• 1402/06/11 - 11:36
  • 357
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نوزدهمین شماره مجله چشم انداز ایران با عنوان یونانی ایران¬اُراما منتشر شد

نوزدهمین شماره دوهفته¬نامه چشم انداز ایران که با عنوان یونانی ایران¬اُراما شناخته می¬شود، 10 شهریور ماه 1402 (1 سپتامبر 2023) منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این مجله با هدف توسعه شناخت مخاطبان یونانی از فرهنگ، هنر و جاذبه های گردشگری ایران زمین، یکم و پانزدهم هر ماه میلادی منتشر می­شود. مجله چشم­انداز ایران علاوه ­بر انتشار روی سایت این نشریه الکترونیک به آدرس www.iranorama.gr، از طریق پست الکترونیکی برای بیش از 3000 نفر از علاقه­مندان به فرهنگ و تمدن ایران زمین ارسال می­گردد. پایگاه iranorama.gr حاوی بانک اطلاعاتی مشتمل بر 3000 مخاطب از جمله علاقه­مندان به زبان فارسی، هنرمندان، خبرنگاران، دانشجویان، اساتید دانشگاه و شخصیت­های فرهنگی یونان است. همچنین امکان عضویت و اشتراک رایگان این دوهفته نامه در سایت مذکور فراهم شده است.

در سرمقاله این شماره به قلم خانم خریسانثی پارچاناکی آمده است: در قلب صحرای مرکزی ایران شهر تاریخی یزد قرار دارد. شهری که رابطه‌ای عمیق و تاریخی با یکی از قدیمی‌ترین ادیان الهی دنیا یعنی زرتشتیان دارد. شهر یزد شاهدی زنده برای حفظ میراث دینی باستانی، سنت‌ها و سمبل‌های آن بعد از گذشت هزاران سال است و همچنان در تار و پود و ریشه این شهر تنیده شده است. در سفری که به این شهر داریم از ابنیه تاریخی و معماری منحصر به فرد این شهر بازدید می کنیم. با زندانی که زمان اسکندر ساخته شده، خانه‌های خشت و گلی و حمام‌های تاریخی این شهر و بادگیر ها و باغ‌های زیبایش آشنا می‌شویم. همچنین، با سیستم سنتی انتقال آب در این شهر است آشنا خواهیم شد. این سیستم کهن و در عین حال پیشرفته قنات نام دارد که به منظور جمع آوری آب‌های زیرزمینی جهت استفاده در کشاورزی و آبرسانی به شهر طراحی و اجرا شده است. بعد از آن، با مجموعه امیر چخماق که تزیین کننده مرکز شهر یزد است، آشنا خواهیم شد. از موزه آینه و نور هم بازدیدی خواهیم داشت و از این موزه و اشیای تاریخی آن چیزهای جدیدی یاد خواهیم گرفت. در ادامه با یکی از غذاهای شاخص این شهر که مانند سوپی تازه و مغذی است آشنا می‌شویم. البته، انواع مختلف این سوپ در طول و عرض جغرافیایی ایران به اشکال مختلفی پخته می شود. این آش که به نام آش شولی یزدی شناخته می­شود، یکی از غذاهای سنتی یزد شامل بنشن و رشته سبزیجات گیاهان مختلف است که در بسیاری از مراسم و مناسبت‌ها طبخ می­شود.  در پایان درباره یکی از نویسندگان بزرگ و مشهور ایرانی به نام آقای مهدی آذریزی صحبت می‌­کنیم. وی دارای آثار ماندگاری برای کودکان است و قرار است یکی از کتاب های او با عنوان داستانهای مثنوی به زبان یونانی ترجمه و در یونان منتشر شود.

 

لازم به ذکر است، این نشریه با حمایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان و به همت خانم خریسانثی پارچاناکی تهیه و تدوین می­شود. خانم پارچاناکی دانشجوی دکتری رشته ترجمه زبان های انگلیسی و فرانسوی از دانشگاه ایونی و از علاقه­مندان به زبان، فرهنگ و هنر ایرانی است. وی بیش از دو سال است که زبان فارسی را در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن می­آموزد.

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.