-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/07 - 09:36
  • 551
  • زمان مطالعه : 37 دقیقه

منتظران ظهور، میلاد منجی عالم بشریت مهدی موعود(عج) را جشن گرفتند

به مناسبت سالروز میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج)، مراسم جشن نیمه شعبان با حضور دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و ایرانیان مقیم از سوی رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم در کشورهای ذیل برگزار شد:

بلگراد

مراسم جشن میلاد منجی عالم بشریت حضرت ولی عصر(عج) با حضور خانواده‌های ایرانی و دانشجویان مقیم در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد برگزار شد.

رشید حسن پور، سفیر ایران با تبریک این ولادت فرخنده گفت: میلاد امام مهدی(عج) فلسفه‌ای عمیق دارد و به معنای روشن نگهداشتن چراغ امید است.

وی افزود: آرمانی که در میلاد آن حضرت است مالامال از ارزش‌ها و عدل و امید است اما مهم این است که ما به عنوان پیروان آن حضرت به لحاظ فردی و اجتماعی زمینه و بستر ظهور حضرت را فراهم کنیم. حضور ما در این مراسم به معنای عهد و پیمان بستن برای حرکت در مسیر رسیدن به آن آرمان والای جهانی است.

سعید خلیلویچ، مدیر مرکز علوم اسلامی قم بلگراد طی سخنانی، گفت: ایمان به حضور وجود مبارک حضرت ولی عصر(عج) باید با عنصر ثبات تقویت شود. ایمان به عنوان صرف حالتی که نتیجه جذبه باشد و دفعتا حاصل شود، در این زمینه کافی نخواهد بود.

وی اظهار داشت: به ایمان با خصوصیت ثبات در قرآن کریم اشاره شده است: یثبت الله الذین آمنوا بالقول الثابت فی الحیوة الدنیا وفی الآخرة. لازم است خود را تربیت کنیم تا چنین خصوصیت معنوی پیدا کنیم و از خداوند بخواهیم: ربنا افرغ علینا صبرا وثبت اقدامنا.

خلیلویچ خاطرنشان کرد: لذا باید از حیرت و تزلزل فاصله بگیریم و دین خالص را ترویج دهیم. در این صورت، در طریق پیروی از حضرت صاحب العصر(عج) ثابت‌قدم، ثابت‌فکر و ثابت‌قول خواهیم بود.

پورپزشک، رایزن فرهنگی ایران هم با تبریک میلاد خجسته صاحب الامر، حضرت ولی عصر(عج) بابررسی موضوع مهدویت و منجی در پنج مقطع تاریخ شعر و ادب فارسی، نمونه‌هایی از اشعار شاعران بزرگ را در هر برهه قرائت کرد. وی گفت: بهترین و نزدیکترین مفهوم مهدویت در شعر دوره معاصر بالاخص پس از انقلاب اسلامی با شعر مهدوی در دو زمینه شعر انتظار و شعر ظهور متجلی می‌شود.

در این مراسم، مهدی سوهانی از مداحان اهل البیت(ع) نیز در وصف امام زمان(عج) اشعاری را قرائت و به مدیحه سرایی پرداخت. پخش کلیپ سخنان مقام معظم رهبری و سرود سلام فرمانده از دیگر بخش‌های این مراسم معنوی بود.

فیلیپین

همزمان با فرارسیدن نیمه شعبان و میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت صاحب‌الزمان مهدی موعود(عج)، جشن باشکوهی با حضور سفیر، جمعی از کارکنان سفارت، ایرانیان مقیم، شخصیت‌های مذهبی و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت به میزبانی رایزنی فرهنگی کشورمان در مانیل برگزار شد.

این مراسم با پخش نماهنگ‌های منتخب در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط آرامپونی، قاری روشندل و حافظ قرآن کریم آغاز و سپس، ابوالقاسمی، رایزن فرهنگی با قرائت دعای فرج، مطالبی را در خصوص مقام و منزلت حضرت مهدی(عج) بیان کرد.

وی گفت: روایات متعددی از سفارش و تاکید ائمه اطهار(ع) برای دعا و درخواست فرج در عصر غیبت وجود دارد و این بهترین فرصت است که از شب میلاد حضرت مهدی(عج) به مدت چهل شب تا شب‌های قدر ماه مبارک رمضان در پویش مردمی چهله عظیم قرن با قرائت زیارت عاشورا و 40 مرتبه ذکر شریف اللهم عجل لولیک الفرج همراه با مسلمانان جهان به صورت میلیونی برای منجی عالم دعا کنیم که انشالله بهترین مقدرات در راس آن ظهور آقا امام زمان(عج) محقق شود .

در ادامه سخنرانی مجازی حجت‌السلام والمسلمین باقری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسسلامی در خراسان رضوی از جوار حرم مطهر رضوی پخش شد. وی گفت: پیروان تمام ادیان و مذاهب اعتقاد دارند که در یک مقطع تاریخی که وضعیت جهان تیره و تاریک و جامعه بشری با بحران رو به رو می‌شود و فساد و ظلم و بی‌دینی همه جا را فرا می‌گیرد؛ یک منجی با تأیید دست غیبی ظهور می‌کند و ریشه ظلم و فساد را از میان بشریت بر می‌کند و زمین پر از عدالت خواهد شد.

وی افزود: این مژده هم در کتاب‌های آسمانی آمده و هم در کتاب‌های مقدس دیگر ادیان و مذاهب دیده می‌شود؛ لذا می‌توان نتیجه گرفت که همه ادیان الهی و برخی ادیان غیر الهی در خصوص مصلح جهانی اتفاق نظر دارند که در اسلام مقصود از مصلح جهانی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.

حجت‌السلام والمسلمین باقری گفت: جنایات اخیر رژیم صهیونیستی منجر به شهادت بیش از 30 هزار کودک و مردم مظلوم در نوار غزه شده اما مردم فلسطین با اراده و ایستادگی در برابر حملات رژیم صهیونیستی تاکنون مقاومت کرده اند و ایمان دارند در این میدان پیروز خواهند شد و انشاءالله زمینه ساز ظهور امام زمان(عج) می شوند.

ناصر ابینال، رئیس مرکز اسلامی امامت بیان داشت: حمد و ستایش مخصوص خداوندی است که پروردگار عالم است. همانطور که همه می دانیم نجات همه مسلمانان به دست امام مهدی (عج) خواهد بود. این شب برای همه ما شب شادی است اما شادی ما با تنهایی ما عجین شده است زیرا می دانیم که اکنون محور مقاومت در خاورمیانه بار دفاع از حقوق ملت های مسلمان مظلوم خاورمیانه را بر دوش می کشد. پس باید بینش و درایت حضرت امام خمینی(ره) را به خاطر اصرار بر دفاع از حقوق برادران فلسطینی یادآوری کنیم و اکنون این بینش به همه دنیا نشان داده شده است.

پخش نماهنگ منتخب و قرائت دعای فرج، زیارت امین الله از دیگر برنامه های این شب به یاد ماندنی بود.

زیمبابوه

به مناسبت میلاد با سعادت حضرت مهدی(عج)، مراسم جشن باشکوهی با حضور پیروان و محبان مکتب اهل البیت(ع) از جمله کارکنان نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه، ایرانیان، لبنانی‌ها و پاکستانی‌های مقیم و خانواده‌هایشان و تعدادی از مردم بومی در مسجد آل محمد(ص) حراره برگزار شد.

در این مراسم که با اقامه نماز مغرب و عشار آغاز شد، شیخ احمد، از روحانیون به ذکر وظایف مسلمانان در دوران غیبت حضرت مهدی موعود(عج) پرداخت و با اشاره به آیات و روایات از اهمیت انتظار فرج سخن گفت.

سخنران بعدی این مراسم، محمد مقبل از مسلمانان لبنانی بود که به صفات شیعیان و منتظران اشاره کرد و ویژگی‌های مؤمنان در زمان غیبت امام زمان(عج) را یادآور شد.

همچنین در این مراسم دانش‌آموزان کالج فاطمه الزهرا(س) به شعر و مرثیه‌خوانی در خصوص صاحب الزمان(عج) پرداختند و سرود سلام فرمانده نیز توسط ایشان به زبان شونا و عربی اجرا شد که بسیار مورد تشویق حاضران قرار گرفت.

کنیا

جشن‌های نیمه شعبان در مراکز و مساجد مربوط به شیعیان کنیا در شهرهای نایروبی، مومباسا، ناکورو و لامو برگزار شد. در مراسمی که به میزبانی مسجد شیعیان خوجه اثناعشری در منطقه پارک رود برگزار شد، رایزن فرهنگی کشورمان در کنیا حضور یافت و شیخ علی موئیگا، مدیر تلویزیون المهدی با اجرای مسابقه در موضوع نیمه شعبان و حضرت مهدی(عج) توانست اطلاعات بسیار مفیدی را به جوانان و حاضرین در این محفل ارائه دهد.

همچنین، حجت‌الاسلام شیخ علی ساموجا، مدیر شبکه شیعیان نایروبی این عید را یکی از اعیاد بزرگ برای همه مسلمانان دانست و گفت: ظهور آقا وقتی انجام می شود که دلهای انسانها آماده برای پذیرای او باشند. وظیفه تک تک ما این است که زمینه ظهور را فراهم کنیم و ار خداوند متعال بخواهیم تا ظهور ایشان را تعجیل کند.

وی در ادامه سخنرانی خود، از حرکت امام خمینی(ره) و تلاش‌های امام خامنه‌ای به عنوان آگاهی بخشی برای جوامع انسانی در مورد امام زمان(عج) یاد کرد و حضور این قبیل برنامه‌ها را نتیجه تلاش‌های مردان بزرگ الهی در طول سال‌های گذشته دانست.

در طول این برنامه، سرودهای مختلفی در موضوع امام زمان(عج) با عنوان «سلام یا مهدی» و «سلام یا مولای» اجرا شد .

ایرانیان مقیم نایروبی هم با تجمع در سالن اجتماعات سفارت ایران در کنیا، این روز را جشن گرفتند و شیخ علی موئیگا، روحانی بومی در نایروبی و پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در مورد فلسفه نیمه شعبان سخنرانی کردند و دو نفر از مداحان اهل البیت(ع) به مولودی خوانی پرداحتند .

پاکستان (اسلام آباد)

همزمان با اعیاد مبارک شعبانیه و در آستانه ولادت با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عجل الله فرجه الشریف) با همکاری انجمن فارغ التحصیلان زبان و ادب فارسی «افتخار»، محفل مثنوی خوانی در سالن جلسات رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد برگزار  شد.

در این نشست، مجید مشکی، رایزن فرهنگی کشورمان طی سخنانی با اشاره به اعیاد پربرکت ماه شعبان، این ماه را ماه آراستن اخلاق به سنت‌های نبوی دانست و با استفاده از فقرات مناجات شعبانیه و صلوات وارد شده در این ماه، همگان را به استفاده معنوی از این فرصت بی‌بدیل فراخواند.

وی اظهار داشت: در دعاهای وارد شده در این ماه اموری چون دوستی و محبت با خاندان پیامبر(ص)، عبادت و بندگی و کمک و دستگیری هم نوعان، به عنوان راه کارهای تهذیب نفس و حصول آمادگی جهت ورود به ماه مبارک رمضان عنوان شده و امیدواریم که خداوند متعال به همه ما توفیق انجام اعمال فوق و بهره برداری حداکثری از این ماه عظیم را عنایت فرماید.

شایان ذکر است، نشست مثنوی خوانی هر دو هفته یک بار در محل رایزنی فرهنگی کشورمان در اسلام آباد برگزار می‌شود.

مراسم گرامیداشت سالروز ولادت با سعادت حضرت بقیةالله الاعظم مهدی موعود(عج) با حضور امیری مقدم، سفیر جمهوری اسلامی ایران، شیرازی، معاون سفیر، مجید مشکی، رایزن فرهنگی کشورمان، جمعی از کارکنان سفارت، رایزنی فرهنگی و نهادهای ایرانی مستقر و کادر آموزشی مجتمع به همراه دیگر ایرانیان مقیم و خانواده‌های آنان در مجتمع آموزشی امام حسین(ع) اسلام آباد برگزار شد.

در این مراسم، برنامه‌هایی از قبیل سخنرانی، مولودی خوانی و مدیحه سرایی، قرائت دکلمه، برگزاری مسابقه و اجرای نمایش اجرا  شد.

امیری مقدم از همراهی و پشتیبانی اجرایی رایزنی فرهنگی از فعالیت های فرهنگی – تربیتی مجتمع امام حسین(ع) ابراز خرسندی و از اقدامات انجام شده قدردانی کردند.

در بخش بعدی این جشن باشکوه، مشکی، رایزن فرهنگی کشورمان در باره ولادت با برکت حضرت ولی عصر(عج)، مشخصات منتظران واقعی و شرایط انتظار به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: یکی از آیاتی که در مورد دوران غیبت و ظهور حضرت ولی عصر(عج) وارد شده آیه 200 سوره مبارکه آل عمران است که این آیه شریفه چهار وظیفه را برای منتظران حقیقی برشمرده است.

وی ادامه داد: صبر در همه امور و صبر در دوران غیبت حضرت، توصیه و سفارش دیگران به صبر، برقراری پیوند و ارتباط با یکدیگر در دوران غیبت و مراقبت از مرزهای عقیدتی هم کیشان و در نهایت رعایت تقوای الهی در همه امور زندگی چهار وظیفه ای است که در این آیه از منتظران حقیقی خواسته شده است.

رایزن فرهنگی کشورمان اظهار داشت: بدون رعایت این موارد کسی را نمی توان منتظر حقیقی دانست و هیچ فردی نیز نمی تواند بدون رعایت این توصیه ها، خود را آماده ظهور و حضور در کنار حضرت ولی عصر(عج) کند.

 

روسیه

همزمان با شب میلاد مسعود حضرت ولی‌عصر امام مهدی عجل‌الله تعالی فرجه الشریف، جشن باشکوهی با حضور علاقه‌مندان و ارادتمندان خاندان اهل بیت(ع) در مسجد خاتم‌الانبیا (ص) مسکو برگزار شد.

در این مراسم که جمعی از ایرانیان مقیم، دانشجویان شاغل به تحصیل در روسیه و سایر محبان اهل بیت(ع) از ملیت‌های روس، افغان و آذری حضور داشتند، محمدحسین رجبی‌دوانی، رئیس بنیاد ایرانشناسی کشورمان و استاد تاریخ اسلام که به دعوت رایزنی فرهنگی جهت شرکت در هفتمین همایش ایران‌شناسان اوراسیا در مسکو بسر می‌برد، پیرامون تاریخ تشیع و چگونگی حفظ اسلام پس از رحلت حضرت محمد(ص) در چند دوره متفاوت تا غیبت امام مهدی(عج) سخنرانی کرد.

وی اظهار داشت: در دوران پس از رحلت پیامبر عظیم‌الشان(ص) خطر از بین رفتن دین اسلام وجود داشت و سه امام اول ما وظیفه حفظ اسلام از خطر نابودی را بر عهده داشتند.

رجبی‌دوانی افزود: حضرت علی(ع) با سکوت و در بخشی دیگر از زندگی خود با همکاری در اداره حکومت، امام حسن مجتبی(ع) با صلح خود و امام حسین(ع) با قیام کربلا اسلام را بیمه کردند.

رئیس بیناد ایران‌شناسی ادامه داد: پس از این دوران نوبت به استقرار، تببین و پویایی تشیع بود که تا زمان امام عسگری (ع) ادامه پیدا کرد.

وی گفت: نحوه تولد و غیبت امام عصر(عج) نیز از جمله مراحلی بود که در تکمیل روند حفظ اسلام و بالندگی تشیع با محوریت اهل بیت علیهم‌السلام تا به امروز به رشد و پویایی و اثرگذاری خود ادامه داده است.

در ادامه این جشن، سرود «مهدی منتظریم» توسط دانش‌آموزان مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) مسکو اجرا شد و مداحی و مولودی‌خوانی ذاکران اهل ‌بیت(ع) بر غنای مجلس معنوی امام مهدی موعود(عج) افزود و پایان بخش این مراسم بود.

تایلند

مراسم جشن نیمه شعبان ولادت حضرت ولی عصر(عج) با حضور جمعی از عاشقان و شیفتگان آن حضرت در حسینیه ولایت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بانکوک برگزار شد.

مهدی زارع بی‌عیب، رایزن فرهنگی کشورمان در ابتدای این مراسم، در خصوص فضایل حضرت ولی عصر(عج) و سجایای اخلاقی بزرگان و عارفان شیفته امام زمان(عج) سخنرانی کرد.

وی گفت: آیه شریفه (یا أیّها الّذین آمنوا آمنوا باللّه ورسوله والْکتاب الّذی نزّل على رسوله) نشان دهنده آن است که صرف ایمان کافی نیست بلکه مراد آیه یا آن است که اى مؤمنان! گامى فراتر نهید وبه درجات بالاتر دست یابید، یا آنکه بر ایمانتان براى همیشه استوار بمانید.

رایزن فرهنگی کشورمان افزود: این آیه نشان می‌دهد ما نسبت به امام زمانمان باید اعتقادمان را بالا ببریم و امام زمان(عج) را بر هر چیزی مقدم بدانیم و اگر با امام زمان(عج) باشیم، قطعا امام زمان(عج) هم با ما خواهد بود

در ادامه این مراسم، حمزه اباذر به مولودی‌خوانی پرداخت.

شایان ذکر است، دیگر مساجد از جمله مسجد الهدی و حسینیه‌های شیعی تایلند نیز مراسم مشابهی به همین مناسبت برگزار کردند.

چین

با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان، مراسم جشن میلاد با سعادت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف با حضور ایرانیان مقیم چین در سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن برگزار شد.

در این مراسم که ایرانیان مقیم چین، دانشجویان و خانواده های همکاران اعزامی از نهادها حضور داشتند، برنامه های مختلفی از جمله سخنرانی، اجرای شعر، موسیقی و مولودی خوانی در مدح و منقبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و مسابقه فرهنگی برگزار شد.

افغانستان (کابل)

با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، مراسم جشن نیمه شعبان در حسینیه افشار واقع در قلعه فتح الله کابل برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر قرائت قرآن کریم و اجرای دکلمه‌خوانی و تواشیح، مطالبی در خصوص مقام والای امام زمان(عج)، ویژگی‌های یاران خاص ایشان و عصر ظهور مطرح شد.

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان به مناسبت نیمه شعبان برنامه بزرگ معنوی را در منطقه زیارتگاه سخی منسوب به قدمگاه حضرت علی(ع) در کارته سخی ناحیه سوم کابل برگزار کرد.

طبق برنامه‌­های قرآنی و طرح های صورت گرفته در زیارتگاه سخی به مدت سه روز، موکب سقاخانه و یک خیمه بزرگ برپا شد. مدیحه سرایی و قرائت قرآن و مسابقه فرهنگی از جمله برنامه‌های این جشن بود.

آتن

مراسم جشن میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج) با حضور ایرانیان مقیم آتن برگزار شد. در این مراسم، گیوزاد، سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض تبریک میلاد حضرت ابا صالح المهدی(عج)، بر اهمیت برگزاری مناسبت‌های آئینی به منظور حفظ هویت ایرانیان مقیم تأکید و از مشارکت ایشان برای برپایی اینگونه برنامه‌ها استقبال کرد.

در ادامه، رایزن فرهنگی کشورمان بر لزوم توجه به فلسفه انتظار تأکید کرد. در خلال این نشست، دو نماهنگ‌ و یک برنامه مدیحه سرایی در خصوص جشن نیمه شعبان پخش شد و در پایان هدایایی به کسانی که نام مبارک «مهدی» داشتند، اهدا شد.

علاوه بر این، مراسم جداگانه‌ای در شب نیمه شعبان توسط شیعیان مقیم یونان در حسینیه گلزار زینب و حسینیه جعفریه برگزار شد.

در مراسم گلزار زینب اعجاز حیدر به سخنرانی پرداخت و سید اقبال حیدر اشعار خود را در مدح حضرت صاحب الزمان(عج) قرائت کرد.

در مراسم حسینیه جعفریه نیز حجت الاسلام کاظمی به سخنرانی پرداخت و مداحان اهل البیت (ع) به مدیحه سرایی پرداختند.

سوریه

همزمان با فرارسیدن میلاد باسعادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف مراسم جشن و شادی نیمه شعبان با حضور سرپرست رایزنی فرهنگی ایران و شخصیت‌های مهم در سطح فرهنگی‌، فکری، ادبی، اجتماعی، رسانه‌ای و جمع کثیری از عاشقان و شیفتگان آن حضرت به ویژه ایرانیان مقیم دمشق در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه برگزار شد.

این مراسم معنوی با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز و با سخنرانی مسئول ایرانیان مقیم در سوریه، مولودی‌خوانی، قرائت مناجات شعبانیه، پخش گزیده‌ای از سخنان مقام معظم رهبری،  اجرای مسابقه فرهنگی و اهداء هدایایی به حضار و قرائت جمعی دعای فرج برای تعجیل ظهور حضرت مهدی(عج) پایان یافت.

ملهم شانه ساز، مسئول ایرانیان مقیم در سوریه ضمن تبریک این روز و خیر مقدم به میهمانان عزیز، از رایزنی فرهنگی در خصوص برگزاری این جشن و همچنین توجه ویژه به ایرانیان تشکر و قدردانی کرد.

در حاشیه این مراسم، نمایشگاه هنری خوشنویسی و تذهیب هنرمند فرهیخته سوری خانم «ریم قبطان» به منظور احیای هنر تذهیب و نقوش اسلامی و ایرانی برپا شد. درون مایه بیشتر آثار از اشعار عرفای ایرانی برگرفته شده و بسیاری از اشعار مولوی، ابن فارض، سعدی، ابن عربی و دیگر عرفا در این آثار با خط فارسی و عربی و در چارچوبی از تزیین و تذهیب ایرانی ارائه شده است.

شایان ذکر است که خانم قبطان، رئیس موسسه هنری خانه خط عربی در سوریه است. او به خاطر علاقه به خط نستعلیق و تذهیب ایرانی، این هنر را زیر نظر اساتید ایرانی از انجمن خوشنویسان و دوره هایی که در رایزنی برگزار شده است فراگرفته در موسسه خود آموزش می دهد.

ریم قبطان در سخنانی، با بیان اینکه هنر زیباترین و زنده‌ترین حرفه آدمی است و زبان هنر زبان مشترکی میان همه ملت‌هاست و انسانها را بدون تکلف به یکدیگر نزدیک می کند، گفت: این نمایشگاه نمونه ای از مشارکت و پیوند عمیق هنر ایران و سوریه است و سعی کردم تا با آمیختن خط زیبای نستعلیق و تذهیب ایرانی و عربی سوری ریشه های فرهنگی و تمدنی مشترک دو ملت را بیش از پیش در زیباترین قالبهای خود نمایش دهم.

وی در ادامه، ضمن تشکر از پشتیبانی‌های مستمر رایزنی فرهنگی کشورمان در سوریه، اظهار داشت که حضور گسترده مردم در این نمایشگاه مایه افتخار من است و این حضور با شکوه بر ارتباط واقعی روحی میان دو ملت‌ دوست و برادر سوریه و ایران تاکید می‌کند.

در خاتمه این نمایشگاه نیز دیدارها و گفتگوهای متعددی با اصحاب فرهنگ و هنر و همچنین مصاحبه های مختلفی با رسانه های محلی انجام شد.

اجرای تواشیح در مدح و سرای پیامبر کرم اسلام(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج) زینت بخش مراسم بود.

همچنین، حضور برخی از براداران اهل سنت، نماینده حرکت نجبای عراق در سوریه و برخی از مسئولین نهادهای رسمی سوریه از جمله آقای غسان غانم دبیر مؤسسه هنرهای تجسمی سوریه، خانم مها محفوظ، رئیس اتحادیه هنرمندان تجسمی سوریه شعبه دمشق، برخی از مسئولان حزبی استان ریف دمشق در این جشن شرکت کردند.

سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در حاشیه این جشن با برخی رسانه‌های دیداری مصاحبه کرد و در خصوص اهمیت نیمه شعبان در نزد اهل شیعه و سنی اشاره داشت و به کتاب تاریخ دمشق تألیف ابن عساکر الدمشقی در باب اهمیت نیمه شعبان در نزد اهل سنت استناد کرد.

ارمنستان

همزمان با شب نیمه شعبان، ولادت با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف، سالن اجتماعات مسجد جامع کبود ایروان شاهد برگزاری جشن باشکوه این فرخنده میلاد سراسر برکت و نور و سرور با موضوع فلسفه انتظار بود.

