logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/11 - 09:12
  • 971
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس آکادمی قرآن و اهل بیت(ع) پاکستان:

شهادت سردار سلیمانی روح تازه‌ای به انقلاب اسلامی بخشید

خانم سکینه مهدوی در مراسم بزرگداشت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) گفت: تفکرات امام(ره) باعث رشد شخصیت‌هایی عظیمی همچون سردار سلیمانی شد که با شهادت خود، روح تازه‌ای به انقلاب اسلامی بخشیدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم بزرگداشت سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) با حضور شخصیت‌های فرهنگی، مذهبی، علمی و هنری پاکستان با مشارکت آکادمی قرآن و اهل بیت(ع) و خانه فرهنگ کشورمان در لاهور برگزار شد.

در این مراسم، علامه امین شهیدی، رئیس مؤسسه اسلامی امت واحده، شمشاد احمد، سفیر سابق پاکستان در ایران، خانم ناصره جاوید اقبال، عروس علامه اقبال لاهوری، خانم سیمین بخاری، نماینده حزب انصاف در مجلس ایالت پنجاب و خانم عظمی امتیاز شرکت کردند.

محمدرضا ناظری، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور در سخنانی، اظهار داشت: 33 سال از ارتحال امام خمینی(ره) گذشته است، امام راحل بی تردید یکی از شخصیت‌های برتر قرن محسوب می‌شود.

وی در ادامه، افزود: انقلاب اسلامی ایران از یک نکته کوچک آغاز شد و انکار به غلامی آمریکا بود. مردم ایران سختی کشیدند و شدیدترین فشارها و تحریم‌ها حتی در حوزه دارو و درمان که جنایت در حق مردم محسوب می‌شود را تحمل کردند، ولی غلامی آمریکا و استکبار را نپذیرفتند و در نتیجه، امروز ایران در حوزه فناوری نانو و بیوتکنولوژی در جهان شناخته شده است و به لطف دانشمندان جوان ایرانی و دوستان ما در سایر کشورها، واکسن کورونا را در داخل کشور تولید کردیم.

شاخصه‌های مردم‌سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی

جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور گفت: از دیدگاه امام خمینی(ره)، نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارای ماهیتی دینی و مردمی است و بر شاخصه‌ها و مؤلفه‌هایی تأکید دارد که مردم را در رأس امور مملکت قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: بررسی اندیشه‌ها و مواضع سیاسی امام خمینی(ره) نشان می‌دهد که ماهیت الگوی حکمرانی در جمهوری اسلامی، «مردم سالاری دینی» است. در این الگو، مردم با توجه به امور شرعی و قانونی، دارای حق رای، مشارکت سیاسی و آزادی فعالیت سیاسی هستند.

وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور افزود: امام خمینی(ره) معتقد بودند که دولت و مسئولین باید «خدمت بر مردم» را ملاک قرار دهند و نه «فرمانفرمایی دولت به ملت» که منشاء عقب ماندگی‌ها و جداشدگی از ملت‌هاست.

وی اذعان کرد: ایشان بر این نکته توجه داشتند که در مسیر خدمتگزاری باید از نیروی همه اقشار و علی الخصوص جوانان بهره گرفت؛ زیرا اقشار مختلف در کنار نیروی جوانی، نهضت را به پیش خواهند برد.

امام خمینی(ره) وجدان‌های انسانی را بیدار کرد

خانم سکینه مهدوی، رئیس آکادمی قرآن و اهل بیت(ع) به حدیث ثقلین اشاره کرد و گفت: هدف آکادمی ما، نزدیک کردن جوانان به قرآن و اهل بیت(ع) است. ملتی که معرفت قرآن کریم را بدست آورد از دشمن شکست نمی‌خورد و هیچگاه در مقابل ظلم تسلیم نمی‌شود. همانطور که امام راحل(ره) به پیروی از اهل بیت(ع) در مقابل استبداد قیام کرد.

مهدوی عنوان کرد: امام خمینی(ره) با دور اندیشی از همان ابتدای انقلاب، مسیر انقلاب اسلامی را نیز برای پیروانش مشخص کرد و تفکرات امام(ره) باعث رشد شخصیت‌هایی عظیمی همچون سردار سلیمانی شد که با شهادت خود، روح تازه‌ای به انقلاب اسلامی بخشیدند.

وی همچنین، افزود: امام راحل 43 سال پیش علیه آمریکا شعار سر داد و مردم پاکستان اکنون به غلامی آمریکا انکار کرده و نمی‌خواهند در مقابل استکبار تسلیم شوند که این بلوغ فکری نتیجه همان شعار آمریکاست. امام خمینی(ره) رهبر یک ملت نیست بلکه رهبر وجدان‌های بیدار است.

سیمین بخاری، نماینده جنبش انصاف در مجلس ملی پاکستان، گفت: علامه اقبال برای مسلمانان رویای کشوری آزاد دید و پاکستان به رهبری قائد اعظم در سال 1947 به استقلال دست یافت. ولی متاسفانه قائد اعظم یک سال پس از استقلال کشور وفات یافت و فرصت کافی برای تحقق بخشیدن به آرمان علامه اقبال مبنی بر کشور آزاد برای مسلمانان به دست نیاورد.

وی ادامه داد: بنابراین پاکستان تا به امروز نتوانست به معنای واقعی مستقل و آزاد از استکبار جهانی شود. اکنون ملت پاکستان نیز شاهد است که ملت ایران از هرگونه خوف و هراس نیز آزاد شد و ایران مسیر پیشرفت و توسعه را با سرعت باورنکردنی طی کرده است و در نتیجه مردم پاکستان نیز علیه آمریکا و استکبار جهانی قیام کرده‌اند و امیدواریم به رهبری فعلی جنبش انصاف به آزادی واقعی دست بیابند.

حضرت علی(ع) الگوی کامل همه مسلمانان است

خانم ناصره جاوید اقبال، عروس علامه اقبال لاهوری با تأکید بر اتحاد کشورهای اسلامی گفت: ما سلاح هسته‌ای درست کردیم و مطمئن شدیم که کسی نمی‌تواند حمله نظامی علیه پاکستان را آغاز کند. ولی ما از فرهنگ و تمدن واقعی خود فاصله گرفته‌ایم. حضرت علی (ع) جدای از رنگ و نژاد و مذهب به خلق خدا خدمت کرد و ما باید آن را الگوی خود قرار دهیم تا زمانی که مردم پاکستان متحد نشوند کشور پیشرفت نمی‌کند.

شمشاد احمد، دبیر امور خارجه اسبق و سفیر اسبق پاکستان در ایران گفت: ایران و پاکستان تاریخ، مذهب، فرهنگ و زبان مشترک دارند و مناسبات دو کشور صدها سال قدمت دارد.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین کارهایی که امام خمینی(ره) انجام دادند، ایجاد ملت یکپارچه در ایران بود و همین یکپارچگی و ملیت گرایی ایران باعث شده این کشور از هیچ قدرتی در جهان نترسد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علامه امین شهیدی گفت: زمانی غرب، فرهنگ خود را بر سراسر جهان مسلط کرده بود و کشورهای جهان سوم از عمل بر ارزش‌های اسلامی خجالت می‌کشیدند، امام خمینی(ره) فکر و اندیشه پیامبر اکرم(ص) در مدینه را احیا کرد.

وی افزود: انقلاب اسلامی فقط تحول ظاهری ایجاد نکرد، بلکه باعث بیداری معنوی ملت شد. چون نظریه امامت و ولایت در پشتوانه این انقلاب بود. انقلاب‌های بسیاری در جهان ایجاد شده مثل پاکستان و فرانسه ولی چون این تحول‌ها ظاهری بودند اثر آن به زودی از بین رفت. در حالیکه ملت ایران با وجود تحمل تحریم‌های شدید طی 40 سال گذشته در مقابل استکبار جهانی تسلیم نشد.

حجت‌السلام والمسلمین علامه امین شهیدی اظهار داشت: اکنون تأثیرات انقلاب اسلامی ایران از مرزهای کشور خارج شده و بسیاری از کشورها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. 

بنابر این گزارش، این مراسم با اجرای سرود «سلام فرمانده» توسط دانش‌آموزان به زبان فارسی به پایان رسید.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved