-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/11 - 12:33
  • 423
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
با نگاهی به نظم نوین جهانی؛

راه‌های توسعه تعاملات سینمایی ایران و روسیه بررسی شد

نشست «توسعه همکاری‌های سینمایی ایران و روسیه» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه بازار فیلم مسکو‌ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدرضا بهمنی؛ معاون همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مسعود حسن‌لو، رئیس ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم ریاست جمهوری از طرف ایران و والری تامکیخ؛ معاون رئیس اتحادیه سینماگران روسیه و فیودور پاپوف؛ رئیس کمپانی تولید فیلم وگیک دبیوت و رئیس جشنواره فیلم دانشجویی دانشگاه سینمایی از روسیه سخنرانان نشست بودند.

احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی دز این نشست اظهار داشت: همکاری‌های سینمایی ایران و روسیه در سال‌های اخیر به مدد توسعه روابط در سایر حوزه‌ها، گسترش پیدا کرده است چنانکه سال گذشته در جشنواره فیلم مسکو، بخش ویژه به ایران اختصاص پیدا کرد و همچنین فیلم ایرانی «بدون قرار قبلی» دو جایزه اصلی این جشنواره را کسب کرد.

وی ادامه داد: تفاهم‌نامه توسعه روابط سینمایی بین رییس سازمان سینمایی ایران آقای خزاعی و معاون وزیر فرهنگ روسیه به امضا رسید و این امر نشان دهنده اراده مسئولان دولتی دو کشور بر این است که روابط سینمایی گسترش پیدا کند. در این رابطه بخش‌های خصوصی دو کشور وارد عرصه شده‌اند و قدم‌های خوبی برداشته شده است.

رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه افزود: حضور پررنگ شرکت‌های ایرانی به ویژه بخش انیمیشن در بازار فیلم مسکو نشان از این دارد که گام‌ها مؤثر بوده‌اند. توسعه روابط سینمایی دو کشور آغاز شده و بایستی درباره مسیر پیش رو صحبت کنیم و این نشست به این منظور برپا شده است.

وی ادامه داد: وضعیت روابط سینمایی ایران و روسیه و اهمیت این حوزه در جهت توسعه روابط در همه سطوح، محور بحث‌های نشست امروز خواهد بود.

نقش سینما در آینده‌پردازی و آینده‌نگری در جوامع بشری

در ادامه، بهمنی سخنان خود را با ابراز امیدواری از نتیجه خوب و مثبت مذاکرات انجام شده در بازار فیلم مسکو بین شرکت‌های سینمایی دو کشور آغاز کرد و افزود: حاصل مذاکرات می‌بایست به توسعه همکاری‌های سینمایی دو کشور بیانجامد.

وی ابراز کرد: صحبت در مورد اهمیت توسعه همکاری‌های سنمایی بین ایران و روسیه بر جمع حاضر پوشیده نیست اما از زاویه دیگری به این موضوع خواهم پرداخت؛ صنعت سینما در واقع باید در یک زیست بوم دارای ویژگی‌های مخصوص به خود مطالعه شود.

بهمنی اظهار داشت: مهم‌ترین بحث در سینما محتواست که باید به آن توجه ویژه شود. یکی دیگر از ویژگی‌ها نقش سینما در آینده‌پردازی و آینده‌نگری در جوامع بشری است که از گذشته بود و همچنان وجود دارد؛ چرا در مورد آینده برای ارتباط سینمایی دو کشور، ما شاهد شکل‌گیری نظم جدید جهانی هستیم که صاحب‌نظران معتقدند این نظم جدید با ویژگی اصلی تغییر موازنه از غرب به سمت شرق، در حال تکوین است.

وی افزود: اگرچه از همکاری دو کشور صحبت می‌کنیم اما می‌توانیم ناظر به آن، آینده را با شکل‌گیری یک سینمایی جدید مطابق تحولات آینده تصور کنیم و آن شکل‌گیری یک هسته سینمایی جدید برای آینده است.

بهمنی تأکید کرد: به اذعان بسیاری از صاحب‌نظران سینمای ایران در این 40 سال تحولاتی را رقم زده است که نقطه مرکزی آن، تحولات محتوایی به عنوان سینمای معناگراست. این ظرفیت طبعا در سینمای ایران هست و سینمای روسیه نیز ویژگی‌های خود را دارد و هم‌افزایی این ظرفیت‌ها می‌تواند هسته اولیه را شکل دهد.

پس از آن، والری تامکیخ، معاون رئیس اتحادیه سینماگران روسیه بر دوستی دو کشور در همه زمینه‌ها و تلاش برای گسترش همکاری‌های سینمایی تأکید کرد‌.

وی مطرح کرد: ما ارتباطات و تعاملات خوبی با دوستانمان در ایران داریم. دست‌اندرکاران سینما به صورت فعال کار می‌کنند و ما از مهمان‌نوازی گرمی که در بنیاد سینمایی فارابی طی برگزاری هفته فیلم روسیه در ایران بود بسیار تشکر می‌کنیم. دستاورد سفر ما تحرکی بود به توسعه همکاری‌های سینمایی دو کشور و بعد از آن در جشنواره فجر شرکت کردیم که این همکاری‌ها بین کارگردانان و تهیه‌کنندگان دو کشور در حوزه سینما و انیمیشن ادامه دارد.

تامکیخ در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما نوروز ایران را در خانه سینمای روسیه برگزار کردیم و این نشان از آن دارد که هر دو کشور در زمینه توسعه همکاری‌های فرهنگی به ویژه در بخش سینما جدی هستند. اما ما محدود نمی‌شویم و می‌بایست اقدامات بسیار دیگری انجام دهیم از جمله فروم سینمایی خزر و جشنواره فیلم‌های منطقه اوراسیا که میتواند این ظرفیت دو کشور را عملیاتی کند.

در ادامه، مسعود حسن‌لو، رئیس ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم ریاست جمهوری نیاز به ارتباطات بیشتر بین سطوح مدیریتی و بیشتر از آن بین بدنه صنعت سینمای روسیه و ایران را از جمله مهم‌ترین مباحث عنوان کرد.
وی ادامه داد: اتفاقی که در بازار محتوا افتاده تعمیق و گسترش این ارتباطات بین بدنه اصلی صنعت سینمای دو کشور است که آن را به فال نیک می‌گیریم.
سخنران بعدی نشست فیودور پاپوف، جلسه را بسیار مهم و عملیاتی دانست و اشاره کرد که ما شاهد تحقق آنها خواهیم بود.
حسن‌لو افزود: من نماینده دو سازمان متعلق به بخش خصوصی هستم؛ وگیگ دبیوت و شرکت تولید فیلم استلا. ما با دوستان ایرانی در تعامل و همکاری هستیم و 13 سال است که جشنواره دانشجویی فیلم وگیک را برگزار می‌کنیم و دوستان ایرانی در آن شرکت می‌کنند.

وی اظهار داشت: یک جشنواره فیلم دیگر نیز هست به نام مجمع بین‌المللی سینماگران جوان که با ارزش‌های مشترک برگزار می‌شود و دانشجویان ایرانی هم در آن شرکت می‌کنند و شعار آن ارزش‌های جهانی است مثل ارزش‌های خانواده و جهان چند قطبی که جزء مباحث مشترک میان دو کشور ایران و روسیه محسوب می‌شود.

در پایان این نشست، سخنرانان به پرسش‌های حضار در مورد آینده روابط سینمایی دو کشور و راه حل‌های عملیاتی نزدیکی بیشتر، پاسخ گفتند. بهمنی پس از پایان جلسه به پرسش‌های خبرنگار شبکه روسیه 24 نیز پاسخ داد.
انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved