-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/15 - 12:20
  • 287
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
آیین پایانی جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی؛

دهشیری: هوش فرهنگی از نیازهای پژوهشگران فرهنگی کشور است

رئیس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه تأکید کرد که پژوهشگرانی که در عرصه روابط فرهنگی بین‌المللی فعالیت می‌کنند، باید دارای هوش فرهنگی ‌مناسبی باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدرضا دهشیری در آیین پایانی جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی، با تأکید بر اینکه روش و محتوا در پژوهش‌های معیار در حوزه روابط بین‌المللی مورد توجه است، اظهار کرد: در این زمینه باید به موضوعات جدید و مستحدثه توجه ویژه شود. هوش مصنوعی یکی از اولویت‌ها در این زمینه است. همچنین مباحثی که مرتبط با دیپلماسی مقاومت حائز اهمیت است. 
وی با اشاره به اینکه توجه به رویکرد تمدنی یکی از نکات مهم در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی فرهنگی کشور است، عنوان کرد: با توجه به اینکه درصدد مدل سازی روابط فرهنگی بین‌المللی هستیم توجه به رویکرد تمدنی و الگوسازی در این زمینه برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی که بر پایه خردورزی و خودباوری و اخلاق مداری است جایگاه مهمی دارد.
دهشیری با تأکید بر اینکه، ما در یک جنگ شناختی با دیگران هستیم، افزود: نیاز به روایت سازی ایجابی از همه داشته‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی بیش از پیش احساس می‌شود. بنابراین بایید درصدد باز آفرینی سیاست‌ها و دستاوردهای خود باشیم تا در این جهان پیچیده کنونی روایت خود را به عنوان روایت غالب به جهان عرضه کنیم.
رئیس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه با بیان اینکه پژوهشگران باید از هوش فرهنگی مناسب برخوردار باشند و از نیازهای آنان محسوب می‌شود، اظهار کرد: ایشان باید براساس ذائقه فرهنگی مخاطبات، پژوهش کنند. همه پژوهش‌ها متناسب با همه مناطق نیست بلکه متناسب با حوزه تمدنی و فرهنگی منطقه‌ای است.
وی تصریح کرد: رایزنان فرهنگی نیازمند این هستند که به سلاح پژوهش مجهز باشند تا بتوانند در این فرآیند آنچه که می‌گذرد را به صورت علمی تحلیل و عرضه و به نوعی تصویر موجود کشور را به جهان ارائه کنند. 
رئیس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه در ادامه، گفت: در عصر کنونی لازم است با یک دیسپلین کنونی به پژوهش‌های فرهنگی بپردازیم. باید از علوم دیگر مانند جامعه شناسی و مردم شناسی نیز بهره بگیریم بنابراین یکی از نکته‌ها پژوهش، رویکرد مردم شناسنامه برای شناخت جوامع است تا با پژوهش‌های عمیق مبتنی بر مردم شناسی را مورد توجه قرار دهیم. 
دهشیری، رویکرد کاربردی در پژوهش‌های فرهنگی بین‌المللی را رویکرد مهمی دانست و گفت: ما نیاز داریم به حل مسأله بپردازیم. پژوهش‌هایی که قادر می‌سازد در شرایط سخت بر چالش‌ها غلبه کنیم مورد توجه است. 
رئیس دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه همچنین، بیان کرد: در مسائل روشی، لزوم رویکرد بی طرفانه و پرهیز از رویکردهای صفر تا صدی مورد توجه است. ما نباید به دوگانگی سازی‌های تصنعی یا جداسازی و مرز گذاری های نامستند مبادرت بورزیم. مطالعات مبتنی بر زمینه گرایی است که هدف تحلیلی مهمی دارد. اینها در واقع، فهم عمیق سودمند از واقعیت است، تا بتوانیم پژوهش‌های فرهنگی را با آنچه در جامعه است، پیوند دهیم.
دهشیری ابراز امیدواری کرد، این جایزه مطلعی باشد برای اهتمام پژوهشگران به دیپلماسی فرهنگی و روابط فرهنگی بین‌المللی و مطالعات عمیق تر فرهنگی در حوزه روابط بین‌المللی.
همزمان با روز درختکاری و در حاشیه برگزاری آیین پایانی جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی، نهالی توسط رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و همچنین، معاون پارلمانی رئیس جمهوری در محل این سازمان کاشته شد.

شایان ذکر است، نخستین جایزه ملی پژوهش‌های برتر روابط فرهنگی بین‌المللی به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیری رضا ملکی، امروز 15 اسفندماه با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف، به کار خود پایان داد. 

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved