-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/25 - 09:22
  • 138
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اساتید زبان فارسی درباره رابطه حافظ و شعر پایداری در قطر سخن گفتند

اساتید زبان فارسی و شرکت کنندگان محفل ادبی شعر و ادبیات پایداری در رایزنی فرهنگی ایران در قطر، دیدگاه‌های خود را درباره موضوعات عرفان، هویت ملی و ادبیات مقاومت بیان کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دوحه، محفل ادبی شعر و ادبیات پایداری را به مناسبت بزرگداشت حافظ، شاعر بزرگ ایرانی، برگزار کرد که در آن، اساتید زبان فارسی و شرکت کنندگان دیدگاه‌های خود را پیرامون موضوعات عرفان، هویت ملی و ادبیات مقاومت بیان کردند.

در این برنامه که علی صالح آبادی سفیر ایران و علی بختیاری رایزن فرهنگی کشورمان در قطر و جمعی از ایرانیان مقیم قطر حضور داشتند، سخنرانان به بررسی نقش حافظ در حفظ هویت ایرانی و تأثیر ادبیات عرفانی بر مقاومت و پایداری پرداختند.

کرمی، از اساتید ایرانی مقیم قطر، به بررسی جایگاه عرفان و عشق در اشعار حافظ پرداخت. وی به ارتباط معنوی میان مفاهیم عشق در شعر حافظ و اقبال شاعران کرد به آثار او اشاره و تأکید کرد که اشعار حافظ شیرازی مرزهای قومی را درنوردیده و تأثیر عمیقی بر فرهنگ‌های مختلف گذاشته است.

در ادامه، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی بر نقش مفاخر ادبی در استحکام هویت ملی ایرانی تأکید کرد و گفت: ادبیات و مفاخر ما در طول تاریخ نه تنها توانسته‌اند هویت ایرانی را حفظ کنند که بر فرهنگ دیگر ملت‌ها نیز تأثیرگذار بوده‌اند.

وی با اشاره به تأثیر زبان فارسی بر پایداری هویت ملی، تأکید کرد که این‌گونه نشست‌ها فرصتی برای پاسداشت شخصیت‌های ادبی و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی هستند.

بختیاری به مقاومت در اشعار حافظ در برابر ناامیدی و دشواری‌ها اشاره کرد و گفت: حافظ همواره در خاطره جمعی ایرانیان به عنوان شاعر عشق و عرفان شناخته می‌شود حال آنکه وی با توجه به برهه زمانی که می‌‌زیسته به ویژه با توجه با حضور بیگانگان مغول، اشعارش خالی از مفاهیم امیدبخش، پایداری و مبارزه برای حفظ هویت ایرانی و اسلامی نیست. تلاشی که از مسیر توصیف‌های اخلاقی و عرفانی وی صورت گرفته است.

رایزن فرهنگی ایران در قطر به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین اشاره و تأکید کرد که تولید محتوا و گسترش ادبیات پایداری می‌تواند نقشی بی بدیل در مسیر مقابله با این بی‌عدالتی‌ و احقاق حقوق مظلومان در هر کجا چه در فلسطین و لبنان و چه در دیگر کشورها باشد.

طالبی از دیگر فعالان حوزه زبان و ادب فارسی مقیم قطر نیز در سخنانی، به بررسی روند تاریخی ادبیات مقاومت و تقابل حق و باطل پرداخت. وی با اشاره به گسترش فرهنگ عاشورایی در ادبیات پایداری، اشعاری مرتبط با مقاومت و استقامت را برای حاضران قرائت کرد.

سخنرانی «الخلیل محفوظ» از کشور موریتانی و از دانش‌آموختگان دوره‌های زبان فارسی مرکز فرهنگی ایران و دانشجوی جدید الورود دکتری دانشگاه تربیت مدرس تهران نیز بخش دیگر این نشست ادبی بود.

وی به فرهنگ پایداری در اشعار حافظ و ادبیات معاصر پرداخت و اشعاری از حافظ و ادبیات معاصر مقاومت قرائت کرد.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved