-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/11 - 21:00
  • 238
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

انتشار مقاله با عنوان (پیامبر اسلام (ص) محور وحدت مسلمانان)

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در بنگلادشدر یاداشتی که آن را در رسانه ی این کشور منتشر کرده است اینگونه آورده است:

 دنیای اسلام به عنوان یک مجموعه و پیکر واحد، دارای عوامل پیوند دهنده محکم و ریشه داری است که می تواند این مجموعه  و خانواده بزرگ دینی را انسجام و استحکام بخشیده و برای همیشه و در همه زمان ها و مکان ها در کنار هم نگه دارد.

وجود نورانی و مبارک محمد مصطفی (ص) خاتم رسولان و برگزیدگان الهی یکی از اصلی ترین عوامل پیوند و حلقه های اتصال همه مسلمانان جهان است که در کنار کتاب آسمانی قرآن و اسلام به عنوان آخرین دین الهی، ستون ها و پایه های قوام و دوام امت اسلامی و همه مسلمانان جهان بشمار می آیند.

پیروی  و تبعیت از نبی مکرم اسلام در آنچه آن حضرت به عنوان اصول و ارکان دین اسلام در طول 23 سال پیامبری خود برای همه تبیین و تشریح کرده ، فصل الخطاب امت اسلامی در مسیر حرکت تاریخی و رو به جلو آنان  است و باعث دوری از تفرقه و پراکندگی می شود.

قرآن کریم در آیه 29 سوره فتح یکی از شاخصه های مهم و اساسی پیروی و تبعیت از نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) را بیان کرده است. خداوند متعال در این آیه می فرماید : " محمد رسول الله والذین معه اشداء علی الکفار و رحماء بینهم ".

مفهوم این شاخصه اصلی در تبعیت و پیروی از پیامبر اسلام خیلی واضح و روشن است و نیاز به تفسیرها و تعبیرهای مختلف و متفاوت ندارد. یک مسلمان واقعی به حکم تبعیت از پیامبر اسلام بنابر بر تصریح قول خداوند متعال در قرآن کریم باید نسبت به کفار سخت و شدید و  نسبت به هم دینان خود رئوف و مهربان باشد.

در باره رسالت و وظیفه مسلمانان در خصوص عمل به این آیه نورانی قرآن کریم در دوره تاریخی کنونی،  نکات و ملاحظات اساسی وجود دارد که در زیر به چند مورد از آنها اشاره می شود:

  1. -    مقدمه عمل به این آیه شریفه قرآن کریم در هر زمان و دوره تاریخی، شناخت جبهه کفر و جبهه دشمنان اسلام و مسلمانان است. مسلمانان و جهان اسلام باید در درجه اول جبهه کفر را بشناسند تا به این آیه عمل کنند و اگر شناخت لازم را نسبت به جبهه کفر نداشته باشند در عمل به این آیه توفیق نخواهند داشت. لذا دشمن شناسی یکی از وظایف مسلمانان در همه زمان ها و دوره های تاریخی است و تا این مقدمه مهم فراهم نشود، سختگیر بودن و شدت عمل  نسبت به جبهه کفر و دشمن که دستور آیه فوق است، تحقق پیدا نمی کند.
  2. -     جبهه کفر در همه ادوار تاریخی در مقابل مسلمانان قرار گرفته و با دشمنی و مخالفت خود با مسلمانان صف خود را مشخص کرده است. از این جهت تشخیص و شناخت این جبهه چندان دشوار نیست و با نگاه کردن به رفتارها و عملکردها می توان جبهه کفر و دشمن را شناخت. امروز این جبهه مشخص است و آنهایی که قرآن را آتش می زنند و به پیامبر اسلام توهین می کنند، همان جبهه کفر و جبهه دشمن هستند و دولت هایی هم که از این رفتارها و عمل های زشت و کفر آمیز حمایت می کنند و در راس آنها برخی قدرت های غربی و رژیم اشغالگر صهیونیستی قرار دارند، سردمداران جبهه کفر و دشمنی با اسلام و مسلمانان محسوب می شوند. بنابر این در مقطع کنونی جبهه کفر و دشمن مشخص است و همه مسلمانان و کشورهای جهان اسلام باید در عمل به آیه 29 سوره فتح، شدت عمل و سخت گیری خود را در برابر این جبهه نشان دهند.
  3. -    آیه 29 سوره فتح، آزمون و امتحان همه مسلمانان و دولت های اسلامی است و اگر به این آیه عمل نشود، تبعیت و پیروی از پیامبر اسلام و قرآن مجید معنی پیدا نمی کند. لذا خداوند با نزول این آیه شریف یک آزمون همیشگی برای مسلمانان در نظر گرفته است و همه مسلمانان خصوصا حاکمان کشورهای اسلامی باید همت و توان خود را برای عمل کردن به این آیه و دستور الهی بکار گیرند تا در این آزمون بزرگ و عمل به دستور قرآن و خداوند متعال، موفق و سربلند باشند.
  4. -    تبعیت و پیروی از پیامبر اسلام بر اساس این آیه، علاوه بر شدت عمل و سخت گیری نسبت به کفار، بعد دیگری هم دارد که آن هم به همان اندازه بعد اول اهمیت دارد. تابعین و پیروان پیامبر مکرم اسلام به موازات سخت بودن در مقابل کفار باید نسبت به هم نرم و مهربان باشند و با دوستی و برادری در کنار هم زندگی کنند. بر اساس این دستور الهی مسلمانان جهان فارغ از اینکه چه نژاد و ملیتی دارند و در چه جغرافیایی زندگی می کنند و حتی فارغ از اینکه چه مذهبی از مذاهب اسلامی را دارند باید روابط و مناسبات دوستانه و برادرانه با هم داشته باشند و از هر گونه اختلاف و درگیری با هم پرهیز کنند. در غیر این صورت مصداق عبارت " رحماء بینهم" در آیه 29 سوره فتح نبوده و از دایره تبعیت و فرمانبرداری از پیامبر مکرم اسلام بیرون خواهند ماند.
  5. -    برخی مناسبت های تاریخی در تقویم مسلمانان فرصت خوب و مناسبی برای تجدید عهد با پیامبر اعظم اسلام و قرآن کریم است. یکی از این مناسبت ها سالروز ولادت نبی مکرم اسلام است که عزیزان اهل سنت آن را در روز 12 ربیع الاول و پیروان اهل بیت (ع) در روز 17 این ماه می دانند. جمهوری اسلامی ایران فاصله این دو روز را با هدف تقویت وحدت و اتحاد همه مسلمانان و تحکیم دوستی و برادری میان آنان، هفته وحدت نامیده است تا این فاصله پنج روزه در تقویم، باعث اختلاف و دوری آنها از هم نشود.

امید است سالروز ولادت نبی مکرم اسلام و هفته وحدت بهانه تجدید دوستی ها و برادری ها در میان همه مسلمانان جهان باشد و خانواده دینی بزرگ آنان را همچون پیکری واحد و محکم و استوار در مقابل کفار و دشمنان اسلام و قرآن، ثابت و سربلند نگه دارد.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved