اسماعیلی:
هنرمندان در توسعه مناسبات به نفع ملت نقشآفرینی کنند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان کشور به عنوان سفیران و مایه مباهات مردم ایران یاد کرد و گفت: انتظار است که هنرمندان با بهرهگیری از جایگاه تأثیرگذار خود در جامعه در توسعه مناسبات بینالمللی کشور در راستای منافع ملت نقشآفرینی لازم را داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد مهدی اسماعیلی شامگاه دوشنبه در نشست صمیمی با هنرمندان و فعالان صنایع دستی و خلاق کشورمان که با هدف شرکت در هفته فرهنگی ایران در روسیه به مسکو سفر کرده اند، ضمن تقدیر از تلاش سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه و همچنین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دلیل برگزاری این رویداد مهم افزود: شرایط منطقهای و بینالمللی، فرصتهای خوبی را برای توسعه مناسبات ایران با دیگر کشورها به ویژه همسایگان فراهم کرده است که امروز مأموریت مهمی برعهده اهالی فرهنگ قرار گرفته که در جهت تببین، تسهیل و تعمیق این ارتباطات تلاش کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شرایط در کشور برای جهش فرهنگی فراهم است، گفت: اینکه جمع بندی دولت مردمی، توسعه مناسبات با کشورهای همسایه و تقویت ارتباطات برای پر کردن خلاها است، باید تلاش ها در این عرصه با نگاه فرهنگی همراه باشد.
وی همچنین گفت: پایداری مناسبات دوجانبه با دیگر کشورها در گروی پیوند خوردن روابط با عنصر فرهنگ و افکار عمومی است و امروز با توجه به سطح راهبردی مناسبات جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، چنانچه با همراهی و نقش آفرینی اهالی فرهنگ و هنر همراه باشد، گامی در راستای تأمین منافع ملی و مناسبات پایدار با این کشور همسایه در دریای خزر و دیگر کشورها خواهد بود.
از استعمار فکری ۲۰۰ ساله رنج میبریم
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشرفت ها و توانمندیهای داخلی گفت: شاید برخی سخن از بزرگی دستاوردهای انقلاب اسلامی در شرایطی که مردم درگیر مشکلات روزمره هستند را اغراق تلقی کنند اما بی تردید خارج از جغرافیای کشور قدرت و عظمت ایران به وضوح درک و مشاهده می شود.
وی در ادامه با اشاره به سفرنامه های برخی سیاحان ایرانی در دوره قاجاریه که با نگاه حیرتآور به غرب نگاه میکردند، گفت: از استعمار فکری ۲۰۰ ساله به یادگار مانده از آن دوران رنج میبریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از اهداف انقلاب اسلامی را زدودن این استعمار فکری عنوان کرد و گفت: در حوزه فرهنگ و هنر، نیازمند این هستیم که هم در تعاملات خود و هم در پیوند با رخدادهایی که در کانون تحولات منطقه در ایران رخ داده است، عظمت و تغییر هندسه قدرت را درک کنیم چرا که امروز جمهوری اسلامی ایران به رشد بالقوه در همه بخش ها و نقطه ثقل دست یافته است.
اسماعیلی با اشاره به استقبال پرشور مردم و جوانان کشور ونزوئلا از رئیس جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیر به آمریکای لاتین گفت: سخنرانی بیش از یک ساعته آیت الله دکتر رئیسی در اجتماع بزرگ مردم و جوانان در سالن مرکزی کاراکاس با تشویق و همراهی مداوم حاضران در این آیین همراه بود.
وی ادامه داد: در آیین رونمایی از کتاب سلول شماره ١۴ رهبر معظم انقلاب به زبان اسپانیولی نیز استقبال پرشور و کم نظیر مردم کاراکاس را از کتاب، نمایشگاه و حضور ایران شاهد بودم، مردمی که کشتیهای اقیانوسپیمای ایرانی که در شرایط تنگنای ونزوئلا و با وجود مخالفت ها و کارشکنی های آمریکا، برای این کشور محموله بنزین آوردند را در ذهن دارند که این هانقطه عطف و قله افتخارآمیز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این رخداد در بیش از ۱۲ هزار کیلومتر دورتر از مرزهای ایران، گویای عظمت انقلاب اسلامی و اقتدار کشور ما است و از این رو، باید برخی نگاهها در داخل تغییر کند.
وی در ادامه، برخورد متفاوت جریان مدعی روشنفکری با وقایع اخیر روسیه و رخدادهای کنونی فرانسه را یادآور شد و گفت: در حالی که این جریان درباره رخدادهای روسیه، مواضعی بر خلاف توسعه مناسبات با این کشور داشت اما در قبال تحولات فرانسه که با در آتش کشیده شدن چند هزار خودرو و ... همراه بود، موضع خاصی اتخاذ نکرد که امروز با این وضعیت در کشور مواجه هستیم و باید در قبال آن روشنگری کنیم.
مسئولیت روشنگری با اهالی فرهنگ و هنر است
اسماعیلی افزود: مسئولیت اصلی روشنگری در این عرصه با اهالی فرهنگ و هنر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مزیتهای مناسبات با روسیه برای رونق تولید داخلی، به برخی از فرصت های بازار روسیه برای محصولات فرهنگی و هنری نیز ایران اشاره کرد.
وی اظهار داشت: یک انیمیشین ایرانی در روسیه فروش دو و نیم میلیون دلاری را تجربه کرده است و یک بازی رایانه ای، چندین هزار نصب در ماه های آغازین خود در کشور روسیه داشته است؛ اگر فیلمهای ایرانی بتوانند وارد چرخه اکران سینمای روسیه شوند،درآمد حاصل از آن میتواند بر اقتصاد سینمای ایران تأثیرگذاری بسیار مطلوبی داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه استمرار و مانایی مناسبات ایران و روسیه در گروی تغییر فکر و نگرش افکار عمومی است، بر تلاش در این زمینه تأکید کرد و گفت: به عنوان نمونه، درآمد ترانزیتی ایران از راهگذر شمال – جنوب میتواند نیاز ایران را از بخش زیادی از درآمد نفتی برطرف کند و با بهره گیری از ظرفیت های این مسیر، تحریم ها معنایی نخواهند داشت.
هفتههای فرهنگی ایران و میزبانی از رویدادهای متقابل
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری آیینهای اخیر هفتههای فرهنگی ایران در تاجیکستان، ترکمنستان و رویداد کنونی در روسیه گفت: در کشورهای محور مقاومت همانند لبنان،سوریه و عراق نیز برنامههای مفصلی را برگزار کرده ایم و بزودی شاهد برگزاری رویداد هفته فرهنگی ایران در کشورهای حاشیه خلیج فارس با تلاش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی های فرهنگی نیز خواهیم بود
در این نشست، شماری از هنرمندان و فعالان صنایع دستی و خلاق ایران در فضایی صمیمی به طرح دیدگاه ها و پیشنهادهای خود پرداختند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه پاسخگوی مباحث طرح شده بود.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.