رئیس انجمن دائوئیسم چین در گفتگوی دینی با آیین دائو مطرح کرد :
پیشنهاد ایدۀ "دین شناسی تطبیقی"
جامعۀ ایده آل پیشنهاد شده در «دائو ده چینگ» چنین است که در آن، از اسب های جنگی برای شخم کردن مزارع استفاده می شود، نه برای رفتن به میدان جنگ. جهانی که در آن "شمولیت دائو زیر آسمان" زیربنای دنیای صلح است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ژانگ گائو چینگ، معاون رئیس انجمن دائوئیسم چین در دور سوم گفتگوی دینی با آیین دائو چین گفت : مکتب دائوئیسم بر اساس «دائو ده چینگ» (Dao de jing) یعنی ایجاد سرنوشت مشترک بشر مبنی بر قوانین دائو( شمولیت دائو زیر آسمان /جهان) بنا شده است.
وی ادامه داد ،جامعۀ ایده آل پیشنهاد شده در «دائو ده چینگ» چنین است که در آن، از اسب های جنگی برای شخم کردن مزارع استفاده می شود، نه برای رفتن به میدان جنگ. جهانی که در آن "شمولیت دائو زیر آسمان" زیربنای دنیای صلح است.
وی بیان کرد :برای اینکه بتوانیم به صلح دست یابیم، از نظر دائو، باید به آگاهی های زیر برسیم1. آگاهی«سرنوشت مشترک بشر» مبنی بر وحدت موجودات ۲. آگاهی برابری مبنی بر وحدت دائو۳. آگاهی برد - برد و کمک به یکدیگر مبتنی بر محبت و دوستی بشر۴. آگاهی عدالت مبنی بر کم کردن زیاد و زیاد کردن کم۵. آگاهی ضد جنگ بر اساس شوم بودن لشکرکشی۶. آگاهی ضد سلطه طلبی بر اساس تواضع کشور بزرگ۷. آگاهی جهان شمولی بر اساس فراخودی۸. آگاهی پذیرش تفاوت ها بر اساس قبول غیریت۹. آگاهی یادگیری متقابل بر اساس قبول زیبایی خود و زیبایی دیگران
در پایان ایشان گفت ، من می خواهم ایدۀ "دین شناسی تطبیقی" را پیشنهاد کنم. دین شناسی تطبیقی به تفاوت های بین ادیان و تمدن های مختلف احترام می گزارد و از طریق خواندن و تفسیر متقابل کتاب های مقدس معتبر یکدیگر، مردم می توانند بدانند که تفاوت ها چیست و منشأ آن ها کجاست. تفاوت ها لزوماً منجر به درگیری نمی شوند، اما مهم این است که ما چگونه به این تفاوت ها می نگریم و آن ها را درک می کنیم. دین شناسی تطبیقی به تنوع مذهبی یا فرهنگی احترام می گزارد و سنت های خود را از طریق خواندن و تفسیر متقابل کلاسیک ها و خواندن کلاسیک های دیگران غنا می بخشد و نوعی "مطالعۀ عمیق تر و فراتر از مرزهاست".
بنا بر اعلام این خبر دور سوم گفتگوی دینی با آیین دائو چین، با همکاری مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ¬های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، انجمن جهانی دائوئیسم چین و رایزنی فرهنگی کشورمان در پکن ، با عنوان «صلح و عدالت ازمنظر اسلام و دائوئیسم» در تاریخ 28 آذر 1402 (19 دسامبر 2023) در تهران در حال برگزاری است.
در این نشست هیئتی 4 نفره از چین به ریاست آقای جانگ گائو چنگ، معاون انجمن بین المللی دائوئیسم، ، حضور دارند.
در این دور از گفتگوهای دینی، متخصصان هر دو طرف به موضوع ارتباط دین و صلح و عدالت خواهند پرداخت. در اسلام و دائوئیسم صلح و عدالت به عنوان یک فضیلت اخلاقی و هدفی مطلوب برای سعادت و سعادت انسان شناخته می¬شوند و برای حفظ هماهنگی و نظم در جهان مورد تأکید هستند. هم اسلام و هم دائوئیسم، بی عدالتی و ظلم را دو پدیده متضاد با ذات خلقت جهان می شناسند و پیروان خود را به مقاومت و اصلاح آن ترغیب می کنند.
در دور سوم گفتگوی دینی دوجانبه با دائوئیسم چین، آقایان حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری، دکتر علی اصغر مصلح، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر حجت اله جوانی، عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا،(س)، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدباقر قیومی، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) و خانم دکتر شهین اعوانی عضو بازنشسته هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه مقالات خود را ارائه خواهند داد.
شایان ذکر است که دور اول این گفتگوها در فروردین 1397 با عنوان «نقش معنویت و اخلاقیات در جامعه» و دور دوم در آذر 1397 به ترتیب در تهران و چین برگزار شد.