• 1405/03/05 - 14:16
  • 27
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

آنجلو دروسی، مورخ ایتالیایی: شهادت در مکتب شیعی تولد دوباره است

استاد ممتاز تاریخ دکترین‌های سیاسی دانشگاه تورین در سمینار «شناخت ایران و چرایی مقاومت» در رم گفت: شهادت در مکتب شیعی پایان راه نبوده و تولدی دوباره است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست «شناخت ایران؛ ریشه‌ها، دلایل و پیامدهای یک مقاومت بزرگ مردمی» به همت محور ضد امپریالیستی ایتالیا در شهر رم برگزار شد.

این نشست یک ‌روزه با حضور حدود ۱۲۰ تا ۱۷۵ نفر از دانشگاهیان، فعالان سیاسی عمدتاً چپ، پژوهشگران و کنشگران فرهنگی و رسانه‌ای برگزار شد. محور اصلی این رویداد، بررسی جایگاه ایران در تحولات ژئوپلیتیکی منطقه و جهان، تحلیل مفهوم مقاومت و نقد ساختارهای هژمونیک غرب بود.

سمینار در چند نشست تخصصی و پیوسته برگزار شد و در آن طیفی از اندیشمندان، دیپلمات‌های سابق، دانشگاهیان و تحلیلگران ایتالیایی و بین‌المللی حضور پیدا و سخنرانی کردند.

در جلسه افتتاحیه، یکی از اعضای محور ضد امپریالیستی، ایران را یکی از محورهای مهم گفتمان‌های ضد سلطه در جهان معاصر توصیف کرد و گفت توجه بخش قابل توجهی از جریان‌های فکری مستقل به تجربه جمهوری اسلامی ایران معطوف شده است.

وی تأکید کرد که هدف این نشست، بازخوانی ابعاد تاریخی و سیاسی ایران و بررسی نقش آن در شکل‌دهی به نظم جهانی در حال تحول است.

آنجلو دورسی (Angelo D’Orsi) در سخنرانی خود با اشاره به فضای آخرالزمانی در گفتمان سیاسی معاصر، به اظهارات دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو پرداخت و آن را نشانه‌ای از تشدید ادبیات بحران در سیاست جهانی دانست.

وی با اشاره به نظریه «برخورد تمدن‌ها» اثر ساموئل هانتینگتون، اظهار کرد که پس از پایان تقابل با کمونیسم، اسلام به‌عنوان «دشمن جدید» در برخی گفتمان‌های غربی مطرح شد و به این ترتیب دین به یکی از محورهای اصلی منازعه در سیاست بین‌الملل تبدیل گردید.

آنجلو دورسی همچنین با اشاره به تحولات اخیر منطقه و عملیات ۷ اکتبر، بر نقش ایران در معادلات منطقه‌ای تأکید کرد و گفت: حتی در شرایط فشار و ترور رهبران، ساختارهای مقاومت دچار فروپاشی نمی‌شوند و در چارچوب اندیشه شیعی، ترور رهبران الزاماً به توقف حرکت منجر نمی‌شود بلکه می‌تواند به انسجام بیشتر بینجامد.

وی در پایان، افول هژمونی ایالات متحده را روندی تاریخی دانست و بر اهمیت تحلیل تاریخی در فهم تحولات جهانی تأکید کرد.

محمدرضا صبوری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در رم نیز در سخنان خود به تبیین جایگاه ژئوپلیتیکی ایران پرداخت و ایران را یکی از کانون‌های مهم اتصال آسیا، اروپا و آفریقا توصیف کرد.

وی تأکید کرد که ایران تا پیش از تجاوز اسرائیل و آمریکا نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه، از جمله تنگه هرمز، ایفا کرده است.

صبوری همچنین سیاست خارجی ایران پس از انقلاب ۱۹۷۹ را مستقل از بلوک‌های قدرت دانست و تصریح کرد که این استقلال موجب شکل‌گیری روایت «ایران‌هراسی» شده است.

به گفته وی، ایران در ۲۰۰ سال گذشته آغازگر هیچ جنگی نبوده و همواره ضمن تقویت توان دفاعی، مسیر دیپلماسی را نیز دنبال کرده است.

آلبرتو برادانینی دیپلمات سابق ایتالیایی در سخنان خود با اشاره به دوره افول قدرت‌های جهانی، هشدار داد که امپراتوری‌ها در دوران افول بیشترین سطح خشونت و بی‌ثباتی را ایجاد می‌کنند.

وی تحولات کنونی را مصداقی از جنگ‌های نیابتی دانست و اظهار کرد که برخی بازیگران منطقه‌ای در چارچوب رقابت‌های بزرگ‌تر قدرت‌های جهانی عمل می‌کنند.

برادانینی در عین حال ابراز امیدواری کرد که کشورهای کوچک و متوسط بتوانند در این فضای پرتنش، استقلال و بقای خود را حفظ کنند.

پاتریتسیا چکونی و فرانکو کاردینی نیز در بخش تاریخی نشست به بررسی روابط ایران و غرب پرداختند. چکونی با مرور تاریخ ایران از انقلاب مشروطه تا انقلاب ۱۹۷۹، به سیر تحولات سیاسی کشور اشاره کرد.

کاردینی نیز روابط تاریخی ایران و اروپا را از دوران باستان تا دوره استعمار بررسی کرده و نسبت به استانداردهای دوگانه غرب در مواجهه با مسائل تاریخی و سیاسی انتقاد کرد. وی در اظهاراتی، هویت غرب امروز را عمدتاً معادل ایالات متحده و جهان انگلیسی‌زبان دانست.

مادالنا سلانو مقاله‌ای با عنوان «غرب در محاکمه: میان روایت‌های مسیحی-صهیونیستی و چالش اسلام‌هراسی» ارائه داد و در آن به نقد ساختارهای گفتمانی غرب در قبال ایران پرداخت. این مقاله همزمان در نشریه «بریکس و دوستان» نیز منتشر شد.

در بخش‌های تحلیلی نشست، موضوعاتی همچون تقدیرگرایی دینی و نقش آن در سیاست جهانی، تفسیرهای آخرالزمانی از روابط بین‌الملل، و تأثیر جریان‌های فکری مسیحی در سیاست غربی مورد بحث قرار گرفت.

همچنین به آثار نظری همچون دیدگاه‌های اریک هابسبام درباره «اختراع سنت» اشاره شد و این بحث مطرح گردید که چگونه برخی جریان‌های فکری، سنت را در قالبی مدرن بازتولید می‌کنند.

در ادامه، بحث‌هایی درباره نسبت لیبرالیسم اقتصادی، مدرنیته و ساختارهای قدرت مطرح شد و برخی سخنرانان بر این نکته تأکید کردند که در بخشی از گفتمان‌های معاصر، مفاهیم سنت و دین در خدمت پروژه‌های سیاسی و اقتصادی بازتعریف می‌شوند.

این کنفرانس بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای در رسانه‌های تصویری و تحلیلی داشت. علاوه بر پوشش یوتیوب برگزارکنندگان و شبکه پرس‌تی‌وی، دست‌کم شش رسانه تصویری دیگر نیز این رویداد را پوشش دادند. همچنین رسانه‌های تحلیلی مانند نشریه «بریکس و دوستان» و وب‌سایت AgoraVox گزارش‌هایی از این نشست منتشر کردند.

سخنرانی سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز، بازتاب قابل توجهی در رسانه‌ها و شبکه اجتماعی توییتر سفارت داشته است.

در مجموع، سخنرانان این کنفرانس بر اهمیت بازخوانی انتقادی روابط ایران و غرب، نقش ایران در تحولات ژئوپلیتیکی و همچنین ضرورت شکل‌گیری نظم چند قطبی در نظام بین‌الملل تأکید کردند.

برگزارکنندگان این رویداد، کنفرانس رم را بخشی از تلاش‌های فکری برای افزایش گفت‌وگو درباره نظم جهانی در حال تغییر و جایگاه ایران در این روند ارزیابی کردند.

آشنایی با آنجلو دورسی (Angelo D’Orsi) 

دروسی همون چهره‌ای هست که چندی پیش برای رهبری هم نامه نوشتند و تهدیدات ترامپ را پوچ تفسیر کردند.
پروفسور آنجلو دورسی، تاریخ‌نگار اندیشه سیاسی و روشنفکر ایتالیایی که در حوزه فلسفه سیاسی و تاریخ روشنفکری اروپا فعالیت می‌کند با انتشار نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب، جنگ تحمیل شده به ایران را ناقض روابط سیاسی بین ملت‌ها و اخلاق مشترک انسانی خواند.
این استاد ممتاز تاریخ دکترین‌های سیاسی دانشگاه تورین به عنوان نویسنده، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی شناخته می‌شود. از این دانشمند علوم سیاسی و تاریخی بیش از 50 کتاب درباره فاشیسم، لیبرالیسیم، فلسفه و علم سیاسیت، افکار و آراء آنتونیو گرامشی و مسائل فرهنگی-اجتماعی ایتالیا چاپ شده است.
این استاد برجسته فلسفه سیاسی آثار ذیل را نیز تألیف کرده است: روشنفکران و فاشیسم، میان تاریخ و خاطره"، "محاکمه مسیح "، "روحانیون در جنگ"، "گرنیکا، ۱۹۳۷. بمب‌ها، وحشیگری، دروغ‌ها"، "آینده‌پژوهشی میان فرهنگ و سیاست"، "ایدئولوژی سیاسی آینده‌پژوهشی"، "درست و نادرست: دفاعیه‌ای برای تاریخ"، "جنگ‌های جهانی: درک منازعات قرن بیست و یکم"، "لئونه گینزبورگ، یک روشنفکر ضدفاشیست. 
 

انتهای پیام

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.