logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/17 - 17:38
  • 207
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برای توسعه فرهنگی باید سرطان مرکزگرایی را درمان کنیم

استاندار اردبیل گفت: در مدیریت منابع بی توجهی به ظرفیت های محلی شده است و تا این بیماری مرکزگزایی حل نشود راه توسعه از جمله توسعه فرهنگی و اقتصادی را نمی توانیم طی کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدحامد عاملی استاندار اردبیل در سومین روز نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه به بررسی ساز و کارهای همکاری مشترک با نمایندگی های فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای اطراف پرداخت.

وی، برگزاری این اجلاس را اقدام مهم، ضروری و راهبردی است، بیان کرد و گفت: واقعیت این است که ما در کشور یک سرطان بدخیم داریم که همان، سرطان مرکزگرایی است. این مشکل بزرگ، همه ظرفیت های ما را در ابعاد مختلف فرهنگی و اقتصادی دچار مشکل کرده و نتوانسته ایم از داشته هایمان استفاده کنیم. در مدیریت منابع نیز بی توجهی به ظرفیت های محلی شده است و تا این بیماری مرکزگزایی حل نشود راه توسعه از جمله توسعه فرهنگی و اقتصادی را نمی توانیم طی کنیم. بنابراین لازم است این نقیصه برطرف و درمان شود.

 

عاملی با تاکید بر اینکه شناخت ظرفیت های استانی، دست ما را برای اقدامات اثرگذارتر فرهنگی باز می گذارد، افزود: اگر بخواهیم پیام بزرگ انقلاب اسلامی را در حوزه های فرهنگی ارائه کنیم نیازمند مراودات و ارتباطات با دیگر کشورها به ویژه همسایگان مان هستیم. می باید که با ملت های دیگر ارتباط مستقیم داشته باشیم و ظرفیت ها و امکانات را بسنجیم تا اثربخش تر ظاهر شویم.

استاندار اردبیل، با اشاره به اینکه در هر حوزه ای، تخصص لازم است، ابراز کرد: متاسفانه این موضوع در کشور جا افتاده است انجام کار فرهنگی تخصص نمی خواهد در حالی که همانطور که پزشک متخصص برای درمان بیماری، نیازم داریم، در عرصه فرهنگ هم نیازمند متخصص هستیم تا تشخیص درست بدهند. در چنین شرایطی، اتفاقات اثربخش خواهد افتاد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری، فرموده اند که اردبیل حق بزرگی به گردن ایران، در عرصه ملی و هم عرصه مذهبی دارد. علاوه بر این، با کنار قرار گرفتن داشته های تاریخی و طبیعی که دارای جذابیت بالایی هستند، استان اردبیل را می تواند یکی از اهداف مهم برای پیشبرد اهداف دیپلماسی فرهنگی در نظر گرفت.

عاملی تاکید کرد که نیاز به اقدامات اساسی در حوزه دیپلماسی فرهنگی داریم، گفت: استانی که بیشترین مرز را با آذربایجان دارد اردبیل است. بیشترین رابطه فرهنگی و تاریخی را استان ما با این کشور دارد. نزدیک به 3 میلیون نفر در آذربایجان، اردبیلی هستند. بنابراین بستر بسیار آماده برای استمرار این ارتباطات تاریخی وجود دارد. همه تلاش امروز دشمنان این است که این ارتباط تاریخی را از بین ببرد و پیشینه تاریخی را قطع کند.

 

استاندار اردبیل افزود: قبل از شیوع ویروس کرونا، از مرز بیله سوار ، روزانه 3 هزار نفر از کشور آذربایجان به کشور وارد می شدند. این ارتباط دائما وجود داشت. اما برای قطع این ارتباط، مرز را به بهانه کرونا بستند. این مرز، یک مرز فرهنگی تاریخی و راهبردی است و ما باید هرطور شده این مرز باز نگه داریم. زمانی روادید بین دو کشور در این مرز، برداشته شد که در عرصه فرهنگی و مراودات فرهنگی نتیجه بخش بود که امیدوارم، این شرایط، مجددا فراهم شود.

وی به ظرفیت مناسبی که استان اردبیل در جذب شهروندان ترکیه ای دارد، اشاره کرد و گفت: هم اکنون 25 میلیون علوی در ترکیه زندگی می کنند که ارادت ویژه ای به شخصیت تاریخی شیخ صفی الدین اردبیلی دارد و بسیاری از آنان آرزومند هستند که به زیارت بقعه ایشان در اردبیل بیایند. پس ضروری است برای بسط دیپلماسی فرهنگی مان از این ظرفیت گردشگری استفاده کنیم.

عاملی همچنین از علاقه ساکنان کشورهای حاشیه خلیج فارس به آب و هوا و اقلیم استان اردبیل گفت و بیان کرد: این موقعیت ممتازی برای استان اردبیل برای پیشبرد اهداف فرهنگی نظام ایجاد می کند. علاوه بر اینها، بیش از هزار دانشجوی عراقی در اردبیل در حال تحصیل هستند که برای ما، آثار فرهنگی پربرکتی دارد.

استاندار اردبیل، جمع آوری اسناد و مدارک تاریخی مرتبط با تاریخ و تمدن ایران در کشورهای منطقه را امری مهم دانست که در رونق تبادلات فرهنگی نیز موثر خواهد بود، پیشنهاد داد: لازم است با کمک رایزنان فرهنگی کشورمان، تشکل های مردمی در حوزه های فرهنگی را به تشکل های کشورهای همسایه پیوند بزنیم. البته با لغو روادید می توانیم این پیوندها را محکم تر کنیم و در این مسیر می توانیم از هویت ملی و دینی مان که پیشینه بالابلندی دارد، استفاده کنیم.

نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

 

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved