logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/04/01 - 12:57
  • 1255
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

علاقه‌مندی قزاقستان و ایران به توسعه همکاری‌های فرهنگی

در دیدار رئیس جدید خانه فرهنگ ایرانیان استان ترکستان قزاقستان با رایزن فرهنگی کشورمان، بر علاقه‌مندی دو طرف در خصوص توسعه همکاری‌های فرهنگی تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی عسگرنظری، رئیس جدید خانه فرهنگ ایرانیان استان ترکستان قزاقستان با علی‌اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، دیدار و گفت‌وگو کرد.

عسگرنظری در سخنانی، به تاریخچه مهاجرت گروهی از ایرانیان به قزاقستان اشاره کرد و گفت: ایرانیان مقیم قزاقستان در سه دوره تاریخی به این کشور مهاجرت کردند، اولین گروه در اواخر دهه 1910 با هدف تجارت به قزاقستان آمدند. گروه دوم طی سال‌های 1935-1938 با خانواده‌های خود به منظور فعالیت در بخش کشاورزی از طریق کشور ترکمنستان به قزاقستان مهاجرت کردند، لیکن در حال حاضر از این مهاجران تعداد بسیار کمی در قزاقستان زندگی می‌کنند.

رئیس جدید خانه فرهنگ ایرانیان استان ترکستان قزاقستان افزود: گروه سوم ایرانیان را سربازانی تشکیل می‌دهند که طی سال‌های 1946-1947 پس از عبور از مرزها در کشور قزاقستان سکونت یافته‌اند.

وی با اشاره به قعالیت‌های خانه فرهنگ ایرانیان در استان ترکستان گفت: پس از فروپاشی شوروی، رئیس جمهور وقت کشور یک فضای مناسبی برای نمایندگان قومیت‌های مختلف ساکن در قزاقستان فراهم و مجمع خلق را در کشور تأسیس کرد تا اقوام مختلف در کنار اشراف بر زبان رسمی و فرهنگ قزاقستان، زبان، فرهنگ و سنت‌های اجداد و نیاکان خود را نیز حفظ کنند.

عسگرنظری اظهار داشت: رئیس جمهور فعلی نیز، توجه و اهتمام ویژه‌ای به همه گروه‌های قومی و به ویژه ایرانیان در مناطق جنوبی قزاقستان دارند.

وی به تشریح فعالیت‌های خانه فرهنگ ایرانیان در سال 1997 در شهر چیمکنت پرداخت و گفت: برگزاری کلاس‌های آموزش زبان فارسی در مناطق چیمکنت، اریس و چرناوود و همچنین برگزاری نمایشگاه‌های هنری توسط خود ایرانیان مقیم و اعطای بورسیه از مهمترین برنامه‌های خانه فرهنگ ایرانیان است.

رئیس جدید خانه فرهنگ ایرانیان استان ترکستان یادآور شد: پس از جدا شدن شهر چیمکنت به عنوان کلان شهر ویژه قزاقستان و تأسیس استان ترکستان، اکنون دو خانه فرهنگ ایرانیان وجود دارد یکی در استان ترکستان و دیگری در شهر چیمکنت.

طالبی‌متین در سخنانی، با اشاره به زمینه‌های مختلف همکاری فرهنگی بین دو کشور مطرح کرد: ظرفیت حضور ایرانیان در مناطق جنوبی قزاقستان بسیار مغتنم است و باید تلاش کنیم با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مختلف، ایرانیان این مناطق را بیشتر با فرهنگ اسلامی و ایرانی آشنا کنیم.

رایزن فرهنگی کشورمان در قزاقستان اظهار داشت: فرهنگ ایرانی فرهنگ آموزه‌های اخلاقی، انسانیت و برادری  است. در تمام متون ایرانی و آثار بزرگانی همچون حافظ، سعدی، رودکی، مولوی و فردوسی آموزه‌های اخلاقی و انسانی بدور از افراط و تفریط بیان شده است.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved