• 1401/11/30 - 17:10
  • 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست علمی – تخصصی «انقلاب اسلامی، حوزه و دانشگاه، جهاد علمی»

بنیانگذار جمهوری اسلامی، معتقد بود که آموزه‌های اسلامی فقط آموزه‌های ذهنی و یا فقط یک باورمندی ایمانی قلبی نیستند، امام معتقد بود که این آموزه‌ها می‌توانند تأثیر اجتماعی هم داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز پنج شنبه 20 بهمن 1401 در آستانه سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران با حضور علماء و اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب فعال زبان دان، محققان و پژوهشگران بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و حجت الاسلام و المسلمین دکتر جهانگیری سرپرست نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر مقدس قم، نشست علمی – تخصصی «انقلاب اسلامی، حوزه و دانشگاه، جهاد علمی» برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر جهانگیری سرپرست نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تبیین آموزه‌های اسلامی از منظر امام راحل(ره) بیان داشت: امام معتقد بود که آموزه‌های اسلامی فقط آموزه‌های ذهنی و یا فقط یک باورمندی ایمانی قلبی نیستند، امام معتقد بود که این آموزه‌ها می‌توانند تأثیر اجتماعی هم داشته باشند.

دکتر جهانگیری در ادامه سخنرانی خود گفت: امام یک آموزه، یک حدیث، یک آیه و یک اندیشه اسلامی را فقط به مثابه یک آموزه ذهنی فرض نکرد که این آموزه در ذهن ما بماند، بلکه معتقد بود این آموزه ذهنی باید فرایندی داشته باشد به یک باور قلبی و این باور قلبی باید در ساحت اجتماعی هم یک اتفاقی را رقم بزند.

ایشان در موضوع تثبیت جایگاه ولایت فقیه افزود: اعتقاد به ولی داشتن، باید یک حکمرانی بر محور ولایت فقیه را هم رقم بزند؛ امام این آموزه‌ها را فقط در ذهن انباشت و دپو نکرد و اینها را هم فقط در عقل جا نداد، بلکه معتقد بود که ایمان باید ساحت اجتماعی هم بگیرد.

نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست با بیان اینکه رسالت دانشگاه‌ها فقط دانش آموختن نیست و نیاز به رسالت دیگری دارند، اظهار داشت: اگر چه دانشگاه‌ها در اوایل قرن نوزدهم میلادی رسالت آموزش‌محوری داشتند اما بعداً به این رویکرد پرداختند که دانشگاه‌ها باید یک رسالت دیگری داشته باشند، دانشگاه‌ها وام‌گیرنده و رساننده دانش فقط نیستند باید خودشان مرزهای دانش را هم بشکافند و از این رو رسالت پژوهش هم به عهده دانشگاه‌ها سپرده شد.

وی اضافه نمود: علاوه بر رسالت هایی که عنوان شد دانشگاه‌ها در دوره جدید، رسالت سومی را هم بر عهده گرفتند و آن توسعه است، توسعه  به این معناست که دانشگاه باید در ساحت اجتماع هم تغییرات ایجاد کند و عجیب اینجاست که امام ما این فرایند را طی کرده بود. بنیانگذار فقید نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معتقد بود که ساعت‌های آموزشی ما نباید فقط بستر آموزش یا فقط یک باورمندی قلبی باشد بلکه باید یک تغییر اجتماعی هم رقم بزند.

دکتر جهانگیری در پایان سخنرانی با تأکید بر اینکه سهم علوم انسانی اسلامی در تولید علم در داخل کشور بسیار جدی می باشد ولی متأسفانه در حوزه جهانی ناچیز و ناکافی است، تأکید کرد که در عرصه کنونی باید درگاه صادرات علم انسانی و اسلامی جدی گرفته شود و سهم اندیشمندان علوم انسانی و اسلامی ما در تولید علم جهانی، بیش از پیش پر نقش تر و پررنگ تر گردد.

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.