logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/11/30 - 16:50
  • 495
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

بلاگرها و اینفلونسرهای قزاقستانی از سفر خود به ایران می گویند

ملت قزاق و نیاکان آن از گذشته های دور با ملت ایران مناسبات دیرینه ای داشته اند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستاوردهای بزرگی در تمام عرصه ها رسیده که کشور را به قدرت بزرگ و بلامنازع در منطقه و یکی از کشورهای موثر جهان تبدیل کرده است. متاسفانه به دلیل تبلیغات منفی کشورهای غربی، تعدادی از کشورهای جهان از دستاورد ها ، پیشرفتها و واقعیت های ایران  امروز اطلاع چندانی ندارند. در این راستا با حمایت و پشتیبانی اداره کل همکاریهای رسانه ای و فضای مجازی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال جاری به منظور تبیین دستاوردهای خود تور گردشگری به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با دعوت از خبرنگاران و بلاگرهای تاثیرگذار حدود 30 کشور جهان برگزار نموده که از طرف کشور قزاقستان دو بلاگر گردشگر پرمخاطب این کشور حضور داشتند.

مقدمه: ارکین کنجه‌بیک و یاکوف فدوروف از بلاگرهای مشهور کشور قزاقستان پس از سفر خود به ایران و شرکت در تور گردشگری و راهپیمایی 22 بهمن در تهران، با علی اکبر طالبی متین رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان ملاقات و درمورد نتایج سفر خود گزارش دادند.

گزارش:

سوال: پس از رسیدن به فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران، اولین چیزی که توجه شما را جلب کرد چه چیزی بود؟

یاکوف فدوروف: رژیم بدون ویزا 14 روزه برای شهروندان قزاقستان بود. تا جایی که من می دانم، جمهوری اسلامی ایران برای تعداد زیادی از کشورها رژیم بدون ویزا را برقرار نموده که خود این اقدام، نشان می دهد که آغوش دولت و ملت ایران برای کشورهای دوست باز است و مردم آن کشورها می توانند به راحتی به ایران سفر کنند و از نزدیک با تمدن بیش از 7500 ساله ایران و دستاوردهای مدرن و پیشرفته آن آشنا شوند.

سوال: چه ویژگی های جمهوری اسلامی ایران شما را شیفته خود کرد؟

اورکین کنجه‌بیک: ما با آقای یاکوف از دوست داران و علاقه مندان کشور ایران هستیم و از تمدن کهن و جذابیت های ایران کاملا اطلاع داریم. به این دلیل ایران به عنوان یکی از تمدن های بزرگ جهان جزء 5 کشور برتر فهرست گردشگری ما قرار دارد. با این حال در این سفر کشور ایران را از بعد دیگری نیز کشف کردیم و آن دستاوردهای خیره کننده و پیشرفتهای همه جانبه ایران بود

در چارچوب این سفر در  مراسم راهپیمایی 22 بهمن در میدان آزادی تهران شرکت داشتیم که نشان دهنده حمایت و عشق مردم از دولت و کشور خود می باشد. ایران یکی از کشورهای نادر جهان است که دارای یک ایده واحد ملی است و روی این ایده مقاومت و پایداری می کند، حتی مردم این کشور آمادگی دارند جان خود را در مسیر دفاع از کشور و میهن خود فدا کند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی اکثریت مردم ایران در همه پرسی سراسری ، نظام جمهوری اسلامی را انتخاب کرده و حمایت خود را از رهبری هوشمند ، هوشیار و آگاه  اعلام نمودند و طی چهل و چهار سال علی رغم همه تحریم های ظالمانه و محدودیت های بین المللی ضد ایران، مردم این کشور توانسته اند با مدیریت بی نظیر و مثال زدنی رهبری خود به دستاوردهای بزرگی برسند. در واقع ایران یک پدیده منحصر به فردی در مقایسه با سایر کشورهای جهان که در انزوا هستند می باشد. ایران از لحاظ خودکفایی به بالاترین سطح رسیده است. پارک فناوری پردیس تهران که ما توفیق داشتیم طی این سفر از آن بازدید کنیم، مصداق این امر است. یعنی ایران توانسته است تحریم ها را به فرصت تبدیل کند و اکنون از کوچکترین اقلام صنعتی گرفته  تا فناوری های نوین دفاعی نظیر ساخت و تولید فراوان موشک در داخل کشور ، این ویژگی ایران، حقیقتاً ستودنی است.

نکته دیگر که می خواهم اضافه کنم، این است که ایران تمدن بسیار کهن و غنی دارد و اگر سایر کشورهای منزوی به دلیل هراس از دست دادن هویت ملی خود دربهای کشور خود را به روی سایر کشورها نمی گشایند از نظر من این خطر هرگز  بر ملت ایران تهدید محسوب نمی شود به همین دلیل ایران هر چه بازتر شود، کشورهای دوست بیشتری به سمت ایران می آیند زیرا جمهوری اسلامی ایران کشور بسیار غنی است هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فرهنگی که می تواند برای سایر کشورها الگو و مفید باشد.  

سوال: کشورهایی که مسیر مشابه را طی می کنند، چه چیزی را  می توانند از ایران یاد بگیرند؟

اورکین کنجه‌بیک: درست است هر کشور نظام و ایده ملی خود را دارد، اما سایر کشورها می توانند از استقامت دولت و مردم ایران در برابر تهدیدها و مقاومت بر ایدئولوژی ملی خود درسهایی را بیاموزند. در سفر به ایران از حوزه هنری انقلاب اسلامی بازدید کردیم که محصولات هنری، فرهنگی و رسانه ای را بر اساس ایدئولوژی ملی تولید می کنند و از این طریق در جامعه بخصوص جوانان حس علاقه به وطن و تاکید بر توان و استفاده از ظرفیت داخلی را به خوبی یاد می دهد.  

یاکوف فدوروف: لازم است ذکر کنم که در این سفر هدف اصلی آن به غیر از شرکت در راه پیمایی 22 بهمن و آشنایی با دستاوردهای انقلاب اسلامی، بازدید از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری بود، من در این سفر یک ویژگی دیگر کشور ایران را برای خودکشف کردم. در این نمایشگاه قومیت های مختلفی از تمام 31 استان ایران از جمله، آذری ها، لرها، قشقایی ها، عرب ها، ترکمن ها و ... هنر، سنت و آداب و رسوم های خود را به نمایش گذاشتند که یک فرصت خوبی برای آشنایی با مردم و فرهنگ آنها فراهم شد. در این نمایشگاه می توان درک کرد که دولت ایران با حفظ خصوصیات فرهنگی و هنری هر ملیتی که آنجا زندگی می کند، توانسته است تمام اقوام را زیر یک پرچم و یک ملیت با عنوان «ایرانی» متحد سازد. من می توانم به خوبی اذعان نمایم مردم ایران به هر ملیت و هر دین و قومی احترام می گذارند.

اورکین کنجه‌بیک: از میهمان نوازی ایرانیان هم باید بگویم. متاسفانه در خارج از ایران تصاویر منفی از این کشور رایج است. مثلا هنگامی که با مادرم درمورد سفر به ایران صحبت می کردم وی ابتدا ترسیده و گفت «نرو! آنجا جنگ است!» زیرا در قزاقستان به دلیل عدم اطلاعات صحیح از ایران در میان مردم، عمدتا ایران را با عراق اشتباه می گیرند. همچنین چندین بار در قزاقستان چنین سخنانی شنیده ام که چون ایرانیان اهل تشیع هستند، در مساجد برای سنی ها اجازه نمی دهند نماز بخوانند و آنها را بیرون می کنند. اما در ایران شاهد صحنه های بالعکسی بودم. در مساجد ایران نه تنها توانستم به راحتی نماز بخوانم، حتی مراجعان یا کارکنان مساجد و مصلی ها ، با گردش و معرفی تمام بخش های مسجد، توضیحات کامل درمورد آن می دادند. و این کار را کاملا رایگان و صمیمانه انجام می دادند!

سوال: برای مخاطبان قزاقستانی خود چه توصیه هایی درمورد سفر به ایران می توانید بدهید؟

اورکین کنجه‌بیک: ملت قزاق و نیاکان آن از گذشته های دور با ملت ایران مناسبات دیرینه ای داشته اند. می‌دانیم که از دوره های پیش از اسلام ایران و توران همسایه بودند. پر واضح است این دو تمدن بزرگ پیوندها و مناسبات زیادی داشته اند و با گذشت زمان و تحولات سیاسی، این دو ملت از هم دور افتادند و این مناسبات کمرنگ شدند. به همین دلیل امروزه مردم قزاقستان با ایران کمتر آشنا هستند. در معرفی ایران برای مردم قزاق لازم است بر اشتراکات فرهنگی و تمدنی بین دو کشور تاکید کرد. مثلا زبان فارسی و قزاقی واژگان مشترک زیادی دارد نظیر، نان، کتاب، آبرو، دفتر و ... که خود قزاق ها زیاد به مبداء آنها فکر نمی کنند. یا جشن نوروز که خاستگاه آن تمدن ایران است. یا همین معماری اسلامی ایران که بر آثار تاریخی جنوب قزاقستان تاثیر گذاشته و نمونه برجسته آن آرامگاه خواجه احمد یسوی است که توسط یک هنرمند ایرانی (سید حسین شیرازی ) بنا نهاده است.

یاکوف فدوروف:  برای معرفی تمدن، فرهنگ، هنر و دستاوردهای معاصر ایران برای قزاقستانی ها قصد داریم با جذب 10 تن از گردشگران قزاقستانی تور گردشگری  چند روزه برگزار کنیم که در این راستا حمایت رایزنی فرهنگی ایران بسیار مهم است. معلوم است که بهترین زمان برای سفر به ایران ایام نوروز یا فصل پاییز است. و امیدواریم با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان این تور را بتوانیم به بهترین شکل برگزار کنیم.

در پایان این دیدار اینفلونسرهای شبکه های اجتماعی قزاقستان اعلام آمادگی برای هر نوع همکاری از جمله اشتراک گذاری محتواهای تولید شده در سفر به ایران در شبکه های اجتماعی و حتی در شبکه تلویزیونی و شرکت در برنامه های مختلف رایزنی فرهنگی را ابراز نمودند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved