امام خمینی (ره ) رهبر تاریخ ساز عصر
او در شرایطی که هر دو ابر قدرت شرق و غرب دنیا به عنوان جبهه خارجی در برابرش ایستاده بودند و رژیم پهلوی نیز در داخل ایران با تمام توان و امکانات خود با او مبارزه می کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی کشورمان در بنگلادش در مقاله ای با عنوان (امام خمینی (ره ) رهبر تاریخ ساز عصر اینگونه آورده است :
چهارم ماه جون یاد آور نام و شخصیت بزرگ مردی است که در تاریخ معاصر جهان، نقش آفرینی برجسته ای کرد و با خلق انقلاب اسلامی ایران، تاریخ ساز شد. این شخصیت بزرگ و رهبر سیاسی بی بدیل، امام خمینی (ره) بود که با قیام و نهضت بزرگی که براه انداخت، به یکباره نگاه همه جهانیان را به سمت خود برگرداند و در صدر خبرهای دنیا قرار گرفت. اگرچه این شخصیت و رهبر سیاسی بزرگ، در این تاریخ ( چهارم جون سال 1989 ) دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی آخرت رهسپار گردید، ولی پس از رفتن خود نیز همچنان نام و یادش در این دنیا زنده و الهام بخش باقی ماند . امروزه علی رغم اینکه از رحلت آن ابر مرد دوران، 34 سال می گذرد، اما نام و یادش فراموش نشده و واژه خمینی (ره) همچنان بزرگ و تاریخ ساز است و فرزندان و سربازان او راهش را ادامه می دهند.
از این منظر، کیستی شخصیت امام خمینی (ره) همچنان مورد سئوال است و اینکه این فرد چگونه به تنهایی قیام کرد و بدون اینکه قدرت و توان مالی و یا حزب و گروهی سیاسی داشته باشد، یک کار شگفت انگیز و حیرت آور انجام داد و انقلاب بزرگی را آغاز و به انجام رساند؟ پاسخ کوتاه این سئوال این است که امام خمینی (ره) قدرت خود را به قدرت خدا متصل کرد و در نتیجه اتصال به نیروی پایان ناپذیر الهی ،خدا نیز دست او را گرفت و یک ملت را پشت سر او قرار داد تا بدین صورت،اسباب وقوع یک انقلاب بزرگ بدست او رقم بخورد.
امام خمینی (ره) با انقلاب بزرگی که کرد، جاودانه شد و به عنوان یک مکتب و راه روشن، الهام بخش حقیقت جویان عالم در همیشه تاریخ گردید. جاودانگی نام امام خمینی (ره) در تاریخ و ماندگاری راه او، از شخصیت الهی و از ایمان و اعتقاد سرشارش به خدا سرچشمه می گیرد. رنگ خدایی داشتن و هر کاری را برای خدا انجام دادن راز و رمز بزرگی و عظمت نام امام خمینی (ره) است. او شخصیتی بود که سیاست را با دیانت در هم آمیخت و در منش و رفتار سیاسی خود نیز همانند سلوک فردی،دین مداری و اخلاق اسلامی را مبنا و اساس کار قرار داد. اگر در دوران معاصر بتوان از یک شخصیتی که همه ویژگیهای یک انسان کامل را داشته باشد، مثال زد، این شخصیت بدون تردید امام خمینی (ره) است. او پیامبر یا امام معصوم نبود، ولی پیامبر گونه و امام گونه زندگی کرد و رسالت خود را به عنوان یک رهبر، مطابق دستورات قرآن انجام داد . انسانی بود که هر کس گفتار و رفتار او را از نزدیک مشاهده می کرد یاد پیامبران الهی و امامان معصوم می افتاد. این مرد بزرگ و تاریخ ساز در تربیت و پرورش روح و شخصیت خود تا اندازه ای به پیامبران (ص) و امامان معصوم (ع) نزدیک شد که به آنان شباهت پیدا کرد. غیر از خدا هیح چیز و هیچ کس برای او ملاک و معیار عمل نبود و از هیچ قدرت و دولتی در دنیا ترس و واهمه نداشت. انسانی که با اعتماد به نفس و در اوج شجاعت و نترسی به ابرقدرت دنیا بگوید هیج غلطی نمی توانی بکنی و در عمل نیز این گفته خود را ثابت نماید، رهبر و شخصیت بی نظیری است و نمی توان او را در عظمت و بزرگی با کسی قابل قیاس دانست.
کار بزرگ امام خمینی (ره) یعنی انقلاب اسلامی ایران، مرهون بزرگی روحی و عظمت شخصیتی آن مرد الهی بود که در تاریخ نظیر و مانندی برای او و کارش نمی توان یافت. او در شرایطی که هر دو ابر قدرت شرق و غرب دنیا به عنوان جبهه خارجی در برابرش ایستاده بودند و رژیم پهلوی نیز در داخل ایران با تمام توان و امکانات خود با او مبارزه می کرد، پیروز شد و هر دو جبهه داخلی و خارجی را شکست داد. این شرایط در هیچکدام از انقلاب های تاریخ بشری به چشم نمی خورد و هیچ رهبری نتوانسته است کار به این بزرگی و عظمت را انجام دهد.
در بحث و بررسی ابعاد وجودی شخصیت امام خمینی باید به این نکته مهم و اساسی تاکید کرد که او دارای شخصیتی تک بعدی و فقط به عنوان یک رهبر سیاسی نبود. بلکه شخصیتی ذو ابعاد و چند بعدی داشت و به معنای واقعی کلمه انسان کامل بود.در بعد سیاسی رهبری قدرتمند و شجاع بود که هیچ ابر قدرتی او را مقهور و مرعوب خود نکرد و نتوانست خواست و اراده خود را بر او تحمیل نماید. در بعد اجتماعی نفوذ کلام و مقبولیت تمام داشت و همه قشرهای جامعه را با جاذبه قوی و فوق العاده خود جذب می کرد. بطوری که با یک جمله او همه مردم در صحنه حاضر می شدند و به فرمان او عمل می کردند. در بعد اعتقادی یک رهبر توحیدی و خداباور بود و به وعده نصرت الهی یقین کامل داشت و جز خدا را موثر نمی دانست. در بعد اخلاقی، پایبندی کامل به اخلاق اسلامی و انسانی داشت و هیچ وقت و تحت هیچ شرایطی، از مرزهای اخلاقی عبور نمی کرد. در بعد فردی و خانوادگی پدر و همسری مهربان و همراه، ساده و بی تکلف و اهل گذشت و مدارا بود.در عبادت، اهل خوف و خشیت، شب زنده دار و ذوب در بندگی و عبودیت خدا بود. در بعد علمی، مجتهد و فقیهی بی همتا و سرآمد همگان در حوزه های علمیه جهان اسلام شناحته می شد.
جمع شدن همه این ابعاد وجودی در او، از این مرد بزرگ و الهی شخصیتی ساخته بود که ظرفیت و توان ایجاد یک انقلاب بزرگ، همچون انقلاب اسلامی ایران را داشت و با نقش آفرینی خود، مسیر تاریخ معاصر را عوض کرد. نتیجه قیام و انقلاب امام خمینی(ره) تجدید حیات اسلام و بازیابی عزت و عظمت مسلمین در جهان اسلام، و ایجاد یک گفتمان جدید در دنیا به عنوان گفتمان انقلاب اسلامی بر پایه اسلام ناب و حقیقی بود که حتی برای غیر مسلمانان هم تازگی داشت و در کنار دو گفتمان و مکتب فکری کاپیتالیسم و سوسیالیسم، نظرها را به خود جلب کرد.
در جمع بندی این نوشتار کوتاه و مختصر در باره امام خمینی (ره) باید گفت او با شخصیت جامع و کاملی که داشت و با انقلاب بزرگی که برپا کرد، به روشنی پاسخ این پرسش قدیمی مورخان و نظریه پردازان تحلیل تاریخی را که تاریخ را چه کسانی می سازند، داد و ثابت کرد که تاریخ را رهبرانی می سازند که با توکل و اتکا صرف به خدا، قدرت بسیج مردم را دارند و با پیوند دادن خود و مردم به خدا، نیرویی تولید می کنند که آنچه با اسباب مادی ناشدنی به نظر میرسد، شدنی می کنند و سازندگان تاریخ می شوند.
نام و یاد خمینی (ره) کبیر و تاریح ساز، تا همیشه تاریح، زنده و جاوید.
نظر خود را بنویسید.