این جشن باشکوه به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با حضور سفیر و کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران و خانواده‌های آنان، نمایندگان دیگر ارگان‌های کشورمان در ایروان به همراه خانواده، کادر آموزشی، دانش‌آموزان و اولیای مجتمع آموزشی شهید فهمیده و جمع زیادی از ایرانیان مقیم ارمنستان، دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در این کشور و نیز دانشجویان شاغل به تحصیل از کشورهای مختلف اسلامی از جمله هند و مصر در سالن اجتماعات مسجد جامع کبود ایروان برگزار شد.

این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط یکی از مهمانان مصری و همخوانی دعای شعبانیه توسط حاضرین آغاز شد و در ادامه، حجت الاسلام نظری، امام جماعت مسجد کبود به تبیین فلسفه انتظار و وظایف شیعیان در عصر انتظار پرداخت.

پخش نماهنگی از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون وظایف شیعیان در عصر حاضر و موضوع مهدویت و مولودی خوانی گروه تواشیح جوانان مصری مقیم ایروان در مدح پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت علیهم السلام اجرا شد که مورد توجه حاضرین قرار گرفت.

پس از مولودی خوانی دو تن از ایرانیان مقیم ایروان، اسدی‌موحد، رایزن فرهنگی کشورمان طی سخنانی به بیان اهمیت شب نیمه شعبان، گفت: ارزش و مقام این شب کمتر از ارزش شب قدر نیست و دعا و نیایش در این شب و شب زنده داری آن بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: در این شب، دعا برای تعجیل در فرج حضرت حجت علیه السلام از ثواب و اهمیت بالایی برخوردار است. وی در ادامه به تشریح فلسفه انتظار و دعا برای ظهور امام زمان علیه السلام پرداخت.

در ادامه، سبحانی، سفیر کشورمان ضمن تبریک این روز بزرگ با قرائت اشعاری در خصوص انتظار فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به بیان اهمیت این روز بزرگ و این جشن فرخنده در بین مسلمانان پرداخت.

سپس، نمایشنامه ای درباره مهدویت و انتظار توسط دانش‌آموزان مدرسه ایرانیان مقیم ایروان به اجرا درآمد.

بیشکک

به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان سالروز ولادت با سعادت حضرت حجت ابن الحسن مهدی موعود (عج) با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیشکک، مراسم جشن و سرور در مسجد امام علی(ع) بیشکک برگزار شد.

در این مراسم که با حضور پرشور شیعیان و ارادتمندان اهل بین عصمت و طهارت از ایرانیان، آذری‌ها، افغانستانی‌ها و پاکستانی‌های مقیم بیشکک، سفیر جمهوری اسلامی ایران، سفیر پاکستان و رایزن فرهنگی ایران در بیشکک برگزار شد، حجت‌الاسلام معرفت شیرین اف در سخنانی به ذکر مسأله انتظار و مهدویت  پرداخت و برخی از ویژگی‌های منتظران واقعی آن حضرت را برای حضار در مجلس برشمرد.

وی با بیان این نکته که اگر انسان بداند که آنچه انجام می‌دهد برای امام حی و حاضر ما آشکار است و تلاش خواهد کرد که به شکلی رفتار کند تا موحبات رضایت آن حضرت را فراهم کند.

شایان ذکر است، تعدادی از مادحین اهل بیت(ع) به زبان‌های آذری، فارسی و اردو به مدح و منقبت حضرت صاحب الزمان(عج) پرداختند و مستمعین حاضر در مجلس را به فیض رساندند.

بمبئی

محمدرضا فاضل، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی به دعوت حجت الاسلام سید نجم الحسن رضوی، امام جماعت و فعال اجتماعی منطقه ممبرا در جشن نیمه شعبان شرکت و سخنرانی کرد.

فاضل با اشاره به خلقت انسان پس از دحوالارض، بعثت انبیاء و امامت ائمه معصومین(ع) توجه به این ذوات مقدس را موجب نزدیک شدن به آنان دانست و از اهمیت آموزش معارف و مسائل دقیق دینی به عنوان راه آشنایی و پیمودن راه حق یاد کرد.

آنکارا

مراسم جشن میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج) با حضور کارکنان سفارت ایران و خانواده های ایشان، دانشجویان و ایرانیان مقیم در خانه فرهنگ ایران در آنکارا برگزار شد.

 سیدقاسم ناظمی، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی با تبریک جشن نیمه شعبان، گفت: فردا یکی از بزرگترین اعیاد ماست که باید آن را چون میراثی معنوی پاس بداریم و آن در میان نسل جدید نهادینه کنیم. اعتقاد به مهدویت و انتظار از جمله اعتقادات تمدن ساز اسلام است و همین اعتقاد آتش امید و تلاش را در درون ما شعله ور نگه می‌دارد.

مسعود صدر محمدی از دانشجویان ایرانی، سخنران بعدی این مراسم بود که با موضوع مهدویت در ترکیه به سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به مناسبت‌های دینی و بزرگداشت آنها گفت: مناسبت های دینی در ترکیه با عنوان قندیل شناخته می شوند. میلاد و مبعث پیامبر، 15 شعبان و لیالی قدر از جمله این قندیل ها هستند که به روزهای دعا و توبه و ذکر مشهورند. البته در میان اهل سنت ترکیه اعتقاد به مهدویت هم وجود دارد اما این اعتقاد با باورهای شیعه یکسان نیست.

صدرمحمدی با ذکر روایاتی از تاریخ ترکیه، مفهوم مهدویت در ترکیه را ریشه دار خواند و افزود: یکی از مواردی که نشان از جایگاه مهم مهدویت در میان افکار عمومی دارد، انتساب مهدی به اشخاص مهم می باشد. به تعبیر دیگر خیلی از چهره های مهم در تاریخ ترکیه مهدی نامیده شده اند! زیرا خواسته اند از اعتبار مهدویت برای تاثیر در افکار عمومی استفاده کنند.

اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی ایرانی، مسابقه فرهنگی در دو بخش بزرگسالان و کودکان و نوجوانان بخش‌های دیگری از جشن نیمه شعبان بود.

در پایان این مراسم، حجت الله عاطفی از مداحان اهل بیت (ع) به مولودی خوانی و ذکر مناقبت اهل بیت(ع) پرداخت و اشعاری را در خصوص میلاد با سعادت قائم آل محمد (ص) برای حاضران خواندند.

مزارشریف

با همکاری مشترک خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در ولایت بلخ، کتابخانه‌ عمومی فردوسی، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر مزار شریف و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، همایش با شکوهی با عنوان «در انتظار صبح» در تالار همایش‌های فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

در این همایش، حمید رضا احمدی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ولایت بلخ ، سید سکندر حسینی بامداد رئیس کتابخانه‌ی عمومی فردوسی در شهر مزار شریف، دکتر صالح محمد خلیق رئیس انجمن نویسندگان بلخ و سید سجاد عالمی معاون شورای علمای شیعه در ولایت بلخ  برگزار شده بود، شمار زیادی از اهالی فرهنگ و معرفت، رؤسای دانشگاه‌ها، مدیران مکاتب و مجموعه‌های آموزشی، علما، دانشجویان مدیران حوزه‌های علمیه، اعضای شورای علما و اخوت اسلامی و رسانه حضور داشتند.

حمیدرضا احمدی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر مزار شریف به چالش‌های دنیای معاصر اشاره کرد و گفت: در طول سده‌های پیشین  انسانها با وجود تلاش‌های بی‌شمار با وضع قوانین گوناگون و ایجاد ساختار و نظم در امور بین‌الملل مشکل جهان را حل می نمودند اما به دلیل از بین رفتن اخلاق، صداقت و کنار گذاشتن دین ارزش‌های انسانی دنیا با مشکلات فراوان روبرو شده است.

وی ادامه داد: قدرت‌های استکباری، جهان را با چالش‌های مختلفی روبه‌رو کرده اند که نتیجهٔ آن را می‌توان در جنایات رژیم صهیونیستی اسرائیل و حامیانش در نوار غزه مشاهده کرد. او به وضعیت جاری در  نوار غزه اشاره کرده گفت که: آنچه در غزه جریان دارد، لکهٔ ننگی بر پیشانی ابر قدرت‌های پوشالی جهان است و در چنین دنیایی بیش از پیش جهان منتظر منجی می‌باشد  که با ظهورش دنیا را سراسر از عدل و انصاف نماید.

سیدسکندر حسینی بامداد، رئیس کتابخانه‌ عمومی فردوسی به فعالیت‌های کتابخانه و ضرورت کار فرهنگی در وضعیت فعلی در ولایت اشاره کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سیداسدالله مبلغ  سخنور جوان و توانای  بلخ  گفت: حضرت مهدی (عج) با ظهورش جهان را پر از عدالت خواهد کرد و متأسفانه امروز ما شاهد اوج بی‌عدالتی در جهان هستیم.

وی با اشاره به وظایف منتظرین حضرت مهدی (عج)، افزود: معرفت و شناخت از منجی عالم بشریت، حضرت مهدی(عج) بر همه مسلمانان واجب بوده و خود حضرت رسول اکرم(ص) در این باره فرموده است: هر کسی که بمیرد و امام زمانش را نشناسد، گویا با مرگ جاهلیت از دنیا رفته است و این بیانگر اهمیت شناخت امام زمان(عج) است.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغ افزود: قدرت‌های جهانی با تمام ابزار و روش‌ها، بخصوص رسانه‌های غربی وقدرت‌های مستکبر جهانی می‌خواهند اسم منجی مان، حضرت مهدی(عج)، را پاک کنند تا همه فراموشش کنند. پس باید در این راستا وظیفه دانشمندان و متفکران اسلامی این است که  آگاهانه و درست عمل نمایند و برای ظهور منجی زمینه سازی درست صورت بگیرد.

در ادامه‌ این همایش، گروه سرود مکتب القرآن امام حسن مجتبی(ع) به اجرای برنامه پرداختند.

در بخش مولودی خوانی همایش، محمدذاکر ذاکر و محمدجلیل حسنی مولودی خوانی کردند و در بخش شعر و ادب همایش در انتظار صبح، صالح‌محمد خلیق، رئیس انجمن نویسندگان بلخ، و حمزه عابر، عضو انجمن نویسندگان بلخ و انجمن ادبی خانه مولانا شعرهای مولودی خویش را برخواندند.

آخرین سخنران این همایش، حجت الاسلام و المسلمین سید سجاد عالمی معاون شورای علمای شیعه‌ی ولایت  با اشاره به اتفاق نظر تمام فرق اسلامی درباره‌ی وجود وحضور منجی گفت: همه‌ی ادیان الهی و حتی غیر الهی به موعود و منجی باور دارند و متون معتبر تشییع و تسنن حکایت از اتفاق نظر در این قضیه دارد.

با همکاری وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، هیأت فرهنگی مذهبی بیت الاحزان، مجموعه فرهنگی مذهبی منتظران با حضور علما، طلاب، فرهنگیان، اهالی فرهنگی مرکز شهر مزارشریف در محل مصلای بزرگ ستاد نماز جمعه مرکزی شهر مزارشریف مسجد جامع سلطانیه برگزار شد.

جشن میلاد حضرت امام زمان(عج) با اجرای قاری و مداح بزرگ شهر مزارشریف کربلایی میر حسین رضایی اجرا شد.

این مراسم با قرائت دعای پرفیض کمیل توسط رضایی و با تلاوت آیات کلام الله مجید توسط قاری بین المللی بلخی کربلایی «سید محمد حسینی» آغاز و کربلایی میرحسین رضایی، مدیحه سرا و گرداننده این مجلس میلاد حضرت آقا صاحب زمان(عج) برای تمام حاضرین در مجلس تبریک عرض کرده و از حضور پرشور مهدویان مزارشریف در این مجلس تشکر کرد.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین شاه مصباح، امام جماعت در مصلی ستاد نماز جمعه شهر مزارشریف ضمن عرض تبریک فرارسیدن پانزدهم شعبان و سالروز میلاد مسعود مهدی موعود(عج) گفت: شکل گیری حکومت واحد جهانی توسط حضرت مهدی(عج) یکی از وعده‌های بزرگ خداوند برای مستضعفان جهان است و بی هیچ تردیدی این حکومت شکل خواهد گرفت.

وی افزود: ‌ایده مهدویت یک ایده‌ی جهانی است و بر اساس این باور حضرت مهدی موعود(عج) مرزها را شکسته و عقاید مختلف و متنوع بشر را یک جا و وحدت را بر جهان حاکم می‌سازد و برمبنای باور واحد و ارزش‌های توحیدی حکومت واحد جهانی را شکل می دهد.

در ادامه، گروه سرود انجمن انوار سرودی مولودی خویش را اجرا و در بخش کودک و نوجوان جشن میلاد مهدی موعود دو مداح کودک مدح مولودی امام زمان(عج) را اجرا کردند.

قطر

در مراسم جشن نیمه شعبان که با حضور ایرانیان مقیم و مقامات دولتی حاضر در قطر برگزار شد، علی بختیاری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی با تأکید بر اهمیت توحید و محبت در پیراستن روح و رشد معنوی انسان، اظهار داشت: محبت و دوستی حضرت ولی عصر (علیه السلام) راه اساسی تزکیه نفس و کسب توفیق در انجام واجبات و ترک محرمات است. بر اساس حدیث شریف "من احبکم فقد احب الله"، محبت به امام زمان (علیه السلام) همان محبت به خداوند متعال است و هر اندازه این مهر در دلگاه انسان فزونی یابد، به پاکی باطن و کمال معنوی انسان می‌افزاید.

بختیاری گفت: محبت نقطه آغاز است که از روی اختیار شکل می‌گیرد و دین اسلام دین محبت است. بنا به روایتی از امام حسین (ع) نقل شده که فرمودند "هل الایمان الا الحب؟"؛ مگر ایمان بدون محبت قابل تعریف است؟ و از ویژگی‌های بسیار مهم محبت، این است که فطری است، برای همگان قابل درک است؛ هم محبت کردن و هم محبت دیدن قابل فهم و درک است و همراه انسان زاده می‌شود. محبت و عشق خداوند که ارحم الراحمین است نسبت به انسان و در قبال آن محبت انسان به خداوند که ناشی از عبودیت و بندگی و نیاز کامل به پروردگار است، در همین قالب تعریف می‌شود.

وی در ادامه ضمن توجه به تعالیم قرآن و حدیث، به اشاره حول مبانی اسلام به عنوان دین محبت پرداخت و اضافه کرد: «به فرموده خداوند در آیه "فاقم وجهک للدین حنیفا فطرة الله التی فطر الناس علیها"، محبت جزء فطرت انسان است و پایه‌های دین و توحید بر آن بنا شده‌اند.»

بختیاری با تشریح آثار محبت امام عصر (عج)، توحید را به عنوان اولین خاصیت این محبت بر شمرد و اعلام داشت که شرک خیانتی عظیم به معبود محسوب می‌شود. از این روی خداوند می‌فرماید: "إن ٱلله لا یغفر أن یشرک به ویغفر ما دون ذلک"؛ یعنی خداوند گناه شرک را هرگز نمی‌بخشد، ولی ممکن است سایر گناهان را اگر بخواهد ببخشد. او با اشاره به قرابت چهارده معصوم (علیهم السلام) به یک نور واحد، اهمیت یگانه بینی در محبت به مکتب اهل بیت (علیهم السلام) را مورد تأکید قرار داد.

رایزن فرهنگی کشورمان در پایان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری افزود: انتظار به معنی اشتیاق انسان برای دسترسی به وضعیت بهتر است و انسان در زمان غیبت باید این حالت را در خود حفظ کند و پیوسته در حال انتظار فرج الهی باشد. مبنای کار قدرت‌های طاغوتی این است که امید را در دلها از بین ببرند و همه امیدها را به یک نقطه مادی یعنی پول و زخارف کم ارزش دنیا متمرکز کنند که سررشته آن نیز در دست خودشان است. همه ارزش‌ها را در چشم مردم در پول و مادیات و امکانات مادی خلاصه می‌کنند و توجه آنها را از آینده موعود دور نگه می‌دارند. ما باید امیدوار باشیم که أراده الهی محقق خواهد شد و با تحقق شروط ظهور که وجود انسان‌های صالح و ایمان‌های راسخ در راه خداست، آن محبوب دل‌ها و منجی عالم خواهد آمد.

در بخش‌های دیگری از مراسم، مراسم مولودی خوانی، شعرخوانی و برگزاری مسابقه انجام پذیرفت و جوایزی به برندگان مسابقات از سوی رایزنی فرهنگی اهدا شد.

اوگاندا

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان و با مشارکت سفارت ایران، مراسم جشن نیمه شعبان به مناسبت ولادت با سعادت حضرت مهدی(عج) با حضور مجید صفار؛ سفیر کشورمان در محل سفارت کشورمان برگزار شد.

این مراسم با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر توسط حجت الاسلام والمسلمین روح اله دهقانی، رئیس دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) آغاز و پس از آن ضمن قرائت زیارت آل یاسین در باب امام شناسی و ضرورت وجود امام زمان(عج) در زندگی انسان، و نیز فلسفه غیبت آن امام بزرگوار سخنرانی کردند.

در ادامه، محمد لطفی، ذاکر اهل بیت(ع) در مدح و ثنای امام مهدی(عج) به مولودی خوانی پرداختند.

مزارشریف

به مناسبت فرا رسیدن میلاد حضرت مهدی موعود(عج)، سومین نمایشگاه «روایی تجسمی پناه عالم» از سوی مجموعه فرهنگی مذهبی منتظران، هیأت فرهنگی مذهبی بیت الاحزان، وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مزارشریف با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل در محل مصلای ستاد مرکزی نماز جمعه شهر مزارشریف، مسجد جامع سلطانیه برپا شد.

این نمایشگاه به مدت سه روز با 12 غرفه به روی شهروندان شهر مزارشریف و بازدید کنندگان باز بود.

در این نمایشگاه، غرفه‌های سومین نمایشگاه روایی تجسمی پناه عالم با عنوان غرفه منجی در ادیان، غرفه منجی در اسلام، غرفه وظایف فردی منتظران، غرفه وظایف خانواده و اجتماعی منتظران، غرفه آسیب شناسی مهدویت، غرفه پاداش منتظران، غرفه دولت کریمه، غرفه پاسخ به شبهات، غرفه عکس یادگاری مهدوی، غرفه مجتمع علمی فرهنگی منتظران، غرفه ایستگاه صلواتی و پذیرایی و غرفه کودک و نوجوان دایر شده بود. 

حمیدرضا احمدی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف و هیأت همراه شان در جریان بازدید از سومین نماشایگاه روایی تجسمی پناه از برگزار کنندگان این نمایشگاه تشکر و قدردانی کردند.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افزود: ما در تمام عرصه ها به عنوان همکار و حامی ملت افغانستان ایستاده و حضور داریم به ویژه کارهای فرهنگی که برای همه مسلمانان مهم و حایز اهمیت است.

وی اظهار داشت: من از زیبایی، گیرایی، همه فهم بودن و خلاقیت سومین نمایشگاه روایی تجسمی پناه عالم به شگفت آمدم و واقعا به عنوان یک فردی که از این نمایشگاه استقبال می کنم، خدا قوت عرض می کنم.

در ادامه نمایشگاه حجت الاسلام والمسلمین کربلایی سید حسین شاه مصباح، امام جماعت مسجد جامع سلطانیه و از همکاران و برگزارکننده‌گان این نمایشگاه تشکر کرد و گفت: باور و اعتقاد به مهدویت و وجود یک رهبر و مولا که همیشه در محضرش هستیم برای اصلاح انسان مفید و موثر است.

قزاقستان

در شب نیمه شعبان و به مناسبت ولادت با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود(عج)، جشنی به همین مناسبت با حضور سفیر و رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان و خانواده‌های دیپلمات‌های ایرانی در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد.

طالبی متین، رایزن فرهنگی کشورمان لحظات آغازین مراسم را با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم و تبریک این عید فرخنده و مولودی‌خوانی مزین کرد.

در ادامه، مراسم علی محسنی، نماینده جامعة المصطفی(ص) العالمیه در آسیای مرکزی به عنوان میهمان ویژه مراسم سخنان ارزشمند و مفیدی را در خصوص این روز بزرگ و اعمال و فضایل شب نیمه شعبان ایراد کرد.

وی درباره فضیلت این شب ایشان به نقل از امام محمد باقر(ع) آن را بعد از شب‌های قدر، برترین شب‌ها دانست که خداوند فضل خود را بر بندگانش سرازیر می‌کند و آنان را به بخشش و کرم خویش می‌آمرزد.

محسنی ضمن یادآوری اعمال این شب از جمله شب‌زنده‌داری، طلب بخشش و استغفار، خواندن زیارت عاشورا و روزه گرفتن در روز نیمه شعبان، حاضرین در مراسم را به خواندن دعای کمیل دعوت کرد که ورودش در این شب است.

رایزن فرهنگی کشورمان نیز اشاره‌ای مختصر به دوران کودکی امام زمان (ع) داشت که از 5 سالگی و پس از شهادت پدر بزرگوارشان عهده‌دار نبوت شدند.

وی ضمن خاطرنشان کردن این که در بیش از هشت سوره از قرآن کریم به اشاره و اجمال حرکت عظیم الهی امام مهدی (ع) آمده است، چند نمونه از این آیات را برای حضار قرائت کرد و به این امر مهم اشاره کرد که امام مهدی(ع) مصداق بارز قرآن ناطق است که با آمدن وی همه آیات قرآن تفسیر می‌شود، قرآن بر جهان حکومت می‌کند، از مهجوریت بیرون می‌آید، همه مردم به معارف ناب آن به سرعت دست پیدا می‌کنند و حتی ضعیف‌ترین افراد جامعه به این موهبت الهی خواهند رسید.

داکار

با همکاری و مشارکت سفارت و رایزنی فرهنگی کشورمان در سنگال، جشن ولادت با سعادت حضرت مهدی(عج) با حضور خانواده های نهادهای ایرانی و ایرانیان مقیم داکار در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در سنگال برگزار شد.

در ابتدای این مراسم بعد از اقامه فریضه نماز مغرب و عشاء و قرائت آیاتی از قرآن کریم، عسگری، سفیر کشورمان ضمن تبریک ایام نیمه شعبان و ولادت امام مهدی(عج) و ابراز خوشامدگویی از حضور معاونین آموزشی و پژوهشی دانشگاه جامعةالمصطفی(ص)  در سنگال، برای همگان آرزوی سلامتی و توفیق در همه امور کرد.

حجت الاسلام جزایری، استاد حوزه و دانشگاه و معاون آموزشی دانشگاه المصطفی(ص) در ارتباط با مهدویت اظهار داشت: همه ادیان الهی به ظهور یک منجی که در نهایت نجات دهنده بشریت از ظلم و ستم است اعتقاد و باور دارند و تنها اختلاف در این نکته است که این منجی چه کسی است.

وی وجود توحید، معنویت، عقلانیت و عدالت در فرد مسلمان و خداپرست را از شرایط ظهور برشمرد.

حجت الاسلام عابدی نژاد، معاون پژوهشی دانشگاه جامعةالمصطفی(ص) در سخنانی با استناد به آیات قرآنی تقوا، علم و جهاد را سه رکن اصلی برای ظهور برشمرد.

این برنامه با مولودی خوانی و مدیحه سرایی در رابطه با امام مهدی(عج) توسط مداحان اهل بیت (ع) به پایان رسید.

کنیا

مرکز تبلیغ کنیا که با هدف ایجاد وحدت در بین مسلمانان در شرق آفریقا ایجاد شده است هر سال با گردهمایی مبلغان، روحانیون و علمای اسلامی از مناطق مختلف کنیا، تانزانیا و اوگاندا، کنفرانسی را در یکی از این کشورها برگزار می‌کند و به مدت سه روز در یکی از موضوعات مبتلابه جامعه اسلامی صحبت می‌کنند .

امسال این برنامه در مسجد عایشه شهر نایروبی برگزار شد و روحانیون و مبلغان دینی از مناطق پیش گفته دورهم جمع شدند تا در موضوع ضرورت وحدت در بین مسلمانان سخن گفتند.

شیخ عبدالله خمیس رئیس این جماعت از رایزن فرهنگی کشورمان در نایروبی به عنوان میهمان ویژه این مراسم دعوت کرد تا بعد از اقامه نماز جمعه در این مسجد سخنرانی داشته باشد.

قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی ایران در مورد فضیلت ماه‌های شعبان و رمضان سخنرانی کرد و وحدت را در بین مسلمانان به عنوان یک ضرورت مورد تأکید قرار داد .

در پایان، بعد از نماز جمعه مسجد عایشه این کنفرانس آغاز بکار کرد و به مدت سه روز سخنرانان و علمای دینی از مناطق مختلف در موضوع وحئت بین امت اسلامی، اهمیت روزه در ماه مبارک رمضان، نحوه کمک به خانواده های محروم در جوامع کوچکتر و ... سخنرانی کردند.

 

ادامه دارد  ... 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved