• 1404/02/02 - 08:55
  • 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برای تشکیل کانون زنان و خانواده ایرانیان مقیم قطر هم اندیشی شد

دومین نشست هم‌اندیشی با هدف بررسی، همفکری و تسهیل روند تشکیل «کانون زن و خانواده‌ی ایرانیان مقیم قطر» با حضور چهارده نفر از بانوان ایرانی مقیم در مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دوحه برگزار شد.

این نشست، چهار ماه پس از نخستین نشست اعضا برگزار شد که با استقبال بانوان فعال ایرانی و پیوستن اعضای جدید به جمع علاقه‌مندان همراه شد.

علی بختیاری، رایزن فرهنگی ایران در قطر، با اشاره به مشارکت پررنگ و مؤثر بانوان در رویدادهای فرهنگی ماه‌های گذشته، به‌خصوص فعالیت چشمگیر غرفه بانوان ایرانی در هفته فرهنگی ایران که در محل «درب الساعی» در اسفندماه سال گذشته برگزار شد، آن را نمونه‌ای موفق از حضور بانوان در میدان فرهنگ و هنر ایرانی دانست.

وی اظهار داشت که چنین حضور فعالانه‌ای همراه با خلاقیت و حس مسئولیت، آینده این کانون را نویدبخش می‌سازد.

بختیاری همچنین، مراسم شب یلدا را که توسط بانوان مقیم با همکاری مرکز فرهنگی برگزار شده بود، الگویی موفق از فعالیت‌های اجتماعی دانست که توانست جامعه ایرانیان مقیم را به هم نزدیک‌تر و پویاتر کند. البته استمرار اینگونه برنامه‌ها نیازمند سازمان‌دهی هدفمند و بسترسازی ساختاری است که تشکیل این کانون می‌تواند گام مهمی در این مسیر باشد.

رایزن فرهنگی ایران در قطر با تأکید بر نقش اساسی زنان در تحکیم بنیان خانواده و مسئولیت‌های چندلایه‌ای که بر عهده مادران نهاده شده، گفت: نقش زنان به‌ویژه در حوزه مادری، نه‌تنها امری شخصی بلکه مسئله‌ای اجتماعی، فرهنگی و تربیتی است که بی‌توجهی به آن آسیب‌های گسترده‌ای به همراه خواهد داشت. وی تصریح کرد که بحث خانواده باید از اولویت‌های مهم فرهنگی ما در قطر باشد.

وی در ادامه به جایگاه کلیدی فرهنگ در معادلات اجتماعی و سیاسی جهان اشاره کرد و افزود: قدرت فرهنگ را نمی‌توان نادیده گرفت و اگر از آن غفلت کنیم، قطعاً یک بازنده خواهیم بود. کسانی که از رویداد هفته فرهنگی ایران در درب الساعی بازدید کردند که انصافا استقبال گسترده‌ای هم بود، نه صرفاً برای تماشای هنر یا نمایش‌های سرگرمی، بلکه برای درک عمق فرهنگی ما آمده بودند. این ظرفیت فرهنگی است که باید با تشکیل و پویایی چنین کانون‌هایی به درستی سامان یابد.

رایزن فرهنگی ایران در قطر ابراز امیدواری کرد که با تقویت این روند، کانون زن و خانواده ایرانیان در قطر به عنوان نخستین تشکل فرهنگی، اجتماعی، رسمی و مستقل ایرانیان در این کشور در سال جاری به‌طور رسمی معرفی شود و به نهادهای فرهنگی، اجتماعی و حتی دولتی قطری شناسانده شود.

وی تاکید کرد که این اقدام می‌تواند با توجه به ارزش‌های مشترک خانواده‌محور در فرهنگ‌های ایرانی و قطری، مورد توجه و استقبال طرف قطری قرار گیرد.

بختیاری در بخش دیگری از سخنان خود، اهداف اصلی تأسیس کانون را حمایت از جامعه زنان ایرانی مقیم در جهت ارتقاء و توانمندسازی زنان، کودکان و خانواده عنوان کرد و با اشاره به ظرفیت باز و منعطف این کانون در انجام فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، خاطرنشان ساخت که این کانون می‌تواند میزبان برنامه‌هایی چون برگزاری دوره‌های مهارتی، نشست‌های هم‌اندیشی، کارگاه‌های آموزشی، جلسات مشاوره‌ای، برنامه‌های مناسبتی و دیگر رویدادهای فرهنگی-اجتماعی باشد.

از دیگر برنامه‌های مطرح‌شده در این نشست، سازماندهی بازدید اعضای کانون از مرکز مشاوره «وفاق» - مهم‌ترین مرکز تخصصی مشاوره خانواده در کشور قطر  به همت رایزنی فرهنگی بوده است.

این بازدید، هم با هدف آشنایی با ظرفیت‌های علمی و اجرایی این مرکز و هم برای ایجاد زمینه همکاری‌های متقابل و آینده‌نگرانه طراحی شده است.

بر اساس اظهارات رایزن فرهنگی، برقراری پیوند میان کانون و این مرکز تخصصی قطری، می‌تواند به ارتقاء خدمات فرهنگی و اجتماعی به خانواده‌های ایرانی مقیم قطر کمک شایانی کند.

در راستای اقدامات مقدماتی برای تشکیل این کانون، اعلام شد که به‌زودی هیأت مدیره آن با رأی‌گیری از میان اعضا تشکیل خواهد شد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.