در دو شب متوالی با حضور حجت الاسلام و المسلمین اسلم رضوی و دیگر اندیشمندان در مسجد شهر پونا برگزار شد. در این مراسم، شعرا اشعاری در مدح حضرت علی بن ابی طالب (ع) قرائت کردند که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.

دهلی نو

همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر، هفته ادبی جمهوری اسلامی ایران در هند با حضور هیأتی 13 نفره از اساتید، شاعران، ادیبان و هنرمندان کشورمان برگزار شد.

برپایی سمینار سیمای ادبی امام علی(ع) در ادب فارسی و اردو به مناسبت سالروز میلاد  با سعادت مولی الموحدین حضرت علی ابن ابیطالب(ع) اولین برنامه هفته ادبی بود.

محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو، علیرضا قزوه رئیس مرکز شعر و موسیقی صدا و سیما، هشت تن از اساتید وپژوهشگران دانشگاه مازندران ودیگر مراکز علمی شهر آمل که بمناسبت هفته ادبی و کنگره طالب آملی به هند سفر کرده بودند، گروه موسیقی دلشدگان از آمل، همچنین جمعی از علما وعرفای وابسته به جریان بریلوی از مناطق مختلف هند، پرفسور اخلاق احمد آهن، رئیس گروه فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو، پرفسور اقتدار محمد، رئیس گروه مطالعات اسلامی دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه، پروفسور یحیی انجم، رئیس گروه مطالعات اسلامی دانشگاه همدرد دهلی نو،حجت الاسلام محسن تقوی، امام جمعه مسجد شیعیان دهلی نو، آقای فرید نظامی سجاده نشین درگاه حضرت نظام الدین، مولانا مفتی منظر محسن نظامی، اعضای  گروه قوالی و جمعی از استادان و دانشجویان و علاقه‌مندان به فرهنگ و ادب ایران زمین حضور داشتند.

ربانی، رایزن فرهنگی طی سخنانی توجه شاعران ادیبان به امام علی ع را ناشی از ویژگی های شخصیتی آن حضرت به امام علی(ع) به عنوان نمادی برای توصیف پذیر کردن و عینی سازی ارزش هایی همانند عدالت ،شجاعت ،زهد ،کمالات انسانی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: کمتر کسی از اولیاء الهی همانند امام علی مورد توجه شاعران وعارفان وادبیان بوده و این شخصیت پردازی از سیمای امام علی ع فارغ از مرزبندی های قومی ،مذهبی وجغرافیایی بوده است.

ربانی افزود: تمامی شاعران پارسی گوی در وصف وستایش مولی الموحدین  اشعار بسیاری داشته اند ولی در این میان مولانا بیش از دیگر شاعران و با رویکردی معرفتی و با استناد به کلام پیامبر(ص) و خود آن حضرت و با استناد به رویدادهای تاریخی به تبیین شخصیت واندیشه آن امام همام پرداخته است.

در بخش دیگر این برنامه، گروه قوالی هند و گروه موسیقی ایرانی به صورت ترکیبی اجرای زیبایی را به نمایش گذاشتند که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت. سپس، دکتر علیرضا قزوه شعری زیبا در وصف امام علی(ع) قرائت کرد.

یحیی انجم در سخنان خود با تاکید براین نکته هیچ فرد بشری نمی‌تواند فضائل و کمالات امام علی(ع) را احصا کند، گفت: تمامی سلسله های عرفانی رایج در هند مانند، قادریه، چشتیه و یا سهروردیه به امام علی(ع) ختم می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: تمامی اعمال حسنه در جای خود مهم هستند. اما، درود بر نبی و آل نبی عمل حسنه ای است که حتما در نزد خداوند مورد قبول واقع می شود. چرا که خداوند متعال و فرشتگان بر پیغمبر و آل ایشان درود می فرستند.

حجت الاسلام محسن تقوی، شخصیت امام علی(ع) را شخصیتی جامع خواند و تاکید کرد که در ادبیات فارسی، عربی و اردو بعد از پیغمبر اسلام(ص) بیشترین اشعار در مدح امام علی (ع) گفته شده است و صنف قصیده هنوز هم در میان ما زنده است. چرا که ما در مدح ائمه علیهم السلام شعر می سرائیم.حجت الاسلام محسن تقوی افزود: ما باید تعالیم اسلام را هرچه بیشتر در جامعه گسترش دهیم و منادی وحدت باشیم.

علی ذبیحی در خصوص شعر علوی در فرهنگ مازندران و یا طبرستان سخنرانی کرد و گفت: منقبت سرایی، منقبت خوانی در شعر شاعران مازندرانی ریشه در گسترش اسلام و رواج مذهب تشیع دارد.

وی افزود: ملا حسن کاشی آملی برجسته ترین مداح و مناقب خوان قرن هشتم است که شاعران بسیاری از او تتبع کرده اند و هفت بند او بسیار مشهور است.

ذبیحی به سنت مناقب خوانی پرداخت و افزود: مناقب خوانی در گوشه و کنار ایران همواره با موسیقی همراه بوده که در فرهنگ عامه مردم مازندران بازتاب گسترده ای دارد.

میثم فلاح اعزامی از ایران ضمن تشریح  نقش مازندران و آمل در شکل گیری اولین حکومت شیعی وعلوی در ایران به قرائت  اشعاری از ملا حسین کاشی را قرائت کرد.

فرید نظامی گفت: پیغمبر اسلام(ص) در حدیث ثقلین به شخصیت حضرت علی(ع) اشاره می کند و به امت اسلامی گوشزد می کند که با  خانواده  من حسن سلوک کنید.

در بخش دیگر این سمینار، اخلاق آهن، رئیس دپارتمان زبان فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو پیرامون بازتاب سیمای امام علی(ع) در شعر شاعران پارسی گوی هند پرداخت و در ادامه در خصوص قرابت های مدیحه سرایی در ادب فارسی و اردو سخنرانی کرد. شعرخوانی توسط قزوه و برخی دیگر از شاعران ایرانی وهندی بخش دیگر از این برنامه بود.

اجرای موسیقی ایرانی در مدح امام علی(ع) و رونمایی از ترجمه انگلیسی کتاب آئینه تاریخ، زندگی امام علی(ع) اثر سید اختر رضا زیدی بخش پایانی این برنامه بود.

لاهور

به مناسبت ولادت با سعادت امیرالمومنین حضرت علی(ع)، همایش «وحدت و تفرقه از دیدگاه امام علی(ع)» با حضور چهره‌های سیاسی، دینی، فرهنگی، رسانه ای و نمایندگان فرهنگی کشورمان از جمله احسان خزاعی، رایزن فرهنگی ایران در اسلام آباد و اجتماع 2000 نفره دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های مختلف در جامعة عروةالوثقی در شهر لاهور پاکستان برگزار شد.

در مراسم خجسته میلاد امام علی (ع) از مهدی رسولی، مداح کشورمان به عنوان میهمان ویژه دعوت شده بود و مولودی‌خوانی زیبای او در وصف حضرت علی (ع) مورد استقبال گرم مردم پاکستان قرار گرفت و مردم شعار «ماشاءالله ماشاءالله حاج مهدی ماشاءالله» سر دادند.

خزاعی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد ولادت با سعادت حضرت علی(ع) و سیزدهمین سالگرد تاسیس جامعة عروةالوثقی را به ملت مسلمان پاکستان و میهمانان تبریک گفت و افزود: شناخت واقعی علی ابن ابی طالب(ع) کار ما نیست. ما حتی در برابر نماز مولا علی هم کوچک تر از آن هستیم که فکر می‌کنیم و تنها راه شناخت واقعی این بزرگمرد تاریخ بشریت قرآن کریم و پیغمبر اکرم (ص) است.  

سید جواد نقوی، رئیس جامعة عروةالوثقی با اشاره به روایاتی از امیرالمومنین(ع) درباره وحدت مسلمین گفت: حضرت علی(ع) فقط برای ایمان و عمل میزان نیست بلکه ایشان برای وحدت و تفرقه نیز میزان است، میزان برای سکوت و گفتگو است و میزان برای صلح و جنگ است.

وی مطرح کرد: مومنین در برخورد با مخالفین خود از امیرالمومنین (ع) پیروی کنند و اگر ائمه دستور وحدت داده اند پس وحدت بر ما واجب است. زیرا وحدت در جایی لازم است که اختلاف باشد و اگر اختلاف نباشد نیازی به وحدت نیست.

نقوی در ادامه سخنانش گفت: امیرالمومنین (ع) با کسانی که اختلاف داشت زندگی کرد و هیچگاه با مخالفین خود دشمنی نکرد بلکه با بعضی ها همکاری کرد. امیرالمومنین (ع) هیچگاه به مخالفین خود و حتی دشمنان خود توهین نکرد، پس کسانی که پیروان امام علی (ع) هستند باید از سنت امام پیروی کنند.

علی وقار قادری از دانشگاه منهاج القرآن با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) گفت: مردم چگونه می توانند فکر کنند که نسبت مردم با من و اهلبیت من هیچ منفعتی برای آنان در دنیا و آخرت ندارد، در حالیکه روز قیامت من و اهلبیت من برای پیروان خود شفاعت می طلبیم تا جایی که شیطان ناامید شود.

پیر وقاص منور مجددی از نارووال با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) گفت: شناخت مومن و منافق بستگی به عقیده آن شخص نسبت به حضرت امیرالمومنین (ع) دارد. قلب مومن با ذکر علی آرامش می گیرد. وی همچنین تنها راه ایجاد وحدت بین مسلمانان را عمل بر سیره اهل بیت (ع) معرفی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین نصیر الحسن رجاعی اظهار داشت: پیامبر کسی است که از طرف خداوند برای هدایت مردم برگزیده می شود و امام کسی است دست مردم را گرفته و بر راهی که پیامبر نشان داده راهنمایی کند، پس اگر می خواهیم بر هدایت پیامبر اکرم (ص) عمل کنیم بهترین راه آن اخذ راهنمایی از امیرالمومنین و مطالعه نهج البلاغه است.

جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور ضمن تبریک ولادت حضرت علی مرتضی (ع) و روز پدر به ملت مسلمان پاکستان اظهار داشت: امسال میلاد امیرالمومنین امام علی (ع) مصادف شده با ایام الله فجر و اکنون ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد. ملت مسلمان ایران می خواهند در زیر سایه‌ی اسلام، یک ملت سعادتمند، مرفه، باکمال، بااخلاق و دارای عزت و اقتدار باشند.

وی ادامه داد: ملت ایران در این راه حرکت کرده‌اند، پیشرفت کرده‌اند و کارهای بزرگی انجام داده‌اند. آنچه که امروز در وضع کنونی ما مشاهده می کنید؛ پیشرفتها، توانائی ها، امکانات فراوان، مسجل شدن و حتمی شدن شعارهای اصلی انقلاب است که آسان به دست نیامده است؛ ملت ایران اینها را با توانائیهای خودشان، با بصیرت خودشان به دست آوردند و به توفیق الهی این راه را ملت ایران ادامه خواهند داد.

پیر غلام رسول اویسی متولی دربار عالیه علیپور چتهه با اشاره به آیه ای از سوره محمد قرآن کریم گفت: منظور از دانش یافتگان در این آیه، امیرالمومنین حضرت علی (ع) است.

مفتی گلزار احمد نعیمی، رئیس جامعه نعیمیه اسلام آباد اظهار داشت: امروز غرب و حواریون آن به فرهنگ و دین ما حمله آور هستند و هیچکدام از ما به تنهایی نمی توانیم با آن مقابله کنیم. تنها راه موفقیت ما اتحاد و همبستگی است.

وی افزود: علما محافظ دین هستند و همچون حضرت علی مرتضی (ع) برای حفاظت از دین در مقابل دشمن سپر شویم. وی از تمامی علما خواست که با چشم پوشی از نکات اختلافی و خودداری از توهین به مقدسات همدیگر به اشتراکات مذهبی پرداخته و همبستگی و همزیستی را ترویج دهیم.

پیرزاده برهان الدین احمد عثمانی، دبیر کل شورای ارتباطات علما و مشایخ پاکستان گفت: در کشور پاکستان از بین دو مذهب بزرگ کشور یعنی فقه حنفی و جعفری بهترین مجموعه را جامعه عروه الوثقی به رهبری علامه سید جواد نقوی تشکیل داده است.

وی افزود: به نظر من امام خمینی (ره) داعی پیغام محبت است و در ایران رهبران معظم جناب آیت الله خامنه‌ای راه ایشان را در ایران ادامه می دهد و خوشبختانه در پاکستان ما برای برآوردن اهداف امام خمینی(ره) سید جواد نقوی را داریم.

میر آصف اکبر رئیس نظام المدارس به حدیث ثقلین اشاره کرد و گفت: قرآن کریم هم برای کسانی منبع هدایت است که محبت اهل بیت در قلب داشته باشند. وی همچنین به حدیث «باب مدینه العلم» را قرائت نمود و اظهار داشت: بدون حب علی (ع) خیرات علم نصیب کسی نمی شود.

در همایش میلاد مولای متقیان، پاندیت هندو مذهب نیز در وصف حضرت علی (ع) اشعار زیبایی سرود و وحدت جهان اسلام و نقش امیرالمومنین (ع) در وحدت و برقراری عدالت در جامعه به عنوان محور اصلی مورد تاکید علما و سخنرانان قرار گرفت.

    

اوگاندا

مراسم جشن بزرگی به مناسبت ولادت باسعادت امیرالمؤمنین علی(ع) و روز پدر در مسجد جعفری شهر کامپالا برگزار شد.

در این مراسم که با حضور تعداد زیادی از شیعیان هندی، پاکستانی، لبنانی، یمنی، اوگاندایی و ایرانی همراه بود، مجید صفار، سفیر کشورمان، حجت الاسلام والمسلمین دهقانی، رئیس دانشگاه المصطفی (ص)، حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین عوالی، امام جماعت مسجد لبنانی‌های مقیم اوگاندا و نیز رایزن فرهنگی ایران حضور داشتند.

مراسم مذکور از اذان مغرب با اقامه نماز جماعت آغاز شد و پس از آن، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد عباس رضوی، امام جماعت این مسجد در باب شخصیت منحصر به فرد و مناقب امام علی (ع) سخنرانی کرد.

در ادامه برنامه، تعدادی از کودکان و جوانان هندی به مولودی خوانی و مدیحه سرایی در وصف امیرالمؤمنین(ع) پرداختند.

پس از آن به دعوت مسئولین مسجد، کیک ولادت امام علی (ع) توسط سفیر کشورمان بریده شد.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved