-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/01 - 08:37
  • 1110
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس شبکه اندیشکده ایالت بلوچستان پاکستان:

فرصت‌های فراوانی در روابط فرهنگی ایران و پاکستان وجود دارد

آغا احمد گل در دیدار وابسته فرهنگی کشورمان در کویته گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی که بین ایران و پاکستان وجود دارد، فرصت‌های فراوانی بین دو کشور در هر زمینه‌ای وجود دارد که باید از آن استفاده کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته ضمن بازدید از شبکه اندیشکده ایالت بلوچستان در دانشگاه فناوری اطلاعات، مهندسی و علوم مدیریت بلوچستان با آغا احمد گل، رئیس این اندیشکده و از رؤسای اسبق دانشگاه بلوچستان کویته دیدار و گفت‌وگو کرد.

آغا احمد گل، رئیس شبکه اندیشکده بلوچستان با اشاره به عشق و علاقه خود به زبان فارسی و جمهوری اسلامی ایران، گفت: مردم پاکستان در مجموع و اهالی ایالت بلوچستان به ویژه ایران را دوست دارند و از همسایگی با جمهوری اسلامی خوشحال هستند. من در کلاس‌های ششم تا هشتم دبیرستان و در دوران دانشکده، زبان فارسی را خوانده‌ام و ارادت خاصی به مشاهیر ایران به ویژه شیخ سعدی و فردوسی دارم.

وی افزود: امیدوارم با توجه به علاقه‌ای که به ایران دارم، بتوانم در تعمیق روابط دو کشور دوست و برادر پاکستان و ایران نقش مؤثری ایفا کنم.

آغا احمد گل گفت: مردم پاکستان، ایران را مثل برادر می‌بینند و همواره در مشکلات و شرایط دشوار این دو کشور در کنار هم ایستاده‌اند.

وی افزود: با توجه به اشتراکات فرهنگی که بین ایران و پاکستان وجود دارد، فرصت‌های فراوانی بین دو کشور در هر زمینه‌ای وجود دارد که باید از آن استفاده کنیم.

رئیس شبکه اندیشکده بلوچستان با تأکید بر توسعه همکاری‌های علمی، پژوهشی و طرح راه اندازی غرفه‌های صنایع فرهنگی در بازارچه‌های مرزی دو کشور، آمادگی این اندیشکده را برای برگزاری برنامه‌های مشترک با خانه فرهنگ ایران در کویته اعلام کرد.

وجود صدها نسخه خطی فارسی در پاکستان

میری، وابسته فرهنگی کشورمان در کویته با استقبال از رویکرد رئیس شبکه اندیشکده بلوچستان برای همکاری با ایران گفت: خیلی خوشحالم از اینکه اندیشکده‌ای فعال مثل اندیشکده شما در ایالت بلوچستان وجود دارد و در این منطقه فعالیت این چنین اندیشکده‌هایی ضرورت دارد، زیرا ایالت بلوچستان به دلیل موقعیت ژئوپلتیکی که در آن قرار گرفته از اهمیت ویژه‌ای برای پاکستان، منطقه و جهان برخوردار است و از سویی دیگر در این منطقه همواره شاهد توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان دو کشور به خصوص آمریکایی‌ها هستیم.

میری اظهار داشت: پاکستان و ایران مشترکات زیادی در زمینه‌های مختلف دارند و به ویژه اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو کشور بیشتر از هر زمینه دیگر برجسته است و پیوندهای عمیقی بین ملت‌های ایران و پاکستان وجود دارد.

وی ادامه داد: هر دو کشور دوست و برادر و همسایه منافع مشترکی دارند که با توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی می‌توان ارتباطات فرهنگی را که به دلیل جایگاه مهم آن تأثیرگذار بر سیاست و اقتصاد نیز است، بیشتر کرد.

مسئول خانه فرهنگ کشورمان در کویته با اشاره به پیشینه و جایگاه زبان فارسی در پاکستان و به ویژه ایالت بلوچستان بیان کرد: زبان فارسی بخشی از هویت پاکستان است. صدها نسخه خطی فارسی و هزاران سند اداری از جمله اسناد معاملات ملکی و ... به زبان فارسی در کتابخانه‌ها و در دست مردم وجود دارد که گواه بر این است.

ایجاد رشته مطالعات ایران در دانشگاه‌های ایالت بلوچستان و کویته

میری ادامه داد: ضرورت است در راستای حفظ میراث مشترک و توسعه روابط اقتصادی و تجاری و فرهنگی و گردشگری بین دو کشور توجه ویژه‌ای به آموزش زبان فارسی شود و اقدامات ویژه برای احیای زبان فارسی در ایالت بلوچستان اجرا شود.

وی افزود: دپارتمان زبان فارسی در دانشگاه بلوچستان که مدتی است چراغ آن رو به خاموشی است، نیاز به توجه بیشتر دارد. علاوه بر این، اشتراکات فرهنگی و تاریخی که اشاره شد ضرورت دارد با توجه به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه، جهان اسلام و بین‌الملل که به عنوان یک کنشگر مهم در سطح بین‌المللی قرار دارد نه تنها اتاق ایرانشناسی در دانشگاه‌های ایالت بلوچستان ایجاد شود بلکه پیشنهاد می‌کنم رشته مطالعات ایران حداقل در دانشگاه‌های ایالت بلوچستان و کویته راه اندازی شود و خانه فرهنگ ایران در این زمینه هرگونه همکاری که مقدور باشد، خواهد داشت.

وابسته فرهنگی کشورمان در کویته پیشنهاد کرد که غرفه‌های عرضه صنایع فرهنگی در بازارچه‌های مرزی مشترک دو کشور تأسیس شود تا حداقل مرزنشینان دو کشور بتوانند با عرضه محصولات فرهنگی خود علاوه بر کسب درآمد نسبت به معرفی فرهنگ و هنر دو کشور اقدام کنند.

میری ابراز کرد: اندیشکده‌های ایالت بلوچستان با اندیشکده‌های فعال در جمهوری اسلامی ایران ارتباط برقرار کنند و با امضای تفاهم‌نامه در زمینه‌های پژوهشی، مطالعاتی، برگزاری سمینارهای مشترک، فرصت‌های مطالعاتی و ... همکاری داشته باشند و در راستای تحکیم روابط به ویژه روابط فرهنگی دو کشور همسایه، دوست و برادر نقش فعال‌تری ایفا کنند، زیرا اندیشکده‌ها بهتر می‌توانند با ارائه ایده‌های جدید، ضرورت‌هایی که برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد را به دولت و مسئولان تبیین کنند و تأثیرگذار باشند.

وی همچنین پیشنهاد کرد که همایش‌ها، نشست‌های علمی و برنامه‌های مشترکی بین شبکه اندیشکده بلوچستان و خانه فرهنگ ایران در کویته و همکاری دیگر مراکز علمی و دانشگاهی دو کشور در موضوعاتی از قبیل «روابط ایران و پاکستان، چالش‌ها و راهکارها» و یا «بررسی تأثیر تحریم‌های یکجانبه آمریکا در روابط ایران و پاکستان» برگزار شود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved