بیست و هشتمین شماره مجله چشم انداز ایران با عنوان یونانی ایران¬اُراما منتشر شد
بیست و هشتمین شماره دوهفتهنامه چشم انداز ایران که با عنوان یونانی ایراناُراما شناخته میشود، 25 دی ماه 1402 (15 ژانویه 2023) منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بیست و هشتمین شماره دوهفتهنامه چشم انداز ایران که با عنوان یونانی ایراناُراما شناخته میشود، 25 دی ماه 1402 (15 ژانویه 2023) منتشر شد. این مجله با هدف توسعه شناخت مخاطبان یونانی از فرهنگ، هنر و جاذبه های گردشگری ایران زمین، یکم و پانزدهم هر ماه میلادی منتشر میشود. مجله چشمانداز ایران علاوه بر انتشار روی سایت این نشریه الکترونیک به آدرس www.iranorama.gr، از طریق پست الکترونیکی برای بیش از 3000 نفر از علاقهمندان به فرهنگ و تمدن ایران زمین ارسال میگردد. پایگاه iranorama.gr حاوی بانک اطلاعاتی مشتمل بر 3000 مخاطب از جمله علاقهمندان به زبان فارسی، هنرمندان، خبرنگاران، دانشجویان، اساتید دانشگاه و شخصیتهای فرهنگی یونان است. همچنین امکان عضویت و اشتراک رایگان این دوهفته نامه در سایت مذکور فراهم شده است.
در سرمقاله این شماره به قلم خانم خریسانثی پارچاناکی آمده است: در شماره بیست و هشتم مجله چشم انداز ایران، به شمال غرب ایران سفر می کنیم، به شهر زنجان، شهری که در ارتفاعی نسبتاً بلند ساخته شده و به همین دلیل با سرما و برف سنگین در آمیخته است. با هم ویژگی های زیادی از این شهر، از اهمیت تاریخی آن به عنوان پایتخت سلسله ایلخانی تا شکوه کنونی آن به عنوان یک شهر بزرگ، از ساخت صنایع دستی مهم مانند چاقوی زنجان گرفته تا ملیله کاری روی فلز و ... را می خوانیم و بیشتر یاد می گیریم. این شهر طیف گسترده ای از جاذبه ها مانند بازار بزرگ، مسجد جامع، موزه مردم شناسی و همچنین موزه باستانشناسی را برای گردشگران در دل خود جای داده است، که با آن ها آشنا خواهیم شد.
درباره "مردِ نمکی"، مومیاییهایی که بهطور تصادفی در معدن نمک در نزدیکی این شهر پیدا شده و در شرایط عالی حفظ شده است، می خوانیم. سپس به کاوش غار کتله خور، مکانی شگفت انگیز زیرزمینی می رویم، که خود گواهی بر تنوع زمینشناسی این منطقه و این شهر است. برای دوستداران طبیعت، ماجراجویان و علاقمندان به کاوش در میراث غنی فرهنگی و طبیعی ایران، غار کتله خور، تجربه ای فراموش نشدنی و سرشار از شکوه، زیبایی و تاریخ غنی است. گنبد سلطانیه به عنوان چراغی از تعالی معماری ایرانی در مرکز این شهر پابرجا است و بازدیدکنندگان را مسحور عظمت و غنای فرهنگی خود می کند. این بنا، به عنوان یک میراث جهانی یونسکو، به عنوان پلی است که ایران مدرن را با گذشته باشکوهش پیوند می دهد. در نهایت، طعم غذاهای محلی زنجان را میچشیم و در مورد جغور بغور و نحوه درست کردن آن می خوانیم. در پایان با شیخ اشراق یا سهروردی که اهل روستای سهرورد از توابع زنجان است، آشنا خواهیم شد.
لازم به ذکر است، این نشریه با حمایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان و به همت خانم خریسانثی پارچاناکی تهیه و تدوین میشود. خانم پارچاناکی دانشجوی دکتری رشته ترجمه زبان های انگلیسی و فرانسوی از دانشگاه ایونی و از علاقهمندان به زبان، فرهنگ و هنر ایرانی است. وی بیش از دو سال است که زبان فارسی را در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن می آموزد.