• 1405/08/02 - 15:49
  • 12
  • : 2 دقیقه

روزهای فرهنگی ایران در دانشگاه آرابایف برگزار می‌شود

با هدف گسترش همکاری‌های علمی و فرهنگی ایران و قرقیزستان روزهای فرهنگی ایران در دانشگاه آرابایف برگزار خواهد شد.

IMG_20261024_155259

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عبدالرضا سیفی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان، با پروفسور آیگول عبدالراوا (Айгүл Абдраева)، رئیس دانشگاه دولتی قرقیزستان به نام ایشِنالی آرابایف، دیدار و درباره راهکارهای توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فرهنگی میان دو کشور گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، طرفین با تأکید بر ظرفیت‌های مشترک ایران و قرقیزستان در حوزه‌های زبان، ادبیات و فرهنگ، درباره اجرای برنامه‌های مشترک با هدف تقویت تعاملات دانشگاهی و آشنایی بیشتر دانشجویان و دانشگاهیان قرقیزستان با فرهنگ و تمدن ایران به تفاهم رسیدند.

برگزاری روزهای فرهنگی ایران در دانشگاه آرابایف یکی از محورهای اصلی این دیدار بود. بر اساس تفاهم صورت‌گرفته، قرار است این برنامه با هدف معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، ادبی و هنری جمهوری اسلامی ایران و گسترش ارتباطات فرهنگی میان دو کشور برگزار شود.

همچنین، برگزاری دوره‌های آموزشی با هدف تقویت و ارتقای سطح زبان فارسی دانشجویان رشته زبان فارسی دانشگاه آرابایف، از دیگر موضوعات مورد توافق بود. این دوره‌ها با هدف بهبود مهارت‌های زبانی دانشجویان، بهره‌مندی بیشتر آنان از منابع و متون فارسی و آشنایی عمیق‌تر با ادبیات ایران مورد توجه قرار گرفت.

مشارکت دانشگاه آرابایف در انتشار کتاب واژگان مشترک زبان فارسی و قرقیزی به زبان قرقیزی نیز از دیگر محورهای مهم این دیدار بود. این اثر با معرفی پیوندهای واژگانی دو زبان، می‌تواند به شناخت بهتر اشتراکات زبانی و فرهنگی دو ملت کمک کند و زمینه توسعه مطالعات زبان‌شناختی و ایران‌شناسی در قرقیزستان را فراهم آورد.

دانشگاه دولتی قرقیزستان به نام ایشِنالی آرابایف، از مراکز باسابقه آموزش عالی این کشور، در سال ۱۹۴۵ تأسیس شده و در طول هشت دهه فعالیت، نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی متخصص و به‌ویژه معلمان و کادر آموزشی قرقیزستان ایفا کرده است. این دانشگاه در سال ۲۰۲۵ هشتادمین سال تأسیس خود را گرامی داشت و در حال حاضر بیش از ۲۲ هزار دانشجو در آن تحصیل می‌کنند. همچنین، بیش از هزار عضو هیئت علمی و کادر آموزشی در این دانشگاه فعالیت دارند. دانشگاه آرابایف با برخورداری از ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه‌های مختلف، از جمله زبان و ادبیات، علوم تربیتی و مطالعات فرهنگی، می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های دانشگاهی و فرهنگی ایران و قرقیزستان باشد.

این دیدار در راستای گسترش همکاری‌های علمی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان و تقویت ارتباط میان نهادهای دانشگاهی و فرهنگی دو کشور انجام شد. تفاهم‌های حاصل‌شده می‌تواند زمینه‌ساز اجرای برنامه‌های مشترک در حوزه آموزش زبان فارسی، معرفی فرهنگ و تمدن ایران و توسعه مطالعات تطبیقی زبان‌های فارسی و قرقیزی باشد.

اقای قهرمانی

اقای قهرمانی

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.