-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/21 - 13:29
  • 1033
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
همزمان با هفته بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی؛

جدیدترین اثر منتشره رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان رونمایی شد

کتاب «گنج عقل» اثر جدید منتشر شده با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان شامل گزیده‌ای از آثار شاعران پارسی گوی قرن چهارم تا دوازدهم هجری قمری رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت گوشه سعدی مرکز ایرانشناسی دانشگاه دولتی بیشکک و با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان، مراسم بزرگداشت حکیم نظامی با حضور جمعی از دانشجویان و فارسی‌آموزان و اساتید این دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم، مشرب اف، رئیس دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه دولتی بیشکک، نورلان بیک بالتابایف، استاد زبان فارسی دانشگاه، خانم ثقفی زنجانی، استاد زبان فارسی دانشگاه و ابوذر طوقانی، رایزن فرهنگی کشورمان به ارائه سخنرانی در خصوص آثار و زندگانی حکیم نظامی و ویژگی و مشخصه‌های آثار نظامی و سبک شعری او و اهمیت مطالعه آثار نظامی برای شناخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی پرداختند.

حکیم نظامی؛ پایه گذار خمسه‌نویسی در جهان ادب فارسی

طوقانی در سخنانی، با اشاره به اینکه نامگذاری 21 اسفندماه به نام سالروز بزرگداشت حکیم نظامی، فرصتی مغتنم برای شناساندن این حکیم بزرگ است که از شاعرانی بلند آوازه ایران و جهان است، افزود: حکیم نظامی سردمدار داستان‌سرایی و از ارکان شعر فارسی است. او با سرایش پنج گنج خود جایگاه والایی در میان شاعران پارسی سرا یافته است.

وی افزود: نظامی به گفته خود دهقان فصیح پارسی زاد است و نگاه او به سرزمین ایران عاشقانه، داستانی، عارفانه و حماسی است.

رایزن فرهنگی کشورمان در قرقیزستان  خاطر نشان کرد مهارتی که نظامی در تنظیم و ترتیب منظومه های خود به کار برده است باعث شد که به زودی شاعران از آثار او تقلید کنند. تعداد کسانی که آثار او را تقلید کرده‌اند، بسیار است. نخستین و بزرگترین شاعری که به تقلید نظامی در نظم پنج گنج همت گماشت، امیر خسرو دهلوی است و از دیگر مقلدان بزرگ وی می توان به خواجوی کرمانی، جامی، هاتفی، وحشی بافقی و آذر بیگدلی اشاره کرد .

طوقانی افزود: حکیم نظامی چون به عنوان پایه‌گذار خمسه‌نویسی شناخته شده است، وی پنج مثنوی مشهور به نام پنج گنج دارد که آن ها را خمسه نظامی می‌گویند.

پس از آن، ویدیویی با محوریت معرفی حکیم نظامی با زیرنویس روسی که توسط رایزنی تهیه شده بود به نمایش گذاشته شد و فارسی‌آموزان این دانشگاه به شعرخوانی و قرائت اشعار منتخب از خمسه نظامی پرداختند و درباره معانی و مفاهیم برخی از اشعار خوانده شده به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

در پایان این برنامه نیز، اثر جدید منتشر شده با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان با عنوان «گنج عقل» که ترجمه قرقیزی گزیده‌ای از آثار شاعران پارسی گوی قرن چهارم تا دوازدهم هجری قمری است، برگزار شد.

شایان ذکر است، این کتاب توسط باسیل بیک اف به قرقیزی ترجمه و با حمایت مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی و در قالب طرح تاپ منتشر شده است.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved