-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/06/20 - 13:51
  • 377
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
پیوند گل و گلاب کاشان و گل رز کازانلاک؛

شهرهای تاریخی و فرهنگی کاشان و کازانلاک خواهرخوانده شدند

با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان، تفاهم نامه خواهرخواندگی میان دو شهر تاریخی و گردشگری کازانلاک و کاشان امضا شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با پیگیری مستمر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان و مذاکرات متعدد میان سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان و شهرداران کازانلاک و کاشان، تفاهم نامه خواهرخواندگی میان این دو شهر تاریخی و گردشگری امضا شد.

علیرضا ایروش، سفیر کشورمان در بلغارستان در سخنانی، خواستار تهیه نماد و نشان مشترک دو شهر و نصب آن در هر دو شهر شد و اظهار امیدواری کرد هرچه زودتر در عرصه‌های مختلف شاهد به ثمر نشستن آثار و نتایج آن باشیم.

وی همچنین پیشنهاد کرد برای حمایت از چهره‌های جوان و گروه‌های دانش بنیان، حمایت مالی از سوی شهرداری‌های دو شهر صورت پذیرد.

ایروش همکاری‌های اقتصادی در حوزه‌های صنعتی را مقدمه مهم انجام این برنامه فرهنگی معرفی کرد و گفت: فعالان اقتصادی این منطقه با تحرک بسیار خوب و مناسب ارتباط بازرگانی خوبی با کشورمان ایجاد کرده‌اند به طوریکه محصولات صنعتی و فولادی ایران برای نخستین بار از طریق خط آهن ریلی و به صورت مستقیم از ایران تا استارازاگورا صادر می‌شود و کاشان به عنوان یک شهر صنعتی ظرفیت همکاری بالای اقتصادی با صنعتگران این منطقه را دارد.

آماده پذیرش جوانان دانش‌بنیان و تبادل تجربیات با ایران هستیم

خانم استویانوا، شهردار کازانلاک در مراسم امضای تفاهم نامه خواهرخواندگی ابراز امیدواری کرد که امضای این تفاهم بتواند ارتباطات گردشگری و صنعتی و به ویژه تاریخی و فرهنگی میان دو شهر را افزایش دهد.

وی بیان کرد: شهر کازانلاک ظرفیت‌های بسیار زیادی در ابعاد بین‌المللی دارد و شهر تاریخی کاشان نیز از این تاریخ به بعد، یکی از نزدیکان این شهر خواهد بود و دیگر یکی از ما به شمار می‌آید.

شهردار کازانلاک با اشاره به پتانسیل‌های تولید روغن گل رز و صادرات آن در عرصه‌های بین‌المللی به وجوه تشابه هر دو شهر اشاره و تأکید کرد: این وجوه می‌تواند همکاری‌های مؤثری به دنبال داشته باشد.

وی اظهار داشت: شهر کازانلاک آماده پذیرش جوانان دانش‌بنیان و تبادل تجربیات صنعتی و اقتصادی با کاشان و ایران است.

خانم استویانوا  با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی کازانلاک و کاشان و با یادکرد اجلاس بین‌المللی تراکیای تاریخی، از رایزن فرهنگی کشورمان دعوت کرد تا در زمینه آداب و سنت‌ها و پوشاک سنتی و محلی مشترک میان دو کشور و وجوه شباهت میان این دو کار مشترک تحقیقاتی انجام شود.

اتحادیه شهرهای رز جهان تشکیل شود

محمدپور، شهردار کاشان نیز در این دیدار، حضور هیات همراه از شهرداری و شورای اسلامی شهر کاشان در بلغارستان را نشانه اهمیت توسعه روایط همه جانبه شهر تاریخی کاشان با دیگر شهرهای تاریخی و به ویژه کازانلاک دانست.

وی همچنین، از شهردار کازانلاک برای شرکت در مراسم گلابگیری اردیبهشت ماه سال آینده در کاشان دعوت به عمل آورد.

شهردار کاشان پیشنهاد کرد تا با همراهی شهرداری کازانلاک زمینه‌های تشکیل اتحادیه شهرهای رز جهان فراهم آید و دو شهر کاشان و کازانلاک به عنوان مؤسس این اتحادیه ظرفیت‌های جهانی رز را بیش از پیش معرفی کنند.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های عظیم تاریخی و فرهنگی و صنعتی و نیز گردشگری کاشان این شهر را به عنوان یکی از مقاصد عمده گردشگری ایران معرفی و اظهار امیدواری کرد این تفاهم نامه بتواند برای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی به دنیای غرب مؤثر باشد و دروازه مراودات تجاری و فرهنگی و گردشگری متقابل شد.

محمدپور همچنین، پیشنهاد کرد موزه مشترک صنایع دستی و تاریخی هر دو شهر با اختصاص اتاق‌های ویژه صنایع دستی راه اندازی شود.

آشنایی با شهر «کازانلاک»

کازانلاک که در دوران باستان به عنوان سئوتوپولیس یونانی شناخته می‌شد شهری در استان استارا زاگورا، بلغارستان است. این شهر در وسط دشتی به همین نام و در دامنه رشته‌کوه بالکان، در انتهای شرقی دره رز واقع شده است. این شهر یکی از ۱۵ مرکز صنعتی بزرگ بلغارستان است و جمعیت آن بیش از پنجاه و چهار هزار نفر است.  

کازانلاک به عنوان مرکز استخراج روغن گل رز در بلغارستان شناخته می‌شود و گل رز روغنی کازانلاک یکی از نمادهای ملی پرآوازه این کشور است. قدیمی‌ترین سکونت‌گاه در منطقه شهر امروزی به دوران نوسنگی (هزاره ۶ تا ۵ پیش از میلاد) بازمی‌گردد.

در طول قرون چهارم و سوم پیش از میلاد، این منطقه تحت سلطه پادشاه تراکیایی، سئوتس سوم بود و نقش مهمی در توسعه تاریخی تراکیه در دوران هلنیستی ایفا کرد. شهر باستانی تراکیایی سئوتوپولیس در نزدیکی کازانلاک کشف و در زمان ساخت سد کوپرینکا به‌خوبی مطالعه شد.

در قرن چهارم پیش از میلاد، نزدیک به پایتخت باستانی تراکیایی سئوتوپولیس و در نزدیکی شهر، مقبره‌ای باشکوه تراکیایی ساخته شد. این مقبره شامل یک آرامگاه "کندوی" آجری است که نقاشی‌های دیواری از یک زوج تراکیایی در یک جشن تشییع آیینی را به تصویر می‌کشد. این مقبره در سال ۱۹۷۹ به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

در قرون وسطی، این دره به عنوان مرکز اداری منطقه کرون درآمد، جایی که نجیب‌زاده بلغاری، الدیمیر (التیمیر) حکمرانی می‌کرد. پس از سال ۱۳۷۰ کازانلاک تحت سلطه عثمانی قرار گرفت. نام امروزی این شهر از واژه ترکی "کازانلیک" گرفته شده است.

شهر امروزی کازانلاک در اوایل قرن پانزدهم میلادی تأسیس شد. این شهر ابتدا به عنوان یک قلعه نظامی برای محافظت از گذرگاه شیپکا ساخته شد و بعداً به شهری صنعتی با بیش از ۵۰ حرفه دستی از جمله دباغی، مسگری، زرگری، بافندگی، کفاشی و البته کشت گل رز تبدیل شد. 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved