-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/05 - 10:16
  • 359
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

" اسلام هراسی در نیجریه و ریشه های آن"

زندگی مسالمت آمیز مسیحیان و مسلمانان در این اقلیم همانند واکسنی خواهد بود که ویروس اسلام هراسی در این کشور را برای همیشه ناکارمد خواهد کرد.

   به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مجید کامرانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه در یاداشتی با عنوان " اسلام هراسی در نیجریه و ریشه های آن" اینگونه آورده است:

 روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی در جهان بهانه ای شد تا در این نوشته به دیدگاههای غالب در خصوص موضوع اسلامی هراسی در کشور نیجریه بپردازیم . آقای الحاجی لیادی تلا ، رئیس شورای حکومتی ایالت اوسون و همچنین رئیس کالج فدرال آموزشی ایوو ، پانزدهم مارس را فرصتی مناسب برای پرداختن به دلائل و ریشه های این معضل جهانی می داند و از آن  استقبال می کند . ایشان معتقد است اسلام هراسی در نیجریه از سال 1986 در نیجریه آغاز شده است و فرقه پنتیکاستی (pentecostal sect) آمریکایی آنرا وارد نیجریه کرده است. فعالیت این فرقه در اروپا بیشتر در فرانسه، آلمان، هلند بوده است و موفقیت چندان خوبی در جنوب اروپا نداشته است .

مطالعه در تاریخ نشان می دهد که جنگ قدرت در اروپا عمدتا با موضوع نژادی اتفاق افتاده است.حاکمیت امپراتوری روم به تنهایی بر کل اروپای غربی از یک سو و حاکمیت امپراتوری یونان، مغول ها دراروپای شرقی و بخشی از اروپای غربی و همچنین حضور ترک های عثمانی و ترک های سلجوقی در منطقه اندلس، که اکنون اسپانیا نامیده می شود، برای بیش از 400 سال ، این منطقه را به مقر امپراتوری مورها یعنی مسلمان تبدیل کرده است . همین امر باعث شد تا برخورد واقعی بین تمدن ها در این منطقه از جهان ، عینیت بیشتری به خود بگیرد.

در نیجریه، اسلام هراسی از زمان های بسیار قدیم وجود داشته است ، ولی در سال 2022 به اوج خود رسید و در جریان انتخابات عمومی ریاست جمهوری در سال 2023 که به تازگی به پایان رسیده است، به سطحی باورنکردنی رسید. تعدادی از روحانیون مسیحی نیجریه ، همه نیروهای خود را برای تبلیغ علیه پیروزی یک نامزد مسلمان ریاست جمهوری ، بسیج کردند و جماعت خود را تحریک کردند که تا حق شان  را از مسلمانان پس بگیرند. اسلام قرن هاست در نیجریه وجود داشته است ولی مسیحیت در دوران استعماری غرب بر این منطقه،  به این کشور آمده است . اسلام از قرن چهاردهم در نیجریه، به ویژه در لاگوس و بخش‌های غربی این کشور وجود داشته است. بسیاری از مردم به اشتباه معتقدند که جهاد عثمان دان فودیو در سال 1804 ، اسلام را به نیجریه آورده است و متاسفانه آنرا نیز مدام در مدارس خود تکرار می کنند. اولین مسجد در ایوو در ایالت اسون در سال 1482 ساخته شده است . بسیاری از مردم از جمله پادشاهان ایوو با خوشحالی اسلام را پذیرفتند . به همین دلیل است که مردم،  شهر ایوو را شهر الفاس یعنی شهر علمای اسلام می نامند. امروز اسلام هراسی یک مفهوم بسیار عمیق و چند وجهی است و مولفه های قدرت از آن به عنوان عامل سرکوب برعلیه مسلمانان استفاده می کنند.

آقای الحاجی لیادی تلا استاد علوم اسلامی دانشگاه ایووی نیجریه معتقد است زمان پایان یافتن اسلام هراسی در نیجریه و جهان  فرا رسیده است و آمریکا را به عنوان بنیان گذار اسلام هراسی در نیجریه و جهان معرفی می کند و می گوید امریکا کارهای خود را در سطح جهان صرفا برای تحقق اهداف سیاسی خود انجام می دهد و با موضوع دموکراسی بدنبال ترویج حکومت های الیگارشی در کشورهای عربی ومسلمان است . مراکش قوی ترین متحد ایالات متحده در شمال آفریقا و سایر کشور های آفریقایی (به جز آفریقای جنوبی) ، کشور مصر و عربستان سعودی ، همه از متحدان قوی آمریکا در منطقه و جهان هستند و این درحالی است که به نوعی حکومت های الیگارشی در این کشور ها حاکم است، اما آمریکا به دلیل هم راستای منافع خود با این کشورها ،هیچگونه مشکلی با این کشورها ندارد ، ولی از سوی دیگر با دقیقا با همین بهانه ، شدیدا بدنبال مبارزه و سرکوب کشور های الیگارشی دیگر در جهان است . کشور های افغانستان، عراق، سوریه، لیبی، سومالی را ویران می کند و سعی در نابودی سودان را دارد. هر جا اسلام شکوفا شود، آمریکا به آنجا می رود تا آنها را نابود کند. ادعاهایی مبنی بر اینکه آمریکا رهبر دموکراسی در جهان است، دروغی بیش نیست. آمریکا حامی شماره یک اسلام هراسی در جهان است.

اروپا در حال حاضر با بحران تامین نیاز های خود در خانه روبرو است و محصولات چینی همه فروشگاه های این کشور ها را پر کرده است . اروپا و غرب برای برون رفت از این چالش ها ، در حال ورود به آفریقا هستند و موج جدیدی از امپریالیسم را درحال راه اندازی هستند، درک این موضوع و مقاومت در مقابل  این موج ، بسیار مهم است . آنها از گروه ها و فعالان حقوق بشر حمایت می کنند تا کشور های منطقه را بی ثبات کنند. اروپایی ها که یک زمانی مسیحیت را به نیجریه و دیگر کشورهای آفریقایی صادر کرده اند، درحال حاضر آن را رها کرده اند و این نیجریه است که اکنون مسیحیت را به اروپا صادر می کنند.

 زندگی مسالمت آمیز مسیحیان و مسلمانان در این اقلیم همانند واکسنی خواهد بود که ویروس اسلام هراسی در این کشور را برای همیشه ناکارمد خواهد کرد.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved