وزارت علوم و رایزنی فرهنگی ایران در هند با هدف اجرای پروژههای فرهنگی سالانه، همافزایی و همکاری مشترک میکنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور بررسی و همافزایی ظرفیتهای همکاری علمی و فرهنگی بین ایران و هند، محمدعلی ربانی، رییس مرکز مطالعات راهبردی و روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار که باقری، رییس مرکز گسترش زبان فارسی وزارت علوم نیز حضور داشت، سالارآملی در سخنانی، یکی از وظایف اصلی در مناسبات علمی و فرهنگی ایران و هند را انتقال تجربههای دو کشور در حوزه استراتژی بومی توسعه دانست و گفت: پیوند دادن نهادهای علمی دو کشور جهت همکاری و همافزایی در این حوزه به ویژه در بکارگیری از تجربه هند در تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی توسعه حائز اهمیت است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل همچنین، ضمن تشریح جایگاه و اهمیت هند در تعاملات علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران و تأکید بر هویت مستقل نهادهای علمی و دانشگاهی خاطرنشان کرد: هند از اولویتهای همکاریهای علمی وزارت علوم قرار دارد و تبادل استاد و دانشجو و حمایت از کرسیهای زبان فارسی و فعال کردن دانشگاههای ایران در برپایی دورههای مجازی آموزش زبان فارسی برای علاقهمندان هندی در دستور کار این وزارتخانه است.
ربانی، رییس مرکز مطالعات راهبردی و روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی، اظهار کرد: گسترش تعاملات علمی و دانشگاهی ایران و هند یکی از اولویتهای اساسی در فعالیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هند به شمار میرود و مراکز دانشگاهی و نخبگان سهم مهمی در گسترش مناسبات فرهنگی به ویژه حفظ و احیای میراث کهن فرهنگی و زبان فارسی در هند بر عهده دارند.
وی ضمن استقبال از شکلگیری همافزایی و همکاری مشترک وزارت علوم و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هند ابراز امیدواری کرد از طریق طراحی پروژههای فرهنگی مشترک سالانه بتوان در زمینه برپایی کارگاههای آموزشی و دورههای بازآموزی زبان فارسی، برپایی همایشهای علمی مشترک، اعزام اساتید زبان فارسی، فراهمسازی آموزش مجازی زبان فارسی در دانشگاههای هند و مبادله هیأتهای دانشگاهی همافزایی صورت گیرد.
همچنین مقرر شد؛ فعالسازی مجمع علمی اساتید زبان فارسی ایران و هند و برپایی جایزه دوسالانه خادمان زبان فارسی در کمیته مشترکی بررسی و راهکارهای اجرایی آن ارائه شود.
انتهای پیام/ص