به همت نمایندگی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صورت خواهد گرفت ؛
حضور فعال ۲۲ کشور در بخش بین الملل سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن
سی امین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور ۲۲کشور ، از ۱۲ فروردین آغاز خواهد شد و تا ۲۶ همین ماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ،معاون قرآن وعترت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در نشست خبری سی امین دوره برپایی نمایشگاه بین المللی قران کریم که صبح امروز دوشنبه 22 اسفند در محل این معاونت برگزار شد، با اعلام این خبر گفت : این نمایشگاه ۱۲فروردین سال ۱۴۰۲ مصادف با نهم ماه مبارک رمضان در مصلای بزرگ امام خمینی بر پا خواهد شد.
علیرضا معاف با بیان اینکه این نمایشگاه به مدت ۱۴ روز برگزار میشود و علاقه مندان می توانند از ساعت ۱۷ تا یک بامداد از نمایشگاه قران بازدید کنند افزود: این نمایشگاه در شب های قدر هم از ساعت ۱۷ تا ۲۲ پذیرای بازدیدکنندگان است .
وی شعار این نمایشگاه را «می خوانمت» ذکر کرد و گفت: این شعار به منظور تشویق عموم مردم و مخاطبان به قرائت همراه با فهم قرآن کریم طراحی شده است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که شعار نمایشگاه کمی متفاوت از سال های گذشته است، افزود: تعبیر یک کلمه ای "می خوانمت" خطاب قرآن شعار امسال است. می خوانمت تا آرامش بگیرم که ۳۰ گزاره و شعار جذاب انتخاب شده که به زودی رونمایی می شود و در خیابان های تهران و سایر شهرها نصب خواهد شد.
معاف افزود : نمایشگاه قرآن سی ام در بخشهای فراوانی از نوآوریهای خوبی بهره می برد که از جمله آنها راه اندازی بخش ویژه دهه هشتادیها و نیز باغ آیات ویژه نوجوانان و کودکان است.
وی گفت: همچنین در این نمایشگاه بخشی با عنوان نوآوری و فرهنگ دانش بنیان با رویکرد قرآنی به مردم و به طور ویژه دانشجویان معرفی خواهد شد.
معاف افزود: اتفاق جالب در نمایشگاه قرآن سال آینده ، قرار گرفتن روز طبیعت در دل آن است که مردم و خانوادهها می توانند در این روز در فضای مصلای بزرگ امام خمینی، اوقات خود را سپری کنند . در بخش بین الملل هم تعدادی از کشورها تاکنون برای حضور اعلام آمادگی کرده اند و چند وزیر فرهنگ از کشورهای مسلمان نیز مهمان ویژه این نمایشگاه خواهند بود.
رئیس نمایشگاه قرآن ادامه داد: مراسم تجلیل از خادمان قرآن نیز با حضور رئیس جمهور در هشت حوزه تخصصی در نیمه ماه مبارک رمضان شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) برگزار خواهد شد.
معاف افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر است تا متنی در هیات دولت مصوب شود و تکالیف دستگاه ها درخصوص نمایشگاه قرآن مشخص شود. بسیاری از نهادها علاقه مند به فعالیت در حوزه قرآن و معارف دینی هستند که بارها به من گفته اند و لذا این مصوبه به منظور شرح وظایف وزارتخانه ها خواهد بود.
معاف اظهار داشت: جلسهای با ۲۱ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر داشتم. از موسسات قرآنی و استادان بزرگ جهان اسلام دعوت کردیم. دعوت نامهها با امضای وزیر ارشاد برای وزرای اوقاف و فرهنگ کشورها ارسال شد. ۲۲ کشور حضور فعال در نمایشگاه خواهند داشت و وزرای فرهنگ و اوقاف هفت کشور تا الان اعلام آمادگی برای حضور در نمایشگاه کرده اند .
وی با بیان اینکه استانداردهای یک رویداد بین المللی را ما باید در نمایشگاه قرآن رعایت کنیم، افزود: وقتی میگوییم نمایشگاه بین المللی یک معنا و استانداردی دارد که این استانداردها باید رعایت شود.
معاف با بیان اینکه ۴۹ کمیته و بخش در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم داریم، گفت: نمایشگاه قرآن ساختار بزرگی دارند. این رویداد بزرگ و مخاطب میلیونی نیاز دارد که همه امکانات برای مردم فراهم شود و مردم بتوانند بیشترین بهره برداری را از نمایشگاه داشته باشند.
برگزاری ۳۰ نمایشگاه استانی و هفت نمایشگاه خارج از کشور در سال ۱۴۰۲
معاف اظهار داشت : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت ۳۰ نمایشگاه استانی و هفت نمایشگاه خارج از کشور را از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان این سال برنامه ریزی کرده است. محتواها و اقلام نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را به صورت پرتابل طراحی کرده ایم یعنی قابل انتقال و جابجایی راحت برای نمایشگاه است. ۳۰ نمایشگاه قرآن استانی خواهیم داشت که بعضی از آنها همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.
وی گفت: سیاستگذاری یک نمایشگاه استانی در معاونت قرآن و عترت انجام شده، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها بر اساس سیاستهای شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن کریم نمایشگاهها را برپا خواهند کرد. فعلا نمایشگاه قرآن کریم مشهد و اصفهان برای ماه مبارک رمضان مکان یابی و آماده شده است.
معاف افزود: برگزاری هفت نمایشگاه خارج از کشور هم با هفت رایزن فرهنگی و مجموعه فرهنگ ارتباطات اسلامی نهایی شده است تا محتوای نمایشگاههای تهران در تهران محصور و محبوس نشود و در سایر کشورها نیز به نمایش در بیاید.
وی گفت: افرادی که نمیتوانند به صورت حضوری از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بازدید کنند، میتوانند از بسترها (پلتفرم)ها استفاده کنند.
نظر خود را بنویسید.