logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/10/07 - 12:33
  • 1103
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گرامیداشت علامه اقبال در دانشکده دولتی بانوان شرقپور با اجرای نمایشنامه «سفر از رویا تا تعبیر»

سفر از رویا تا تعبیر، عنوان نمایشنامه ای بود که برای به تصویر کشیدن آرزوهای علامه اقبال در دانشکده دولتی بانوان شرقپور برگزار شد.

مراسم گرامیداشت علامه اقبال شاعر و فیلسوف پاکستانی با حضور جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران، دکتر فلیحه کاظمی؛ رئیس دپارتمان زبان فارسی در دانشگاه بانوان لاهور، دکتر فرزانه ریاض؛ استادیار زبان اردو در دانشگاه جی سی، دکتر عنصر اظهر؛ معاون دانشکده دولتی شالیمار و امجد جاوید؛ معاون امور دانشکده های شهر شیخوپوره در دانشکده دولتی بانون شرقپور برگزار گردید.

 

 

پس از سرود ملی و قرائت آیتی از کلام الله مجید، خانم ماریه علی؛ استاد زبان فارسی دانشکده اشعاری از علامه اقبال به زبان فارسی را قرائت نمود و به میهمانان و حضار مراسم به زبان فارسی خوشامد گفت.

در مراسم دانشجویان کلام علامه اقبال در ستایش خداوند متعال را با صوت خوانده و نمایشنامه ای تحت عنوان «سفر از رویا تا تعبیر»‌به اجرا گذاشتند.

جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور از خانم دکتر ثمره خالد رئیس دانشکده بابت برگزاری مراسم بزرگداشت علامه اقبال به نحو بسیار جذاب قدردانی کرد و گفت: در طول تاریخ مصلحین بسیاری مانند جمال الدین اسد آبادی و شیخ محمد عبده در رشد فکری جامعه تاثیر گذاشتند ولی بدون تردید تاثیری که علامه محمد اقبال بر جامعه جهانی گذاشته بی نظیر بوده به گونه ای که تا ابد ملت پاکستان و مسلمانان جهان متاثر از اندیشه های ایشان به هویت احیاء شده اسلام و شرق می بالند.

وی در ادامه سخنانش گفت: نه تنها استقلال پاکستان تعبیر رویای علامه اقبال است، بلکه اندیشه، افکار و اشعار ایشان در انقلاب اسلامی ایران نیز نقش مهمی ایفا نمود.

وابسته فرهنگی کشورمان افزود:‌ هیچ شهری از ایران وجود ندارد که در آن کتابخانه، مکان عمومی و یا مرکز تحصیلی و آموزشی به نام علامه اقبال نباشد و ما ایرانی ها با افتخار می توانیم بگوییم که علامه اقبال به اندازه کشور پاکستان در ایران شناخته مورد احترام است.

 

دکتر ثمره خالد؛ رئیس دانشکده دولتی بانوان شرقپور از میهمانان بابت حضور در مراسم یک دانشکده دور از شهر لاهور تشکر کرد و گفت: هدف من برگزاری روز گرامیداشت علامه اقبال به طرز جدید و تاثیرگذار بود و به همین دلیل سعی کردیم از طریق نمایشنامه نشان دهم که هدف اقبال از یک کشور مستقل برای مسلمانان چه بود و ما چگونه می توانیم بر تعالیم ایشان عمل کنیم.

وی در پایان سخنانش از دانشجویان و شرکت کنندگان خواست که برای موفقیت خود و جامعه حتما آثار علامه اقبال را مطالعه کنند.

 

دکتر فلیحه زهرا کاظمی، ضمن ابراز نگرانی بابت کم شدن مطالعه افکار و تعالیم علامه اقبال در مراکز تحصیلی اظهار داشت: در حال حاضر کشورهای دیگر مثل ایران و ترکیه بیشتر از پاکستان تعالیم علامه اقبال را مورد مطالعه قرار می دهند و بر افکار این شاعر و فیلسوف بزرگ تاریخ عمل می کنند.

وی افزود: اشعار علامه اقبال در واقع رویایی است که او درباره جامعه مسلمانان می بیند و سربلندی جامعه مسلمانان آرمانی است که اقبال با مردم در میان گذاشته است.

دکتر کاظمی تاکید کرد: اقبال در اشعار خود فقط به مشکلات جامعه اشاره نمی کند بلکه با ارائه راه حل مشکلات مسلمانان خود را از دیگر شاعران ممتاز می کند.

 

دکتر عنصر اظهر، به دو نکته اشاره کرد و گفت: یکی اینکه در دوران تحصیلی ما مراکز تحصیلی در کنار آموزش،‌ پرورش هم می دادند ولی به مرور زمان تمامی مراکز تحصیلی پرورش دانشجویان را کنار گذاشته و توجه کامل را فقط به آموزش متمرکز کردند و نکته دیگر اینکه مطالعه علامه اقبال در مراکز تحصیلی پاکستان بسیار کم شده است، البته امروز در دانشکده دولتی بانوان شرقپور دیدم که دانشجویان تحت مدیریت خانم ثمره خالد نه تنها در کنار آموزش، پرورش هم می بینند بلکه با تعالیم علامه اقبال هم به خوبی آگاه می شوند.

 

دکتر فرزانه ریاض، طی سخنانش گفت: تعالیم علامه اقبال هیچگاه قدیمی نمی شود زیرا اشعار او برگرفته از قرآن است و قرآن مجید هم کتاب هدایت تا روز قیامت می باشد، بنابراین میزان تاثیرگذاری اشعار علامه اقبال هم تا روز قیامت کاهش نمی یابد.

 

 

لازم به ذکر است دانشکده دولتی بانوان شرقپور تاسیس شده سال ۲۰۰۸م در شهرستان شیخوپوره واقع است. در مجموع ۹۸۶ دانشجو در رشته های مختلف از جمله علوم دینی، زبان انگلیسی و اقتصاد تا مقطع لیسانس تحصیل می کنند.

بازدید از این دانشکده و حضور در مراسم برای نخستین بار از سوی خانه فرهنگ انجام پذیرفت و به همین مناسبت درختی توسط وابسته فرهنگی بنام خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور به رسم یادبود نشا شد

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved