کارشناس فرهنگی نوشت:
بایستههای مدیریتی پس از «سفر سرخ» دولتمردان خدوم
قطعاً در این حادثه تلخ و دشوار با تدبیر دولتمردان و بهویژه تدابیر مقام معظم رهبری و حمایت و حضور مردم، امور اداره کشور بار دیگر در مدار حرکت و جنبش قرار گرفته و آنچه این هجمه مصائب را قابل تحمل میکند همان است که عقیله بنیهاشم(س) فرمود «این مصائب همه در برابر دیدگان خداوند رخ میدهد و خداوند جبران کننده مصائب و آرامکننده دلها است».
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از ایکنا حسن صفرخانی، کارشناس ارشد فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشتی که با نام «سفر سرخ» در اختیار ایکنا گذاشت با اشاره به شهادت رئیس جمهور کشورمان و هیئت همراه تصریح میکند در این حادثه تلخ و دشوار با تدبیر دولتمردان و بهویژه تدابیر مقام معظم رهبری و حمایت و حضور مردم، امور اداره کشور بار دیگر در مدار حرکت و جنبش قرار گرفته و مسیرهای جدیدی را فراروی خود قرار خواهد داد اما در این زمان و لحظات غمبار میبایست مواردی را مورد توجه قرار داد. متن این یادداشت به شرح زیر است:
«انا لله و انا الیه راجعون
سفر سرخ تو، خوش باد که در هر نفسش
کاروانی دگر از جاده زنجیر گذشت
من چه گویم که به درگاه عبودیت دوست
وصف مشتاقیات از عهده تقریر گذشت (صالحی بهمن)
چه زیباست ردای خدمت به کسوت مرگی شهادتگونه ختم شود و چه زیبا و ارزشمند مزدی است، شهادت.
عروج آسمانی و شهادتگونه حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور محترم و همراهان در مسیر عمران و آبادانی این ملک آسمانی شهیدپرور گرچه غم از دست دادن دولتمردان پرتلاش و سختکوش را در پی دارد و صعب و سهمگین و جانکاه است. اما آنچه این هجمه مصائب را قابل تحمل میکند؛ همان است که عقیله بنیهاشم(س) فرمود و آن اینکه این مصائب همه در برابر دیدگان خداوند رخ میدهد و خداوند جبران کننده مصائب و آرامکننده دلها است و این عزیزان خدوم مصداق این آیه مبارکه هستند که فرمود: «ومنْ یخْرجْ منْ بیْته مهاجرًا إلى اللّه و رسوله ثمّ یدْرکْه الْموْت فقدْ وقع أجْره على اللّه ۗ وکان اللّه غفورًا رحیمًا(و هر گاه کسی از خانه(و دیار) خویش برای هجرت به سوی خدا و رسول بیرون آید و در (چنین سفری) مرگ وی فرا رسد اجر و ثواب چنین کسی بر خداست و خدا پیوسته آمرزنده و مهربان است(۱۰۰- نساء).»
ملت ایران در طول حیات پرفراز و نشیب خود بهویژه در دوران بعد از انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی مصائب و شداید فراوانی را دیده و متحمل شده است و از این گذرگاههای سخت و دشوار سربلند بیرون آمده و مکر و حیله دشمنان را برای بهرهبرداری از این مصیبتها خنثی کرده است و قطعاً در این حادثه تلخ و دشوار با تدبیر دولت مردان و بهویژه تدابیر مقام معظم رهبری و حمایت و حضور مردم، امور اداره کشور بار دیگر در مدار حرکت و جنبش قرار گرفته و مسیرهای جدیدی را فراروی خود قرار خواهد داد اما آنچه در این زمان و لحظات غمبار میبایست مورد توجه قرار گیرد بنظر عبارت است از:
۱- تجلیل و تکریم خادمان از جان گذشته و آسمانی که جان در راه خدمت به مردم نهادند (رئیس جمهور محترم و سایر همراهان) و حضور پرشور و حماسی در مراسم تشییع پیکرهای این عزیزان و برنامههای تجلیل و بزرگداشت یاد و نام این خدمتگزاران آسمانی که خود مصداق عمل به آیه شریفه «ذلک ومن یعظّمْ شعائر اللّه فإنّها من تقْوى الْقلوب: این است و هر کس شعائر خدا را گرامی بدارد، پس این(عمل او) از تقوای دلهاست( ۳۲/حج» است تا جهانیان بدانند ملت ایران ارزش خدمتگذاری خادمان خود را چگونه به تصویر میکشد.
۲- از دست دادن سرمایههای ارزشمند انسانی و شخصیتهای خدمتگذار گرچه ضایعهای بزرگ است اما همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ نباید موجب یأس و نومیدی و توقف و خدای نکرده بازگشت شود؛ جریان بالنده خدمت و توسعه کشور با رفتن عزیزان متوقف نخواهد شد؛ کما اینکه در طول این چهل و پنچ سال گذشته متوقف نشده است؛ بلکه قطار توسعه و پیشرفت میبایست با ارادهای صد چندان و با سرعت بیشتر به یاد و نام این عزیزان و پشتوانه شهیدان و خدمتگذاران آسمانی این مرز و بوم با حرکت پرشتاب به مسیر خود ادامه دهد. در این مسیر نگاه به راهبری و رهبری داهیانه رهبر معظم انقلاب نکته اصلی و اساسی است.
۳- وفاق، همدلی، توسعه همبستگی و همکاری و همراهی گروههای مختلف اجتماعی و سیاسی در این برهههای حساس از اصول راهبردی توسعه و پیشرفت و غلبه بر یأس، ناامیدی و ناتوانی است و توسعه نگاه ملی و پیشرفت کشور و امنیت و آرامش را به دنبال خواهد داشت.
قطعاً در رخنهها، معضلات و گرفتاری ملت ایران دشمنان تلاش دارند بر توسعه شکافهای اجتماعی و سیاسی دامن زده و منافع خویش را تأمین کنند؛ هوشیاری و همدلی گروهها و جریانهای سیاسی اجتماعی و مردم فهیم و دانا و علاقهمند به کشور برای تأمین و تضمین منافع ملی و آینده و تعالی کشور مهم و قابل توجه است.
۴- مراقبت از امنیت و فضای آرام اجتماعی توسط نهادهای امنیتی، انتظامی و قضایی و سایر نهادهای فرهنگی و رسانهای، اجتماعی و گروههای سیاسی و جلوگیری از برنامهریزی دشمنان و استفاده از هیجانات احساسی عده ای برای برهم زدن امنیت و آرامش اجتماعی به بهانه حمایت از ارزش های رییس جمهور فقید سعید و یا مقابله با جریان های رقیب و توسعه فضای دو قطبی بویژه در فضای مجازی مهم و قابل توجه می باشد.
۵- مراقبت دستگاههای امنیتی، انتظامی، اقتصادی و قضایی از سوءاستفاده دشمنان خارجی و زالوصفتان داخلی برای ایجاد مشکلات اقتصادی در حوزههای ارز و طلا و سایر حوزههای اقتصادی به بهانه وضعیت ناپایدار سیاسی و اجتماعی ناشی از حادثه تلخ سانحه هوایی امری ضروری و مورد تأکید است.
۶- اطلاعرسانی شفاف و پیشگام شبکههای اطلاعرسانی رسمی دولت (صدا و سیما و خبرگزاریهای رسمی) و مدیریت و همکاری خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی شناسنامهدار در موضوع حادثه و سایر رویدادهای ناشی از حادثه مثل انتخابات و ... باید مورد توجه و برنامهریزی قرار بگیرد و آگاهیبخشی به مردم و افکار عمومی از فرایندهای قانونی نظام مدیریت و تصمیمگیری در دوران فقدان رئیسجمهور قانونی بخشی از این مهم بشمار میرود.
۷- رصد و پایش عملکرد اجرایی و وظایف دستگاههای اجرایی در چارچوب وظایف محوله توسط مدیریت اجرایی کشور و دستگاههای نظارتی قوه مجریه؛ قوه قضائیه و مقننه و مدیریت و کنترل و مواجهه با کم کاریها و نابسامانیهای احتمالی و توسعه تعامل قوای سهگانه در این خصوص ضروری است.
۸- با توجه به فرصت محدود برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری(۵۰ روز) و در جهت همافزایی ملی و فراهم کردن زمینه توسعه مشارکت اجتماعی و سیاسی؛ مدیریت اجرایی کشور با فراهم کردن زمینههای گفتوگوهای ملی و همفکری و تعامل گروهها و جریانهای سیاسی؛ مقدمات برگزاری انتخاباتی پرشور و با مشارکت حداکثری را در چارچوب قوانین و مقررات فراهم کنند.
۹- احزاب و جریانهای سیاسی و اجتماعی در راستای توسعه ملی، سربلندی و سرافرازی منطقهای و بینالمللی ایران اسلامی و در جهت توسعه و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش رو و مدیریت بایسته حادثه پیش آمده و گذر عزتمندانه کشور از این حادثه تلخ سیاسی و اجتماعی، تمام ظرفیتهای خود را با نگاه همافزایی و همدلانه به میدان بیاورند تا بار دیگر نام ایران اسلامی در سپهر سیاسی منطقه و جهان چشم جهانیان را خیره سازد.
۱۰-مدیریت فضای رسانهای انتخابات پیش رو و پیشگیری از بداخلاقیهای سیاسی و متهم کردن رقبای انتخاباتی در مناظرههای نامزدها که محصول آن توسعه بدبینی مردم و افکار عمومی به نظام و مسئولین خواهد بود.
امید آنکه با تدبیر و استعانت از خداوند منان ملت شریف ایران و دولتمردان کشور برگ زرین دیگری در غلبه بر حوادث و تلخکامیها به نمایش بگذارند.