-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/06/15 - 08:21
  • 197
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در اندونزی مطرح شد؛

نقش کلیدی گفت‌وگوهای دوجانبه در شکوفایی بنیان‌های علمی و فرهنگی دانشگاه‌‌ها

نمایندگان آموزش عالی اندونزی و ایران در اولین دور گفت‌وگوهای علمی، فرهنگی و دانشگاهی دوجانبه، نقش کلیدی گفت‌وگوها را در شکوفایی بنیان‌های علمی و فرهنگی در دانشگاه‌‌ها مورد بحث و بررسی قرار داده و بر اهمیت آن تأکید کرده‌اند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور ایجاد فرصت برای ارتباط مستمر میان نخبگان دانشگاهی ایران و اندونزی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اولین دور گفت‌وگوهای علمی، فرهنگی و دانشگاهی دوجانبه را با همکاری مرکز تمدن و گفت‌وگوهای اندونزی و اداره کل همکاری‌های علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار کرد.

در این دور از گفت‌وگوها رؤسا، معاونین و مدیران دانشگاه‌‌های ایران و اندونزی به تبادل نظر و تبیین ظرفیت‌‌ها و پتانسیل دانشگاه‌‌های یکدیگر در جهت تعامل و همکاری هرچه بیشتر پرداختند. نمایندگان آموزش عالی اندونزی شامل ۲۳ دانشگاه و از جمهوری اسلامی ایران نیز ۱۲ دانشگاه در این دور از گفت‌وگوها حضور داشته است .

همایش گفت‌وگوهای علمی، فرهنگی و دانشگاهی دو کشور ایران و اندونزی با تلاوت قرآن کریم و پخش سرود ملی دو کشور آغاز شد و سپس، محمد بروجردی، سفیر ایران در اندونزی به بیان سخنانی در خصوص اهمیت این گفت‌وگوها که حوزه مهم و بنیادین علم و فرهنگ را در بر می‌گیرد، پرداخت.

وی گفت: آنچه مسلم است علم و فرهنگ در جامعه بشری از اهمیتی بسزایی برخوردار است و به عنوان اصل جبران جدایی ناپذیر حیات بشر مطرح است، حال اگر هر یک از گروه‌‌های مرجع فکری در هر کشوری از طریق تبادل نظر و اتخاذ مواضع و به عبارتی هم‌ افزایی با یکدیگر داشته باشند مسلماً دستاوردهای بسیاری برای جوامع به دنبال خواهد داشت.

بروجردی اظهار داشت: تصمیمات و نتایج گفت‌وگوها می‌‌تواند راهکارهایی را برای رشد و شکوفایی بنیان‌های علمی و فرهنگی در دانشگاه‌‌ها به همراه داشته باشد. از سوی دیگر می‌توان از آن برای متولیان اجرایی هر دو کشور راهگشا پیدا کرد.

وی افزود: فرهنگ به دلیل ظرفیت‌‌های گسترده موجود در آن همواره مناسب‌ ترین و مؤثرترین راهکار برای گفت‌گوهای نخبگانی خواهد بود، زیرا دامنه آن گسترده و فراگیر است.

تأکید بر تداوم گفت‌وگوهای دوجانبه میان دانشگاهیان دو کشور

پروفسور دین شمس الدین، رئیس مرکز گفت‌وگو و تمدن‌‌ها نیز با اشاره به بهره‌گیری از نقطه نظرات و دیدگاه‌‌های اساتید دانشگاه در عرصه‌‌های مختلف گفت: این نوع گفت‌وگوها موجب رشد و پویایی جوامع می‌شود.

وی در ادامه سخنانش، با اشاره به اهمیت این دوره از گفت‌وگوها که میان دانشگاهیان ایران و اندونزی برگزار شده است، افزود: اگر این حرکت فرهنگی به صورت سازمان یافته میان دانشگاهیان ایران و اندونزی ادامه پیدا کند، برکات چشمگیری برای دو ملت دربرخواهد داشت.

رئیس مرکز گفت‌وگو و تمدن‌‌ها اظهار امیدواری کرد که دور بعدی گفت‌وگوها در ایران برگزار می‌‌شود و حضور نمایندگان آموزش عالی دو کشور می‌تواند موجب ارتقای همکاری‌‌های میان دو کشور مسلمان در زمینه‌‌های مختلف خصوصا سیاسی و اقتصادی شود.

در ادامه این مراسم، پیام حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی خطاب به اولین دور گفت‌وگوهای علمی و فرهنگی دوجانبه ایران و اندونزی توسط محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی قرائت شد. در بخشی از این پیام آمده است: امید است این گفت‌وگوها بتواند در ایجاد پیوند معقول و مقبول مبتنی بر درک مشترک از مقوله‌ها و ظرفیت‌های علمی و فرهنگی دو کشور، بیش از هر زمان دیگر زمینه هم افزایی و همکاری مشترک علمی و فرهنگی را فراهم آورد. یقینا تداوم این گفت‌وگوها و توافق جهت ایجاد ساختارهای مناسب در جهت تسهیل و تداوم برقراری ارتباط میان نخبگان و اندیشمندان دو کشور می‌تواند فرصت هم اندیشی و تشریک مساعی در مسائل فرهنگی و علمی و تقویت ائتلاف و همکاری‌های مشترک بین دو کشور بزرگ اسلامی یعنی ایران و اندونزی را فراهم آورد. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ضمن استقبال وحمایت از این گفت‌وگوها از هرگونه تلاشی در تحقق اهداف این گفت‌وگوها دریغ نخواهد کرد.

پس از آن، آیین رونمایی از پوستر اولین دور گفت‌وگوهای علمی فرهنگی دانشگاهی میان دو کشور ایران و اندونزی با حضور مقامات دو کشور به زبان اندونزیایی و فارسی رونمایی شد.

محمدزاده، مدیر بین‌الملل دانشگاه بوعلی سینا همدان به عنوان دبیر دور اول گفت‌وگوها علمی و فرهنگی به نمایندگی از ایران و نماینده دانشگاه شریف هدایت الله نیز به عنوان طرف اندونزیایی دبیر گفت‌وگوها معرفی شد که مورد پذیرش شرکت گنندگان در این نشست قرار گرفت.

در ادامه، نمایندگان آموزش عالی ایران و اندونزی در خصوص ظرفیت‌های دانشگاهی خود و پتانسیل و فرصت‌های موجود در توسعه روابط علمی و فرهنگی دو کشور پیشنهاداتی مطرح کرده که مورد موافقت و بررسی قرار گرفت. همچنین، بیانیه‌ای صادر و به امضای مسئولین دانشگاه‌های دو کشور رسید.

کلیپ معرفی ایران و ظرفیت‌‌هایی علمی و دانشگاهی بخش دیگری از برنامه این نشست بود.

در پایان این مراسم، مقرر شد؛ دور بعدی گفت‌وگوهای علمی، فرهنگی و دانشگاهی ایران و اندونزی در بهار آینده در دانشگاه بوعلی سینا همدان با حضور مسئولین دانشگاهی دو کشور برگزار شود.

انتهای پیام/

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved