-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/02/09 - 16:25
  • 688
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بررسی جایگاه قدس در استقرار صلح پایدار از طریق همکاری ادیان در فیلیپین

جایگاه قدس در استقرار صلح پایدار و عادلانه از طریق همکاری ادیان با حضور اندیشمندان، نخبگان و علماء مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت روز جهانی قدس، رایزنی فرهنگی ایران در مانیل با هماهنگی و همکاری مجامع دانشگاهی و دینی و اجتماعی فیلیپین، سمینار «جایگاه قدس در استقرار صلح پایدار و عادلانه از طریق همکاری ادیان» را برگزار کرد.

مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی ایران در مانیل در سخنانی، گفت: مسئله قدس و فلسطین به عنوان یک سرزمین مقدس که محل بعثت و رسالت برخی از پیامبران بزرگ الهی است از ابعاد مختلف دینی و سیاسی و اجتماعی اهمیت دارد و این سرزمین برای بیش از 70 سال تحت اشغال رژیمی قرار گرفته است که پایبند هیچ اصول و ارزش‌های دینی و انسانی نیست و با حمایت کشورهای مدعی حقوق بشر و دمکراسی از هیچ جنایتی در حق مردم مظلوم فلسطین کوتاهی نکرده و نمی‌کند.

وی افزود: حضرت امام خمینی(ره) رهبر و بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی ایران برای بسیج آزادیخواهان جهان و از جمله مسلمانان جهت توجه به مسئله فلسطین آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس نامگذاری کردند که مورد استقبال قرار گرفت و همه ساله در این روز برنامه‌ها و تظاهرات متعددی در سراسر جهان در توجه به قضیه فلسطین و ظلم و جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی برگزار می‌شود.

صبوری اظهار داشت: سرزمین مقدس قدس و بیت المقدس برای ادیان ابراهیمی اهمیت فراوانی دارد و همین امر می‌تواند زمینه و بستر گفتگو و همکاری ادیان را برای آزادسازی قدس شریف از چنگال رژیم صهیونیستی همزمان با همکاری با سائر مجامع و کشورهای حامی فلسطین مساعد کند.

وی گفت: وعده الهی بر آزادی فلسطین و قدس شریف است و این وعده بزودی تحقق خواهد یافت و در این مسیر لزوم همکاری پیروان ادیان ابراهیمی و مجامع حقوق بشری و انسان دوستانه ضروری است، زیرا حمایت از مظلومین و ستمدیدگان جزو مسئولیت دینی و انسانی پیروان ادیان است.

لزوم همکاری و تعامل میان ادیان

علیرضا توتونچیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین مطرح کرد: ادیان ابراهیمی در طول تاریخ شاهد وقایع مهمی در این سرزمین بوده‌اند که در متون دینی مسلمانان، مسیحیان و یهودیان منعکس شده است.

وی ادامه داد: اهمیت قدس برای ادیان مسیحیت و یهودیت، دیدگاه لزوم همکاری و تعامل میان ادیان را برجسته می‌سازد. 

توتونچیان نژاد پرستی، نادیده گرفتن حقوق بشر، حقوق انسانی و جنایات جنگی در هفت دهه گذشته بر علیه مردم فلسطین را مصداق بارز جنایات رژیم صهیونیستی بر علیه این مردم مظلوم دانست و آمار و ارقامی را در مورد کشته و مجروح شدن مردم فلسطین در سرزمین‌های اشغالی و آواره شدن مردم ارائه کرد.

علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز که به صورت مجازی در این سمینار شرکت داشت،  گفت: اسلام دین صلح است و برای امنیت همه جهان و ادیان احترام قائل است.

وی بیان کرد: اساس اسلام واقعی بر احترام بر عقائد دیگران است و از افراط گرایی بدور است، همچنانکه افراط گرایی در سایر ادیان هم پذیرفته شده نیست.

ضیایی افزود: چند دهه است که یک رژیم اشغالگر به بهانه حمایت از یک دین الهی سرزمین فلسطین را غصب و اشغال کرده و در آن ظلم و جنایت فراوانی را روا داشته و می‌دارد. رژیم اسرائیل با حمله به قدس قبله اول مسلمانان آنجا را اشغال کرده است و دامنه تجاوزات خود را هر روز گسترش می‌دهد.

وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: امام خمینی(ره) در حمایت از مردم مظلوم فلسطین آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس نامیدند و اکثر مردم اعم از مسلمان و مسیحی و یهود این روز را در سراسر جهان گرامی می‌دارند و خواستار وحدت برای مبارزه با اشغالگری رژیم صهیونیستی هستند.

ضیایی ادامه داد: مرکز گفت‌وگوی ادیان با تبریک عید سعید فطر به همه مسلمانان، بر سیاست خود مبنی بر ادامه برنامه گفت‌وگوهای ادیانی برای همفکری و همکاری ادیان در رسیدگی به مشکلات بشری و دستیابی به سعادت در دو جهان تاکید دارد.

کارلوس ری یس، رئیس بخش گفت‌وگوهای بین‌المللی ادیان اسقف نشین مانیل نیز در سخنانی، گفت: قدس شریف خاستگاه ادیان آسمانی مسیحیت، اسلام و یهودیت است.

خانم بنه لوپه دیاز بلمونته، معاون وزیر امور اجتماعی و مبارزه با فقر و رییس انجمن دوستی زنان فرهیخته ایران و فیلیپین نیز که به صورت مجازی در جلسه شرکت داشت، تأکید کرد: مادام که مردم و دوستداران صلح در صحنه هستند نایل شدن به صلح و پیروزی امکان پذیر است و این یکی از رموز روز جهانی قدس می‌تواند باشد.

گابیلیاس از دانشگاه یو – پی ( دانشگاه ملی فیلیپین) خواستار توجه جهانیان به واقعیت‌های سرزمین اشغالی و زندگی مصیبت بار مردم فلسطین شد.

ناصر ابینال، رئیس انجمن امامیه فیلیپین بر لزوم وحدت بین مسلمانان برای آزادسازی قدس شریف تأکید کرد و اظهار داشت: بیایید برای استقرار صلح و رهایی ستمدیدگان در همه جهان خاصه مردم مظلوم فلسطین دعا کنیم.

ماتیو ربه چی، کشیش کاتولیک ایتالیایی مقیم مانیل خواستار همکاری ادیان برای رسیدن به صلح و آرامش پایدار و جهانی شد.

در ادامه، خانم زینب هاویر، دبیر انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین و از بانوان مسلمان فعال تصریح کرد: علیرغم همه شواهد، هنوز بسیاری به آمریکا، انگلیس و قدرت‌های غربی چشم دوخته‌اند تا مشکلاتشان را حل کنند و از آنجایی که صهیونیزم یک عقیده استعمارگرانه و سلطه گرایانه است که توسط کشورهای امپریالیست حمایت می‌شود لذا مبارزه با او تنها به فلسطینیان ختم نمی‌شود و شامل همه شیفتگان آزادی در سراسر جهان است.

پاستور آلفارو، کشیش پروتستان از فیلیپین دیگر سخنران سمینار بود که مطالبی را در خصوص آزادسازی قدس شریف بیان کرد.

نماینده جامعه بودیسم فیلیپین نیز در سخنان خود، گفت: مطالب ارزشمندی را در خصوص فلسطین و قدس در این جلسه شنیدم و برای من بسیار جالب توجه بود که سه دین ابراهیمی اسلام و مسیحیت و یهود با هم در یک سرزمین اشتراکات فراوان دارند و می‌توانند برای رسیدن به حق و عدالت بایکدیگر همکاری کنند و مشترکا علیه دشمنی که به ارزش‌های انسانی و دینی پایبند نیست، موضع گیری کنند.

در حاشیه این سمینار، نمایشگاه عکس جنایات رژیم صهیونیستی نیز برپا شده بود که مورد استقبال مدعوین قرار گرفت.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved