logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/01/25 - 08:36
  • 334
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گرامیداشت سالروز عطار نیشابوری در آستانه قزاقستان

آیین گرامیداشت سالروز عطار نیشابوری، شاعر و عارف پرآوازه ایرانی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه قزاقستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت 25 فروردین‌ماه، آیین گرامیداشت سالروز عطار نیشابوری، شاعر و عارف پرآوازه ایرانی با حضور علی‌اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی ایران در آستانه، سید محمد عبادی، محقق و پژوهشگر از دانشگاه ادیان و مذاهب و جمعی از دانشجویان زبان فارسی و ایران‌شناس در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه قزاقستان برگزار شد.

طالبی‌متین سخن خود را در باب عطار نیشابوری با قرائت شعری از ایشان آغاز کرد. وی در توصیف عطار، وی را شاعری دانست که از او به حق به عنوان زبان گویای عشق و محبت و عالم به لطایف و حقایق و معارف و اسرار الهی سخن رفته است.

رایزن فرهنگی ایران در آستانه افزود: عطار دشواری‌های عرفان و معنویت را به زبانی روان و شعری غیرمتکلف و بلیغ و فصیح توام با اشارات عالی بیان کرده است. مقام او در نزد سوختگان این طریق چنان عظیم و گرانسنگ است که عارفی چون «شیخ محمود شبستری» بر این باور است که از پس صد قرن چون او نیاید.

وی همچنین، به جایگاه و منزلت عطار در نزد مولانا اشاره کرد که بارها این سالک واصل را شیخ خود خوانده و او را روح عالم طریق می‌داند.

طالبی‌متین ابراز امیدواری کرد تا با مدد جستن از انفاس پاکان زوایای دیگری از اسرار الهی اندیشه و آثار عطار برای خواهندگان و روندگان مکشوف گردد تا جهانیان از اندیشه متعالی این شاعر سترگ ایرانی بیش از گذشته آگاهی یابند.

وی در پایان سخنان خود به کتاب «تذکرة‌الاولیا» یکی از مهمترین آثار عطار نیشابوری اشاره کرد که توسط آیناش قاسم به زبان قزاقی ترجمه و به تعداد 250 نسخه در شهر آلماتی منتشر شده است و مشمول محتوایی همچون سرگذشت، اندیشه و سخنان هفت صوفی مشهور از جمله رابعه، مالک دینار، اویس قرنی، فضل عیاض، ابراهیم ادهم، بایزید بسطامی و حسن بصری است.

پس از آن، سید محمد عبادی اطلاعات مفیدی را در خصوص زندگی‌نامه و آثار معروف عطار نیشابوری به زبان ساده بیان کرد و دانشجویان را با این شاعر نامدار ایرانی آشنا نمود.

وی در باره زندگی‌نامه عطار به ذکر حکایت معروف او با یک درویش و چگونگی مرگ درویش در حضور عطار پرداخت، حادثه‌ای که زندگی عطار را متحول می‌کند و او پس از آن رویداد با تغییر مسیر زندگی خود به عرفان روی می‌آورد.

این محقق اظهار داشت: در مورد آثار عطار او اشاره می‌کند که عطار یکی از پرکاربردترین و فعال‌ترین شاعران ایرانی به شمار می‌رود و بنابر روایات بیش از 180 اثر گوناگون از خود به جای می‌گذارد که 40 مورد آن نظم و نثر است. همچنین، بر اساس روایات عطار به تعداد سوره‌های قران، 114 تصنیف از کتاب، رساله، نظم و نثر نوشته است. اشعار این شیخ بزرگ شیوا، ساده و روان است که به زیبایی در آثار او مشهود است.

عبادی به این مطلب نیز اشاره کرد که از میان آثار مشهور عطار، مصیبت‌نامه که در قالب مثنوی سروده شده و عمق عرفانی بسیار بالایی دارد، قابل قیاس با هیچ یک از دیگر آثارش نیست زیرا در این اثر سوز و درد خالصانه‌ای وجود دارد که آن را در کمتر شاعری می‌توان یافت. عطار این اثر خود را در دوران پختگی خود سروده است و به همین خاطر آن را نسبت به سایر آثارش خاص‌تر کرده است.

در پایان این نشست، فرصتی نیز برای پاسخ دادن به سوالات دانشجویان اختصاص یافت.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved