مراسم گرامیداشت اربعین حسینی در خارج از کشور برگزار شد
همزمان با اربعین حسینی، مراسم عزاداری و سوگواری سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) با حضور ارادتمندان به مکتب عاشورا و خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در خارج از کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم گرامیداشت اربعین حسینی به همت نمایندگیهای فرهنگی ایران در کشورهای ذیل برگزار شد:
تایلند
سرپرست رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند به همراه حجتالاسلام والمسلمین سخاواتی، نماینده جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در تایلند، کاروان مسجد الهدی را که قصد سفر به کشور عراق جهت شرکت در مراسم اربعین حسینی را داشتند، بدرقه کردند.
این گروه از زائران تایلندی به سرپرستی شیخ غلام علی اباذر و شیخ حمزه اباذر، ابتدا به ایران و سپس به عراق سفر میکنند. در این گروه، 26 زائر حضور دارند و علاوه بر این گروه از زائران، گروه 8 نفری دیگری نیز در مراسم اربعین شرکت خواهند داشت.
لازم به ذکر است، این دومین گروه از زائران حسینی هستند که به قصد برپایی موکب از تایلند ابتدا به ایران و سپس به مقصد عراق سفر میکنند.
آفریقای جنوبی
با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پرتوریا، مراسم باشکوه اربعین سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین و اصحاب عاشورایی آن حضرت علیهم السلام، امسال با حضور شیعیان سراسر آفریقای جنوبی در شهر کرومان(kuruman) برگزار گردید. در این مراسم عزاداری که از ساعت ۱۰ صبح با راهپیمایی
خودرویی از مرکز این شهر و با همکاری پلیس آغاز گردید پیروان اهل بیت خود را از اقصی نقاط این کشور به این شهر رساندند و در اربعین حضرت سید سالار شهیدان و یاران باوفایش سوگواری کرده و بر مصائب اهل بیت اشک ماتم ریختند.
همچنین در این مراسم، مبلغین شیعی آفریقای جنوبی که از شهرهای دیگر به این مرکز آمده بودند بصورت کوتاه، سخنانی در خصوص قیام حضرت اباعبدالله علیه السلام اربعین حسینی ایراد کردند.
در پایان مراسم محسن زاده رایزن فرهنگی کشورمان و آقامحمدی رئیس نمایندگی در جامعة المصطفی در آفریقای جنوبی طی سخنانی ضمن تشکر از حضور پرشور خواهران و برادران شیعی در مراسم اربعین حسینی و نیز تشکر از شیخ عبدالقادر و شیخی عیسی از مبلغین شیعی فعال و با انگیزه شهر کرومان که میزبان مراسم بودند، در خصوص عظمت روز اربعین، فلسفه قیام عاشورا، لزوم دریافت پیام اربعین حسینی، حمایت از جبهه مقاومت، ایستادگی در برابر ظالمین و مستکبرین عالم و ضرورت دفاع از مظلوم بخصوص ملت مظلوم فلسطین سخنرانی کردند
قرقیزستان
به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی، مجلس عزاداری در روز شنبه 26 شهریور ماه 1401در مسجد امام علی (ع) بیشکک برگزار گردید.
در این مراسم که پس از اقامه نماز مغرب و عشا با حضور سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران، رایزن فرهنگی و جمعی از خانواده های ایرانیان مقیم و نیز پیروان اهل بیت عصمت و طهارت از جامعه آذری ها و افعانستانی های مقیم بیشکک برگزار شد، معرفت شیرین اف امام جماعت آذری تبار مسجد در خصوص شهادت امام حسین(ع) و تاثیر ماندگار آن در تاریخ اسلام و حفظ دین خدا و نیز پیاده روی پرشور و شعور اربعین سخنرانی نموده و برای همه شیعیان آرزوی توفیق حضور در این مراسم را نمودند.
پس از سخنرانی، صیادی به مدیحه سرایی و روضه خوانی به زبان فارسی و آذری نموده و مراسم پس از ذکر نوحه و سینه زنی به پایان رسید.
عمان
مراسم عزاداری و سوگواری اربعین شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای ایشان روز جمعه 25 شهریورماه 1401 با حضور جمعی از ایرانیان مقیم عمان و محبان اهل بیت(ع) در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسقط برگزار شد.
در این مراسم که با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان برپا شد، پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و خواندن زیارت عاشورای امام حسین (ع) توسط آقای کیانی نژاد مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) آقایان رمضان زیدآبادی و محمد رضا جعفری به مرثیهسرایی و نوحهخوانى در مدح سالار شهیدان و یاران با وفای آن حضرت پرداخته و شرکت کنندگان نیز با سینهزنی و اشک ماتم ارادت قلبی خود را به شهدای دشت کربلا ابراز کردند.
حراره
مراسم عزاداری اربعین سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع)، در حراره با حضور شیعیان و پیروان و محبان مکتب اهل البیت (ع) از جمله کارکنان نمایندگیهای ج. ا. ایران در زیمبابوه، ایرانیان، لبنانی ها و پاکستانی های مقیم و خانوادههایشان و همچنین تعدادی از بومیان زیمبابوهای با تجمع در مسجد آل محمد(ص) که تنها مسجد شیعیان پایتخت این کشور، برگزار شد.
این برنامه ها با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و هیات امناء مسجد آل محمد (ص) در شب اربعین همراه با اقامه نماز جماعت آغاز شد.
همچنین با حمایت رایزنی فرهنگی مراسم عزاداری اربعین حضرت امام حسین (ع) در کالج فاطمه الزهرا (س) و با همکاری شیخ ماکوئینجا در روز اربعین برگزار گردید.
سریلانکا
همزمان با فرارسیدن اربعین سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام مراسم سخنرانی، قرائت زیارت اربعین و عزاداری با حضور سفیرمحترم ج.ا.ا و خانواده های ایرانیان و عاشقان اهلبیت عصمت و طهارت در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی برگزار شد.
در این برنامه رایزن فرهنگی ج.ا.ا در سریلانکا ضمن عرض تسلیت و توضیحاتی در خصوص ارزش و جایگاه زیارت اربعین و راهپیمایی اربعین گفت، اگر چه ما از جاماندگان این سفر معنوی و سراسر نور و دلدادگی هستیم اما با برگزاری اینگونه مراسم و قرائت زیارت اربعین بر آنیم تا عشق و ارادت خود را به امام حسین علیه السلام و اهلبیت عصمت و طهارت نشان دهیم . وی ضمن اشاره به فرازهایی از زیارت اربعین گفت، یکی از فرازهای این زیارت معرفی قاتلین امام حسین علیه السلام است. وی با اشاره به دو تن از این افراد یعنی شمر و عمر سعد و بیان گذشته آنها گفت، آنچه آنها را عاقبت به شر و مورد لعن عام و خاص تا ابد کرد ،دنیا پرستی و پیروی از هوای نفس بود و این دو همواره در کمین همه انسان ها ازجمله تک تک ما و حتی خواص است که بصیرت ،توسل به اهلبیت و مراقبت نفس عوامل پیشگیری کننده از این لغزش است. از این روست که دعای عاقبت بخیری یکی از ارزشمند و مهمترین دعا ها برای خود و دیگران است. و از خداوند منان و کریم میخواهیم که ما را آنی از صراط مستقیم و راه اهل بیت (ع) باز ندارد و عاقبت به خیری چون حر و یاران امام حسین (ع) نصیب ما و همه مسلمانان گرداند.
لاهور
در آستانه فرارسیدن اربعین حسینی (ع) و سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) نشست ادبی موسوم به «محفل مسالمه» 25 شهریور ماه 1401 با حضور سرکنسول و وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور و جمعی از شاعران برجسته پاکستان در محل خانه فرهنگ لاهور برگزار گردید.
این محفل ادبی و معنوی با قرائت کلام الله مجید و نعت پیامبر اکرم (ص) آغاز گردید و سپس ویدئو کلیپ مستندی از مراسم باشکوه اربعین حسینی (ع) و راهیان کربلای معلی برای حضار به نمایش گذاشته شد.
جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با اشاره به نقش اربعین در کربلای حسینی برای شناخت حقیقت اظهار داشت: زمانی که تعداد راهپیمایان اربعینی از مرز ۲۰ میلیون نفر گذشت چشم جهانیان به روی پدیدهای عظیم در دنیای معاصر باز شد که رکوردهای جدید داشت.
چهلمین روز پس از شهادت امام حسین (ع)، تنها روزی برای عزاداری بر حسین(ع) و یاران غریبش خلاصه نمی شود بلکه امروز اربعین طوفانی است که شهادت و جوانمردی را از حنجره ی خسته ی اسرای کربلا فریاد می زند، و جرأت دفاع از حق را در مردم به وجود می آورد.
امروزه دستگاه های تبلیغاتی، برای منزوی کردن و در ظلمت نگه داشتن مسئله عاشورا تجهیز شده اند، قدرت های ظالم و ستمگر، حداکثر استفاده را از تبلیغات دروغ و مغرضانه و شیطنت آمیز بکار بسته اند. با وجود سنگ اندازی و تلاش دشمنان اسلام هر ساله به شکوه گردهمایی اربعین افزوده می شود و در سالهای اخیر پیادهروی کربلا «بزرگترین گردهمایی سالانه جهان» نامیده میشود. مهمترین ویژگی اربعین و اجتماع عظیم مسلمانان، وحدت آفرینی و عزت آفرینی آن است.
آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران معتقدند که "اربعین در حادثهی کربلا آغازی برای شناخت حقیقت است."
امام صادق(ع) می فرمایند هر کس یک بیت شعر درباره حادثه عاشورا بگوید و کسانی را با آن بیت شعر محزون نماید، خداوند بهشت را بر او واجب خواهد کرد.
محمد رضا ناظری؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور، اشاره به اهمیت ماه محرم و واقعه عاشورا در تحکیم بنیان اسلام گفت: پیاده روی کربلا تا حرم امام حسین علیه السلام گردهمایی بزرگ جهان اسلام است که هر ساله با شکوه و صفا و صمیمیت به صورت صلح آمیز برگزار می شود.
دکتر علی محمد رئیس موسسه پژوهشی فضل شاه مکتب امام حسین (ع) را مکتب حریت و آزادگی دانست و گفت: قیام امام حسین(ع) و واقعه کربلا درس های زیادی به جهانیان داده که امروزه الهام بخش انسان های آزاده و جوان مرد شده است.
در بخشی از مراسم کلیپ ساخته شده توسط دبستان اقبال لاهوری با شعر مشهور علامه اقبال لاهوری در وصف آزادگی امام حسین(ع) و خوانش میان اقبال صلاح الدین(نوه اقبال لاهوری) برای حاضران به نمایش درآمد.
در ادامه مراسم شعرای معروف و برجسته پاکستان و شهر لاهور، اشعار خود در مدح امام حسین (ع) و یاران باوفایشان را با شور و احساس و بیان شیوا قرائت کردند. اعتبار ساجد،فرحت عباس شاه، افتخار حسین بخاری، دکتر اقبال شاهد، خانم شهناز نقوی، خانم رابعه رحمان، خانم شگفته غزل هاشمی، ممتاز راشد، علی مزمل، طاهر ناصر خان، خانم شبنم میرزا و دکتر سعادت سعید از جمله شعرایی بودند که نسبت به ساحت مقدس اباعبدالله الحسین (ع) به ابراز ارادت پرداختند.
محفل مسالمه در پاکستان به مجلسی اطلاق میشود که در در آن شاعران و ادیبان گردهم می آیند و در رثای امام حسین علیه السلام و رشادتها و مصائب ایشان و یاران باوفایشان، اشعار و مطالب خود را قرائت میکنند.
برگزاری مراسم پیاده روی اربعین در لاهور
پیاده روی اربعین سیدالشهداء(ع) روز شنبه 26 شهریور ماه 1401 در سراسر پاکستان از جمله ایالت های پنجاب، سند، بلوچستان، خیبر پختونخوا، گیلگیت-بلتستان و کشمیر آزاد؛ با با شکوه فراوان برگزار شد. طی چند سال گذشته، صدها هزار مسلمان پاکستانی برای ادای احترام به مقام شامخ اباعبدالله حسین(ع) و یاران مظومش در کربلا، راهپیمایی اربعین را در مناطق مختلف کشور، برگزار می کنند.
وزارت کشور پاکستان برای تامین امنیت مراسم اربعین نیروهای مسلح را در تمامی ایالت ها مستقر کرد و همچنین در این وزارتخانه، ستادی برای نظارت بر وضعیت کلی امنیتی کشور ایجاد شد.
در شهر لاهور، هزاران مرد، زن و کودک بازمانده، از مناطق مختلف شهر به صورت گروهی پیاده روی اربعین را شبیه سازی کردند.
برای سهولت تمام خیابان های مهم شهر در مسیر راهپیمایی بسته شد. همچنین برای تامین امینت عزاداران سرویس های تلفن همراه نیز مسدود گردید. بر اساس گزارش ها، فقط در شهر لاهور، بیش از 8000 افسر پلیس، در طول مسیر راهپیمایی مستقر بودند. علاوه بر آن داوطلبان جامعه(مدارس مذهبی)، تکاوران، نیروهای ضد شورش و پلیس های لباس شخصی نیز بخش دیگری از تامین کنندگان امنیت بودند. علاوه بر تدابیر امنیتی زمینی، نظارت از طریق بالگردها و دوربین های امنیتی نیز برقرار بود. تک تیراندازهای متعددی نیز با بام ساختمان های مشرف بر مسیر و مناطق حساس مستقر بودند.
مراسم و راهپیمایی ها تحت نظارت کمیته اربعین لاهور با همکاری حوزه های علمیه، حسینیه ها و جوامع عمومی برگزار شدند. برای ساماندهی پیاده روی اربعین، مسیرهایی تعیین شده و هر مسیر آغاز متفاوتی داشت که منتهی به نقطه پایانی مشترک بود
مسیرهای راهپیمایی:
- از مرکز جامعه آل عمران در منطقه فیصل تاؤن تا حسینیه کربلا گامی شاه (مسافت 13.5 کیلومتر)
- از منطقه مکه کالونی تا حسینیه کربلا گامی شاه (مسافت 12.3 کیلومتر)
- از منطقه باتاپور (منطقه نزدیک مرز پاکستان و هند واگه) تا حسینیه کربلا گامی شاه. (مسافت 18.3 کیلومتر)
- از منطقه چنگی امرسدهو تا حسینیه کربلا گامی شاه (مسافت 19.7 کیلومتر)
- از منطقه واپدا تاون تا حسینیه کربلا گامی شاه (مسافت 20.1 کیلومتر)
- از منطقه علی رضا آباد تا حسینیه کربلا گامی شاه (مسافت 21.1 کیلومتر)
در این میان، گروه دیگری از عاشقان اهل بیت (ع) نیز با هدف استقبال و پذیرایی از این زائران که در حال طی کردن مسیر به سمت حسینیه کربلا گامی شاه بودند، در میان راه با برپا کردن موکب ها و خیمه های اربعین به نام های حضرت زینب (ع)، حضرت علی اصغر(ع)، حضرت عباس (ع)، امام حسین (ع)، به توزیع غذا، نوشیدنی، محل استراحت و خواب و برخی دیگر خدمات به عزاداران پرداختند. خدمات رفاهی از جمله مواد غذایی، نوشیدنی، خدمات بهداشتی، پزشکی و آنچه که مورد نیاز زائران بود، به طور رایگان و مردمی، فراهم شده و در اختیار عاشقان اهل بیت(ع) قرار می گرفت.
در پایان راهپیمایی اربعین، بعد از نماز مغرب و عشاء مجلسی در حسینیه کربلا گامی شاه برگزار شد که ذاکرین بر اهمیت واقعه کربلا و فلسفه شهادت امام حسین (ع) و یارانش تاکید نمودند.
کویته
نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر کویته پاکستان نیز با توجه به اهمیت و عظمت اربعین حسینی، این مناسبت را با شور و شوق حسینی گرامیداشت و برنامههای متنوعی برگزار کرد.
از این رو، نمایشگاهی ویژه در سالن خانه فرهنگ کشورمان در کویته برپا شد و عکسهایی که اربعین را با ابعاد مختلف به تصویر میکشد و نیز روایات در خصوص اهمیت اربعین و فضائل اهل بیت عصمت و طهارت به نمایش گذاشته شد.
مراسم اربعین حسینی با حضور سرکنسول، کارکنان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران و مسئول خانه فرهنگ کشورمان در کتابخانه این نمایندگی برگزار شد.
این مراسم بعد از نماز مغرب و با نماز جماعت آغاز شد و بعد از نماز زیارت عاشورا توسط ابراهیمی، مسئول کنسولی کنسولگری کویته قرائت شد.
تقی زاده واقفی، مسئول خانه فرهنگ در باره اربعین سخنرانی و در آخر آن ذکر مصیبت اهل بیت علیهم السلام خواندند و سپس مداحی زیبا با صدای دلشنین ابراهیمی انجام شد.
نظر خود را بنویسید.