فارسیآموزان ترکمنستان چهره «حکیم نظامی» را به تصویر کشیدند + عکس
فارسیآموزان رایزنی فرهنگی ایران در ترکمنستان در ویژه برنامه سالروز بزرگداشت حکیم نظامی، چهره این شاعر و داستانسرای ایرانی را به تصویر کشیدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ویژه برنامه سالروز بزرگداشت حکیم نظامی با حضور شخصیتهای فرهنگی، اساتید و فارسیآموزان در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشقآباد برگزار شد.
در این مراسم، نوید رسولی، رایزن فرهنگی، محمود صادقی، معاون سفارت، بهزاد رزازان، استاد زبان و ادبیات فارسی مدرسه سفارت جمهوری اسلامی ایران و اقشار مختلف جامعه ترکمنستان حضور داشتند.
نوید رسولی در سخنانی، با اشاره به ثبت 21 اسفندماه به نام روز بزرگداشت حکیم نظامی و گرامیداشت مقام و منزلت شاعر بزرگ پارسی گوی ایرانی در تقویم ملی ایرانیان گفت: جمالالدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤید متخلص به نظامی و یا حکیم نظامی، شاعر و داستانسرای ایرانی پارسیگوی قرن ششم هجری به عنوان صاحب سبک و پیشوای داستانسرایی در ادبیات پارسی است که در روستای طاد شهر تفرش چشم به جهان گشود.
رایزن فرهنگی ایران در عشق آباد با اشاره به اینکه درباره زادگاه حکیم نظامی نقل قولهای متفاوتی وجود دارد، اظهار کرد: ریشه نیاکان و اصالت این شاعر بزرگ به دیار تفرش پیوند خورده و اجداد وی زاده روستای طاد بوده که در مقطعی از زمان به گنجه مهاجرت کردهاند.
رسولی افزود: اسنادی در کتب مختلف وجود دارد که به تفرشی بودن نظامی اشاره کرده است و روستای «طاد» که از توابع تفرش است به عنوان زادگاه اصلی نظامی عنوان شده است.
وی در ادامه سخنانش، گفت: شاهکار جاودانه حکیم نظامی یعنی پنج گنج حلقه ارتباط کشورهای پارسی زبان است. ما امروزه میدانیم که خمسه نظامی یا پنج گنج حکیم نظامی چه جایگاه ارزشمندی در ادبیات جهان دارد.
رسولی اضافه کرد: «هگل» فیلسوف بزرگ آلمانی درباره نظامی میگوید: نظامی در گذر یا گذر دادن حماسه از ساحت پهلوانی به ساحت «عشق» استادی کم نظیر است.
بهزاد رزازان، استاد زبان و ادبیات فارسی نیز در سخنانی، با اشاره به اینکه نظامی به عنوان یکی از ستونهای شعر داستانی و مثنویهای بزمی ادب فارسی گفت: نظامی با هنرمندی خاص خود، متناسب با موضوع و هدف اثرش، سرآغازهای متنوعی را آفریده است.
وی با اشاره به مثنوی مخزن الاسرار و اثری در زمینه حکمت و معرفت و خداشناسی بیان کرد: با توجه به اینکه قصه پردازی در این اثر، اصل نیست، شاعر در ابیات آغازین خود آشکارا از حکمت و معرفت سخن میگوید.
در ادامه، فارسیآموزان رایزنی فرهنگی ایران در ترکمنستان چهره نظامی، شاعر و داستانسرای ایرانی را به تصویر کشیدند.
این مراسم با اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری، اجرای نمایش داستان «خیر و شر» بر اساس هفت پیکر نظامی، خواندن مقاله و اشعاری از این شاعر بزرگ پارسی گوی توسط فارسیآموزان و نیز برگزاری همزمان مسابقه نقاشی چهره نظامی پایان یافت.
گفتنی است؛ پیش تر، فراخوان مسابقه نقاشی و خوشنویسی از نظامی و آثار او توسط رایزنی فرهنگی داده شد و در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از آثار برگزیده دایر شده بود که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.