-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/08 - 13:27
  • 392
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بزرگداشت مولانا در اتاق ایران‌شناسی دانشگاه ملی اوراسیا

مراسم بزرگداشت مولانا شاعر، عارف و الهی‌دان برجسته ایرانی در اتاق ایران‌شناسی دانشگاه ملی اوراسیا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با فرارسیدن روز بزرگداشت شاعر، عارف و الهی‌دان برجسته ایرانی، مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، مراسم بزرگداشتی با حضور علی اکبر جوکار و علی اکبر طالبی متین سفیر و رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان، میراث قوسوبایف، رئیس دانشکده روابط بین‌الملل و جمعی از اساتید و دانشجویان رشته زبان فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه ملی اوراسیا در اتاق ایران‌شناسی این دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم علی اکبر جوکار، سفیر کشورمان در باب مولانا و آوازه و منزلت این شاعر بزرگ ایران‌زمین در نگاه عالمان و بزرگان سایر کشورها سخن گفت. او مولانا را شاعر و عارفی خواند که شهرت وی از خاک ایران فراتر رفته و در دنیا شناخته شده و آثار او به زبان‌های متعدد ترجمه شده است.

وی اهمیت اشعار مولانا و علاقه مردم به خواندن و دانستن این اشعار را نه صرفا به دلیل زیبایی کلام مولانا بلکه به دلیل پرمغز بودن و مفاهیم اشعار که مالامال از اندیشه‌های دینی، عرفانی، خودشناسی و خداشناسی است، دانست. 

جوکار پس از شنیدن شعرخوانی دانشجویان زبان فارسی، نقش آنها را به عنوان سرمایه‌هایی که می‌توانند در حفظ و اشاعه این شعرها به زبان اصلی آن یعنی فارسی در قزاقستان کوشا باشند، حائز اهمیت خواند و آنان را به تداوم بر این امر ترغیب و تشویق کرد.

وی در ارتباط با حفظ و گسترش زبان فارسی در دانشگاه از بعضی از کشورهای اروپایی نام برد که نسبت به حفظ و توسعه این زبان در دانشگاه‌های خود بسیار کوشا و فعال عمل کرده‌اند و بر این اساس بار دیگر با خاطرنشان کردن اهمیت روابط میان ایران و قزاقستان و اشتراکات متعدد این دو کشور، خطاب به رئیس دانشکده روابط بین‌الملل نقش ایشان را در نگهداری و توسعه زبان فارسی و برگزاری چنین مراسمی به صورت هر چه باشکوه‌تر، گسترده‌تر و به طور مداوم و با حضور فعال سایر دانشکده‌ها تأکید کرد.

پیرو سخنان ایشان رئیس دانشکده روابط بین‌الملل نیز در باب اهمیت مطالعه و دانستن اشعار بزرگانی همچون مولانا و آبای یکی از بزرگ‌ترین شاعران قزاقستان، به تهی بودن زندگی کنونی جوانان از معنویات اشاره کرده و گنجاندن اینگونه برنامه‌ها را در میان فعالیت‌های آموزشی دانشجویان مهم برشمرد.

وی همچنین، بار دیگر بر فعالیت‌های مشترک انجام‌شده میان دانشگاه اوراسیا و رایزنی فرهنگی ایران اشاره کرد و اعلام کرد همانند گذشته آماده برگزاری مراسم‌، نشست‌ها و برنامه‌های فرهنگی مشترک بیشتری از این دست با رایزنی فرهنگی ایران در آینده هستند.

در ادامه، طالبی‌متین، رایزن فرهنگی کشورمان با تبریک روز بزرگداشت مولانا او را از شاعران نامی ایران دانست که محبوبیتش مرزها را درنوردیده و با نام رومی در سراسر جهان شناخته می‌شود. او اهمیت اشعار مولانا را به دلیل بیان اندیشه‌های عرفانی، اخلاقی و تعلیمی دانست که به آیات قرآن، اشعار فارسی و عربی و امثال و حکم مزین شده و بر اثربخشی آن افزوده است.

وی بر توان و اراده رایزنی فرهنگی جهت تداوم و گسترده کردن دوره‌های آموزش زبان فارسی و ایران‌شناسی، برگزاری دوره آموزشی زبان فارسی برای اساتید دانشگاه و برگزاری هر نوع برنامه فرهنگی، علمی و ادبی در دانشگاه با همت و مشارکت فعالانه مقامات دانشگاه و دانشجویان تأکید کرد.

در پایان این مراسم به سه تن از دانشجویان برتر در شعرخوانی جوایزی از طرف سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اهدا شد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved