-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/03 - 10:55
  • 630
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

" نیجریه کشوری بسیار جوان"

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مجید کامرانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه در مقاله ای با عنوان  " نیجریه کشوری  بسیار جوان" اینگونه آورده است :

نیجریه بزرگترین اقتصاد و پرجمعیت ترین کشور آفریقا با جمعیت تخمینی بیش از 220 میلیون نفر است که پیش بینی می شود تا سال 2050 به 400 میلیون نفر افزایش یابد و پس از چین و هند به سومین کشور پرجمعیت جهان تبدیل شود. آمار و اطلاعات منتشره از سوی دستگاههای ذیربط در کشور نیجریه ، بیش از 70 درصد جمعیت این کشور زیر 30 سال سن دارند و همچنین42 درصد از جمعیت آن زیر 15 سال سن دارد . نیجریه یکی از جوانترین کشور جهان محسوب می شود . میانگین سنی جمعیت این کشور 18.1 سال است. فرآیند جوان گرائی در این کشور بسیار پرشتاب تر از دیگر کشور های آفریقای درحال تکمیل شدن است.

در حالی که نیجریه برای انتخابات ریاست جمهوری 25 فوریه در سال جاری  آماده می شود ، این نوشته تلاش می کند ، نقش جوانان نیجریه را بصورت ویژه در انتخابات پیشرو مورد توجه قرار دهد. وجود این ویژگی جمعیتی ، بشدت مولفه های سنتی نظام انتخابات در کشور نیجریه را تحت الشعاع قرار داده است .

نزدیک به 40 درصد از رای دهندگان ثبت نام شده برای انتخابات ریاست جمهوری نیجریه یعنی 37 میلیون نفر بین 18 تا 34 سال سن دارند و 35.7 درصد از رای دهندگان میانسال یعنی 33.4 میلیون بین 35 تا 49 سال قرار دارند. بدین ترتیب  از 93.4 میلیون رای دهنده ثبت نام شده ، بیش از 75 درصد کمتر از 49 سال سن دارند . علیرغم حجم جمعیتی رای دهندگان جوان در نیجریه، نظام دموکراسی حاکم بر این کشور تاکنون نتوانسته است به خوبی به وعده های خود در خصوص جوانان عمل کند . به عبارتی دیگر ، نظام دموکراسی حاکم بر این کشور نه تنها نتوانسته است منفعت مادی برای آنها فراهم کند ، نابرابری اجتماعی زیادی تری نیز برای آنها مهیا ساخته است. تعطیلی بیش ار نه ماهه مراکز علمی و دانشگاهی نیجریه در سال 2022 بخاطر اعتصابات صنفی دانشگاه ها ، داشتن 20 میلیون دانش آموز به دور از تحصیل در این کشور ، تمایل 52 درصدی نیجریه ای ها برای ترک این کشور ، فرار مغز ها بصورت دسته جمعی به بریتانیا، ایالات متحده، کانادا، استرالیا و عربستان سعودی و همچنین داشتن نرخ بیکاری 42 درصدی ، همه و همه حاکی از مشکلات حاد جوانان در این کشور است .

این ترکیب جمعیتی نشان می دهد کشور نیجریه خواسته یا ناخواسته می بایست همه تلاش های خود را برای اداره کشور به جوان ، تفکر جوانی و نیروی جوان معطوف نماید تا بتواند انرژی وصف ناپذیر آنها را هدایت و رهبری نماید . پر واضح است در غیر اینصورت ، این انرژی به انرژی زائد تبدیل شده و کشور را در معرض هرج و مرج و ناامنی بیشتر قرار خواهد داد .

اینک که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 25 فوریه در این کشور قرار داریم ، احزاب سیاسی معروف نیجریه بصورت ملموس نشان نداده اند که نارضایتی فزاینده جوانان در این کشور را درک می کنند.جوانان و متخصصان نیجریه خواهان تغییر اساسی در نحوه مدیریت در سنوات گذشته هستند و به نظر می‌رسد در انتخابات پیشرو حضور بیشتر و تاحدودی تاثیر گذار را نسبت به گذشته خواهند داشت. در حال حاضر 84 درصد از 10 میلیون رأی‌دهنده جدید که در سال 2023 به فهرست رای دهنگان اضافه شده‌اند، کمتر از 34 سال سن دارند و فقط 3 درصد از آنها بالای 65 سال سن دارند. بر همین اساس نویسنده بر آن شده است که مسائلی را که جوانان نیجریه ای علاقه دارند دولت آتی به آنها بپردازد را در ذیل مورد اشاره قرار دهد .

آزادی رسانه ها

جوانان نیجریه به شدت نگران کمبود آزادی رسانه در نیجریه هستند.آنها از دولت آینده می خواهند ، رسانه ها در انجام وظایف خود از آزادی عمل بیشتری برخوردار باشند. آنها معتقدند رسانه‌ها، اعم از جریان اصلی و دیجیتال، باید توسط قانون اداره شوند و دولت باید از حقوق دیجیتال، آزادی اینترنت و حاکمیت دیجیتال حمایت کند.

اعطای نقش بیشتر به زنان

جوانان خواهان این هستند که زنان در امور حکومتی و نیمه دولتی نمایندگی بهتری داشته باشند. دولت آینده باید برابری جنسیتی را در انتصابات خود بطور جد مورد توجه قرار دهد.

امنیت غذایی

امنیت غذایی یکی دیگر از مسائلی است که توسط جوانان نیجریه مطرح شده است. چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی، مانند سیل، خشکسالی و طوفان‌ها، مردم را به‌ویژه در جوامع نزدیک به سواحل جنوبی و دریاچه چاد، امنیت غذایی مردم در این نواحی را به خطر انداخته است. دولت باید سیاست های حاکمیت آب و هوایی صحیحی را برای کاهش این خطر،  اعمال کند و همچنین برای کاهش درگیری مداوم بین دامداران و کشاورزان این کشور راه حل منطقی پیدا کند .

فساد

دولت آینده باید به فساد در هر دو طرف عرضه و تقاضا رسیدگی کند. نیجریه در حال حاضر در رتبه ۱۵۰ از ۱۸۰ کشور در شاخص فساد قرار دارد. بنابراین لازم است به این گونه فعالیت ها رسیدگی شود.

درگیری نظامی

جوانان نیجریه از دولت آینده می خواهند که با درگیری های مسلحانه مقابله کند. در شاخص صلح جهانی، نیجریه در حال حاضر رتبه 143 از 163 کشور جهان را دارد. دلایل درگیری های مسلحانه در نیجریه چند وجهی است و شامل استرس آبی، رقابت برای منابع طبیعی، تغییرات آب و هوا، بحران هویت، محرومیت نسبی و گروه های شورشی مانند بوکوحرام است . تهدید ناامنی بر نیجریه گسترده است و بطور جد بر چشم انداز صلح و توسعه سایه افکنده است.

نفوذ نامناسب

نفوذ نامناسب نخبگان سیاسی، مانع از شفافیت و کاهش اعتماد به دولت ها می شود. دولت جدید باید یک سیستم باز و عاری از هرج و مرج را اجرا کند. باید پاسخگو باشد و جوانان نیجریه ای را در تصمیم گیری مشارکت دهد.

فرصت برابر اجتماعی-اقتصادی

اقتصاد نیجریه در حال حاضر با چالش‌های متعددی از جمله تورم، افزایش بدهی، حساسیت به شوک‌های خارجی و بیکاری بالا مواجه است. داده های اخیر صندوق بین المللی پول، حاکی از روند منفی در شاخص های مختلف است.

در نهایت به نظر می رسد با توجه به طلب های جوانان در عرصه های مختلف ، دولت آینده کار سختی را در پیش خواهد داشت و باید از وضعیت موجود خارج شود. جوانان نیجریه ای انتظار دارند دولت باید  پاسخگو و مسئول باشد و آنها را در مسیر توسعه یکپارچه قرار دهد. برآورده نشدن این انتظارات، جوانان این کشور را در معرض فقر قرار داده و امکان مهاجرت آنها را برای جستجوی فرصت های بهتر ، افزایش می دهد.

 

منابع:

  1. https://www.aljazeera.com/features/2023/2/13/how-nigerian-youths-are-galvanising-for-the-presidential-vote
  2. https://www.premiumtimesng.com/features-and-interviews/581821-nigeria-elections-2023-eight-issues-young-nigerians-want-new-govt-to-address.html
  3. https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c7530.html
  4. https://www.chathamhouse.org/publications/the-world-today/2023-02/whoever-wins-nigerias-election-faces-crisis-inclusion?gclid=EAIaIQobChMI_I7i6bqX_QIVAt5RCh1XBAKmEAAYAiAAEgKp8vD_Bw

 

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved