الجزایر میزبان جشنواره بینالمللى فرهنگى مینیاتور و تذهیب بود
شهر تاریخی تلمسان واقع در 514 کیلومتری شمال غربى پایتخت جمهورى الجزایر، بار دیگر درهاى خود را براى میزبانى جشنواره بینالمللى فرهنگى مینیاتور و تذهیب گشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این جشنواره بینالمللى در دوازهمین دور خود در مرکز اندلس شناسى در تلمسان پایتخت زیانىها با حضور 10 تن از هنرمندان خارجى به نمایندگی از ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، سلطنت عمان، هند، ازبکستان و اندونزى برگزار شد.
در این جشنواره، 50 هنرمند الجزایرى و 20 هنرجو از مدارس هنرهاى زیبا بهترین آثار خود را ارائه کردند و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در الجزایر جهت معرفی هنر تذهیب و مینیاتور ایرانی با برگزارکنندگان این جشنواره همکاری داشت.
آیین افتتاحیه این جشنواره با شعار «پلهاى طلایى» با اداى احترام و گرامیداشت روح هنرمند بزرگ الجزایری بشیر یلیس (1921-2022) آغاز و کلیپی از فعالیتهاى هنرهاى تذهیب و مینیاتور و نمایشگاههاى ملى و بینالمللى او به نمایش گذاشته شد.
نقاشىهاى هنرمندان شرکت کننده از الجزایر و خارج از کشور منعکس کننده مهمترین مکاتب هنری در این زمینه و آثار خلاقانه کشورها در این نوع از هنر کهن اسلامى بود.
محسن آقامیرى، هنرمند کشورمان 7 تابلوى نقاشى ارائه کرد که تعدادى از آنها در قالب مسابقه بینالمللى جشنواره به رقابت پرداختند از جمله تابلوى «شمسه» که نماینگر مفاهیم دینى و فلسفى مانند هستى، مرکزیت و ابدیت بود .
هنرمند افغانستانى «محمد یونس جامى» از جمله هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه بود که در تذهیب تیمورى و خط کوفى متخصص است و آثارى که با آن شرکت کرده، نشان دهنده مکتب و دنبال کننده راه میناتوری است و بزرگ ایرانی کمال الدین بهزاد است.
هنرمند پاکستانى، سید عبدالعرفان نیز با چهار اثر از مکتب مغول (مکتب سنتى مغول) که کشورش به آن شهرت دارد، حضور یافت.
احمد خلیلى از الجزایر با دو تابلوى نقاشى شرکت کرد، اولى به عنوان هجرت غیر شرعى که از پدیده مهاجرت غیر قانونى سخن مىگوید و دومى با عنوان کنسرت یا جشن موسیقى که به زندگى اجتماعى، فرهنگى، هنرى پایتخت الجزائر (الجزیرة) مىپردازد.
خانم سامیه قادرین، دبیر جشنواره در بیانیهاى از برنامههای غنى که براى این رویداد ترسیم کرده است، سخن گفت و خاطر نشان کرد که از طریق آن به دنبال آینده نگری و حمایت وزارت فرهنگ و هنر الجزایر از این برنامه است که هدفش توسعه هنرهاى تذهیب و مینیاتور و بردن آن به سمت پیشرفت خواهد بود.
وى گفت: این نسخه با شعار «پلهاى طلایى» و با هدف معرفى برجسته ترین مکاتب هنرى جهان اسلام و تجربیات مختلف پیشرو در ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، عمان، هند، ازبکستان و اندونزى طراحى شده است.
قادرین تأکید کرد: هنر اسلامى به آیینهاى تبدیل شده که جنبههایى از زندگى و تمدن را منعکس مىکند و در زیبا شناسى، تذهیب اسلامى و مینیاتور از جایگاهی ویژه و متمایز برخوردار هستند.
برگزاری نشست علمى مکاتب هنر اسلامى به مناسبت روز جهانى هنر اسلامى با حضور محسن آقامیری، استاد دانشگاه تهران و کارگاههاى آموزشى ویژه علاقهمندان هنر تذهیب اسلامى و مینیاتور با حضور و تدریس هنرمندان داخلی و خارجی نیز از دیگر برنامههای این مراسم بود.
گفتنی است، در مراسم اختتامیه این جشنواره از هنرمندان شرکت کننده از جمله الجزایرىها و نیز اعضاى هیأت داوران، مدیران و تعدادى از نهادهاى فرهنگى استان تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.