• 1404/01/30 - 14:26
  • 97
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کتاب «نگاهی به مسائل کلیدی نظری در عدالت» در وین منتشر شد

کتاب «نگاهی به مسائل کلیدی نظری در عدالت» تالیف رضا غلامی، رایزن فرهنگی ایران در اتریش و محصول مجموعه درس‌گفتارهای خانه حکمت ایرانیان، توسط انتشارات یونی- دیالوگ به بازار کتاب شهر وین راه یافت. این کتاب که در ردیف منشورات سال 2025 جای دارد، با واکاوی دقیق بیش از سی مسئله اساسی نظری، مبنایی مستحکم برای نظریه‌‌پردازی‌های پیشرو در عرصه عدالت را فراهم می‌کند.

در مقدمه کتاب، رضا غلامی این اثر را کاوشی فلسفی پیرامون مهم‌ترین مسائل نظری عدالت خوانده و گفته است: این کتاب، تلاشی برای درک عمیق ابعاد عدالت و ارائه چارچوبی نوین جهت نظریه‌پردازی‌های آینده در این حوزه است. به باور نویسنده، مسئله عدالت همواره یکی از چالش‌های اساسی هم در فلسفه سیاسی و هم در حوزه‌های عملی اجتماعی محسوب می‌شود.

بررسی مسائل نظری در پنج فصل

کتاب «نگاهی به مسائل کلیدی نظری در عدالت» در پنج فصل تدوین شده است که نویسنده در هر فصل به بررسی مجموعهای از مسائل تخصصی در زمینه عدالت میپردازد. در فصل اول،  چالشهای نظری عدالت از چندین دیدگاه مورد بررسی قرار گرفته است.  مباحث این فصل شامل کشف و تحلیل مشکلات نظری عدالت، طبقهبندی مسائل عدالت به ابعاد مختلف، بررسی ارتباط عدالت با فلسفه اخلاق و نقد نظریه عدالت به عنوان «عدالتی به عنوان انصاف» (با تأکید بر مزایا و محدودیتهای نظریه جان رالز) است.

در فصل دوم، عدالت در ارتباط با ارزشهای اساسی جامعه تحلیل میشود.  در این بخش به بررسی ارتباط عدالت با نیکوکاری و اعمال خیرخواهانه، تعامل بین آزادی و عدالت، بررسی عدالت در قالب قرارداد اجتماعی  تحلیل عدالت از منظر شایستگی و برابری، ارتباط میان دین و عدالت و تأثیر عدالت بر بهزیستی و سعادت اجتماعی پرداخته شده است.در فصل سوم، عدالت در مقیاس جهانی و در بستر سیستمهای فکری و اجتماعی مشترک مورد بحث قرار میگیرد.

این فصل موضوعاتی همچون عدالت و سیستمهای فکری مشترک، تأثیر روندهای جهانی از جمله مهاجرت، تغییرات اقلیمی و فناوری بر مفهوم عدالت و تلاش برای ایجاد نظامهای عادلانه بینالمللی را پوشش میدهد.

در فصل چهارم، عدالت در حوزههای تخصصی بررسی شده و نقش آن در حوزههای مختلف زندگی اجتماعی و علمی مورد تحلیل قرار میگیرد؛ از جمله ارتباط عدالت با آموزش و دسترسی برابر به منابع آموزشی، نقش عدالت در نظام بهداشت و درمان، عدالت در حوزه محیطزیست و مقابله با چالشهای زیستمحیطی و ارتباط عدالت با پیشرفتهای علمی و فناوری.

در فصل پنجم، امکانسنجی تحقق عدالت در جامعه از منظر عملی مورد بررسی قرار گرفته است. در این فصل، مسائلی نظیر بررسی امکان دستیابی به عدالت، ایجاد اکوسیستمی مناسب برای شکلگیری عدالت اجتماعی، نقش رشتهها و فناوریهای نوین در تحقق عدالت، معرفی شاخصهای ارزیابی عدالت و تحلیل سیاستهای موفق اجرایی به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

نقد و بررسی دقیق مفاهیم مرتبط با عدالت

این اثر به واسطه رویکرد تحلیلی و انتقادی خود، به ویژه نسبت به نظریه‌های عدالت مانند نظریه جان رالز، زمینه نقد و بررسی دقیق مفاهیم عدالت را فراهم کرده است. غلامی دراین کتاب، عدالت را مفهومی پویا و چندبعدی معرفی می‌کند که از مرزهای فلسفی و اخلاقی فراتر رفته و ابعاد سیاست‌گذاری‌های کلان اجتماعی را هم پوشش می‌دهد.

علاوه بر ارائه چهارچوب نظری و روششناختی جامع برای پژوهشهای آینده، کتاب ابزارهای تحلیلی لازم را برای نقد و مطالعه نظریه‌های عدالت در دسترس پژوهشگران قرار میدهد.  بررسی بیش از سی مسئله نظری، بستری تازه برای رهیافت‌های نوین در نظریه عدالت فراهم می‌آورد که می‌تواند موجب تحول در مباحث عدالت اجتماعی معاصر شود.

این کتاب همچنین ارتباط نزدیکی با اثر پیشین مولف با عنوان «واکاوی نظریه عدالت در تفکر اسلامی» دارد و مطالعه همزمان این آثار، افق دید چند بعدی‌تری در زمینه عدالت اجتماعی عرضه می‌کند.

در مجموع، کتاب «نگاهی به مسائل کلیدی نظری در عدالت»، اثری پژوهشی و تامل برانگیز است که منبعی الهام بخش و ارزشمند برای عدالتپژوهان، نظریهپردازان و سیاستگذاران به شمار می‌رود و می‌تواند نقش مهمی در گسترش نظریه‌های نوین در حوزه عدالت و بهبود سیاست‌های اجتماعی داشته باشد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.