دیپلماسی اربعین؛ فصلی نوین در روابط فرهنگی ملتها
کارشناس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نوشت: دیپلماسیهای نوین از مهمترین مسائل فرهنگ و ارتباطات در جهان معاصر است. امروزه آیین اربعین حسینی یکی از نمادهای برجسته و تمدنساز در عصر حاکمیت رسانهها لقب یافته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهدی رضا، کارشناس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یاداشتی که خبرگزاری ایرنا آن را منتشر کرده است اینگونه آورده است : بهره گیری از آیین عمیق مکتب عاشورا که از ملزومات تمدن سازی جهان پر معنی تشیع است این پدیده تمدنی را در صدر اخبار و رویدادهای خبری جهان قرار داده است به شکلی که در برهه کنونی آیین پیاده روی اربعین به یکی از مهمترین عناصر در جمع عناصر دیپلماسی فرهنگی مبدل کرده است.
همه ساله با نزدیک شدن این آیین جهانی، شاهد نقش آفرینی گسترده پیروان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و ارائه تصویری شفاف از مولفه های فرهنگی عاشورا و جهان تشیع به مردم جهان هستیم.
در ادامه نیز ارائه این تصویر روشن در غالب فیلم، عکس، مقالات، دلنوشته ها و آثار مکتوب رویداد جایزه جهانی اربعین را رقم می زند که جلوه های بی بدیلی از این حضور حماسی است.
در نهایت این مؤلفههای عالی فرهنگ عاشورایی و قیام ابا عبدالله الحسین( ع ) به ابزاری مهم برای همگرایی منطقهای و جهانی و شناخت دقیق مخاطبان در سراسر جهان از مؤلفه های فرهنگ تشیع، تبدیل شده است.
اربعین به عنوان یکی ازشعائر اسلامی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی تاثیراتی عمیق و فراگیر در گستره جهانی دارد. راهپیمایی عظیم اربعین پیامرسان حماسه عاشورا و جلوه ای از جاودانگی قیام اباعبدالله الحسین(ع) است علیرغم تلاش رسانه های غربی در کم فروغ جلوه دادن آیین راهپیمایی اربعین، این رستاخیز بزرگ و بین المللی را به جاذبه ها و جلوه های ویژه و بی بدیلی تبدیل کرده است که در فرایند آن، قلبهای مردمان موحد جهان از هر فرهنگ و آیینی را به تلاطم وا داشته است.
نقش و وظیفه اصحاب فرهنگ و رسانه نیز تصویر سازی دقیق و شفاف از جلوههای ویژه این حرکت تاریخی و تمدنی است.
نظر خود را بنویسید.