logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/03 - 16:38
  • 886
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ضرورت گسترش همکاری‌های فرهنگی _ دینی ایران و اندونزی

در دیدار رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاون وزیر دین اندونزی، بر ضرورت گسترش همکاری‌های فرهنگی _ دینی بین دو کشور تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و زین التوحید سعدی، معاون وزیر دین اندونزی دیدار کردند.

در این دیدار که محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی حضور داشت، ضیایی به وضعیت پیروان ادیان و اقلیت‌های دینی در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: ادیان مختلفی در ایران دارای زندگی اجتماعی، سیاسی و ... هستند و آزادانه به فعالیت‌های دینی خودشان مشغولند.

وی به معرفی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در 30 سال اخیر پرداخت و گفت : گفت‌وگوی سازنده با مسیحیت واتیکان، ارتدکس روسیه، شورای جهانی کلیساها (WCC)، کلیساهای یونان، صربستان، فیلیپین، برزیل، استرالیا، هندوستان، قزاقستان، ارمنستان، گرجستان از فعالیت های این مرکز بوده است.

رئیس مرکز ادیان و گفت‌وگوی فرهنگ‌ها ادامه داد: چهار گروه در این مرکز فعالیت می‌کنند که عبارتند از مسیحیت و یهودیت، ارتدکس و پروتستان، آیین شرقی مانند شینتو، و گفتگوی فرهنگی رهبران ادیان.

وی افزود: این مرکز دو برنامه اصلی دارد که عبارتند از گفت‌وگو در مسایل دینی و الهیاتی مانند کتب آسمانی قرآن و انجیل و تورات، توحید و تثلیث، اراده و اختیار و گفت‌وگوی در مسایل روز و معاصر جهان مانند محیط زیست، منابع آب در جهان، کوید 19، معنویت، جوانان، زنان و ... از منظر ادیان.

ضیایی تصریح کرد: موضوعاتی نظیر تعامل ادیان با علوم جدید، معنویت سکولار، علوم شناختی، علوم ربوتیک، چالش‌های ادیان در مورد آزادی دینی و اعتقادی و ... قابل بحث در گفت‌وگوی ادیان است.

وی در پایان خاطرنشان کرد : باید گفت‌وگوی میان علمای اسلامی با موضوعات حقوق بشر اسلامی انجام داد تا این نظریه از نگاه اسلامی به غرب تبیین و تفهیم شود.

نقش ایران و اندونزی در ایجاد تمدن نوین اسلامی 

زین التوحید سعدی، معاون وزیر اندونزی نیز در این دیدار به تجربه حضور خود طی سال 2000 در کشورمان اشاره کرد و گفت : از منزل حضرت امام خمینی(ره)، کتابخانه عظیم آیت الله مرعشی نجفی ، کتابخانه دیجیتالی نور ، مجمع تقریب مذاهب و اصفهان زیبا بازدید و تجربه بسیار خوبی کسب کرده‌ام .

وی ادامه داد: ایران و اندونزی از سال 1950 ارتباط دیپلماتیک بسیار استراتژیک و خوبی دارند و دو کشور می‌توانند نقش بسزایی در ایجاد تمدن اسلامی ایفا کنند.

سعدی سپس به دو وظیفه اصلی این وزارتخانه اشاره کرد و افزود: خدمات به پیروان ادیان و بخش آموزشی که دارای 58 دانشگاه، بیش از 26 هزار حوزه (شبانه روزی)، بیش از 40 هزار مدارس از مهد کودک الی دبیرستان است که زیر نظر وزارت دین فعالیت می کنند.

وی خاطر نشان کرد که اندونزی با 6 دین رسمی و تنوع فرهنگی و قومی، برای حفظ سازگاری و هماهنگی دو اقدام اصلی را انجام می دهد که عبارتند از توسعه مفاهیم میانه رویی یا اعتدال و ایجاد مجامع هماهنگ کننده پیروان ادیان تا هرگونه اندیشه افراط گرایی میان جامعه گسترش پیدا نکند.

 

 

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved