به مناسبت روز قدس؛
نمایشگاه خوشنویسی قرآنی در قزاقستان افتتاح شد
با مشارکت اداره مسلمانان قزاقستان و با همکاری اداره کل بینالمللی تبلیغ، نمایشگاه خوشنویسی قرآنی در مسجد جامع فارابی پایتخت قزاقستان افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این مراسم، نورلان کایربیکوف، نماینده مفتی اعظم قزاقستان، مجید صمدزادهصابر، سفیر کشورمان، مسئولین بخش دینی شهرداری نورسلطان، مبلغ اعزامی از کشورمان، نورلان رمضانوف، مدیر و امام جماعت مسجد جامع فارابی حضور داشتند.
نورلان کایربیکوف در سخنانی، گفت: قرآن کلام وحی و درمان همه آلام بشریت در گذشته، حال و آینده است.
نماینده مفتی اعظم قزاقستان افزود: یکی از راههای شناخت این آیات الهی و آسمانی کتابت و خوشنویسی آن در تراز این آیات نورانی است.
وی ادامه داد: بدون شک کانون هنر خوشنویسی در ایران و به قلم هنرمندان ایرانی است و ما تلاش میکنیم این گونه برنامههای ارزشمند با کمک و مساعدت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در آینده نیز برگزار کنیم.
صمدزادهصابر در این مراسم، گفت: همانطور که در احادیث گفته میشود، خداوند متعال زیبایی را دوست دارد. قرائت قرآن با صدای زیبا، نوشتن آیات قرآن با خط زیبا، تجلی این امر الهی و فرمان خداوند متعال است.
سفیر کشورمان افزود: زبان هنر زبان مشترک میان اقوام و ملل مختلف است و هنر خوشنویسی را نیز که در ایران از سابقه درخشانی برخوردار است، هنری مشترک میان مردم منطقه خواهد بود.
وی در ادامه سخنانش، تأکید کرد: هنر ایران در کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز از قرنهای قدیم رایج بوده و آرامگاه خواجه احمد یسوی در ترکستان قزاقستان که با تلاش خواجه حسین شیرازی معماری شد، یکی از نمونههای برتر هنر ایرانی در آسیای مرکزی است.
صمدزادهصابر این هنر را در ایران، معرفی کننده آیات قرآن کریم اعلام و با ذکر حدیثی از مولای متقیان به اهمیت هنر خوشنویسی قرآنی پرداخت و در پایان ابراز امیدواری کرد این نمایشگاه بتواند گوشهای از کتابت این هنر ارزشمند را برای مردم قزاقستان به نمایش بگذارد.
در ادامه این مراسم، نورلان رمضانوف در سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با توسعه همکاریهای فی مابین، برنامههای فرهنگی مشترک افزایش یابد.
امام جماعت مسجد فارابی از مردم حاضر در مراسم برای شرکت در کارگاه خوشنویسی قرآن کریم که مقرر است در یازدهم اردیبهشتماه در همین مکان برگزار شود، دعوت به عمل آورد.
محسن ابراهیمی، هنرمند خوشنویسی ایران برای میهمانان در خصوص خط ایران، تاریخ پیدایش خط معلی، ویژگیهای آن، تجربیات خود در این عرصه و اهمیت برگزاری چنین نمایشگاهی مطالبی را عنوان کرد.
گفتنی است؛ یکی از نکات قابل توجه این نمایشگاه علاقه بسیار زیاد قزاقستانیها به هنر خوشنویسی قرآنی و درخواست از هنرمند کشورمان جهت تبیین و تشریح سبک خوشنویسی معلی بود.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.