استقبال دانشجویان قزاقی از هنر خوشنویسی و خط فارسی
نمایشگاه خوشنویسی و کارگاه آموزشی خط فارسی با استقبال دانشجویان الفارابی قزاقستان همراه بود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان الفارابی قزاقستان خصوصا دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی و به همت وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی، نمایشگاه خوشنویسی و کارگاه آموزشی خط فارسی در محل دانشکده شرق شناسی دانشگاه الفارابی برگزار شد.
معاون دانشکده شرق شناسی ضمن تشکر از تلاشهای نمایندگی فرهنگی کشورمان در راستای معرفی خط و زبان فارسی گفت: انجام این گونه فعالیتها به دانشجویان کمک میکند تا با فرهنگ، خط و زبان ایرانیان بیشتر آشنا شوند.
وی افزود: چنین اقداماتی در راستای آگاهی بخشی به دانشجویان نسبت به موضوع انتخاب رشته زبان و ادبیات فارسی بسیار اثرگذار خواهد بود.
مجید آلیگر، وابسته فرهنگی کشورمان در آلماتی به بیان تاریخچه خوشنویسی و انواع خط در زبان فارسی پرداخت و گفت: هنر خطاطی، ریشه در فرهنگ و دورههای باستان ایرانیان دارد و بعد از اسلام نیز مورد توجه دانشمندان اسلامی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: امروزه برخی هنرمندان خوشنویس فارسی با استفاده از شیوههای نوین خطاطی و آثار تلفیقی بر زیباییهای این هنر کهن ایرانی افزودهاند. در حقیقت آنها با ابداع روشهای جدید خطاطی آثاری را خلق کردهاند که در عین خوشنویسی از نقاشی نیز الهام گرفته است.
آلیگر افزود: برخی از نمونههای خوشنویسی ایرانی در کتیبهها و نوشتههای مساجد قابل مشاهده هستند که بازتاب دهنده فرهنگ و هنر ایرانی-اسلامی خواهد بود.
وی مطرح کرد: خوشنویسی بطور ویژه در نوشتن دیوان اشعار، قطعات هنری و جملات کوتاه که بار معنایی خاصی دارند، بهکار می رود.
بنابر اعلام این خبر، اساتید، دانشجویان و علاقهمندان به فرهنگ و هنر ایرانی ضمن استقبال از این نمایشگاه خواستار تداوم اینگونه برنامهها شدند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.